Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελίες για ρατσισμό ζητούν δικαστική διερεύνηση. Ο Δημητράς του "Παρατηρητηρίου", στέλνει στον Εισαγγελέα 88 καταγγελίες, ανάμεσά τους και εις βάρος των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, της Χαράς Νικοπούλου, Μητροπολιτών, Δημάρχων, Πολιτικών κ.α. ΜΕΡΟΣ Ε΄
 Δημητρά, σε ... τέλειωσα... 
Πέντε μέρη μου πήρε και δυο ώρες... αλλά με την λίστα της ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΟΥ, τελείωσα...

Πέντε μέρη... όσα και τα φάσκελα...

Τόση μικροψυχία, τόσον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ μαζεμένο, τόση ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, (γιατί για να πιάσεις από εφημερίδες, μέχρι blogs, μέχρι φατσοβιβλίο, για να δεις ποιοί δεν γουστάρουν τους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΤΟΥΣ GAY ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ ΣΟΥ, ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ).

Δεν ξέρω αν η ... αρμόδια εισαγγελέας θ' ασχοληθεί με την λίστα σου.


Γιατί αν ασχοληθεί, θα πρέπει να μας μπουζουριάσουν όλους και να μας πάνε στο ακροατήριο.


Τυχόν επιλεκτικές παραπομπές, θα αποτελούν τρομοκράτηση και ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ...
Αυτόν που υποτίθεται εσύ κι αυτή, "αντιμάχεστε".


Λοιπόν πέντε μέρη με πήρε για να αναρτήσω την ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ.
ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΚΕΛΑ...

Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει όλη αυτή η τραγωδία που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα ΜΟΥ, από τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.

Γιατί δική σου Πατρίδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...
ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Και τις σκοτεινές μορφές, τις τρώνε τα σκοτάδια στο τέλος...

ΤΟ ΦΩΣ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ...Καλλιόπη ΣουφλήΤο Α' ΜΕΡΟΣ εδώ
Το Β'  ΜΕΡΟΣ εδώ 
Το Γ' ΜΕΡΟΣ εδώ
Το Δ' ΜΕΡΟΣ εδώ


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύτηκε άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα dete.gr (και αναδημοσιεύθηκε και από τα μέσα και τα blogs που αναφέρονται στο τέλος) στο οποίο κατηγορούνται, χωρίς αναφορές σε συλλήψεις και στοιχεία, γενικά ανήλικες Ρομνί για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων μέσω σεξουαλικής παρενόχλησης στην Πάτρα, ως θύματα της οποίας παρουσιάζονται οι ηλικιωμένοι ετεροφυλόφιλοι μπαλαμοί άντρες.

TOPIC24 ΣΕΠ, 2016 - 8:00

Το κόλπο είναι απλό και παλιό, όμως δυστυχώς αρκετοί άνδρες από την Πάτρα –κυρίως ηλικιωμένοι- εξακολουθούν και πέφτουν θύματα των τσιγγάνων που δρουν κυρίως στην Πλατεία Γεωργίου, την περιοχή του παλαιού λιμανιού αλλά και στην Αγίας Σοφίας.

Οι τσιγγάνες, ντυμένες με τις παραδοσιακές φαρδιές και ριχτές φούστες τους, πλησιάζουν το θύμα με το πρόσχημα να πουλήσουν χαρτομάντιλα. Η μία αρχίζει και τον ακουμπά με τα χαρτομάντιλα, υποτίθεται στην προσπάθειά της να τα βάλει σε κάποια τσέπη. Όμως το χέρι της φθάνει μέχρι και τα γεννητικά του όργανα. Αρχίζει και τον χαϊδεύει έντεχνα με σκοπό να τον ερεθίσει, να του θολώσει το μυαλό και στη συνέχεια να πετύχει τον σκοπό της. Ο ηλικιωμένος αρχίζει να...χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και τότε οι τσιγγάνες περνούν στο ...παρασύνθημα. Η μία σηκώνει το φουστάνι της και τον καλεί να ...πιάσει, ενώ η άλλη τον πλησιάζει και προσπαθεί να του αρπάξει ότι έχει και δεν έχει μέσα στην τσέπη του. Η δουλειά γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και μέχρι ο ηλικιωμένος να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί οι τσιγγάνες έχουν εξαφανιστεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν το θύμα τους ακόμη και σε υπόγεια πολυκατοικιών (για τις οποίες γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η εξωτερική πόρτα είναι πάντα ανοιχτή), δίνοντάς του υπόσχεση ότι θα εκπληρώσουν όλες τις ...ερωτικές του επιθυμίες. Και βέβαια ο ηλικιωμένος καταλήγει ...χωρίς πορτοφόλι.
Σε άλλες περιπτώσεις ανήλικες τσιγγάνες κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία την «πέφτουν» σε ηλικιωμένους. Και ποιος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Πλατεία Ολγας και την Πλατεία Γεωργίου. Δυστυχώς όμως… κανείς δεν ενδιαφέρεται.Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση στην οποία αναφέρεται σε διάκριση σε βάρος μερικών ορεινών χωριών της Ροδόπης με σκοπό τη μη ένταξή τους στον κατάλογο μειονεκτικών περιοχών που επιδοτούνται και από την ΕΕ. Αυτό που δεν αναφέρει είναι πως η διάκριση γίνεται με καθαρά εθνοτικά χαρακτηριστικά και αποκλείονται μειονοτικά χωριά, γεγονός που συνιστά ρατσιστική διάκριση και ρατσιστικό έγκλημα. Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση είχαμε προσωπική εμπειρία κατά την επίσκεψή μας στη Θράκη. Το Μικρό Δουκάτο (μειονοτικό) δεν είναι χαρακτηρισμένο ως μειονεκτικό) ενώ οι παρακείμενοι Άγιοι Θεόδωροι (πλειονοτικό και εμφανώς πλουσιότερο) είναι…


Αναφέρει ότι η οδηγία 81/645/ΕΟΚ όπως τροποποιήθηκε από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ της 29/10/1985 και δημοσιεύτηκε στο υπ’ αρ. L56/1 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθόρισε τον κοινοτικό κατάλογο των μειονεκτικών γεωργικών περιοχών. «Ακολούθησε το υπ’ αρ. 304206/10.04.85 έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας βάση του οποίου χαρακτηρίστηκαν ως μειονεκτικοί και ορεινοί ορισμένοι δήμοι και κοινότητες της ελληνικής επικράτειας. Βάση του παραπάνω εγγράφου του Υπουργείου Γεωργίας διαμορφώθηκε μία λίστα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και για το Ν. Ροδόπης, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν διάφοροι οικισμοί του νομού μας αν και πληρούν όλες τις γεωγραφικές, πληθυσμιακές και άλλες προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό τους ως μειονεκτικές και ορεινές περιοχές».

Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι πέρα από τους οικισμούς της Ροδόπης που συμπεριελήφθησαν κάποιοι άλλοι εξαιρέθηκαν αν και γειτνιάζουν με τους πρώτους κι επιπλέον κατοικούνται από καπνοπαραγωγούς, «πολίτες που προσδιορίζονται κατά κανόνα από χαμηλό βιοτικό επίπεδο».

Ο κ. Αχμέτ αναφέρει ότι το 2005 συνεδρίασαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για τα νέα κριτήρια καθορισμού των μειονεκτικών περιοχών, χωρίς να ολοκληρωθούν οι εργασίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία τροποποίηση στο συγκεκριμένο.

Κλείνει ρωτώντας μεταξύ άλλων ποιες είναι οι νέες οδηγίες που δόθηκαν από την Ε.Ε. μετά το 2005 για τα προτεινόμενα από την Επιτροπή νέα κριτήρια καθορισμού μειονεκτικών περιοχών και αν προτίθεται το υπουργείο να εξετάσει «έστω και ετεροχρονισμένα, το ενδεχόμενο τροποποίησης της προγενέστερης υπουργικής απόφασης ούτως ώστε να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των μειονεκτικών/ ορεινών περιοχών του Ν. Ροδόπης διάφοροι οικισμοί που εξαιρέθηκαν, παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό τους ως μειονεκτικές/ ορεινές περιοχές;»

Να σημειωθεί ότι ο Ιλχάν Αχμέτ ξεκίνησε εδώ και μήνες μια προσπάθεια για την ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών της Θράκης από τα διαθέσιμα του Β’ Πυλώνα της νέας ΚΑΠ και μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος Φιλ Χόγκαν σε απάντησή του στον βουλευτή ανοίγει δρόμο για πρόσθετη ενίσχυση των καπνών μέσω του καθεστώτος της εξισωτικής.


Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2016, πολλοί ιστότοποι αναμετέδωσαν άκριτα την ψευδή και ρατσιστική είδηση πως πρόσφυγες (ή μετανάστες ή λαθρομετανάστες) καταστρέφουν, σταδιακά, τη Μονή Πέτρας Ολύμπου, αφαιρώντας ξύλα και κεραμίδια, με σκοπό να καίνε την ξυλεία για θέρμανση.

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το vimaorthodoxias.gr και αναπαράχθηκε από το Seleo.gr το οποίο όμως φρόντισε να μεταδώσει αργότερα και τη διάψευση της από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο ο οποίος μίλησε για εργασίες ανακατασκευής, και του οποίου μάλιστα δηλώσεις επικαλούνταν αρχικά κάποια από τα μέσα. Στη συνέχεια αναπαράχθηκε και από τα: enikos.grΕλεύθερος Τύποςmultinews.gr, το οποίο το αναπαρήγαγε από το skai.grv.i.p. newspress-news.gr και sportpe.eu (στα οποία και παραμένει). Κάποια από τα μέσα επέλεξαν μάλιστα, πέρα από τις παραπάνω εικόνες, επιπλέον και την παρακάτω εικονογράφηση ώστε οι αναγνώστες τους να μπορούν να φανταστούν την ανύπαρκτη φωτιά, πάνω στην ίδια τη σκεπή του μοναστηριού…

Δηλαδή με τον πιο προκλητικό και αναίσχυντο τρόπο συγγνωστά φωτογράφησαν εργασίας αποκατάστασης από αλλοδαπούς εργάτες για να τις παρουσιάσουν ως καταστροφή της μονής. Για αυτό το λόγο πρέπει να διωχθούν με τον αυστηρότερο τρόπο τα υποτίθεται σοβαρά ΜΜΕ όπως ο Ελεύθερος Τύπος, ο enikos του Νίκου Χατζηνικολάου, και ο Σκάι.


Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 14:26
Από e-koutsobola.gr

Περιγραφή: Μετανάστες ξήλωσαν τα κεραμίδια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου (ΦΩΤΟ)
     
Ολοσχερείς είναι οι καταστροφέςπου έχουν προκαλέσει στα κτίρια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου
Αφαιρούν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων και από τα παράθυρα και παίρνουν την ξυλεία, με την οποία ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες. Οι στέγες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, την ώρα μάλιστα που ο χώρος αυτός φυλάσσεται λόγω της παρουσίας των στον καταυλισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μητρόπολη Κίτρους έχει προβεί σε έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες προς την αστυνομία, αλλά και προς τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την καταστροφή που προκλήθηκε στα κτίρια της ιστορικής μονής Πέτρας Ολύμπου.

Περιγραφή: <a href=http://archive.is/0VPUe/3e01da608615d9858bd0e30d9f7cbbabe9d62986.JPG">Περιγραφή: <a href=http://archive.is/0VPUe/41bd9a4a789910ce1efdc2ec367bd95f975d3c1f.JPG">Περιγραφή: <a href=http://archive.is/0VPUe/8a7a24e6ec14106bec0a851d9183daa9ef5978c0">
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 21:04

Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος ότι πρόσφυγες αφαιρούν τα κεραμίδια από τις  των κτιρίων της Μονής Πέτρας και παίρνουν την ξυλεία, με την οποία ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες. 
Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σχολιάζοντας στην εφημερίδα "Πολιτεία" τα περί καταστροφών, κάνει λόγο για "αποκεράμωση" του παλαιού κτιρίου του ψυχιατρικού νοσοκομείου που βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της παλαιάς Μονής, και εξηγεί: «Από τις πληροφορίες που έχω, από συνεργάτες μου που πήγαν στο χώρο, πρόκειται για αποκεράμωση σε παλαιό κτίριο. Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατι εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους. Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους. Στο σημείο αυτό θέλω να εξάρω τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, αλλά και του στρατού, η παρουσία των οποίων δημιούργησε γενικά συνθήκες επιπλέον ασφάλειας των χώρων, αλλά και των ίδιων των προσφύγων.»


Καταγγελία για ρατσιστική προσαγωγή, κράτηση και κακοποίηση ανήλικων και νεαρών Σύριων στο Α.Τ. Ομόνοιας στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, λόγω του ότι κυκλοφορούσαν με πλαστικά όπλα σε σακούλα για τους σκοπούς θεατρικού σκετς. Κρατήθηκαν για 10 ώρες και καταγγέλλεται πως εξαναγκάστηκαν να γδυθούν εντελώς και να κάνουν κύκλους γυμνά, καθώς και πως υπέστησαν σωματική βία όσο και ψυχολογική/λεκτική, τόσο ρατσιστικού όσο και σεξουαλικού περιεχομένου. Ένας από τους γονείς τους κατέθεσε μήνυση, παρά τις αναφερόμενες πιέσεις των αστυνομικών για την αποφυγή της.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε δημόσια ανάλυσή μας για το πώς η ΕΛ.ΑΣ. στην ουσία «ομολόγησε» τις παράνομες ενέργειές της:


Το ακόλουθο κείμενο που μοίρασαν οι “πηγές” της ΕΛ.ΑΣ. για να αντικρούσουν τις καταγγελίες για τη ρατσιστική προσαγωγή, κράτηση και καταγγελλόμενη κακοποίηση ανήλικων και νεαρών Σύριων στο Α.Τ. Ομόνοιας στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 αποτελεί ουσιαστική επιβεβαίωση της παράνομης και ρατσιστικής συμπεριφοράς της ΕΛ.ΑΣ. σε όσα περιγράφονται (και φυσικά ενισχύει την εντύπωση πως υπήρξε παράνομη και ρατσιστική συμπεριφορά και σε όσα άλλα σχετικά καταγγέλλονται).

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κατά τις αστυνομικές πηγές βρήκαν κατά τον έλεγχο στο δρόμο πως οι ανήλικοι ή νεαροί Σύριοι “πέντε πλαστικά όπλα, εμφανώς ψεύτικα, και προχώρησαν στην προσαγωγή τους στο τμήμα της Ομόνοιας.” Αφού τα “ευρήματα” ήταν “εμφανώς ψεύτικα όπλα” για ποιο λόγο έκαναν την προσαγωγή και μάλιστα ανηλίκων στο Α.Τ.; Ρατσιστική και παράνομη η προσαγωγή…

“Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής κράτησης” συνεχίζουν οι αστυνομικές πηγές. Με βάση ποιο νόμο ανήλικοι οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής κράτησης μαζί με ενήλικες; Ρατσιστική και παράνομη η κράτηση…

“Παρουσία δύο αξιωματικών, του υποδιοικητή του τμήματος και ακόμα ενός, τους ζήτησαν (όπως συνηθίζεται) να σταθούν κυκλικά του δωματίου, κοιτάζοντας τον τοίχο, ώστε να μην έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Κάποια στιγμή -αναφέρουν οι αστυνομικοί- τους ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες τους, προκειμένου να δουν εάν έχουν κάτι κρυμμένο από κάτω ή εάν έχουν κάποιο τατουάζ” συνεχίζουν οι αστυνομικές πηγές. Για ποιο λόγο ανήλικοι και νεαροί που δεν ήταν ύποπτοι για κανένα αδίκημα και απλώς μετέφεραν “εμφανώς ψεύτικα όπλα” για να πάνε σε μια θεατρική παράσταση ή πρόβα υπέστησαν αυτό τον αστυνομικό έλεγχο που γίνεται σε άτομα τεκμηριωμένα ύποπτα για σοβαρά αδικήματα; Ρατσιστικός και παράνομος ο έλεγχος …

“Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προσήχθησαν στη μία το μεσημέρι και αποχώρησαν στις έξι το απόγευμα” είναι το αποκορύφωμα της ομολογίας των αστυνομικών πηγών πως υπήρξε ρατσιστική και παράνομη μεταχείριση των ανηλίκων και νεαρών Σύριων. ΠΕΝΤΕ ώρες παρέμειναν κρατούμενοι στο Α.Τ. για λόγους που η αστυνομική πηγή δεν εξηγεί, γιατί φυσικά ο περιγραφόμενος έλεγχος δεν κρατάει πέντε ώρες: στην καλύτερη περίπτωση για τους αστυνομικούς η πηγή τους δηλώνει πως κράτησαν επί πέντε ώρες όρθιους σε αραίωση και κοιτάζοντας τον τοίχο τους ανήλικους και νεαρούς Σύριους, που από μόνο του αποτελεί κακομεταχείριση που εμπίπτει στα άρθρα περί βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης με ρατσιστικό κίνητρο.

