Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει ποιός και ποιοί απεργάζονται την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας και την δική του και ποιών τα σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί "η κλίκα"... του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι των Δημητρά - Βαλλιανάτου. Δημητράς, Βαλλιανατος, Νακρατζάς, Χριστινίδης, Παρατηρητήριο των Συμφωνιων του Ελσίνκι και ολοι οι απο πισω τους κρυβομενοι χρηματοδοτες και υποστηρικτες παρελαυνουν στην αξιολογη και αριστα τεκμηριωμενη εκθεση που ακολουθει.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για τη ευγενή χορηγία τους το Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, τα προγράμματα PHARE, Euromosaic και Equal της Ευρωπαϊκής Ενωσης , την Αυστριακή Κυβέρνηση-Ομοσπονδιακή Καγκελλαρία, το Ιδρυμα Charles Stewart Mott, το Νίκο Δήμου, το Ιδρυμα "Αρτος Ζωής", το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά, το Ιδρυμα Berghof for Conflict Research, το Ινστιτούτο Aspen του Βερολίνου, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, το Minority Rights Group International, το Alternative Information Network, το Search for Common Ground Macedonia, το Macedonian Human Rights Movement of Canada , την Εταιρία Επικοινωνίας και Πολιτικής Ερευνας, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κα.


 Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δεν θα μπορούσαν  να έχουν παραβλέψει τον Χαρβαντοθρεμμένο γιο του χουντικού πρώην υπουργού, δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με την αυτού εξοχότητα τον Παναγιώτη Δημητρά... "θετό τέκνο" του πολυεκατομμυριούχου σκατοοβριού Τζώρτζ Σόρρος, που έχει αναλάβει την διάλυση όλων των κρατών και την επικράτηση των ΗΠΑ, ως κράτους στημένου από τα ερπετά της ανθρωπότητας..."με τα χρηματοδοτούμενα πιόνια του..."

Έτσι, ψάχνοντας στα παλιά μου δημοσιεύματα - πάνω από 90.000 είναι τρομάρα τους - ανακάλυψα δυο αρκετά σημαντικά θέματα, που μας αφορούν όλους... 


Μια και ο εν λόγω ΑΝΘΕΛΛΗΝ Παναγιώτης Δημητράς, μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μας, ν' ασχοληθεί με τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και την... αφεντομουτσουνάρα μου, και να μας παραπέμψει μαζί με  ουκ έστι αρθμός, άλλους  πολιτικους, μοναστήρια, μητροπολίτες, Αστυνομία, Λιμενικό και δεν θυμάμαι πόσους ακόμη, μην το προσβάλουμε το παιντί και αδιαφορήσουμε για την ...τιτάνια προσπάθειά του στην καταστροφή της Πατρίδας μας και την διάλυση του ελληνικού λαού...
Τόσο κόπο κάνει... τόσον ιδρώτα ρίχνει... τόσο χρημα ξοδεύει...

Φιλοσκοπιανός, διώκτης του Χριστιανισμού και φιλεοβριός ο ... "κύριος" αυτός... 
Τα αυγά του φιδιού εντός Ελλάδας, έχουν όνομα.... έχουν και ΜΚΟ...


ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΜΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ;;;
Μήπως ένα από τα μεγαλύτερα και βρωμερότερα σκουλίκια που γέννησε η ανθρωπότητα, ο Τζώρτζ Σόρρος;;; 

Ανοίγω φάκελλο (tag) για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και το... ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ του... και θα τον ξεβρακώνω λίγο - λίγο...

Ο Δημητράς μέσω του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και πολλών άλλων  επιδοτούμενων ΜΚΟ, πλασάρει φασιστικά σιωνιστικά νομοσχέδια, προκειμένου να φιμώσει την ελευθερία τουλόγου.

Όλες οι ΜΚΟ του Δημητρά και της παρέας του, (Βαλιανάτος και λοιποί), είναι εταιρείες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παγανοσμασσονικών εταιρειών όχι μόνον Ανθελληνικών, αλλά μεταξύ άλλων, εισηγούνται και την ναζιστική θανάτωση στον Καιάδα, ατόμων με νοητική στέρηση, ακόμα και παιδιών...


Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει  ποιός και ποιοί απεργάζονται την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας και την δική του και ποιών τα σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή "η κλίκα"... και παράλληλα ποιοί "πολιτικοί άντρες", συνεργάστηκαν μ' αυτά τα ανθελληνικά μορφώματα.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ρε Δημητρά, με τα κρεμμυδάκια σας έκανε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης... 
ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

 

O σκοτεινός ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι

Δημητράς, Βαλλιανατος, Νακρατζάς, Χριστινίδης, Παρατηρητήριο των Συμφωνιων του Ελσίνκι και ολοι οι απο πισω τους κρυβομενοι χρηματοδοτες και υποστηρικτες παρελαυνουν στην αξιολογη και αριστα τεκμηριωμενη εκθεση που ακολουθει
...

Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. 

Η Ελληνική ομογένεια της Αμερικής σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εθνικά σύνολα στο χώρο της μορφώσεως και στον οικονομικό παράγοντα. 

Οι διάφορες στατιστικές που έγιναν αποδεικνύουν πως ο Ελληνισμός της Αμερικής κατέχει την πιο ψηλή θέση από κάθε άλλη εθνικότητα στην κλίμακα οικονομικής και ακαδημαϊκής προόδου. 

Οι Έλληνες της διασποράς έχουν εισχωρήσει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της Αμερικανικής κοινωνίας. 

Επομένως μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ένα επιτυχημένο εθνικό σύνολο.....


Δεν θα ωφελούσε σε τίποτε να προσπαθήσουμε να βρούμε τι δεν πήγε καλά και μια τόσο επιτυχημένη, προοδευτική και εύπορη κοινότητα, όπως η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής δεν πέτυχε να εδραιώσει και καθιδρύσει τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Και γι αυτό η ευαισθητοποίηση των ομογενών μας επί των εθνικών μας θεμάτων δεν είναι μια από τις πραγματικότητες.

