Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελίες για ρατσισμό ζητούν δικαστική διερεύνηση. Ο Δημητράς του "Παρατηρητηρίου", στέλνει στον Εισαγγελέα 88 καταγγελίες, ανάμεσά τους και εις βάρος των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, της Χαράς Νικοπούλου, Μητροπολιτών, Δημάρχων, Πολιτικών κ.α. ΜΕΡΟΣ Γ'


Στον απόλυτο υπερασπιστή των ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, των ΕΒΡΑΙΩΝ και των gay, αναγορεύτηκε ο Δημητράς.

Στην πυρά και το Λιμενικό Σώμα, από τον εν λόγω ...


Ρε, τα Πακιστάνια, βρήκαν τον ... πατερούλη τους...

Το ίδιο και οι τρανσέξουαλ...
Όσο για τους οβριούς, βρήκαν τον πλέον ένθερμο υπερασπιστή τους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!

Κατά τα λοιπά, όλοι όσοι μπήκαν στην μαύρη λίστα του Δημητρά και της παρέας του (Πέτρος Κωνσταντίνου και λοιπά ... καλόπαιδα), πρέπει να παραπεμφθούν και να καταδικαστούν...

Προφανώς κατά τον Δημητρά, όσοι υπερασπίζονται την Πατρίδα και την Ορθοδοξία, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΑΙΟΙ!
ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ.Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Την παροιμία που λέει: "Όποιος ανοίγει τον τάφο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα", την ξέρεις, Δημητρά;;;

Μάθε λοιπόν πως την ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. 

Το Α' ΜΕΡΟΣ εδώ
Το Β'  ΜΕΡΟΣ εδώ
Στις 10 Αυγούστου 2016 η Αλέκα Μελεγγεσίδου έγραψε στη σελίδα των καταστημάτων Lidl στο Facebook ένα ακραίο ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος των Ρομά (που τους αποκαλεί μάλιστα με το προσβλητικό όρο «γύφτοι»).
 

Η διεύθυνση της επιχείρησης αντί να σβήσει το μήνυμα ως ρατσιστικό το αποδέχθηκε και ανέλαβε «να επιληφθεί του θέματος».


August 20 · 
Όταν το Lidl θρέφει το ρατσισμό (αν είναι από βλακεία ας επανορθώσει πριν πάμε στην Εισαγγελία Ρατσιστικών Εγκλημάτων το θέμα) Πηγή:https://web.facebook.com/lidlgr/posts/1203211103036164

lidl-ratsistiko-avgoustos-2016

Lidl Hellas Καλησπέρα Panayote. Θα θέλαμε να σε διαβεβαιώσουμε πως όλοι οι πελάτες μας είναι εξίσου σημαντικοί για εμάς και στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα καταστήματά μας χωρίς να υπάρχει οποιουδήποτε είδους αναστάτωση. Για τον λόγο αυτό η ομάδα των social media αναλαμβάνει να καταγράφει και να προωθεί κάθε αίτημα ή παράπονο πελάτη στο αρμόδιο τμήμα.

Christina Michalou Το παράπονο της εν λόγω κυρίας ποιο ήταν; Ότι αντίκρυσε σκουρόχρωμους και ρομά μέσα στο κατάστημά σας; Είναι ορθό να απαντάτε σε τέτοιο σχόλιο λέγοντας πως θα ερευνήσετε το ζήτημα και θα προωθήσετε το παράπονο; Δεν σιγοντάρετε με μία τέτοια αντιμετώπιση την πεποίθηση της συγκεκριμένης κυρίας, σαν να παραδέχεστε ότι σας παρέθεσε ένα υπαρκτό πρόβλημα; Οφείλετε μία συγγνώμη από τους “σκουρόχρωμους” και τους ρομά πελάτες σας.

Panayote Dimitras Καταγράφουμε λοιπόν την επιβεβαίωση πως “σχόλια υβριστικού και προσβλητικού χαρακτήρα δεν είναι ανεκτά στη σελίδα μας σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς” αλλά “σχόλια ρατσιστικού χαρακτήρα είναι ανεκτά στη σελίδα μας σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς” …

Lidl Hellas Αγαπητέ Panayote, δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ρατσισμού, καθώς όπως σου εξηγήσαμε τέτοιου είδους ενημερώσεις που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων μας οφείλουν να αποστέλονται από πλευράς μας στο αρμόδιο τμήμα.

Panayote Dimitras Αυτό ακριβώς λέει και η Χρυσή Αυγή. Τώρα επιβεβιαώνετε πως συνειδητά θρέφετε το ρατσισμό.

Eliza Goroya Πόσο απαράδεκτη απάντηση.

Eliza Goroya “‘οπως σου εξηγήσαμε”:
Και πατρονάρισμα και κακογουστιά ενικός οικειότητας.

Luke Kallia how about δεν αποφασίζετε εσεις (λιντλ) τι ειναι ρατσιστικό και τι οχι.


Panayote Dimitras Κάνετε λάθος! Μηνύματα υβριστικά τα σβήσανε αφού πρώτα το αναγγείλανε. Τα έχω κρατήσει. Το ρατσιστικό το αφήσανε. Αυτή είναι η ρατσιστική ρομποτική τους πολιτική!


Στις 17 Αυγούστου 2016 δημοσιεύτηκε στο ProNewsπως δήθεν Πακιστανοί φανατικοί ισλαμιστές κηρύσσουν τζιχάντ στην Ελλάδα μέσα από βίντεο και σχετικό σχόλιο: «Το βίντεο παρουσιάζει μια... εκδήλωση πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα και δείχνει πακιστανούς φανατικούς ισλαμιστές να κηρύσσουν τζιχάντ εντός των τειχών της χώρας μας. Το σοκαριστικό των εικόνων, αν παρακολουθήσετε με προσοχή από το 4:30 και μετά στο βίντεο, είναι πως θα παρατηρήσετε ότι τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν μυούνται σε ένα τρόπο ζωής που σίγουρα περιλαμβάνει την χρησιμοποίηση των όπλων... και κυκλοφορούν βίντεο με εκπαίδευσή τους, ακόμα και μικρών παιδιών.»

Το δημοσίευμα είναι αρκούντως αστείο ώστε να προσβάλει τη νοημοσύνη ακόμη και του πιο φανατικού ισλαμόφοβου. Το βίντεο όντως τραβήχτηκε στην Αθήνα στα πλαίσια εκδήλωσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στις 14/8/16 και ανέβηκε στο youtube στις 15/8/16. Η ημερομηνία είναι το κλειδί για τη κατάρριψη των εξωφρενικών ισχυρισμών, δεδομένου πως η 14η Αυγούστου είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν. Στο βίντεο λοιπόν, παρακολουθούμε μια εθνική εορτή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη δικιά μας 25η Μαρτίου. Ακολουθεί φωτογραφία από σχολική παράσταση για την 25η Μαρτίου 1821 όπου Ελληνίδες μαθήτριες κηρύσσουν τζιχάντ…

DSC05573

Τα παιδάκια με τα (πλαστικά) όπλα, δεν είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές που θα αιματοκυλίσουν την Ελλάδα, αλλά εξιστορούν μέσω παράστασης με μουσική και τραγούδια, την ανεξαρτησία της χώρας του από τους Βρετανούς το 1947.