Τα στοιχεία εκτιμώνται σε συνδυασμό με την πάγια διεθνή νομολογία για αντιστροφή του βάρους της απόδειξης όταν υπάρχει καταγγελία για αστυνομική βία σε χώρο κράτησης και για υποχρέωση διερεύνησης ρατσιστικού κινήτρου όταν αυτό καταγγέλλεται ή πιθανολογείται. Στην απόφασή του για την προσφυγή Μπέκος και Κοτρόπουλος κατά Ελλάδας(που χειρίστηκε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου 2005 για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τόσο λόγω της εξευτελιστικής μεταχείριση δύο νεαρών Ρομά κρατούμενων στο Α.Τ. Μεσολογγίου στις 8 Μαΐου 1998 όσο και γιατί οι αρχές δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική έρευνα σχετικά με το περιστατικό, καθώς και παραβίαση του άρθρου 14 της ΕΣΔΑ, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ, επειδή οι αρχές δεν διερεύνησαν την πιθανότητα ύπαρξης ρατσιστικών κινήτρων στο περιστατικό.

Το σκεπτικό του ΕΔΔΑ για την αντιστροφή του βάρος της απόδειξης στην απόφαση εκείνη (και άλλες ελληνικές αποφάσεις στη συνέχεια): “Όταν μόνον οι αρχές έχουν, συνολικά ή εν μέρει, γνώση των επίμαχων περιστατικών, όπως στην περίπτωση προσώπων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους καθώς τελούν υπό κράτηση, προκύπτουν ισχυρά τεκμήρια για τα πραγματικά περιστατικά σε σχέση με τις σωματικές βλάβες που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της κράτησης. Μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί ότι το βάρος της αποδείξεως ανήκει στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παράσχουν ικανοποιητικές και πειστικές εξηγήσεις.”

Με βάση όλα αυτά πιθανολογείται εύλογα και τεκμηριωμένα -και με μόνο τις παραδοχές των αστυνομικών πηγών- πως υπήρξε ρατσιστική και παράνομη προσαγωγή, κράτηση και έλεγχος των ανηλίκων και νεαρών Σύριων. Οι αναφερόμενοι δύο αξιωματικοί πρέπει να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα. Η διαδικασία της ΕΔΕ είναι αναξιόπιστη εκ προοιμίου (στην περίπτωση Μπέκου – Κοτρόπουλου το πόρισμα της ΕΔΕ ήταν καταπέλτης σε βάρος των αστυνομικών αλλά το ακύρωσε ο τότε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) και μόνο η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι αξιόπιστη να ερευνήσει τις καταγγελίες αλλά υπό τον έλεγχο της Εισαγγελίας για τα Ρατσιστικά Εγκλήματα και όχι του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.. 

Για αυτό καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την αντικειμενική διερεύνηση της καταγγελίας αφαιρώντας την από τις αστυνομικές αρχές και ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να ανατεθεί στην Εισαγγελία για τα Ρατσιστικά Εγκλήματα που πρόσφατα τόσο πολύ εκθείασε (και σωστά) στον ΟΗΕ αντιπροσωπεία της υπό το Γενικό Γραμματέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου.

9/29/2016

Μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων της 27ης Σεπτεμβρίου, με την προσαγωγή των επτά προσφύγων από τη Συρία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, δίνουν πηγές ενημέρωσης του bloko.gr.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι οι πέντε ανήλικοι (14-16 ετών) και οι δύο ενήλικες (23 και 26 ετών) έφυγαν νωρίς το μεσημέρι από ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στη διασταύρωση των οδών Σουρμελή και Αχαρνών, το οποίο έχουν καταλάβει αναρχικοί. Κατά τη διαδρομή της προς την περιοχή των Εξαρχείων, μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους είδαν με μία σακούλα σκουπιδιών στην πλάτη και τους σταμάτησαν να τους ελέγξουν. Μέσα στη σακούλα βρήκαν πέντε πλαστικά όπλα, εμφανώς ψεύτικα, και προχώρησαν στην προσαγωγή τους στο τμήμα της Ομόνοιας.

Εκεί -σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές- οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε χώρο προσωρινής κράτησης, όπου παρουσία δύο αξιωματικών, του υποδιοικητή του τμήματος και ακόμα ενός, τους ζήτησαν (όπως συνηθίζεται) να σταθούν κυκλικά του δωματίου, κοιτάζοντας τον τοίχο, ώστε να μην έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Κάποια στιγμή -αναφέρουν οι αστυνομικοί- τους ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες τους, προκειμένου να δουν εάν έχουν κάτι κρυμμένο από κάτω ή εάν έχουν κάποιο τατουάζ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προσήχθησαν στη μία το μεσημέρι και αποχώρησαν στις έξι το απόγευμα.

Το ίδιο βράδυ ένας από τους ανήλικους, με τον πατέρα του και μία δικηγόρο, προχώρησαν σε καταγγελία σε αστυνομική αρχή.

Μόλις έγινε η καταγγελία, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής να διερευνήσει το περιστατικό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την κατάθεσή του για το περιστατικό δεν ανέφερε το παραμικρό για βασανισμό και σεξουαλικά υπονοούμενα, ενώ δήλωσε ότι τους ζήτησαν να σηκώσουν τις μπλούζες τους, αλλά χωρίς κανένας αστυνομικός να έχει επαφή μαζί τους.
Μόλις έγινε η πρώτη ανάρτηση-καταγγελία στο OmniaTV διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι έξι πρόσφυγες, προκειμένου να καταθέσουν, αν και αρχικά δεν ήθελαν να υποβάλουν καταγγελία.

Και η καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας:


Δημοσιεύθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2016, 20:44

Οι κατηγορίες για κακοποίηση πέντε προσφυγόπουλων από τη Συρία τα οποία αναφέρουν ότι η Ελληνική Αστυνομία τα έθεσε υπό κράτηση, τα χτύπησε και τα ανάγκασε να γδυθούν επειδή είχαν μαζί τους στο δρόμο παιχνίδια πλαστικά όπλα, συνιστούν ένα βαθιά ανησυχητικό περιστατικό που πρέπει να διερευνηθεί επαρκώς, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά, αγόρια ηλικίας μεταξύ 12 και 16, υποβλήθηκαν σε έλεγχο «λόγω υπονοιών ότι είναι μέλη ένοπλης ομάδας» ενώ είχαν μαζί τους τα παιχνίδια και κατευθύνονταν για να παίξουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Τα πέντε προσφυγόπουλα από τη Συρία αναφέρουν ότι η Ελληνική Αστυνομία τα έθεσε υπό κράτηση, τα χτύπησε και τα ανάγκασε να γδυθούν επειδή είχαν μαζί τους στο δρόμο παιχνίδια πλαστικά όπλα
Διεθνής Αμνηστία

«Οι γελοίες πτυχές αυτής της υπόθεσης δεν θα πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή από την εξαιρετικά σοβαρή και βαθιά ανησυχητική φύση των κατηγοριών εναντίον οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος παιδιών υπό κράτηση κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτοποίησης», ανέφερε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

«Εάν αυτές οι κατηγορίες για χτυπήματα και άλλες μορφές κακοποίησης αποδειχθούν αληθινές, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες θα διεξαχθούν όπως επιβάλλεται. Θα πρέπει να διερευνήσουν, επίσης, κατά πόσον ‘φυλετικός χαρακτηρισμός’ έπαιξε ρόλο στα κίνητρα αυτών των αστυνομικών να προκαλέσουν τέτοια κακοποίηση στα παιδιά».