Ο Ελληνισμός επομένως στην Αμερική βρίσκεται σε κίνδυνο εφ' όσον δεν υπάρχουν καινούργια μεταναστευτικά κύματα από τον Ελλαδικό χώρο για να μπορέσουν να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την ελληνική εθνική συνείδηση της ομογένειας.

Επομένως, για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα, τα άτομα τα οποία αποτελούν το Ελληνικό Lobby στην Αμερική και τα οποία είναι γνώστες των Ελληνικών θεμάτων, είναι οι εναπομείναντες μετανάστες Έλληνες οι οποίοι όσο περνούν τα χρόνια λιγοστεύουν. 

Σε τελική ανάλυση, κυρίες και κύριοι, δεν υπάρχει ισχυρό Ελληνικό Lobby. 

Οι ομογενειακές οργανώσεις στην καλύτερη περίπτωση παίζουν έναν επικουρικό και μόνο ρόλο. 

Και εμείς, και μιλώ τώρα εκ μέρους της Παμμακεδονικής, που ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, είμαστε εθελοντές και είμαστε ερασιτέχνες πάνω σ' αυτό το θέμα..

Τώρα επιτρέψτε μου να επεκταθώ και να επανέλθω σε μια χρόνια πρόταση της Ομογένειας προς όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιτακτικά δύο πράγματα:

1ον) την καλύτερη διαθέσιμη επαγγελματική εταιρία Lobby και
2ον) την καλύτερη εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για να παρακολουθούν και να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας στην πρωτεύουσα της μοναδικής υπερδύναμης. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Απόδειξη οι προφανείς επιτυχίες της πΓΔΜ και Τουρκίας με ελάχιστη διασπορά στις ΗΠΑ.

Η πΓΔΜ και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο Lobby, την Hill and Knowlton που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του κ. Kissinger. Ακόμη και οι νήσοι Cayman έχουν το Livingston Group που προωθεί τα συμφέροντά τους.


Από τότε που ασχολήθηκα με την Παμμακεδονική έχω επίσης ασχοληθεί με την Σκοπιανή προπαγάνδα σε όλες τις εκδηλώσεις της, σε επίπεδο ακαδημαϊκό, εκκλησιαστικό, πολιτικό, αλλά και στο διαδίκτυο. Οφείλω να τονίσω ότι πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής πολύ πιο επίφοβοι.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία δεκαετία, κύριο εργαλείο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα και από σκοπιανής πλευράς.

Ας εξετάσουμε όμως μερικές περιπτώσεις ανθρώπων και φορέων που εκουσίως ή ακουσίως -λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης- έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης του σκοπιανού αναθεωρητισμού:

1) «Ελληνικό Παράρτημα των Συμφωνιών του Ελσίνκι»
Το «Ελληνικό Παράρτημα των Συμφωνιών του Ελσίνκι» καταγγέλλει την ύπαρξη «μακεδονικής», «τουρκικής» και «αλβανικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Οι εκθέσεις του, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν \"τουλάχιστον αμφιλεγόμενες\", αποστέλλονται σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕ καλλιεργώντας την αντίληψη ότι ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος από την Πελοπόννησο μέχρι την Φλώρινα κατοικείται από εκατοντάδες χιλιάδες «μειονοτικούς Μακεδόνες», «Αλβανούς» και «Τούρκους» τα δικαιώματα των οποίων καταπατώνται. Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρεται ρητώς ανάμεσα στους χρηματοδότες του η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov.
http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/profile.html

Σας γνωστοποιώ λοιπόν τι είχε γράψει ο κύριος Nicholov σε δημόσιο forum συζητήσεων τον Οκτώβριο του 1998:

«Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη».
“Η Ελλάδα –έγραφε ο κύριος Νicholov- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες? Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.
Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες! “

Παραθέτω ενδεικτικά την ιστοσελίδα "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες" του κυρίου Nicholov

Επίσης ευχαριστούν το ΥΠΕΞ και ιδιαίτερα τους "ακτιβιστές Μακεδόνες"(τους γνωστούς εθνικιστές του Ουράνιου Τόξου και όπως έχει αποδειχτεί χρηματοδοτούμενους από ρατσιστικά στοιχεί όπως ο Νακρατζάς και ο Uzunvski) που ήταν "ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στοιχεία και μερικές φορές κάτω από σημαντικό κίνδυνο"!!!

Η εισαγωγή της μελέτης, που μάλιστα καταργεί την συνθήκη της Λωζάνης ονομάζοντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης Τουρκική,(χαρακτηριστικό το δελετίο τύπου που έκδωσε για τις εκλογές του Ψευδομουφτή) αποφασίζει να ονομάζei Μακεδόνες τους εντός Ελλάδος σλαβόφωνους και όχι μόνο τους υπηκόους του κρατιδίου των Σκοπίων. Καμμία περίπτωση Eλλήνων Μακεδόνων δηλαδή.

Έτσι, από την πρώτη σελίδα, ο μη γνώστης των ελληνικών θέσεων, ή ο κάθε καλόπιστος ξένος αναγνώστης δεν μπορεί να τους κατηγορήση γιά προκατάληψη κατά της Ελλάδος. Γνωστή αυτή η τακτική.

Φυσικά, οι συγγραφείς της παραπανω μελέτης αυτής έχουν στον υπολογιστή τους καταγραμμένους τους διεθνείς κανονισμούς και συνθήκες που έχει υπογράψη η Ελλάς και μας τους παραθέτουν σε δύο σελίδες, με σημειώσεις παραβιάσεων εκ μέρους μας. Και συνεχίζεται η μελέτη με αποδείξεις "περιορισμών της ελεύθερης έκφρασης" και με την καταπίεση εις βάρος των ψευτομακεδόνων. Οι συνεντεύξεις κατοίκων των Σκοπίων που δεν έχουν το δικαίωμα επιστροφής ούτε πεθαμένοι, δεν έχουν σε κανένα σημείο την παραμικρή ένδειξη μεταμέλειας γιά την εθνική προδοσία στην οποία συμμετείχαν, δηλ. την απόσπαση της Μακεδονίας από τον Εθνικό κορμό.