Το δημοσίευμα όπως ήταν φυσικό, αναπαράχθηκε από δεκάδες άλλα ιστολόγια. Όλα πρέπει να διωχθούν.

Το αρχικό δημοσίευμα στο ProNews


Ο Κώστας Καλτσής που είχε γράψει και το αντισημιτικό κείμενο στον Πρωινό Λόγο (βλπ. παραπάνω), στις 19 Αυγούστου 2016 στο δικό του ιστολόγιο έγραψε τα ακόλουθο νέο αντισημιτικό άρθρο:

Δημοσιεύθηκε : 19 Αυγούστου 2016
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

Τα κατάφερε πάλι ο κ. Μωυσής Ελισάφ, πρόεδρος της Εβραϊκής Συναγωγής Ιωαννίνων, μέλος του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου Ελλάδας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής.

Μετά τους λιβέλους εναντίον μας (και χτες ακόμη από τον "Πρωινό Λόγο" ), και τους ύμνους στο τυχοδιωκτικό κράτος του Ισραήλ, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για να μη μένει σε κανέναν αμφιβολία για την δύναμη του λεγόμενου Εβραϊκού λόμπι.

Ο κ. Ελισάφ, που με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του και όσα έγραφε πριν λίγες ημέρες, δίνει την εντύπωση ότι θέλει να ποδηγετεί την πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή των Ιωαννίνων, ανταμείφθηκε για τους αγώνες του.

Ας απολαύσει τις τιμές που του αποδίδονται και σε ό,τι μας αφορά (αφού μας επιτέθηκε εκ νέου ), του λέμε ότι δεν θα μας υποχρεώσει κανένας να υποκλιθούμε στον Σιωνισμό, ουδέ να αναγνωρίσουμε ότι το κράτος του Ισραήλ είναι... πολύπαθο .

Θα επιμείνουμε ότι ακολουθεί μια γκαγκστερική, δολοφονική, εξοντωτική πολιτική σε βάρος των Παλαιστινίων, του Αραβικού κόσμου εν γένει, υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ, μια πολιτική γενοκτονίας, με θηριωδίες και Ναζιστικές μεθόδους.

Κάποιες άλλες αρλούμπες του είναι για γέλια, όπως η... στήριξη του τουρισμού της Ηπείρου από... χιλιάδες Ισραηλινούς(!) που δήθεν έρχονται εδώ, όποιος τους είδε να μας το πει να τους καλωσορίσουμε κι εμείς - καλοδεχούμενοι πάντα.

Σε ό,τι δε αφορά την... ξενοφοβία και τον... ρατσισμό που μας αποδίδει ο σπουδαίος επιστήμων, αυτά χαρακτηρίζουν κυρίως τους Εβραίους. Σε μας να αφήσει να ανησυχούμε, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, για την τύχη της χώρας με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που συρρέουν, την ώρα που δεν μπορούμε οι γηγενείς να ζήσουμε.

Όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού (αυτό ο κ. Μωυσής το θεωρεί... Ναζιστική αντίληψη!), την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την επιχειρούμενη Ισλαμοποίησή μας.
Ας μας επιτρέψει λοιπόν, να νοιαζόμαστε για όλα αυτά και εκείνος (όπως οι περισσότεροι ομόθρησκοί του)... εν ονόματι του Ολοκαυτώματος (ναι, το εργαλειοποίησαν!), να χτίζουν την καριέρα τους και θέλουν να ποδηγετούν τους λαούς ανά την υφήλιο...

Συγχαρητήρια όμως στον κ. Μωυσή Ελισάφ και σε... ανώτερα!


Γνωστά ομοερωτικά άτομα και/η ακτιβιστές δέχθηκαν στις 20 Αυγούστου 2016 καταιγισμό υβριστικά ομοερωτοφοβικά και απειλητικά μηνύματα που επισυνάπτονται από την Αλέκα Μελεγγεσίδου και (ένα) από τον Τάκη Μπάμπουρα. Μεταξύ των υβρισθέντων οι Αβραάμ Βροχίδης, Παναγιώτης Δημητράς, Γιώργος Κουνάνης, Πέτρος Σαπουντζάκης, Δημήτρης Τζαμής και Βασίλης Τσαρνάς που επιθυμούν την ποινική δίωξη των δραστών/ριών.

Στις 22 Αυγούστου 2016 δύο Πακιστανοί δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση μέσα στο σπίτι τους στον Ασπρόπυργο. Στις 26 Αυγούστου 2016 δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται σε πέντε επιθέσεις μεταξύ 3 – 22 Αυγούστου 2016. Στις 13 Αυγούστου 2016 τα θύματα της πρώτης επίθεσης δέχθηκαν νέα επίθεση στο σπίτι τους.

ratsistiki-epithesi-se-varos-pakistanwn-mesa-sto-spiti-tous-body-image-1471943681-size_1000

Επίθεση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι δέχτηκαν Πακιστανοί εργάτες γης το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο. Η είδηση επαναφέρει στη μνήμη την επίθεση που είχαν δεχτεί οι Αιγύπτιοι ψαράδες μέσα στο σπίτι τους τον Ιούνιο του 2012, υπόθεση η οποία εκδικάζεται στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο 23χρονοι Πακιστανοί, Αlin και Abdul, δέχτηκαν την πρώτη αιματηρή επίθεση στον δρόμο για τη δουλειά τους τα ξημερώματα της Δευτέρας με σιδερογροθιές στο πρόσωπο. Αφού κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ξαναδέχτηκαν επίθεση, το ίδιο βράδυ, αυτήν τη φορά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Όπως περιγράφει στο VICE ο Vasim, συγκάτοικος των δύο θυμάτων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να μιλήσουν έπειτα από το σοκ που έχουν υποστεί: «Περίπου στις 5.30 με 6.00 το πρωί, τα παιδιά πήγαιναν στη δουλειά τους στα χωράφια. Περίπου 3-4 άτομα τους σταμάτησαν στον δρόμο και τους χτύπησαν. Όταν τα παιδιά έπεσαν κάτω, αυτοί έφυγαν. Όσο τους χτυπούσαν έλεγαν ότι είναι Έλληνες. Μετά φωνάξαμε και ήρθε η αστυνομία και πήγαμε στο νοσοκομείο. Κι έπειτα πήγαμε και κάναμε μήνυση».