Η Αστυνομία ανέφερε στη Διεθνή Αμνηστία την Παρασκευή ότι έχει διαταχθεί ‘Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να «καθορισθούν τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης».

Τα παιδιά, τα οποία επρόκειτο να παίξουν σε μια παράσταση σχετικά με τη συριακή διαμάχη σε ένα τοπικό πολιτιστικό κέντρο, είχαν μαζί τους τα κοστούμια τους και τα παιχνίδια όπλα σε μια πλαστική σακούλα όταν τέθηκαν υπό κράτηση το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου.

Εάν αυτές οι κατηγορίες για χτυπήματα και άλλες μορφές κακοποίησης αποδειχθούν αληθινές, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες θα διεξαχθούν όπως επιβάλλεται
John Dalhuisen, Διεθνής Αμνηστία

Τα παιδιά τα σταμάτησαν και τους έκαναν σωματικό έλεγχο τέσσερεις αστυνομικοί, οι οποίοι κάλεσαν περισσότερους συναδέλφους τους για υποστήριξη, πριν τα μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Δύο άλλοι Σύροι πρόσφυγες στην ομάδα τους, ηλικίας 24 και 21 ετών, επίσης μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τα παιδιά.

Η δικηγόρος των παιδιών, Ηλέκτρα Κούτρα, είπε στη Διεθνή Αμνηστία ότι τα παιδιά ανέφεραν ότι κακοποιήθηκαν σωματικά και λεκτικά κατά την κράτηση από δύο αστυνομικούς που επιπλέον τα ανάγκασαν να γδυθούν.

Το μικρότερο από τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών, είπε ότι το πέταξαν πάνω σε έναν τοίχο αφότου αρνήθηκε να βγάλει το εσώρουχό του.

Ένα άλλο αγόρι, 14 ετών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός το έσπρωξε βίαια και το έβρισε επειδή ζήτησε τη μητέρα του. Ο αδελφός του αγοριού, ο οποίος γύρισε να δει τι συνέβαινε, είπε ότι ένας άλλος αστυνομικός τον χτύπησε δυνατά στο σβέρκο.

Τα παιδιά, τα οποία μένουν με τους γονείς τους σε έναν χώρο που τελεί υπό κατάληψη για τη φιλοξενία προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, ανέφεραν ότι δεν τους επετράπη να επικοινωνήσουν με κανένα μέλος της οικογένειας τους ενόσω ήταν υπό κράτηση και ότι όταν ζήτησαν νερό τούς είπαν να πιουν νερό από τη βρύση μιας βρώμικης τουαλέτας.

To μαρτύριό τους σταμάτησε επιτέλους όταν ένας τρίτος αστυνομικός μπήκε στο δωμάτιο και είπε στους άλλους αστυνομικούς να σταματήσουν.

Οι δύο ενήλικες της ομάδας ανακρίθηκαν σε άλλον χώρο, πριν και οι επτά αφεθούν ελεύθεροι χωρίς απόδοση κατηγοριών αργότερα το ίδιο βράδυ.

Αφού η Αστυνομία εμπόδισε αρχικά τις προσπάθεις της δικηγόρου να υποβάλει μήνυση αναφορικά με την κακοποίηση των αγοριών, το 12χρονο αγόρι μεταφέρθηκε σε άλλο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει.

To βασικό ερώτημα στο οποίο η Αστυνομία οφείλει να απαντήσει είναι το εξής: Θα συνέβαινε το ίδιο εάν πέντε ελληνόπουλα είχαν βρεθεί να έχουν μαζί τους παιχνίδια πλαστικά όπλα στο δρόμο στην Αθήνα;
John Dalhuisen, Διεθνής Αμνηστία

Ωστόσο, ούτε στη δικηγόρο ούτε στον πατέρα του αγοριού επετράπη να είναι παρόντες, και επιπλέον ενώ το παιδί κατέθετε, κατά παράβαση των κανόνων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε αντιμέτωπο με τον αστυνομικό που κατηγορείται για την κακοποίηση του.

«Η σοβαρότητα αυτών των κατηγοριών εναντίον της Αστυνομίας επιβάλλει εξονυχιστική διερεύνηση, και εάν αποδειχθούν αληθείς, πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες πρέπει να κινηθούν ενάντιον των αστυνομικών που φέρονται ως οι υπεύθυνοι», ανέφερε ο John Dalhuisen.

«Η Αστυνομία πρέπει να διασφαλίσει ότι περιστατικά όπως τα καταγγελόμενα εν προκειμένω πρέπει να μην συμβαίνουν ποτέ. To βασικό ερώτημα στο οποίο η Αστυνομία οφείλει να απαντήσει είναι το εξής: Θα συνέβαινε το ίδιο εάν πέντε ελληνόπουλα είχαν βρεθεί να έχουν μαζί τους παιχνίδια πλαστικά όπλα στο δρόμο στην Αθήνα;»

Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει πολυάριθμες μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που καταγγέλουν κακοποίηση από την Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία χρόνια.


Ακραία ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Ρομνί και των Ρομά από χρήστες του facebook στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ως απάντηση σε παλαιότερο άρθρο στο Vice Greece. Τα σχόλια (των Katerina Markopoulou και Andreas Safakas) συνοψίζουν πολλές από τις αγριανθρωπικές αντιλήψεις που κυκλοφορούν για τους Ρομά και τις Ρομνί τις/τους οποίους χαρακτηρίζουν συλλήβδην ως “μύκητες της κοινωνίας”, “νταήδες”, σαφρακιασμένες”, κλέφτες και τους/τις κατηγορούν πως κάνουν παιδιά μόνο για “τα επιδόματα” και για την εκμετάλλευση τους μέσω της ζητιανιάς.
screenshot_20161002-210905screenshot_20161002-211000screenshot_20161002-211015

screenshot_20161002-211022screenshot_20161002-204503


Ανακοίνωση εξέδωσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υπέρ του διωκόμενου για ομοερωτοφοβία Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρου, με δικά του επιπλέον ομοερωτοφοβικά και προσβλητικά σχόλια.

Ανακοινωθέν εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τριπόλεως κατά του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, με το οποίο θέτει εαυτόν στο πλευρό του κ.κ. Αλέξανδρου.

Σημειωτέον ότι υπόλογος για τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και καλείται να απολογηθεί στον Εισαγγελέα Τριπόλεως.

Μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με αυτό την επομένη ημέρα τόνισε ότι λυπάται αυτούς που ψήφισαν, ενώ θα μπορούσαν να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους με άλλον τρόπο. «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας», είπε.

Ο κ.κ. Σεραφείμ στη μακρά ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο κ.κ. Αλέξανδρος είναι ένας πεφωτισμένος και εξαίρετος ιεράρχης, χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «το πιο αισχρό από τα αμαρτήματα» και «προσβολή στο πρόσωπο του Θεού», κάνει λόγο για «δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα και ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό» και υπογραμμίζει: «Ἡ πρόσφατος προκαταρκτική ἐξέτασις πού διενεργεῖται εἰς βάρος του ὑπό τῆς Εἰσαγγελίας Πρωτοδικῶν Τριπόλεως, ὅτι δῆθεν διά τῶν δηλώσεων του κατά τοῦ φρικώδους πάθους τῆς ὁμοφυλοφιλίας, πού ἀποτελεῖ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας, κατέστη ὑποκείμενον τοῦ γνωστοῦ «Ἀντιρατσιστικοῦ» ποινικοῦ Νόμου, εἶναι ανεπέρειστος καί ἐντελῶς ἀβάσιμος, διότι ὁ Σεβασμιώτατος κ. Ἀλέξανδρος διά τῶν δηλώσεων του ἐξέφρασε τήν διαχρονική διδασκαλία τοῦ Παναγίου Θεοῦ διά τῆς Ἐκκλησίας Του.Την αντίθεση τους στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Κω εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στις 1 Οκτωβρίου 2016, απειλώντας με κινητοποιήσεις σε αντίθετη περίπτωση.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την αντίθεση τους για παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στο νησί εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων τονίζουν ότι όλοι συμφώνησαν ότι «όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση» εκφράζουν όμως συγκεκριμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις για την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων επικαλούμενοι τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί , ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους , για ιατρικούς λόγους».