2)Η Felice Gaer, Επίτροπος των ΗΠΑ στην Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Θρησκευτικής Ελευθερίας του OSCE, υποβάλλοντας την εισήγησή της επί Εθνικών Μειονοτήτων, στη Βαρσοβία, την 28η Σεπτεμβρίου 2005, ανέφερε τα εξής για τις μειονότητες στην Ελλάδα: «Η κακομεταχείριση των εθνικών μειονοτήτων των Τούρκων, Αλβανών και Μακεδόνων αποτελεί θέμα ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες...» βλ.


3)Η Εγκυκλοπαίδεια Britannica στις εκδόσεις του 2003-2004 και στο σκληρό δίσκο ο οποίος συνοδεύει τις εκδόσεις, αναφέρει τις εξής στατιστικές για τις προαναφερθείσες μειονότητες στην Ελλάδα:

Πληθυσμός (2003):
Εθνική σύνθεση (2000): Έλληνες 90.4% - 9,944.000;
Μακεδόνες: 1.8% - 198,000
Αλβανοί: 1.5% -165,000;
Τούρκοι: 1.4% - 154,000;
Πομάκοι: 0.9% - 99,000;
{Ρόμα (Αθίγγανοι): 0.8% - 88,000;
Άλλοι: 3.2% - 352,000.)}

ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής απευθύνθηκε με ηλεκτρονική επιστολή προς την Εγκυκλοπαίδεια, επισημαίνοντας μερικές πραγματικότητες. Με σαφήνεια αναφέρεται στην επιστολή αυτή πως οι διεθνείς συνθήκες δεν αναφέρουν πουθενά την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στον ελλαδικό χώρο, για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τέτοιες.

Η ίδια αναφορά επαναλαμβάνεται από την CIA των ΗΠΑ:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gr.html#People
, καθώς και από το State Department: http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/3395.htm

Οι στατιστικοί πίνακες της Εγκυκλοπαίδειας Βριτάννικα δεν απεικονίζουν ούτε τη νομική ούτε την ιστορική πραγματικότητα του θέματος. 


Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ορθόδοξων και μουσουλμανικών πληθυσμών στις 30 Ιανουαρίου, 1923, η οποία συμφωνία ενσωματώθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης την 25η Ιουλίου 1923. Η Συνθήκη δεν αναγνωρίζει εθνική τουρκική μειονότητα εντός των Ελληνικών συνόρων.

Όπως φαίνεται από τα προαναφερθέντα η Επίτροπος των ΗΠΑ στο OSCE, καθώς και η Εγκυκλοπαίδεια Britannica δεν έλαβαν τις πληροφορίες τους ούτε από την επίσημη Ελληνική Κυβέρνηση ούτε από άλλη επίσημη πηγή. Εμείς αναρωτιόμαστε ποια είναι τελικά η προέλευση όλων αυτών των στατιστικών;

4)Μελέτες ατόμων που ανήκουν στο ελληνικό ίδρυμα Χάραξης Εξωτερικής Πολιτικής «ELIAMEP»

Παραθέτω ενδεικτικά τους εξής 2 τίτλους:


α) Περιοχές, Μειονότητες και Ευρωπαϊκή Πολιτική: 

Μια Αριστουργηματική Εισήγηση για τους Τούρκους Μουσουλμάνους Δυτική Θράκη, όπου οι ερευνήτριες του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ντία Αναγνωστοπούλου και Άννα Τριανταφυλλίδου αναφέρουν:
«Παρά τις γενναιόδωρες εκπαιδευτικές και θρησκευτικές παροχές, μετά το1974 οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίωξαν να περιορίσουν τα κοινωνικό-οικονομικά δικαιώματα της μειονότητας, θεωρώντας την ως συνέπεια της τουρκικής εισβολής της Κύπρου και ως παρακλάδι της Τουρκίας...»


β) «Νεοελληνικός Εθνικισμός»
όπου σε μια άλλη μελέτη τους για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Τριανταφυλλίδου, Καλλονή και Μικράκη, αναφέρουν:
«… στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και γενοκτονία».

Με άλλα λόγια οι συγκεκριμένες ερευνήτριες όχι μόνον αναπαράγουν τις θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, αλλά προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας επί λέξει τη χώρα μας για γενοκτονία. Και όλα αυτά μέσα από ένα ίδρυμα ταγμένο στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.5)Η περίπτωση της Δρ. Riki Van Boeschoten
http://strates.revues.org/document381.html
 

Το 1993 η Δρ. Boeschoten που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισκέφτηκε με την Δρ. Helleen van der Minnie, περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και έκαναν μια μελέτη με τίτλο Γλώσσες Μειονοτήτων στην Περιοχή της Φλώρινας και της Αριδαίας.

Στην αρχή της μελέτης αυτής οι ανθρωπολόγοι ακαδημαϊκοί αναφέρουν: «Στην περιοχή αυτή της Φλώρινας και της Αριδαίας, εκτός από την δεσπόζουσα γλώσσα, οι εξής επίσης γλώσσες χρησιμοποιούνται: η Μακεδονική, η Βλάχικη (συγγενής της Ρουμανικής) Αρβανίτικα (συγγενής της Αλβανικής), Τούρκικα, Ρομ και η Ποντιακή διάλεκτος».

Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως τα Βλάχικα, τα Αρβανίτικα και τα Ποντιακά είναι άμεσα συνυφασμένα με την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό του Ρωμαίικου και δεν αντιπροσωπεύουν κανενός είδους μειονοτικές ομάδες, η αναφερόμενη «Μακεδονική» γλώσσα ποια είναι;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Μακεδόνες» που αποτελούν μειονότητα ανάμεσα σε δυόμισι εκατομμύρια Μακεδόνες;

Και ποιους εννοούν άραγε ως τουρκόφωνες μειονοτικές ομάδες της Μακεδονίας; Τους Έλληνες επιζώντες του ελληνικού ολοκαυτώματος στην Μικρά Ασία;

Και έτσι οι ερευνήτριες, οι οποίες δεν είναι καν γλωσσολόγοι, παρουσίασαν ως μειονότητες τους δίγλωσσους Έλληνες της Φλώρινας στα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τώρα μπορεί κάλλιστα το Helsinki Monitor ή κάθε οργανισμός που δήθεν προστατεύει μειονοτικά δικαιώματα να σέρνει τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον με τι στοιχεία καταλογίζει η κυρία Boeschoten την ύπαρξη μειονότητας 150.000 «μακεδονόφωνων» στην Ελλάδα;

Αρκεί η σύντομη επίσκεψη σε 70 μόλις χωριά με πληθυσμό ελάχιστο, ντόπιων και προσφύγων, για να στηρίξει τις «στατιστικές» της;

Και εδώ μπορεί ακόμα να τεθεί το ερώτημα: γιατί ειδικά η περιοχή της Φλώρινας; Άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν προσέφεραν στις δυο ερευνήτριες δυνατότητες μελέτης τοπικών διαλέκτων;

Γιατί τόσο ενδιαφέρον για αυτό το συγκεκριμένο χώρο στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα;

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να προσέξει πάρα πολύ το δίγλωσσο Ελληνισμό των ακριτικών αυτών περιοχών και να μην τους ομαδοποιεί σε Σλάβους. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία για τον παραγκωνισμό και αδιαφορία εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για τους παραμεθόριους αυτούς Έλληνες.

Θέλω επίσης να προσθέσω πως μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής παραβρεθήκαμε σε πανεπιστημιακό σεμινάριο που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Princeton πριν ένα χρόνο με κυρίους ομιλητές τους Boeschoten και Danforth, όπου και οι δυο τους μας μίλησαν για το «παιδοφύλαγμα», χρησιμοποιώντας καινούργια ορολογία για το παιδομάζωμα του εμφυλίου και ωραιοποιώντας την εγκληματική αυτή πράξη.

Ο συνεργάτης της κυρίας Boeschoten, Δρ. Loring Danforth διδάσκει στο Κολλέγιο Bates της Πολιτείας Maine στις ΗΠΑ, έχει γράψει ανθελληνικά συγγράμματα, παίρνοντας τις θέσεις των Σκοπιανών. 

Στην προσπάθεια μάλιστα της Παμμακεδονικής Ένωσης να υιοθετηθεί ψήφισμα από την Πολιτεία του Τέξας υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο εν λόγω ακαδημαϊκός πρωτοστάτησε αναφέροντας τα εξής στην εφημερίδα Texas Observer:


"Τα αποδεικτικά στοιχεία μεταξύ μελετητών της ιστορίας δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δηλώνεται στο ψήφισμα πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Το HR107 με ενοχλεί ιδιαίτερα ως μελετητή, όχι μόνο λόγω των ιστορικών ανακριβειών, αλλά επειδή πολιτικοποιεί περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Θέλω να σας πληροφορήσω πως το Ψήφισμα HR107, παρά τις αντιδράσεις της σκοπιανής Διασποράς και τις εισηγήσεις του προαναφερθέντος «ακαδημαϊκού» υιοθετήθηκε από την Πολιτεία του Τέξας. 

Η δράση των δυο ακαδημαϊκών όμως συνεχίζεται και μάλιστα στην Ελλάδα. 

Θα βρίσκονται στην Καστοριά από τις 6 μέχρι 9 Ιουλίου λαμβάνοντας μέρος σε ακαδημαϊκό συνέδριο πιθανότατα για να προωθήσουν το αίτημα της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων Σκοπιανών στα «πάτρια εδάφη» τους, ανθρώπους δηλαδή που τόσο κατά την κατοχή όσο και κατά τον εμφύλιο είχαν δράσει αποσχιστικά εις βάρος της Μακεδονίας μας.

 Γι αυτό δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και πάντοτε έτοιμοι να αντικρούσουμε τις παραποιήσεις της ιστορίας.

Υπέρογκα ποσά για «επιστημονικές» έρευνες:
http://www.iue.it/Personal/Strath/Welcome.html?/Personal/Strath/collaborators/Triandafyllidou/research.htm


6) Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων
 
Τον Μάιο 2005 έγινε ένα συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από την Γερμανικής προελεύσεως Μη Κυβερνητική Οργάνωση της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» που φέρει το ακρώνυμο (FUEN).

Η τρίτη παράγραφος της αποφάσεως τους έχει ως εξής:
Η Αλβανία και η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσουν τους Αρωμάνους σαν την μεγαλύτερη μειονότητα στο Σύνταγμά τους, να κάνουν απογραφή του πληθυσμού, να αλλάξουν τον νόμο περί πολιτικών κομμάτων και να προσφέρουν στους Αρωμάνους το δικαίωμα να εκπέμπουν στο Εθνικό Ραδιοφωνικό Δίκτυο και τηλεόραση στην Αλβανία και Ελλάδα με δικαίωμα να σχηματίσουν τοπικές Διοικητικές μονάδες Αρωμάνων επιθυμούντων ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (πολιτισμική ή ΕΔΑΦΙΚΗ).

Σ’ αυτό το σημείο θέλω φυσικά να αναφέρω πως η Ελλάδα δεν εκπροσωπήθηκε από καμιά Ελληνική Ένωση Βλάχων. Έλαβε όμως μέρος στο προαναφερθέν Συνέδριο το Ουράνιο Τόξο!

7)Το Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ).

 
Πρόκειται για έναν ακόμη «Μη Κυβερνητικό Οργανισμό», που αγωνίζεται για την ανάδειξη μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα. 


Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν ήδη εδώ και 6 χρόνια καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων. 