Πιστεύοντας ότι το μαρτύριο έχει τελειώσει, οι μετανάστες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όμως ο Vasim περιγράφει φανερά φοβισμένος τα όσα έζησε το ίδιο βράδυ. «Ήρθαν περίπου 20 άτομα στο σπίτι μας. Η πόρτα ήταν κλειστή, ανέβηκαν πάνω, μπήκαν μέσα και άρχισαν να δέρνουν το ένα παιδί. Το παιδί μού φώναζε "έλα, έλα". Ήταν στην κουζίνα κι εγώ μέσα. Πήγα προς τα κει και μετά έφυγαν. Φωνάξαμε ασθενοφόρο και ξαναπήγαμε στο νοσοκομείο. Ήρθε και η αστυνομία, κατέγραψε το περιστατικό και μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν».

«Φοβάμαι. Όλοι με ξέρουν γιατί πήγα και στην αστυνομία και στο νοσοκομείο και με έχουν δει. Δεν κοιμηθήκαμε σπίτι. Πήγαμε στο σπίτι κάποιου φίλου και κοιμηθήκαμε εκεί», λέει ο Vasim, ενώ ακόμα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την προστασία τους ως θύματα ρατσιστικής βίας.

Από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας στην ΕΣΗΕΑ, πριν από το βραδινό περιστατικό, ενημέρωσε ότι υπάρχουν αυξημένες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην περιοχή του Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Τουλάχιστον 10 επιθέσεις έχουν καταγγελθεί από τα θύματα στην Πακιστανική Κοινότητα, με αποκορύφωμα αυτή της Δευτέρας, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια σύλληψη μέχρι στιγμής.

Η ΚΕΕΡΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ομάδα δέκα-δεκαπέντε φασιστοειδών εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο και τραυμάτισαν σοβαρά έναν μετανάστη με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Το σκάνδαλο είναι ότι η επίθεση έγινε μόλις μία ώρα αφού η ομάδα των μεταναστών είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπρόπυργου για να καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν, μία το πρωί και άλλες τέσσερις τις προηγούμενες μέρες! Σε όλες τις επιθέσεις, οι οποίες έγιναν μέσα στον Αύγουστο, η ομάδα είχε σιδηρογροθιές και χτυπούσε στο πρόσωπο.

Η ενεργοποίηση των ταγμάτων εφόδου των φασιστοειδών συμβαίνει σε μια περιοχή όπου είχαν δραστηριοποιηθεί πριν από τις 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στην ίδια περιοχή, η Χρυσή Αυγή είχε προχωρήσει σε μαζικό πογκρόμ με κατεδαφίσεις δεκάδων σπιτιών και δεκάδες τραυματίες μετανάστες το 2012.

Απαιτούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική βία.

Άμεση σύλληψη των δραστών και καμία συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης των φασιστοειδών από την αστυνομία.

Άμεση απόδοση εγγράφων στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων ώστε να διαλευκανθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις οργανωμένες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο».

Κατ’ εξακολούθηση επιθέσεις σε μετανάστες

Στο μέσον ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου (φωτ. αρχείου)
Στο μέσον ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου (φωτ. αρχείου) | EUROKINISSI
26.08.2016, 06:00  

Συντάκτης: Ρ.Χ.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις του τελευταίου μήνα στον Ασπρόπυργο ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που οργάνωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ενωση Μεταναστών Εργατών και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της τελευταίας στην Αθήνα.

Οπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.», το διάστημα από 3 έως 22/8 τουλάχιστον 5 επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών γης έλαβαν χώρα στην περιοχή Γκοριτσά Ασπροπύργου.

Oι επιθέσεις, όπως κατέστησαν σαφές οι παρεμβαίνοντες, ήταν οργανωμένες και είχαν μεταξύ τους κοινά χαρακτηριστικά.

Οπως περιέγραψαν τα θύματα, οι θύτες αποτελούσαν ομάδα 3-5 συγκεκριμένων ατόμων, γνωστών στην τοπική κοινωνία και μάλλον έμπειρων σε αντίστοιχες εκδηλώσεις βίας και έφεραν πιστόλι, μαχαίρια και σιδηρογροθιές, τις οποίες και χρησιμοποίησαν.

Οι επιθέσεις έγιναν νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, τις ώρες που οι μετανάστες πηγαίνουν και επιστρέφουν από τη δουλειά τους και όπως ανέφεραν τα θύματα, συνοδεύονταν από σχόλια και απειλές ρατσιστικού χαρακτήρα.

Η επιλογή του χώρου εργασίας των μεταναστών ως σημείου των επιθέσεων δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σ’ αυτούς, πέραν της σαφούς απειλής της σωματικής τους ακεραιότητας.

Οι εργοδότες τους, οι οποίοι είναι φοβισμένοι, όπως αναφέρουν οι μετανάστες, τους ξεκαθάρισαν πως αν οι επιθέσεις εναντίον τους συνεχιστούν θα τους απολύσουν.

Η κατάσταση των μεταναστών επιβαρύνεται από το γεγονός πως ούτε οι αστυνομικές αρχές Ασπροπύργου, στις οποίες στράφηκαν με μηνύσεις, στάθηκαν στο πλευρό τους.

Αντιθέτως, όταν διαπίστωσαν πως τα θύματα των επιθέσεων δεν έχουν χαρτιά προχώρησαν σε κρατήσεις παραβαίνοντας, όπως σημείωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους που προστατεύουν τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων από κρατήσεις και απελάσεις.

«Η μόνη λύση είναι η έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων», δηλώνει ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, όχι επειδή θα σταματήσουν τους θύτες, αλλά επειδή θα ισχυροποιήσουν τουλάχιστον τη θέση των θυμάτων στο πεδίο της Δικαιοσύνης.

Αυτή τη στιγμή, όπως μας πληροφόρησε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση στο Α.Τ. Ασπροπύργου ο Ντιλάβερ Χουσέιν, μάρτυρας της επίθεσης, και ο ανήλικος Νάσερ Αλι παραμένει στην Αμυγδαλέζα περιμένοντας να βρεθεί θέση σε δομή φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα.

«Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο κρατουμένων και τη συμμόρφωση των Αστυνομικών Τμημάτων με τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους», αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης αντικατοπτρίζοντας το αίτημα για λήξη του καθεστώτος ανασφάλειας που έχει γίνει καθημερινότητα των μεταναστών εργατών.

13 Σεπτεμβρίου 2016 20:30

-ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Συνεχίζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γκοριτσά Ασπροπύργου με την ανοχή της Αστυνομίας
Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 6πμ η ίδια ομάδα των φασιστοειδών που επιτέθηκε επανειλημμένα σε Πακιστανούς εργάτες γης εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι των θυμάτων, πέταξε πέτρες και έσπασε τα τζάμια των παραθύρων. Από το παράθυρο οι τρεις εργάτες είδαν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και με μαύρη ενδυμασία. 