Επισημαίνεται επίσης η έλλειψη σχολικών υποδομών και οι ελλείψεις που υπάρχουν, που θα επιδεινωθούν εάν ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο σύστημα εκπαίδευσης και καταλήγουν στις εξής προτάσεις:

α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα,

β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών συμφωνούν με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στο hotspot γιατί όπως αναφέρουν «δεν έχουμε υποδομές, με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας».

«Σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Στη δημιουργία κίνησης, που σκοπεύει να μετεξελιχθεί σε τοπική παράταξη που θα «καθαρίσει» τη Σάμο από μετανάστες και πρόσφυγες και θα αποτρέψει πιθανή ανέγερση τζαμιού, προχώρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, δύο πρώην δήμαρχοι και άλλοι ξενοφοβικοί στις 4 Οκτωβρίου 2016.

Κίνηση που θα «καθαρίσει» τη Σάμο από τους πρόσφυγες συγκροτούν ακραία στοιχεία στο νησί, χρησιμοποιώντας ρητορική Χρυσής Αυγής, όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος.

«Θέλουμε μια Σάμο καθαρή και ελεύθερη, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της μια ετερόκλητη συμμαχία από «ανησυχούντες» πολίτες και πρώην τοπικούς παράγοντες -μεταξύ αυτών και δύο πρώην δημάρχους-, αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Προτεραιότητά μας είναι οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Σάμο για εθνικούς λόγους», υποστηρίζουν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μουσουλμανικής μειονότητας στο νησί.

«Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, που βρίσκεται στην πόρτα της Τουρκίας, να εγκατασταθεί η μαγιά και το δόλωμα για μελλοντικές διεκδικήσεις της Τουρκίας. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο να γίνει τζαμί, ούτε επίσημο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη Αλβανικού μουσουλμανικού στοιχείου, να υπάρξει μουσουλμανική μειονότητα», αναφέρουν.

Η κίνηση, που φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε παράταξη που θα παίξει ρόλο στα κοινά της Σάμου, πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση πριν από λίγες μέρες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών και προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο νησί.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσπάθεια να ξεσηκωθεί ένα ξενοφοβικό – ρατσιστικό κίνημα κατά των προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλοντάς την ως ενέργεια που υποθάλπει «φασιστικές μεθοδεύσεις χρυσαυγίτικης προέλευσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Σάμου αντέδρασε με μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ.: μόνο η παράταξη του ΚΚΕ ψήφισε παρών), για τη διοργάνωση μιας συντεταγμένης, ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για τα υπαρκτά προβλήματα του Προσφυγικού, που θα απομονώνει ακραίες συμπεριφορές.

Newsroom ΔΟΛ


Στις 6 Οκτωβρίους 2016, η γνωστή ακροδεξιά συνομωσιολογική εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφόρησε με το παρακάτω ακραία ξενοφοβικό και σεξιστικό πρωτοσέλιδο, που προτρέπει τους Έλληνες να «ξυπνήσουν» και να αντιδράσουν στους μετανάστες, που εξαιτίας ενός βιασμού, στοχοποιούνται συλλογικά ως τεράστια απειλή.


Βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου κατά Πακιστανών μεταναστών πραγματοποιήθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 2016 στους Αγίους Αναργύρους.


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Πακιστανοί μετανάστες κατήγγειλαν σήμερα στην ΚΕΕΡΦΑ σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων που συνέβησαν το τελευταίο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο Aρεφ Μοχαμάντ, εργαζόμενος στον επισιτισμό , δέχτηκε επίθεση σήμερα στις 5.30πμ από ομάδα τεσσάρων φασιστοειδών που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Σταμάτησαν στην στάση του λεωφορείου, τον πλησίασαν και ρώτησε ένας: “Από πού είσαι;” Ο Αρεφ , αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα που έχει χτυπήσει μετανάστες το τελευταίο διάστημα και προσπάθησε να διαφύγει. Τον έκοψαν με τις μηχανές, το έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στα πλευρά και μπουνιές στο πρόσωπο.

Είκοσι λεπτά αργότερα παρέα με δύο άλλους μετανάστες εργάτες βρέθηκε ξανά στην ίδια περιοχή αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα ενω προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους. Σταμάτησαν πάλι, κατέβηκαν από τις μηχανές και έπιασαν ένα μετανάστη ζητώντας του να τους δείξει τα χαρτιά και το πορτοφόλι του. Έβριζαν χυδαία φωνάζοντας “βρωμοπακιστανοί” και ένας απειλούσε:”αν σας ξαναδούμε εδώ θα σας σκοτώσουμε.”

Το πλέον σοβαρό περιστατικό συνέβη πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου όταν Ινδός εργάτης ξυλοκοπήθηκε από τους ίδιους και κατέληξε στο νοσοκομείο για εννέα μέρες.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Μετα τις 4 Αυγούστου ξεκίνησαν ανάλογες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο. Μετά την ομιλία Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγάλουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές. Δεν θα τους αφήσουμε!

Πρόκειται για δράση ταγμάτων εφόδου σε μια περιοχή που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν προχωρήσει σε ανάλογες επιθέσεις.

Τα θύματα έχουν την στήριξη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της ΚΕΕΡΦΑ και θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των φασιστοειδών.

Καλούμε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων, τα σωματεία, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να προχωρήσουμε μαζί στην οργάνωση κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή.

Στη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 15- 16 Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ θα παρθούν πρωτοβουλίες κατά των ρατσιστικών επιθέσεων.


Ισλαμοφοβική και αντιπροσφυγική συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης “ΈΛΛΗΝ.Ε.Σ.” (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωσις), πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Ωραιόκαστρο.
Με σύνθημα η “Ελλάδα ανήκει στους έλληνες” και “όχι στην ισλαμοποίηση της πατρίδας” ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου για να εναντιωθούν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και στην περιοχή.

Πρόκειται για την δεύτερη ρατσιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Ωραιόκαστρο, η πρώτη είχε γίνει τον Μάιο μετά από κάλεσμα του δημάρχου της περιοχής χωρίς “μεγάλη επιτυχια” δηλαδή χωρίς να ξεπεράσει τα 100 άτομα.

Γράφει η Σταυρούλα Πουλημένη για το stokokkino.gr

Η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία δεν ξεπέρασε σε συμμετοχή τα 100 άτομα, είχε περισσότερα εφέ και “επαγγελματική” οργάνωση μιας και από τα μεγάφωνα ακούγονταν σε μεγάλη εμβέλεια ύμνοι όπως “Τη Υπερμάχω” αλλά και ποντιακά τραγούδια τα οποία διέκοπτε η φωνή του κύριου ομιλητή της εκδήλωσης Δ. Μιχάκη ο οποίος δεν σταμάτησε να “υπενθυμίζει” ότι η “Ελλάδα ανήκει στους Ελλήνες” και να προειδοποιεί για “τους κινδύνους που προκύπτουν από τους “λαθρομετανάστες” και την “ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου”.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με τον δικέφαλο οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στους πρόσφυγες ενώ δεν έλειψαν και συνθήματα ενάντια στους “κουκουλοφόρους” και “τα κομμούνια” έτσι όπως αποκαλούσαν τους αντιφασίστες που λίγα μέτρα μακρυά πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει όλη την περιοχή κρατώντας σε απόσταση τις δύο συγκεντρώσεις.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακροδεξιοί που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ωραιόκαστρο προέρχονται από διάφορες περιοχές της Β` Θεσσαλονίκης, κάποιοι ήταν και μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και πυρήνες ακροδεξιών της περιοχής. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι εξ αυτών το προηγούμενο διάστημα κολλούσαν αυτοκόλλητα σε σχολεία με συνθήματα ενάντια στους πρόσφυγες δημιουργώντας αρνητικό κλίμα σχετικά με την ένταξη προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Κεντρικό ρόλο στην διοργανώση, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έπαιξε ο κ. Μιχάκης που δηλώνει νομικός.
Ο κ. Μιχάκης φέρεται να είναι, σύμφωνα με σχετική σελίδα στο facebook, και πρόεδρος του “κινήματος” “ΈΛΛΗΝ.ΕΣ” (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωσις) που δημιουργήθηκε το 2012 και που στόχο έχει “την συνένωση όλων των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού με όραμα και στόχο την άμεση απελευθέρωση της πατρίδας μας και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με Συνταγματικές και Δημοκρατικές διαδικασίες”.