Πιο πρόσφατα ένα από τα μέλη του ΚΕΜΟ, ο Δρ. Thede Kahl πολιτικός γεωγράφος,
http://www.kemo.gr/gr/03.html έλαβε μία αυστηρότατη επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχικων Πολιτιστικών Σωματείων. Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ομοσπονδίας κύριος Κωνσταντίνος Αδάμ και Ηρακλής Χασιώτης διαμαρτυρόμενοι για την δράση του προαναφερθέντος επιστήμονα, επεσήμαναν:

«Ο κ. Thede Kahl προσπαθεί, για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε, να πείσει τους Έλληνες Βλάχους να αισθανθούν λιγότερο υπερήφανοι για το μεγάλο αριθμό Βλάχων ευεργετών και ηρώων των οποίων η συνεισφορά προς την πατρίδα μας ήταν τεράστια. Αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η αρνητική έμφαση; Θεωρεί μήπως ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η συμβολή των Βλάχων μικραίνει την ιστορική, πολιτιστική και πολιτική εξέλιξη της Ελληνικής πραγματικότητας;»

Κλείνοντας την επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων σημειώνει: 

«Σε μία εποχή που η αλλοίωση ορισμένων κινημάτων που στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε κοινωνιών έχει γίνει ένα θαυμάσια πληρωμένο επάγγελμα, όμως υπάρχουν αντισώματα που αντιστέκονται αποφασιστικά στις προθέσεις υψηλότερων δυνάμεων αλλαγής της γεωπολιτικής σκηνής».

Ο Δρ. Τσιτσελίκης ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη είναι και αυτός μέλος του ΚΕΜΟ το οποίο, σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της Καθημερινής, χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία. Στη μελέτη του Υπηκοότητα στη Ελλάδα-Προκλήσεις του Παρόντος για Μελλοντικές Αλλαγές η οποία μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο
http://www.kemo.gr/archive/papers/Tsitsel.htm#_ftnref3
καταγγέλλει με ένα δήθεν επαναστατικό και σίγουρα άκρως ελκυστικό για την νεολαία λόγο, τη μονολιθικότητα της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο κ. Τσιτσελίκης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η μαθητιώσα νεολαία των μεταναστών στην Ελλάδα επιβάλλεται να μάθει τη γλώσσα και τον κυρίαρχο ελληνικό πολιτισμό, στοιχεία πράγματι απαραίτητα για τη διαδικασία της κοινωνικής ολοκλήρωσής τους. Αντίθετα, υπάρχει μια συνολική απουσία της εκμαθήσεως της γλώσσας και θρησκείας τους ή ακόμα και η ύπαρξη του πολιτισμού τους σ’ αυτούς και στους Έλληνες συμμαθητές τους. Αυτή η κατάσταση διαιρεί τις πολιτισμικές αξίες και παρατηρείται επικράτηση του κυρίαρχου Ελληνικού στοιχείου πέρα κάθε μεταναστευτικής κουλτούρας».

Όπως επίσης ο ίδιος αναφέρει:
«Η διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Μακεδονική, ακόμα συνιστά μείζoν πολιτικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχώς αρνείται το δικαίωμα της επιστροφής και της απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας σε πρόσφυγες «Μακεδονικής προέλευσης».


8)Γνωρίζετε αγαπητοί μου συμπατριώτες ότι το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εδρεύει εδώ στη Θεσσαλονίκη? http://www.see-jhp.org/hw_download.html

Αυτή τη στιγμή Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Richard Shifter η δε ΜΚΟ ανέλαβε την έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. 

Το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία θα επιφέρουν ‘ισορροπία’, ‘αντικειμενικότητα’ και ‘συμφιλίωση’ στα Βαλκάνια, θεωρία συζητήσιμη, δεδομένου ότι προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. 

Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας.

Παραθέτω χαρακτηριστικά ένα σκοπιανό «ποίημα» που δημοσιεύεται στα εν λόγω βιβλία για την «εμπέδωση» της «μακεδονικής ταυτότητας» στους μαθητές, υπό τον τίτλο «Οι ιστορικές ρίζες του Μακεδονικού Έθνους-Gjorgj Pulevski” (σελ.107-108).

“H προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος το τόσο αγαπητό στους «μακεδόνες». Ήταν ένα βασίλειο με βασιλιά τον Φίλιππο. Μία αρχαία Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας. Άφησε την Αυτοκρατορία του στη βαλκανική Χερσόνησο σε όλους τους Σλάβους Ορεσιβίους…Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη. Είναι το δικό μας, αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Ας ενωθούμε όλοι μας, ας κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε τους εαυτούς μας….Τα αδέρφια μας, οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες. Ας γίνουμε όλοι ένα και ας αγωνιστούμε γενναία. Όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο…Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία….ας την εκπληρώσουμε τώρα….»

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα βιβλία, που έχουν χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Κοκα-Κολα αλλά και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται να μεταφραστούν επίσης και στα ελληνικά δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.

Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μεταξύ πολλών άλλων κινδύνων, ο εχθρός, κρυμμένος κάτω από τη μάσκα ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και καμουφλαρισμένος κάτω από δήθεν «ειρηνοποιούς» σκοπούς ορισμένων δήθεν μελετητών, προσπαθεί να μπει από την κερκόπορτα, την οποία άφησαν μισάνοιχτη οι διάφοροι εφιάλτες που προσπαθούν διαιρώντας μας σε μειονότητες να μας καταστήσουν πιο ευάλωτους, πιο χειραγωγήσιμους για κάποιους.

Εάν εμείς δεν κλείσομε ερμητικά την κερκόπορτα, εάν εμείς δεν υπερασπιστούμε την ιστορία μας και την ταυτότητά μας, αυτό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί από οιοδήποτε άλλον.

Εμείς οι Μακεδόνες, εμείς οι Έλληνες πρέπει να ξεχυθούμε στα διάφορα διεθνή fora και να πείσουμε αυτούς που αποφασίζουν τις τύχες των λαών πως η Ελληνική κοινωνία δεν είναι Γιουγκοσλαβία, δεν αποτελείται από ένα μίγμα ετερόκλητων μειονοτήτων, αλλά από πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, και σίγουρα δεν ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ξένες παρεμβάσεις για να διδάξουμε την ΔΙΚΗ μας ΙΣΤΟΡΙΑ. 