Ένας εκ των θυμάτων τηλεφώνησε στην Αστυνομία η οποία ποτέ δεν ήρθε, ούτε για να καταγράψει το συμβάν, παρά το ότι μίλησε μαζί τους αργότερα στα ελληνικά και το αφεντικό τους και αν επανειλημμένα οι αστυνομικοί. 
Η τελευταία επίθεση στο σπίτι συνέβη μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής μήνυσης των θυμάτων ρατσιστικής επίθεσης στις 22 Αυγούστου. Τότε, η Αστυνομία συνέλαβε τα θύματα ενώ δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη των φασιστοειδών με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην Αμυγδαλέζα και να αφεθούν μετά από πολυήμερη κράτηση χωρίς να τύχουν της αναγνώρισης του δικαιώματος άδειας διαμονής μέχρι να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης τους.
Υπάρχουν ευθύνες της ΕΛΑΣ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ.Τόσκα για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Σχετική ερώτηση άλλωστε κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επιθέσεις έχουν εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί ποντιακής καταγωγής που έχουν άριστες σχέσεις με τους μετανάστες εργάτες γής, κάτι που εξοργίζει τα φασιστοειδή.
Η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος καλούν τη κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα στη λειτουργία του τοπικού ΑΤ Ασπρόπυργου για να προχωρήσει η σύλληψη των δραστών και να έχουν την κάλυψη που προνοεί ο νόμος τα θ’υαμτα των ρατσιστικών επιθέσεων.
Μετά την μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 6μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο και τη Γκοριτσά για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και την αστυνομική συγκάλυψη. 


Στις 22 Αυγούστου 2016δημοσιεύθηκε επίσημο έγγραφο της Frontex στο οποίο αναφέρεται πως στις 23 Νοεμβρίου 2015 το Λιμενικό Σώμα στο Ακρωτήριο Αμμόγλωσσα Κω έκανε χρήση όπλων κατά άοπλων προσφύγων:
data-combine-6


Στις 23 Αυγούστου 2016 η Ελεύθερη Ώρα είχε νέο αντισημιτικό πρωτοσέλιδο για «σιωνιστικό σχέδιο γενοκτονίας του Ελληνικού έθνους»:Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου 2016 τα ξημερώματα, στην κατάληψη στέγασης προσφύγων «Νοταρά». Δεν υπήρξαν θύματα αλλά μεγάλες υλικές ζημιές.

Βίντεο από την άφιξη της πυροσβεστικής:


News Editor
Αυγούστου 24, 2016
Φωτογραφίες από το facebook της κατάληψης Νοταρά 26

Εμπρηστική επίθεση δέχτηκε από άγνωστους τα ξημερώματα της Τετάρτης η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.


Στην κατάληψη φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους όπως ενημερώνουν από την κατάληψη. Η πυροσβεστική βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να σβήσει την φωτιά.
Η εικόνα του κτηρίου είναι σοκαριστική. Από το πρωί τα άτομα από την κατάληψη ζητούν στον κόσμο να πάει στο σημείο να βοηθήσει.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 οι "Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού" με βίντεο που ανέβασαν στο youtube και κατέβασαν την επόμενη μέρα. Το βίντεο αποθηκεύτηκε και αναδημοσιεύτηκε στο παρακάτω άρθρο:


Με ένα μάλλον πολύ φλύαρο βίντεο 15 λεπτών από τον google λογαριασμό τους ‘Greek Radical Nationalism‘, οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού‘ ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016.
Τα πρώτα 10 και κάτι λεπτά του βίντεο δείχνουν εικόνες παρμένες απ’ το διαδίκτυο με την γνωστή ακροδεξιά μανιέρα, δείχνουμε έναν σε μια φωτογραφία του ISIS, βάζουμε κύκλο και βελάκι, και μετά δείχνουμε κάποιον πρόσφυγα που του μοιάζει, και δήθεν όλο αυτό είναι η απόδειξη και τα λοιπά, και τα λοιπά.


Στο 10.27′ περιγράφουν τις στιγμές της θρασύδειλης πράξης τους, δίνοντας αρκετές λεπτομέρειες για το χώρο και τον χρόνο της έκρηξης, μαζί με ένα μικρό clip λίγων δευτερολέπτων που τράβηξαν οι ίδιοι τους από απόσταση. Δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, στο 11.50′ περίπου:

 Η στιγμή της έκρηξης στο 12.00 του βίντεο 'Ανάληψη Ευθύνης - Κατάληψη Νοταρά 26', ανεβασμένο από τον χρήστη 'Greek Radical Nationalism'.

Η στιγμή της έκρηξης στο 12.00 του βίντεο ‘Ανάληψη Ευθύνης – Κατάληψη Νοταρά 26’, ανεβασμένο από τον χρήστη ‘Greek Radical Nationalism’.
Στο βίντεο ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν σαν αλληλέγγυοι στην κατάληψη και πως μέλη της οργάνωσης είχαν μπει στον χώρο, αλλά και σε άλλους χώρους, προσποιούμενοι τους αλληλέγγυους, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι μέσα σε αυτές, αντιφασίστες και αλληλέγγυοι «κρύβουν με το ψεύτικο προσωπείο τους μέλη του ελεύθερου Συριακού Στρατού και της τζιχαντιστικής οργάνωσης Al Nursa», ενώ με διάφορες φωτογραφίες, η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να ταυτίσει ακόμη και μικρά προσφυγόπουλα με τους τζιχαντιστές του ISIS.
Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός αυτός στο Youtube δεν περιέχει άλλα βίντεο, δηλαδή φτιάχτηκε αποκλειστικά για να ανεβάσουν το συγκεκριμένο και προφανώς πρόσφατα, και ότι στο τέλος του βίντεοαπειλούν μια σειρά οργανώσεων και ΜΚΟ όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΟΡΜΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΣΜ κά.

Ζητάνε, επίσης, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να εργαστούν σε δημόσια έργα και δημόσιους χώρους με συνθήκες δουλείας, κάτι που αποτελεί επίσημη θέση της Χρυσής Αβγής.
[UPDATE 09/09/2016]
Οπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο καταργήθηκε από τον λογαριασμό των νεοναζί στο Youtube (με αποτέλεσμα όλα τα ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες που ακολούθησαν τη δημοσίευση της είδησης από το XYZ Contagion στις 17.00 της 08/09/2016 να μην δείχνουν κανένα βίντεο πλέον). Ωστόσο υπάρχει σωσμένο, όπως βλέπετε παραπάνω, και αν κάποιος το χρειάζεται, δεν έχει παρά να το ζητήσει να του το δώσουμε.