Η οργάνωση αυτή καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση με ειδικό βίντεο κάλεσμα που διαθόθηκε στα social media ενώ σε παλαιότερη ανακοίνωσή της δίνει στήριξη στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από δύο συλλόγους γονέων δημοτικών σχολείων της περιοχής ενάντια στην ένταξη των προσφύγων στα σχολεία.
Οι δύο συγκεντρώσεις δεν ήρθαν σε επαφή παρά μόνο στο τέλος όπου επικράτησε μικρής έκτασης ένταση και η οποία και έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας και χρήση κροτίδων κρότου- λάμψης.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας stokokkino.gr τόνισε ότι ρόλο στην δημιουργία αρνητικού κλίματος στην περιοχής απέναντι στους πρόσφυγες έπαιξε αφενός ο δήμαρχος από την αρχή της δημιουργίας της δομής φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο αφενός τοπικά μέσα που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους πρόσφυγες.


Στις 8 Οκτωβρίου του 2016, γονείς πραγματοποίησαν ρατσιστική συγκέντρωση και κάλεσαν τα ΜΜΕ για να δημοσιοποιήσουν την αντίδρασή τους στην υποδοχή 5 προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με την τοποθέτηση λουκέτου στην πόρτα του σχολείου. H Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μαρία Κουρδουσά καλεί σε κατάληψη για να μην δεχτούν στο σχολείο παιδιά “λαθρομεταναστων” κοινοποιώντας μήνυμα της Στέλλας Χατζέλη.

8o-dimotiko-louketo


Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους (!!!) που πάνε εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε.

Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

Εδώτο βίντεο.

09/10/2016


Μερίδα γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου το μεσημέρι της Παρασκευής προχώρησε σε μια ακραία, παράνομη και προκλητική ενέργεια.

Έβαλαν δικό τους λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ώστε να αποτρέψουν την φοίτηση 8 προσφυγόπουλων από την ερχόμενη Δευτέρα . Είχε προηγηθεί σειρά μηνυμάτων από μεδίδα γονέων στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου που τους καλούσαν να έρθουν με κάμερα στο σχολείο τους και να καταγράψουν το συμβάν….

Το λουκέτο μπήκε και… το βίντεο παίζει από χθες σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε το βίντεο να το δουν και οι αρμόδιες αρχές.

Ποια είναι όμως η αλήθεια.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Ηλία Μαράβα στην ΕΡΤ Αιγαίου τα οκτώ παιδιά προσφύγων τα οποία επρόκειτο να ενταχθούν στο 8ο Δημοτικό είναι από οικογένειες που φιλοξενούνται στην δομή των κατασκηνώσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για οικογένειες που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πολλά παιδιά έχουν χάσει κάποιο γονιό τους ή και αδέρφια τους στις εμπόλεμες ζώνες από τις οποίες προέρχονται. Αξίζει να τονιστεί ότι στο ΠΙΚΠΑ υπάρχει καθημερινά γιατρός και νοσηλευτής.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ηλικίας δημοτικού και βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ για αρκετούς μήνες. Έχουν ήδη πάρει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και καθημερινά παίζουν με παιδιά εθελοντών και παιδιά της περιοχής χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Στην έλλειψη ενημέρωσης και όχι σε ουσιαστικούς λόγους οφείλεται η αντίδραση των γονιών διαπιστώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μαρία Κουρδουσά. Η ίδια είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: “Κανείς από εμάς δεν διαφωνεί να έρθουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο μας. Για πολλά χρόνια φοιτούν εδώ δεκάδες παιδιά μεταναστών και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτό που ζητήσαμε είναι να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς θα γίνει και να ξέρουμε πως όλα τα παιδιά θα είναι με τα χαρτιά τους και εμβολιασμένα. Δε σας κρύβω πως έχω στενοχωρηθεί με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και θέλω να γίνει άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τους γονείς για να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία. Γνωρίζω καλά πως είναι παιδιά που έρχονται από πόλεμο και έχουν στερηθεί πάρα πολλά. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια ζωή σαν όλα τα παιδιά. Η ανησυχία των γονιών του σχολείου είναι εύλογη ως ένα βαθμό και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν γρήγορα και κάνουν την απαραίτητοι ενημέρωση”.

Ντροπή και απογοήτευση για την εξέλιξη δήλωσε ο Νίκος Καραμάνος, του οποίου το παιδί φοιτά στο 8ο Δημοτικό. “Το παιδί μου στο μάθημα των θρησκευτικών διδάχτηκε το “Αγαπάτε Αλλήλους” και ως καλοί χριστιανοί οφείλουμε αυτό να το κάνουμε πράξη. Αναρωτιέμαι τι θα πουν στα παιδιά τους όλοι αυτοί που έκλεισαν το σχολείο; Τι μάθημα θα τους δώσουν τη Δευτέρα; Αισθάνομαι ντροπή και απογοήτευση διότι κάποιοι στη γειτονιά μας ξεχνούν πως είναι και οι ίδιοι με παππούδες πρόσφυγες. Ζω σε μία χώρα που το δικαίωμα στη μάθηση είναι ιερό και για όλους. Τη Δευτέρα αν το παιδί μου δεν πάει σχολείο θα χάσω το μεροκάματό μου. Για όλα αυτά θα απευθυνθώ στις αρχές και ας αναλάβουν ευθύνες όσοι έχουν”, είπε ο κ. Καραμάνος.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016


H πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μαρία Κουρδουσά…..καλεί σε κατάληψη για να μην δεχτούν στο σχολείο παιδιά “λαθρομεταναστων”
► Ως κορυφαία είδηση από την εσωτερική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών δεν θεωρώ το ότι 17 παλιάνθρωποι «γονείς» κλείδωσαν με λουκέτο σχολείο της Μυτιλήνης για να μη… μολυνθούν τα παιδιά τους από τα προσφυγόπουλα αλλά το ότι για την πράξη τους αυτή που συνιστά ξεκάθαρη υποκίνηση σε ρατσιστική βία δεν παρενέβη καμιά εισαγγελική Αρχή. Και φυσικά εξακολουθούν να έχουν την επιμέλεια των άτυχων παιδιών τους.

Μοιραζομαι μαζι σας μια σκεψη μου με αφορμη το παρακατω βιντεο….
Ενα βιντεο γροθια στο στομαχι….

Ξερεις γιατι?

Γιατι αυτοι οι γονεις μεγαλωνουν παιδια….διαπαιδαγωγουν ψυχες….διαμορφωνουν ανθρωπους που μεθαυριο θα συνυπαρχουν στην κοινωνια μαζι με τα δικα μου παιδια!! Και αυτόμε θυμωνει πολυ!

Ντρεπομαι για λογαριασμο τους….αυτα τα τρισαθλια πλασματα εχουν το θρασος να χειροκροτουν οταν μπαινει το λουκετο στο σχολειο….

Το συνδρομο NIMBY: Not In My Backyard!!

“Δεν εχουμε προβλημα με τα παιδακια, αλλα οχι να ξεκινησει η εκπαιδευση των παιδιων αυτών απο το δικο μας σχολειο”!

Γιατι μωρη χαρχαλο οχι απο το δικο σου σχολειο?

Προτιμας να μεγαλωνουν αυτα τα παιδακια χωρις εκπαίδευση, μεσα στις φυλακες που ζουν σε αθλιες συνθηκες, να πηγαινεις εσυ και οι ομοιοι σου να τους δινεις ενα πιατο φαι και να νιώθεις σημαντική? Αλλα στο σχολειο σου να μην πατησουν?