Ας δούμε όμως ποιο "είναι" στην ουσία το Ελληνικού Παραρτήματα του Παρατηρητήριου του Ελσίνκι

Διοικητικό Συμβούλιο


Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος
 

Kevin Boyle, Μέλος
 

Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
 

Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
 

Dimitrina Petrova, ΜέλοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ
Εκπρόσωπος
Ναυσικά Παπανικολάτου

Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή
Σάββας Αγουρίδης, Teuta Arifi, Ivo Banac, Vladimir Bilandzic, Marcel Courthiade, Loring Danforth, Fernand de Varennes, Victor-Yves Ghebali, Henri Giordan, Krassimir Kanev, Will Kymlicka, Magda Opalski, Theodore S. Orlin, Dimitrina Petrova, Alan Phillips, Aaron Rhodes, Vladimir Solonari, Patrick Thornberry, Stefan Troebst, Boris Tsilevich, Tibor Varady, Marc Weller.

Εκπροσώπηση Διεθνών Οργανώσεων
Consortium of Minority Resources (COMIR)
European Roma Rights Center (ERRC)
International Freedom of Expression Exchange (IFEX)
International Helsinki Federation for Human Rights (IHF)
Minority Rights Group International (MRGI)
Euro-Mediterranean Human Rights Network (EMHRN)
South East Europe Media Organisation (SEEMO)
The Global Network of Organizations Working for Human Rights and Sustainable Development (OneWorld)
World Organization Against Torture (OMCT)
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για τη ευγενή χορηγία τους:

το Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, 

τα προγράμματα PHARE, 

Euromosaic και Equal της Ευρωπαϊκής Ενωσης , 

την Αυστριακή Κυβέρνηση-Ομοσπονδιακή Καγκελλαρία, 

το Ιδρυμα Charles Stewart Mott, 

το Νίκο Δήμου, 

το Ιδρυμα "Αρτος Ζωής", 

το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά, 

το Ιδρυμα Berghof for Conflict Research, 

το Ινστιτούτο Aspen του Βερολίνου, 

τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, 

το Minority Rights Group International, 

το Alternative Information Network, 

το Search for Common Ground Macedonia, 

το Macedonian Human Rights Movement of Canada , 

την Εταιρία Επικοινωνίας και Πολιτικής Ερευνας, 

το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, 

τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κα. 


Πηγή
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013


Η απάντησή μας στον κάθε Δημητρά, είναι Ζήτω η Ελλάς.


Γράφει ο Νίκος ΧιδίρογλουΓια αρχή, τα κατάφεραν οι της εν Ελλάδι εθνομηδενιστικής κομπανίας. Μετά από προσφυγή τους, οι άνθρωποι της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι»,  οργάνωσης που βρίσκεται στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή (έχουν δημοσιευθεί σχετικά στοιχεία), πέτυχαν να καταδικαστεί η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή, όπως γράφτηκε και στον Τύπο, την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες που κατέθεταν στα δικαστήρια, υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο. Το Δικαστήριο έκρινε πως η χώρα μας, ζητώντας από τους μάρτυρες να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, παραβίασε κάποια άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ποιοι προσέφυγαν: οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, όλη μέλη της εθνομηδενιστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».Πρόκειται για μια παρέα, που διαχρονικά και με προσαυξήσεις όσο αφορά στα πρόσωπα, ...