Δήμος και οι φορείςΩραιοκάστρου επιδόθηκαν σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά των προσφύγων από τις 2 Σεπτεμβρίου 2016 και τις επόμενες εβδομάδες για το οποίο πρέπει να εφαρμοστούν σε βάρος του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συλλόγων Γονέων και οι επιβαρυντικές συνθήκες των άρθρων 2.2 (τέλεση από δημόσιο λειτουργό) και 4 (ευθύνη νομικών προσώπων ή ένωσης προσώπων) του Ν. 927/79.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr
02 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστέριος Γαβότσης: «Ναι στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων μεταναστών, όχι όμως στα σχολεία του δήμου μας» – Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής

Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση υπό ορισμένες προϋποθέσεις εξέφρασε χθες κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Σχολεία- πρόσφυγες-μετανάστες» ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης. Σε μια κατάμεστη από δημότες του δήμου, εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας και φορείς της πόλης, αίθουσα ο κ. Γαβότσης υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης «ενημερωθήκαμε για το θέμα μέσω των διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου έκανε και τις σχετικές δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας». «Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν τα σχολικά κτίρια όμορων περιοχών των hot spots για τις ανάγκες περίπου 22.000 χιλιάδων παιδιών μεταναστών και προσφύγων από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα. Μάλλον λησμονούν ότι στα σχολεία μας λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο έως τις 4.30 το απόγευμα», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

«Είναι φανερό ότι για μία ακόμη φορά αιφνιδιαστήκαμε και βρισκόμαστε προ τετελεσμένων αποφάσεων, το υπουργείο ενεργεί και αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Έχουμε υποχρέωση και οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτή την τακτική. Προσωπικά δεσμεύομαι για την πραγματοποίηση μίας κοινής συνάντησης ή ενός συμβουλίου με τους δημάρχους των δήμων Δέλτα, Λαγκαδά και Θέρμης, όπου λειτουργούν ήδη κέντρα φιλοξενίας για μία από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση του θέματος» συμπλήρωσε ο κ. Γαβότσης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ιδιότητά του ως ιατρός τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή τα κέντρα φιλοξενίας είναι στην κυριολεξία μία υγειονομική βόμβα. «Οι επικίνδυνες και οι μεταδοτικές ασθένειες, όπως ηπατίτιδα και ελονοσία θερίζουν. Ο δήμαρχος πρότεινε να αξιοποιηθούν οι δομές που θα δημιουργηθούν στα κέντρα φιλοξενίας για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, έως επτά (7) ετών, και για τα μεγαλύτερα παιδιά ή να μισθωθούν και άλλοι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για σχολική χρήση.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και πολίτες παρουσίασαν τα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο των δικών μας παιδιών με τα προσφυγόπουλα, σε επίπεδο πολιτισμικό – κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία, κοινωνική συμπεριφορά), αλλά και κυρίως υγιεινής και καθαριότητας, καθόσον όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών των προσφύγων και την απουσία του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την κατάθεση βιβλιαρίου υγείας, όπως απαιτείται από τα δικά μας παιδιά στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου αποφάσισε ομόφωνα να προβεί η δημοτική αρχή σε σχετική ενημέρωση μελών της κυβέρνησης στους οποίους και θα διαμηνυθεί ότι ο δήμος δεν μπορεί να δεχθεί τη χρήση σχολικών μονάδων για τη διδασκαλία αυτών των παιδιών. Όπως μάλιστα είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η πρόταση της δημοτικής αρχής θα προχωρήσουν σε ομαδικές κινητοποιήσεις.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων


Με ρατσιστικές κορώνες ενάντια στα μικρά προσφυγόπουλα πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα “Σχολεία-μετανάστες -πρόσφυγες” που κάλεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότσης προκειμένου να αντιταχθεί στην εγκύκλιο που έχει εκδώσει το Υπουργείο σχετικά με την ένταξη των προσφύγων στα σχολεία.

Περιγραφή: <a href=http://www.stokokkino.gr/photos/810x460/14172066_10153689808562657_1403887277_n1472812601.jpg">

Της Σταυρούλας Πουλημένη

Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τους πρόσφυγες στην περιοχή καθώς και τον Μαϊο είχε καλέσει σε παρόμοιου περιεχομένου συγκέντρωση «ενάντια στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων» που βρίσκονται στα όρια του δήμου του, χωρίς όμως επιτυχία, αφού μόλις 150 άτομα συμφώνησαν με τις ξενοφοβικές προθέσεις του καλέσματος.
Η χθεσινή όμως συνεδρίαση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σχετικά με τα όσα περίμενε κανείς να ακούσει από δημοτικούς συμβούλους και δη γονείς παιδιών. 
Με πρόσχημα ότι οι Δήμοι δήθεν δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα, ο δήμαρχος κάλεσε δημοτικούς συμβούλους, “ανησυχούντες γονείς” και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων τοπικού σχολείου να τοποθετηθούν γνωρίζοντας φυσικά εκ των προτέρων την επίσης αρνητική στάση κάποιων εξ αυτών για το θέμα, προκειμένου να δοθεί η εικόνα πως τα 8χρονα και 9χρονα προσφυγόπουλα αποτελούν απειλή και μάλιστα υγειονομική για τους υπόλοιπους έλληνες μαθητές. 
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι πρόσφυγες θα προκαλέσουν αναταραχή και υγειονομικό πρόβλημα στα σχολεία ενώ παράλληλα εξέφρασε την απορία του «γιατί αφού η κυβέρνηση ξοδεύει τόσα χρήματα για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας να μην δημιουργήσει αντίστοιχα ξεχωριστά κέντρα μάθησης για τα παιδιά αυτά». Χαρακτήρισε μάλιστα τα κέντρα που φιλοξενούνται πρόσφυγες υγειονομική βόμβα. 
«Εγώ είμαι ενάντια σε κάθε λογική γκετοποίησης των προσφύγων αλλά τι θα γίνει με τις μολυσματικές ασθένειες; Τα κέντρα προσφύγων αποτελούν υγειονομική βόμβα. Η ηπατίτιδα θερίζει» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας την ιατρική του ιδιότητα, χωρίς φυσικά να αναφέρει όπως όφειλε ότι όσα κρούσματα ηπατίτιδας Α εκδηλώθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα οφείλονται στις συνθήκες υγιεινής και πως δεν υπάρχει, σύμφωνα και με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό.
«Πρέπει να βρουν άλλους χώρους διδαχής» πρόσθεσε και εξέφρασε τον κίνδυνο οι καθαρίστριες να μην προλαβαίνουν να καθαρίσουν τους χώρους για να μπουν την επόμενη μέρα τα ελληνόπουλα υπονοώντας φυσικά ότι παιδιά των προσφύγων θα σπείρουν στον χώρο μικρόβια και ιούς!