“Δε μας ρωτησε ο διευθυντής ” λεει η αλλη!

Τσιφλικι σου ειναι το σχολειο? Να κανεις ο.τι θελεις? Τι να σε ρωτησει δηλαδη? Αν επιτρεπεται να εγγραφουν στο σχολειο κάποιοι μαθητες?

Λοιπον ακου για να τελειωνουμε….

Αν θες αυτοι οι βασανισμενοι ανθρωποι αυριο να μην εγκληματισουν εις βαρος της κοινωνιας μεσα στην οποια ζεις καλο ειναι να τους αποδεχτεις! Σαρεσει δε σαρεσει ηρθαν και εδω θα μεινουν…. Αφομοιωσε τους, μαθε τους τα ιδανικα της δικης μας κοινωνιας ωστε να την κανουν δικη τους και να ζουμε ολοι μαζι αρμονικα!

Ντρεπομαι γιατι πρεπει να εξηγησω στα παιδια μου γιατι οι άνθρωποι ειναι το χειροτερο ον που κατοικει σε αυτον τον πλανητη….

Ισως γιαυτο η μεγαλη μου κορη θελει να την κανει απο εδω και να γινει αστροναυτης….να παει σε αλλους πλανητες,μακρινους….

Η ψυχη σας ειναι γεματη μισος και φόβο. …φοβο για το διαφορετικο….μισος για ο.τι δεν ξερετε και δεν εχετε το θαρρος να ανοιξετε το μικροσκοπικο σας μυαλο σε καινουρια δεδομενα!!

Εισαστε κάμποσοι με αυτες τις αποψεις….Ειμαστε και εμεις ομως τοσοι και ευχομαι, ακομα περισσοτεροι!

Ευχομαι να επικρατησουν οι δικες μας φωνες της αγαπης και οχι οι δικες σας πράξεις μίσους. …

Ο καιρος θα δειξει…!!!Στις 9 Οκτωβρίου 2016 υπήρξε συνεδρίαση του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυλίδας στην οποία ακούστηκαν ακραία ρατσιστικά σχόλια που φώναζαν σε κατάσταση εκτός ελέγχου κάτοικοι, παρουσία του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του αντιδημάρχου Αυλίδας Δημήτρη Παπαποστόλου, οι οποίοι όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά και υποδαύλισαν το τεταμένο κλίμα, όπως καταγράφηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.


11.10.2016
Δημήτρης Αγγελίδης

Και τι δεν ακούστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού διαμερίσματος Αυλίδας την Κυριακή, όπου, όπως μας ενημερώνουν αλληλέγγυοι που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν οι κάμερες των τοπικών ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγραφούν τα ακραία ρατσιστικά σχόλια που φώναζαν σε κατάσταση εκτός ελέγχου κάτοικοι, παρουσία του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του αντιδημάρχου Αυλίδας Δημήτρη Παπαποστόλου, οι οποίοι όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά και υποδαύλισαν το τεταμένο κλίμα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων του καταυλισμού της Ριτσώνας, για τα οποία προβλέπει το υπουργείο Παιδείας να μεταφέρονται τα απογεύματα σε δημοτικά σχολεία στην Αυλίδα και στο Βαθύ, όπως και στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, όπου λειτουργούν οι τάξεις του προπαρασκευαστικού προγράμματος του υπουργείου.

Κάποιοι φώναζαν ότι θα κλειδώσουν τα σχολεία και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχτούν να στείλουν τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία με προσφυγόπουλα, ή «με σκουπίδια», όπως είπε στέλεχος του τοπικού διαμερίσματος.

Αλλοι μιλούσαν για έλλειψη υποδομών ή ισχυρίζονταν ότι σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα λειτουργεί ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα, χωρίς να διευκρινίσουν γιατί αποτελεί πρόβλημα αυτό, καθώς υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες στα συγκεκριμένα συγκροτήματα.

Αλλοι έλεγαν πως οι μαθητές συνηθίζουν να αφήνουν σχολικά είδη στις αίθουσες και να μιλούν για κίνδυνο των παιδιών τους αν έρθουν τα προσφυγόπουλα σε επαφή με τα είδη αυτά.

Σύμφωνα με παριστάμενους, η ένταση που δημιουργήθηκε δεν επέτρεψε να τοποθετηθούν φωνές που διαφωνούσαν με όσα ρατσιστικά ακούγονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προπαρασκευαστικά μαθήματα δεν έγιναν χτες σ’ αυτά τα σχολεία, καθώς οι αντιδράσεις φαίνεται ότι πέτυχαν να αναβάλουν την έναρξη του προγράμματος για την Πέμπτη, ημέρα που αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στην Αντιπεριφέρεια Χαλκίδας, σε σύσκεψη του Συντονιστικού της Περιφέρειας, του δήμου και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκκληση στους συλλόγους γονέων «να αποφύγουν ρατσιστικές απόψεις και να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση» απευθύνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους πρόσφυγες καλεί για την Πέμπτη έξω από την Αντιπεριφέρεια Χαλκίδας η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας στους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες, υπενθυμίζοντας στον δήμαρχο Χαλκιδέων ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανοίγει διάλογο που αμφισβητεί τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών».


Στις 10 Οκτωβρίου 2016, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χρυσάνθη Δημητρούλη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές το συνημμένο ερωτηματολόγιο – «δημοψήφισμα» με στόχο τον αποκλεισμό προσφυγόπουλων από το σχολείο, για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.


Περιγραφή: Ρατσιστική πρόκληση στο 7ο δημοτικό σχολείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:20 Τελικά, δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Θωμά της πόλης της Χίου, η κα Χρυσάνθη Δημητρούλη, η οποία φέρεται ότι μοίρασε τα ερωτηματολόγια – «δημοψήφισμα» στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου.

Η κα Δημητρούλη είναι, επίσης, είναι γενική γραμματέας στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου.
Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας με την κα Δημητρούλη, προκειμένου να μας διευκρινίσει πώς έφτασε στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μας, το ζήτημα είχε τεθεί στην γενική συνέλευση του Συλλόγου και ελλείψει απαρτίας ελήφθη η απόφαση για την διανομή του επίμαχου ερωτηματολογίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:17 «Κτύπησαν» και στη Χίο, στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά, στην πόλη, οι ρατσιστικοί κύκλοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα προσφυγόπουλα, που πρόκειται να πάνε στο σχολείο, έστω κι αν δεν έχει τεθεί προς το παρόν τέτοιο ζήτημα για τις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές ένα ερωτηματολόγιο – «δημοψήφισμα», για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι δάσκαλοι ευθύς ως αντελήφθησαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι είτε αδράνησαν, είτε δεν αντελήφθησαν περί τίνος πρόκειται.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου που μοίρασε τα σημειώματα φέρεται ότι ουδεμία είχε επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου, προκειμένου να τον ενημερώσει ή και να πάρει την σχετική άδεια για την ενέργειά του αυτή.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, τέλος, για το αν ο πρόεδρος του Συλλόγου ενήργησε αυτοβούλως ή αν είχε προς τούτο την σχετική έγκριση – απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Περιγραφή: sxoleio 1 2o

Το κατάπτυστο κείμενο – πρόκληση

Στο εισαγωγικό του σημειώματος, αφού με παραπλανητικό τρόπο τίθεται «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας» (στη Χίο εμφανώς τουλάχιστον δεν έχουν τεθεί τέτοια ζητήματα προς το παρόν), μπαίνει απερίφραστα στην ουσία του θέματος, τονίζοντας («έχοντας στη σκέψη μας») τα εξής:

«Την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών (σ.σ. προσφυγόπουλων) σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής – καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση».