επιδίδεται συστηματικά σε νομικό ακτιβισμό, μηνύοντας αδιακρίτως τους πάντες, έχοντας ταλαιπωρήσει επί χρόνια μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, τους οποίους προσπαθούν, δια δικαστικών αποφάσεων, να τους εκφοβίσουν, ώστε να εκφράζονται μέσα στα πλαίσια της «πολιτικής ορθότητας». Ο νέος ολοκληρωτισμός, είναι εδώ. 
Προσωπικά, γνωρίζω πολλούς που έχουν μηνυθεί από τον Παναγιώτη Δημητρά, πρόσωπο για το οποίο ο αείμνηστος πατέρας μου Παύλος Χιδίρογλου, πρέσβης, αλλά και εμπειρογνώμων του ΥΠΕΞ για ... ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, άνθρωπος με βαθιά γνώση των θεμάτων που άπτονται της Δυτικής Θράκης (είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για σχετικό βιβλίο του), δεν έκρυβε την βαθύτατη περιφρόνησή του.Τον Παναγιώτη Δημητρά, ενορχηστρωτή πολλών ανθελληνικών εκστρατειών και ΜΟΝΙΜΟ κατήγορο της πατρίδας μας σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, τον είδα από κοντά για πρώτη φορά στο Ναυτοδικείο, όπου δικάζονταν σε πρώτο βαθμό τα στελέχη (για τους οποίους είμαστε όλοι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ) της ΜΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορήθηκαν για συνθήματα που κάποιοι είπαν πως ακούστηκαν σε παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.Περιττό να σας πω πως όντας ο ίδιος πρόσφυγας πολέμου το 1974 (η οικογένειά μου εγκατέλειψε τον τόπο μόνιμης κατοικίας της, την Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή), αλλά και πολίτης που εργάζομαι στην κατεύθυνση της προστασίας της εθνικής μας ακεραιότητας & ανεξαρτησίας, τρέφω κι εγώ περιφρόνηση για πρόσωπα που αντί να προστατεύουν όπως μπορούν την πατρίδα, αμαυρώνουν την εικόνα της συνεχώς, κατηγορώντας την όπου βρεθούν και όπου σταθούν, συνεργαζόμενοι μάλιστα σε αυτήν την κατεύθυνση με πολίτες άλλων χωρών, των οποίων η εχθρότητα προς την πατρίδα μας είναι δεδομένη.Είμαι γόνος ξένης μητέρας, η οποία έζησε, απεβίωσε και θάφτηκε στην Ελλάδα. Την λάτρεψε, μετέφρασε στα πορτογαλικά Έλληνες συγγραφείς αλλά και στα ελληνικά Πορτογάλους & Βραζιλιάνους, την έκανε πατρίδα της και προσπάθησε να κάνει τα παιδιά της καλούς Έλληνες, μεταλαμπαδεύοντάς τους επίσης χριστιανικές & ουμανιστικές αξίες. Μας έμαθε επίσης πως η ομολογία πίστεως για τον χριστιανό, είναι το ΠΑΝ. Η ίδια η μητέρα μου, όντας ρωμαιοκαθολική (ο γράφων είναι ορθόδοξος), πήγε και υπέγραψε στη διάρκεια της συλλογής υπογραφών από την Εκκλησία της Ελλάδος. Και όταν τη ρώτησα γιατί πήγε, μιας και η ίδια δεν ήταν ορθόδοξη, μου είπε «δεν φοβάμαι την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό». Έβλεπε παρακάτω.Το ίδιο θα σας πω κι εγώ για την περίπτωση της εθνομηδενιστικής παρεούλας του Παναγιώτη Δημητρά. Η προσπάθειά τους για τον θρησκευτικό & εθνικό αποχρωματισμό της χώρας μας, είναι παραπάνω από εμφανής. Με μια διαφορά: σε σχέση με τους υπόλοιπους, αυτοί έχουν προβεί σε πρακτικά μέτρα και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου. Ποιος τα πληρώνει αυτά και με ποιο σκοπό; Πολλοί έχουν κατά καιρούς αναρωτηθεί. Πλέον, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και δη στα διεθνή δικαστήρια, κοστίζει. Άρα, κάποιοι έχουν συμφέρον από τυχόν καταδίκες της χώρας μας. Να υποθέσουμε ότι είναι οι ίδιοι που από το παρασκήνιο ενορχηστρώνουν την κοινωνική μηχανική στη χώρα μας, μια διαδικασία που προφανώς στρέφεται κατά των Ελλήνων και των εθνικο-ιστορικών παραδόσεών τους;Υπέρ πίστεως και πατρίδος. Κατά της πρώτης αλλά και κατά της δεύτερης στρέφονται συνεχώς ο κ. Δημητράς και η παρέα του (που εφηύραν κατά καιρούς μια ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα, Δημητράς, Βαλλιανάτος αλλά και άλλοι), εγείροντας συνεχώς ερωτήματα για τα κίνητρα των ενεργειών και δράσεών τους. Μην τρέφετε καμία απολύτως αμφιβολία, ο στόχος των ανθρώπων αυτών, είναι ένας: ο θρησκευτικός και ο εθνικός αποχρωματισμός της πατρίδας μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση, επιδίδονται σε νομικό ακτιβισμό, χωρίς να πτοούνται από τις αμέτρητες αποτυχίες τους σε αυτή την κατεύθυνση.Φυσικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία, εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς και την απέχθειά τους στην δια του συντάγματος και των νόμων θεσμοθετημένη ελευθερία έκφρασης. Αλλά, για ποια ελευθερία έκφρασης να ενδιαφέρονται οι θιασώτες της ολοκληρωτικής σύλληψης και αντίληψης πολιτικής ορθότητας;Σήμερα, που το κυρίαρχο ιδεολόγημα στις τάξεις της «ελίτ» είναι ο εθνομηδενισμός, το να παραμένεις χριστιανός, ομολογώντας δημόσια την πίστη σου, αλλά και Έλληνας, συνιστά επαναστατική πράξη.Οι αναρίθμητες μηνύσεις που έχει κατά καιρούς καταθέσει κατά παραγόντων του δημόσιου βίου μας αλλά και κατά δημοσιογράφων ο Παναγιώτης Δημητράς, προσπαθώντας να τους εκφοβίσει, δεν πτοούν τον γράφοντα και την «ΕΩ». Ένα θα του πω μόνο: και κάτω να με ρίξουν, όσο αναπνέω, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ θα φωνάζω. Με όση δύναμη μου απομένει.
Νίκος Χιδίρογλου / elora.gr
http://www.hellasontheweb.org

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

13 σχόλια:

 1. Ἀγαπητή Κα Σουφλῆ, σᾶς ἀξίζουν πολλά συγχαρητήρια πού ἀντιμετωπίζετε μέ σθένος τίς ὄντως ἀνθελληνικές καί ἀντιχριστιανικές ἐνέργειες τῶν ὡς ἄνω ἀτόμων, οἱ ὁποῖοι, πάντοτε μέ πρόσχημα "τά δικαιώματα τοῦ ἀνθρώπου," κάμνουν πολύ μεγάλο κακόν στούς Ἕλληνας πού διατηροῦν ἀκόμη ἐλεύθερον πνεῦμα, χωρίς ποτέ νά βλάπτουν καθ' οἱονδήποτε τρόπον κανένα συνάνθρωπόν των, ἀλλά καί χωρίς νά εἶναι πρόθυμοι νά ξεπουλήσουν τήν Πατρίδα των, τήν Πίστιν των, τήν Ἱστορίαν των, τήν ἐλευθερίαν των καί γενικῶς ὅλα τά αὐτονόητα, τά ὁποῖα ἐσχάτως ἀμφισβητοῦνται μέ γελοῖα "ἐπιχειρήματα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Χατζηνικολάου, το θεωρώ αυτονόητο να ξεβρακώσω τους εχθρούς της Πατρίδας, της Ορθόδοξης Πίστης και του λαού.
   Το μόνον που με λυπεί είναι πως ελάχιστοι θα αντιληφθούν τον τεράστιο κίνδυνο... οι περισσότεροι δυστυχώς, είναι για τα πανηγύρια...
   Λοβοτομήθηκε σε αισχρό σημείο ο λαός, κύριε Χατζηνικολάου και αυτό είναι πλέον μη ανατρέψιμο.