Οι πρόσφυγες θα κατεβάζουν τις εικόνες από τις αίθουσες!
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου που δήλωσε πως δεν υπάρχει χώρος για άλλους μαθητές στα ολοήμερα σχολεία ενώ η Χριστίνα Βαμβάκη επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη προχώρησε το ρατσιστικό παραλήρημα που ακούγονταν στην αίθουσα ένα βήμα παραπάνω: 

«Εκτός από το υγειονομικό πρόβλημα υπάρχουν και ζητήματα θρησκείας, γιατί αυτά τα παιδιά είναι φανατισμένα, δεν έχουν καταλάβει ότι είναι φιλοξενούμενοι» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα πρέπει να μάθουν να σέβονται εδώ που τρώνε και να πίνουν και μετά να ενταχθούν στην κοινωνία;» αναρωτήθηκε ακόμη ενώ με βεβαιότητα «προέβλεψε» πως τα μικρά προσφυγόπουλα θα αρχίσουν να κατεβάζουν εικόνες από τις αίθουσες ….!
«Πρέπει να αποτρέψουμε αυτό που θα έρθει για τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να δεχθούμε άλλους μαθητές στα σχολεία μας. Παιδί που δεν θα έχει ιατρικά χαρτιά δεν θα μπει στα σχολεία μας» δήλωσε από την πλευρά του άλλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης (κ. Γιαγκούλης) καλώντας και τους υπόλοιπους πολίτες να αντιδράσουν στην συνύπαρξη ελλήνων και παιδιών προσφύγων στα σχολεία. 
Ουσιαστικά τόσο ο δήμαρχος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης ενέπλεξαν άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, εκστόμιζαν ονόματα απ`όποια ασθένεια στον κόσμο γνώριζαν, απλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να σπείρουν πανικό χωρίς να εξηγούν τι πραγματικά «φοβερό» θα συμβεί. 
Να υπενθυμίσουμε πως το «φοβερό» που θα συμβεί σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι οι εν λόγω Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων ΖΕΠ θα λειτουργήσουν στις Δ/νσεις Π.Ε της χώρας στα όρια των οποίων υπάρχουν και λειτουργούν χώροι φιλοξενίας προσφύγων. Το θεσμικό σχήμα θα έχει τη μορφή Δομής Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων εκτός υφισταμένου ωρολογίου προγράμματος κατά τις ώρες 14:00-18:00. Στη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προ- σφύγων ΖΕΠ (Δ.Υ.Ε.Π. ΖΕΠ) θα εφαρμόζεται εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα θα καθοριστεί ύστερα από πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και θα συμπεριληφθεί σε σχετική υπουργική απόφαση. Η φοίτηση θα διαρκέσει μέχρι 1 διδακτικό έτος με δυνατότητα επέκτασης ή μετέπειτα ένταξης στις κανονικές τάξεις του δημόσιου ελληνικού σχολείου.

Περιγραφή: <a href=http://stokokkino.gr/photos/gallerys/14169558_10153689808602657_316340443_n1472812610.jpg">
Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που προσπάθησε να βάλει τη λογική στην κουβέντα ήταν ο Γρ. Εδιρνελης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη –Ανατροπή» χωρίς όμως να τα καταφέρνει καθώς κάθε φορά που πήγαινε να μιλήσει ακούγονταν από το πίσω μέρος της αίθουσας όπου είχαν συγκεντρωθεί γονείς, φωνές και ύβρεις εναντίον του.
Ο κ. Εδιρνέλης προσπάθησε να πει ότι πρόκειται για κατατρεγμένα από τον πόλεμο παιδιά και όχι για τρομοκράτες, ότι ο ΟΗΕ και η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού υποχρεώνει κάθε πολιτεία να σέβεται το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση και πως τα παιδιά που θα ενταχθούν στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων θα είναι εμβολιασμένα με τους παρευρισκόμενους αλλόφρονες γονείς να αρχίζουν να φωνάζουν διακόπτοντας κάθε τοποθέτησή του. 
Εντύπωση προκάλεσε, όμως, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Τσολακίδης ο οποίος ως διευθυντής σχολείου της περιοχής δήλωσε ότι η εκπαίδευση των προσφύγων πρέπει να ξεκινήσει αλλά σε άλλους χώρους γιατί η συνύπαρξη ελλήνων και προσφύγων θα δημιουργήσει πρόβλημα λόγω της διαφορετικής κουλτούρας των προσφύγων. «Μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση των προσφύγων αλλά μας ενδιαφέρει η δικιά μας υγεία και ασφάλεια» τόνισε….
Όσοι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου διαφωνούσαν με τα όσα ρατσιστικά ακούγονταν φυσικά και δεν πρόλαβαν να μιλήσουν ενώ ο δήμαρχος όταν η κατάσταση ξέφευγε προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα μιλώντας για … πλουραλισμό, ξεχνώντας προφανώς ότι την ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην συνεδρίαση την έχει αποκλειστικά ο ίδιος. 

Γρ. Εδιρνέλης: Στόχος της συνεδρίασης η δημιουργία εντυπώσεων

Μιλώντας stokokkino.gr λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο. Γρ. Εδιρνέλης εξήγησε ότι «Η σημερινή συνεδρίαση είχε σκοπιμότητα να δημιουργήσει εντυπώσεις σε ένα θέμα ευαίσθητο όπως αυτό της εκπαίδευσης των προσφύγων, πρόθεση του δημάρχου ήταν να μαζευτούν κάτοικοι με ρατσιστικές διαθέσεις και ακροδεξιά στοιχεία που δημιουργούν ένταση και να δημιουργηθεί ένα ξενοφοβικό “κίνημα” που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες» 

Σε μη σύννομες πράξεις προτρέπει έμμεσα τους κατοίκους Μελλισοχωρίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου (βίντεο)
Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016 13:32

Περιγραφή: Σε μη σύννομες πράξεις προτρέπει έμμεσα τους κατοίκους Μελλισοχωρίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου (βίντεο)

Βασιζόμενος στις ...θεωρίες των φημών(!) που θέλουν πίσω από εργασίες σε μεζονέτες του Μελισσοχωρίου, να «κρύβεται» φιλοξενία οικογενειών προσφύγων, ο Α. Γαβότσης προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους κατοίκους της περιοχής, να προχωρήσουν σε μη σύννομες πράξεις, ακόμα και σε πιθανή αυτοδικία!

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μιλώντας σε συγκέντρωση δημοτών στην πλατεία του χωριού, έκανε λόγο για φήμες (ούτε καν πληροφορίες) περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια συγκεκριμένου (και γνωστού) ιδιώτη εργολάβου, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα με νόημα πως: «σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε» αλλά «μπορείτε να παρέμβετε εσείς». 