   Διαγραφή
 2. ποια δικαιωματα το καντηλι μου...ποια δικαιωματα;;;;εγω ειμαι υποχρεωμενη να βλεπω τις αθλιοτητες τους,στις παρελασεις τους που ο ενας κατουραει τον αλλον ,που γυριζουν ξεβρακωτοι,που δειχνουν τα πουλια τους,που χεζουν ο ενας τον αλλον,εγω ρε πουστηδες δεν εχω δικαιωμα να διαμαρτυρηθω;;;;;;;;;;;;;;αστε μου στο διαολο ξεκωλα του κερατα που θελετε και δικαιωματα..χεστηκαμε ,ν ασχοληθουμε μαζι σας αντε γιατι μας τα κανατε καρπουζια ..το κερατο μου......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1.
  Helsinki Watch was a private American NGO devoted to monitoring implementation of the Helsinki Accords throughout the Soviet bloc. The Helsinki Final Act was signed in 1975, and the organization was founded in 1978. It focused on the human rights and human contacts portions of the Helsinki Agreement. (wikipedia)

  2.
  The International Helsinki Federation for Human Rights (IHF) was a self-governing group of non-governmental organizations that act to protect human rights throughout Europe, North America and Central Asia. A specific primary goal was to monitor compliance with the human rights provisions of the Helsinki Final Act and its Follow-up Documents.(wikipedia)

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "was" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ!

  ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!

  ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΙΩΝΙΣΤΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

  ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΚΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ......

  ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ @@ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διόρθωση: "..Η ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!"

   Διαγραφή
 4. ΕΠΙΣΗΣ,

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 88 ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΣΟΥΝ;;...

  ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απ'ολο το κείμενο αυτο κατάλαβες μόνο ρε ζωντόβολο, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια κ. Σουφλή για την ανάρτηση της εμπεριστατωμένης αυτής έκθεσης που αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο αυτής της ανθελληνικής και αντίχριστης μαφίας που λυμαίνεται ό, τι ιερό και όσιο έχει απομείνει όρθιο στην πατρίδα μας. Πρέπει επειγόντως να βρεθούν παλικάρια να τους δώσουν ένα γερό μάθημα προς παραδειγματισμό... Μόνο στους πατριώτες θα στήνονται ενέδρες;;;

  Αναφέρει σε κάποιο σημείο το άρθρο:

  ''η Τριανταφυλλίδου, Καλλονή και Μικράκη, αναφέρουν:
  «… στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες...''

  Δηλαδή οι εν λόγω λαότητες έπασχαν ταυτόχρονα και μαζικά από παραισθήσεις οι οποίες τους υπαγόρευαν ότι ανήκουν σε εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες;;;Και αυτό συνιστά σοβαρό επιστημονικό πόρισμα;;Γελάνε και οι πέτρες!

  Επίσης, επειδή αναφερθήκατε στον Κωνσταντίνο Πλεύρη συμπτωματικά βρήκα ένα δημοσίευμα το οποίο ισχυρίζεται ότι το 2010 ο Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από τον Δημητρά (εδώ: http://www.eglimatikotita.gr/2010/12/blog-post_8450.html).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυρία Πολίτη, χαίρομαι που σας ξαναβλέπω στην παρέα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ. Η απουσία σας ήταν εμφανής... κοινώς μου λείψατε και λείψατε και από μερίδα των σχολιαστών του blog, για τις πάντα σωστές θέσεις σας επί των αναρτήσεων.

   Καλωσορίσατε και πάλι κοντά μας.

   Επί της συγκεκριμένης ανάρτησης και όσων θ' ακολουθήσουν για το εν λόγω Ανθελληνικό, Αντιχριστιανικό, Νεοταξίτικο, Αντεθνικό συρφετό στο οποίο το συγκεκριμένο πρόσωπο διαδραματίζει έναν χαμαιρπέστατο ρόλο, όχι μόνον στην Πατριδα μας αλλά και στα Βαλκάνια, γνωρίζω πως τα βάζω στην ουσία όχι μόνον μ' αυτή την μαφία, όπως πολύ σωστά γράψατε, αλλά και με την Πολιτική Μαφία και όχι μόνον, που όλα αυτά τα χρόνια, το χρηματοδοτούν εντός Ελλάδος.

   Γνωρίζω πως τα βάζω με τα χαϊδεμένα παιδιά του ερπετοειδούς και γονιαδιακά λεπρού παγκόσμιου εφιάλτη, Τζώρτζ Σόρος, που είναι ένας από τους εξωτερικούς χρηματοδότες του και όχι μόνον.

   Αυτό το μαφιόζικο παρεάκι, που κινεί τα νήματα σε θέματα πολιτικά, αντιχριστιανικά, αντιεθνικά, αντιρατσιστικά, αντισημητικά, φιλοπεριθωριακά και λοιπά, μην περιμένετε να βρεθούν απλοί πατριώτες να τους δώσουν ένα καλό μάθημα...

   Τα... "παιδιά", προστατεύονται... φυλάσσονται από ισχυρούς προστάτες.
   Η ΚΡΥΠΤΕΙΑ, πρέπει να αναβιώσει και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία γενικώς σ' αυτή την έρμη την Πατρίδα μας.

   Και οι κόπρος του Αυγεία, κυρία Πολίτη, δυστυχώς, έχει καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας.

   Να έχετε μια όμορφη μέρα

   Με εκτίμηση

   Καλλιόπη Σουφλή


   Διαγραφή
 8. Το οικοδομημα του νεου πολιτισμου που ερχεται κατ επανω μας με φορα στηριζεται σε ενα ακρογωνιαιο λιθο. Ειναι προτιμωτερον να εισαι μια ζωσα πορνη παρα ενας πεθαμενος ηρωας. Απολυτη επιτυχια δια λοβοτομημενους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ένας ψυχάκιας...μέντορας του Τσίπρα!
  https://www.youtube.com/watch?v=R_td-rrHtm0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σπυρόπουλε, ΑΝΤΕ "ΓΚΑ-ΑΜΗΣΟΥ", μήπως και καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την παράνοιά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