Σε ερώτηση κατοίκου «πως θα μπορούσε να γίνει νόμιμα αυτό» (δηλ. η παρέμβασή τους), η απάντηση του δημάρχου ήταν «νόμιμα δεν υπάρχει»! 

Όταν μάλιστα ο ίδιος ο πολίτης φώναξε «άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια», ο κ Γαβότσης απάντησε τάχιστα «μπράβο», για να συνεχίσει δευτερόλεπτα μετά «αυτό το είπες εσύ, δεν το είπα εγώ».

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτηση του δημάρχου καθώς και ο επίμαχος διάλογος με τον πολίτη [στο https://www.youtube.com/watch?v=eeqpefYzasc]

Επικαιροποίηση 13-14 Σεπτεμβρίου 2016
Περιγραφή: engrafa-sxoleio_all
Οι επιστολές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τριών σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου με τις οποίες δηλώνεται η αντίθεση στην έλευση μαθητών προσφύγων και μεταναστών
Περιγραφή: engrafa-sxoleio_1
Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου, με την οποία τηρούνται αποστάσεις από τις επιμέρους ανακοινώσεις


«Τα παιδιά αυτά είναι εμβολιασμένα, όπως και τα ελληνόπουλα και για όσες περιπτώσεις υπάρξει ανάγκη εμβολιασμού, επιλαμβάνεται η Πολιτεία», απαντά από πλευράς του ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο protagon.gr.

Ο κ. Φίλης τοποθετήθηκε συνολικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με την ακόλουθη δήλωση:

«H μεγάλη πλειοψηφία γονέων και εκπαιδευτικών έχουν αγκαλιάσει με αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη του πρόσφυγες. Τέτοιες συμπεριφορές ορισμένων γονέων στο Ωραιόκαστρο είναι έξω από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Προφανώς οφείλονται σε παρεξηγήσεις ή, φοβούμαι, και σε προκαταλήψεις. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η φιλοξενία των προσφύγων στη χώρα μας υπακούει στις Διεθνείς Συνθήκες και τους νόμους του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να προσφέρει δυνατότητες εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα και πρώτα πρώτα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου τα παιδιά αυτά, όσο ζήσουν στη χώρα μας, να μην γκετοποιηθούν, αλλά να έρθουν σε επικοινωνία και φιλία με τα ελληνόπουλα. Γι’ αυτό, το υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει πρόγραμμα τάξεων υποδοχής παιδιών προσφύγων τις απογευματινές ώρες, σε σχολικά κτίρια κοντά στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων».


Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Παράλληλα υπενθυμίζει την αυξημένη κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 927/1979, όπως ισχύει.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

7 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

  Διοικητικό Συμβούλιο
  Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος
  Kevin Boyle, Μέλος
  Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
  Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
  Dimitrina Petrova, Μέλος

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

  Εκπρόσωπος
  Ναυσικά Παπανικολάτου

  Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή

  Σάββας Αγουρίδης, Teuta Arifi, Ivo Banac, Vladimir Bilandzic, Marcel Courthiade, Loring Danforth, Fernand de Varennes, Victor-Yves Ghebali, Henri Giordan, Krassimir Kanev, Will Kymlicka, Magda Opalski, Theodore S. Orlin, Dimitrina Petrova, Alan Phillips, Aaron Rhodes, Vladimir Solonari, Patrick Thornberry, Stefan Troebst, Boris Tsilevich, Tibor Varady, Marc Weller.

  Εκπροσώπηση Διεθνών Οργανώσεων

  Consortium of Minority Resources (COMIR)
  European Roma Rights Center (ERRC)
  International Freedom of Expression Exchange (IFEX)
  International Helsinki Federation for Human Rights (IHF)
  Minority Rights Group International (MRGI)
  Euro-Mediterranean Human Rights Network (EMHRN)
  South East Europe Media Organisation (SEEMO)
  The Global Network of Organizations Working for Human Rights and Sustainable Development (OneWorld)
  World Organization Against Torture (OMCT)

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για τη ευγενή χορηγία τους το Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, τα προγράμματα PHARE, Euromosaic και Equal της Ευρωπαϊκής Ενωσης , την Αυστριακή Κυβέρνηση-Ομοσπονδιακή Καγκελλαρία, το Ιδρυμα Charles Stewart Mott, το Νίκο Δήμου, το Ιδρυμα "Αρτος Ζωής", το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά, το Ιδρυμα Berghof for Conflict Research, το Ινστιτούτο Aspen του Βερολίνου, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, το Minority Rights Group International, το Alternative Information Network, το Search for Common Ground Macedonia, το Macedonian Human Rights Movement of Canada , την Εταιρία Επικοινωνίας και Πολιτικής Ερευνας, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κα.

  ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των οργανώσεών μας έχουν (συν)εργαστεί οι εξής:

  Θόδωρος Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Αγγελίδης, Βασίλης Αγγουράς, Σάββας Αγουρίδης, Παύλος Αθανασόπουλος, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ορέστης Γεωργιάδης, Κατερίνα Γκίνη, Διονυσης Γουσέτης, Abdulhalim Dede, Ηλίας Δημητράς, Παναγιώτης Δημητράς, Μαρία Δημητρίου, Νίκος Δήμου, Mehmet Dukkanci, Eda Gemi, Irina Gigova, Hannah Goldberg, Νάσος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Λόλα Καλανδράκη, Αλέξης Καλυβιώτης, Λία Καραδήμου, Demetra Kasimis, Γιώργος Κλουδάς, Σπύρος Κλουδάς, Αγγελική Κωτσαντώνη ,Gazmend Kapllani, Maria Koynova, Δημήτρης Λεβαντής, Αλέξανδρος Λέζος, Παναγιώτης Λέζος, Caroline Law, Rajwantee Laksman-Lepain, Mariana Lenkova, Laura Loli, Elitsa Minovska, Νίκος Μαστρακούλης, Ρένα Μήτρου, Φώτης Μιχαλόπουλος, Μαριάννα Μπεκιάρη, Κώστας Μπαριαμπάς, Τερέζα Μπούκη, Βάσω Νεοφωτίστου, Σοφία Νικολαϊδου, Louisa O' Brien, Cathy O' Grady, Ibram Onsunoglu, Αδαμαντία Παλίδη, Mαργαρίτα Παπακώστα, Ναυσικά Παπανικολάτου, Ελευθερία Πλατή, Dimitrina Petrova, Allan Phillips, Μαίρη Πολυχρόνη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ηβη Ρόκκου, Νίκη Ρουμπάνη, Χριστίνα Ρουγγέρη, Nada Rohani, Horatiu Rusu, Βασίλης Σακελλαρίου, Ντέμη Σακελλαροπούλου, Γαβριέλλα Σαμψωνίδου, Δημήτρης Σίσκας, Δήμητρα Σταφυλιά, Απόστολος Στραγαλινός, Ellen Slusarczyk, Maria Spirova, Daniela Tarnovschi, Κυριακή (Σάντυ) Τοπίδη, Γεωργία Τσακλάγκανου, Αλέξανδρος Τσακωνιάτης, Νίκος Τσακωνιάτης, Mary Ellen Tsekos, Λένα Χαλιλοπούλου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Aysel Zeybek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακομα και αν καποιος σφαλει εχει δικαιωμα στην ελευθερια του λογου.Μαλλον η Δυση εχει ξεχασει τον Βολταιρο, τον διαφωτισμο και το δικαιωμα στην διαφωνια.Οι πολιτες θα πρεπει να διωκωνται για
  τις παρανομες πραξεις τους οχι για τα λογια τους η τις ιδεες τους.Ειναι βασικη αρχη της νεωτερης Ευρωπης αλλα και του Ρωμαικου δικαιου.Ο μονος περιορισμος νομιζω ειναι η αποφυγη των υβρεων και η αποφυγη συκοφαντικων αναφορων και οχι ο καταγγελτικος λογος που για καποιους ειναι ανυποφορος ενω θα επρεπε να ειναι αναμενομενος και ευπροσδεκτος.Αν αποτρεψουμε τον καταγγελτικο λογο και στομωσουμε καθε δυνατοτητα λεκτικης αντιπαραθεσης μονο η ΒΙΑ θαναι το επομενο σταδιο!Μηπως καποιοι αυτο επιδιωκουν θεωρωντας οτι πλεον εχουν το πανω χερι??....Μιλαμε παντα για την διαλεκτικη και για την δημοκρατια παντα κατα το αρχετυπο Ελληνικο ιδεωδες.Οχι την δημοκρατια αλλα καρτ.Αν αρχισουμε να δημιουργουμε αστυνομια σκεψης και να κατηγοριοποιουμε και ποινικοποιουμε τον λογο (γραπτο και προφορικο) τοτε θα πρεπει να αναμενουμε και τα επιχειρα μια τετοιας αντιληψης.Η διολισθηση στα γνωριμα μονοπατια της Ιερας Εξετασης και του δεσποτισμου θα ειναι πλεον νομοτελειακη.Ακομα και η αρνηση των γενοκτονιων οσο αποκρουστικη και προσβλητικη για τα θυματα και αν ειναι αποτελει ενα ευρυτερο ανθρωπινο δικαιωμα αυτο της ελευθεριας του λογου και δεν θα πρεπει να διωκεται ποινικα ει μη μονο διαλεκτικα και ιδεολογικα.Αλλιως η ποινικη διωξη μπορει να επιφερει τα αντιθετα αποτελεσματα και να μετατραπει σε ιδεολογικη τρομοκρατια.Υπο την αιρεση των παραπανω η Ευρωπη πρωτη πρεπει να αναθεωρησει τον αναχρονισμο και την πολιτισμικη οπισθοχωρηση που επεφερε στον δημοσιο διαλογο η καταστολη της αντιθετης αποψης για τις γενοκτονιες και οχι μονον.Επιπροσθετα θα πρεπει να διασαφηνιστει απο τους θιασωτες και τους προπαγανδιστες των σκοταδιστικων αυτων περιορισμων της ελευθεριας του λογου (και των ευρυτερων αρετων της Αρχαιας Ελλαδος) ωρισμενες εννοιες οπως ο αντισημιτισμος για παραδειγμα.Ειναι σαφες οτι ο ορος αυτος ΔΕΝ περιλαμβανει τους καθε μορφης εγχρωμους πλην μονο των σημιτων(αραβες και εβραιοι).Και ενω περιλαμβανει τους πολυπληθεις Αραβες ειναι ξεκαθαρο οτι η επικληση της καταφορας αυτης πιστωνεται και προστατευει αποκλειστικα τους Εβραιους.Θα ηταν πιο γενναιο να υπηρχε ο ορος αντιεβραισμος ο οποιος εμπεριεχει και τους Χαζαρους Εβραιους που δεν ειναι Σημιτες.Ακομα και με την δικη τους λογικη ο νεολογισμος αυτος μπαζει.Ζητουν απο την Ευρωπη κατι που ΔΕΝ στεκεται ακομα και με τους κανονες του δικου τους σκεπτικου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παλι τρωει ο κωλος τους τους εβραιους για παραΠλευρη πουτσα.
  Δεν μαθανε οι απογονοι των Χριστοκτονων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καταλαβατε κοιμισμενοι ελληνες γιατι οι ανθελληνικες κυβερνησεις ειχαν μεγαλη πρεμουρα για να ψηφισουν τους υποτιθεμενους αντιρατσιστικους-αντισημιτικους νομους, ωστε να κυνηγανε ολους αυτους που θα τολμουν να υποστηριζουν τη χωρα τους με τη βουλα της (δικαιοσυνης).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μένω στην περίπτωση Μωυσή Ελισάφ.Κνίτης που συμετέσχε στις ταραχές του Πολυτεχνείου του Νοε ΄73 μαζί με άλλους Ισραηλίτες σαν τον Βίκτωρα Αρδίττι, σκηνοθέτης, και τον Ιλάν Σολομών, Έμπορος και παραγωγός μουσικής τζαζ στην ραδιοφωνία της ΕΡΤ μαζί με τον ομόφυλο του αρφιστεριστή Ζακ Σαμουήλ.
  Ο Ελισάφ είναι καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του ΚΙΣ. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιωαννιτών,διοριζόμενος από τον κομμουνιστή δήμαρχο Φίλιππο Φίλιο αντιδήμαρχος πολιτιστικών (!!!). Ο Ισαάκ Λαγαρής καθηγητής στην φυσικομαθηματική, εξάδελφος Ελισάφ, μέλος του ΔΣ της Ι.Κ Ιωαννίνων έχει διατελέσει αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  Καθηγηταί επίσης στο εν λόγω πανεπιστήμιο τυγχάνουν Ο Τζων ΚαλεφΕσδράς, Ιατρική, Σαμουήλ Κοέν φυσικομαθηματική και Εσθήρ Σολομών Φιλοσοφική (Μουσειολόγος).
  Επιτρέψτε μου ένα «αντισημιτικό» σχόλιο με ερωτηματικό:Πως είναι δυνατόν πέντε ανθέλληνες Ιουδαίοι να έχουν διορισθεί καθηγηταί σε ελληνικό ΑΕΙ, επιλεγμένοι από την εβραϊκή παροικία των 35 ατόμων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ... ΓΑΜΙΩΝΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !

   Διαγραφή
 6. Στα λογια ναι στην πραξη ομως γαμανε εμας...συμπερασμα : γαμα αυτους που μας γαμαν ...ωχ αμαν...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