Από το κείμενο αυτό κι ενώ τονίζεται ως πρόσχημα το πρωτίστως για την υγιεινή και καθαριότητα οι εμπνευστές του δεν κρύβουν τον ωμό ρατσισμό τους, κάνοντας λόγο για πιθανά προβλήματα, λόγω διαφορετικού πολιτισμικού και κοινωνικού επιπέδου, άλλης κουλτούρας και κοινωνικής συμπεριφοράς και άλλης θρησκείας! Δηλαδή, τι άλλο περισσότερο ρατσιστικό απομένει για να πουν;
Εν συνεχεία καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να έχουν στην διάθεσή τους την νομιμοποίηση για την απαράδεκτη ενέργειά τους και την περαιτέρω στάση τους.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια – «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει αν το θέμα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στην γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου, που συνέρχεται στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου και 8ου δημοτικών σχολείων πόλεως Χίου.
Περιγραφή: sxoleio 7o egrafo


Στις 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Σχολείο του Προφήτη του Δήμου Βόλβης γονείς παιδιών εμπόδισαν την πρόσβαση προσφυγόπουλων στο σχολείο και όταν δεν το κατάφεραν απέσυραν τα δικά τους παιδιά από το σχολείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2016
Επεισοδιακή ήταν η πρώτη ημέρα των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης, εξαιτίας των αντιδράσεων μιας ομάδας κατοίκων του χωριού, που αντιδρούν στη φοίτηση 41 παιδιών στη συγκεκριμένη δομή. Περίπου 30 άτομα, γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική είσοδο, αντιδρώντας στην έλευση των προσφυγόπουλων.

Οι λόγοι της εναντίωσής τους, όπως λένε, αφορούν την ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, τόσο για την έλευση των παιδιών, όσο και για την εμβολιαστική τους κατάσταση. Μάλιστα, τοποθέτησαν λουκέτο στην κεντρική πύλη του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών, αλλά και δύο ελληνικές σημαίες.

Ένταση προκλήθηκε, προς στιγμήν, και κατά την έλευση του περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε φραστικά, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη δομή. Αποδοκιμασίες κατά των υπευθύνων υπήρξαν και όταν άνοιξε η πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα, που έφτασαν στο σχολείο γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι. Τελικά, τα παιδιά εισήλθαν στον χώρο του σχολείου, χωρίς περαιτέρω εντάσεις, ενώ από νωρίς υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή. Έξω από το σχολείο παραμένουν ως αυτή την ώρα οι γονείς που αντιδρούν.

11 Οκτ. 2016, 12:07
Βόλβη: Δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο για να μην συναντήσουν προσφυγόπουλα
Τη Δευτέρα ήταν η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη χώρα (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Θεσσαλονίκη

Στην ακραία αντίδραση κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη δήμου Βόλβης προχώρησαν οι γονείς μαθητών που προτίμησαν να τα κρατήσουν στο σπίτι. «Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή» δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ενημέρωση των γονέων προχωρά ο διευθυντής του σχολείου.Συγκεκριμένα, την απόφαση να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σήμερα, Τρίτη, έλαβαν χθες το απόγευμα γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης, που αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στην εν λόγω σχολική μονάδα.

«Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές σήμερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αύριο θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά. Πάντως και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, για τα παιδιά που ήλθαν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις μερίδας γονέων, που ισχυρίζονται ότι πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο πως στο σχολείο θα λειτουργήσει Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ο κ.Τσιομπάνης, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ενημέρωσε τους γονείς λεπτομερώς, τόσο για την εμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στις 13:15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 14:00 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος παρέστη χθες στην πρώτη ημέρα υποδοχής των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

«Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένοι γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (σ.σ. στις 21 Σεπτεμβρίου), παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με τις πιθανότητες να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική αποτίμηση της πρώτης σχολικής ημέρας για τα παιδιά των προσφύγων, ο κ.Ανανιάδης σημείωσε ότι «όλα πήγαν καλά, ήταν μία μέρα εξοικείωσης με τους χώρους, πήραν βιβλία, γνώρισαν τους δασκάλους», ενώ στο σχολείο της Σταυρούπολης ιδιαίτερη χαρά έδωσε στα παιδιά μία επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και χρήσιμα για το συγκεκριμένο μάθημα δώρα που έλαβαν.

Ο κ. Ανανιάδης γνωστοποίησε ότι από σήμερα οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων αναλαμβάνουν στα Κέντρα Φιλοξενίας την καταγραφή του αριθμού των παιδιών και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, ενώ θα διερευνήσουν και τους λόγους για τους οποίους κάποια παιδιά που έπρεπε να πάνε από χθες στο σχολείο δεν πήγαν ακόμη.

«Οι γονείς ζητούν να παραμείνουν τα παιδιά στο hot spot, εκεί που είναι οι γονείς τους, να ιδρυθεί σχολείο με οποιονδήποτε τρόπο και δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία» δήλωσε στο «Πρακτορείο» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη Αθανάσιος Καραγούλιας, προσθέτοντας ότι κατατέθηκε και εναλλακτική πρόταση, «να πάνε τα παιδιά των προσφύγων σε διπλανό χωριό, στον Ευαγγελισμό ή τη Νυμφόπετρα», όπου όπως σημείωσε, «υπάρχουν σχολικές αίθουσες, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά».

Ανέφερε ακόμη ότι από τα 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραιτήθηκαν τα 4 και το νέο ΔΣ θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις και τη μορφή με την οποία αυτές θα εκφραστούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

12 Οκτ. 2016, 10:18
Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονέων στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Από τους 130 μαθητές, σήμερα, Τετάρτη, προσήλθαν 25 στις τάξεις, έναντι 16 χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.Ο ίδιος έκανε λόγο για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής που έχει ιστορικό, καθώς το 2011, όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμό, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Τσιομπάνης τον είχε ενημερώσει για τις αντιδράσεις του 2011. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε δομές που λειτουργούν».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνέχισης της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα, ο κ.Ανανιάδης επισήμανε ότι η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική και βάσει του νόμου δε μπορούν οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, μη αποκλείοντας παρέμβαση εισαγγελέα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τιμή

            
Παναγιώτης Δημητράς                                             
Εκπρόσωπος ΕΠΣΕΠαναγιώτης Δημητράς Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

13 σχόλια:

 1. Τι δουλεια κανεις Δημητρα και ποσα δηλωνεις στην εφορια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελπίζω να μαζευτούν καμιά χιλιοστή μηνύσεων εναντίον αυτών των τύπων που να πληρώνουν μέχρι τεταρτης γενεάς. Γιατί δεν μαζευεστε να κατηγορήσετε ανοιχτά το κερφαα ότι με τις πλάτες της όπεν σοσαιτυ του σορος κάνουν χρυσές δουλειές με λαθρεμπόριο ανθρώπων? Υπάρχουν στοιχεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε δεύτερο πληθυντικό....
   "Γιατι δεν μαζεύεστε"...
   Όλοι οι άλλοι πλην εμού, δηλαδή... μάλιστα...

   Ξέρετε γιατί πιστεύω πως η πλειοψηφία των νεοελλήνων είναι ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ,ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ, ΞΕΡΟΛΕΣ,ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ;

   Γιατί ενώ ουρλιάζουν στο διαδίκτυο περί του... "πατριωτισμού τους" ουρλιάζουν ανώνυμα και εκ του ασφαλούς...
   Δεν έχουν το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, την ΨΥΧΗ και την ΑΝΔΡΕΙΩΣΥΝΗ να το κάνουν επώνυμα...

   "Γιατί δεν μαζεύεστε"...
   Εξαιρετική η πρότασή σου, αλλά έχει κενά...:

   1. Ποιος ή ποιοί και πόσοι θα συλλέξουν τα στοιχεία;
   2. Ποιοί δικηγόροι και πόσοι έχουν το τσαγανό, να τα βάλουν με τα παιδια του Σόρος;
   3. Πως θα πληρωθούν οι δικηγόροι;
   4. Ποιός σου λέει πως η έδρα του δικαστηρίου δεν θα είναι πιασμένη και στημένη ώστε ακόμα κι αν τα στοιχεία είναι ατράνταχτα εις βάρος των κατηγορουμένων, να αθωωθούν κατόπιν εντολής του Σόρος, μέσω της παρούσης ή άλλης κυβέρνησης;
   5. Εσύ, γιατί βγάζεις τον εαυτό σου έξω;

   Και για να τελειώνουμε:
   Πόσοι θα έρθουν να βοηθήσουν στην συλλογή στοιχείων;
   Εγώ, υπογράφω πρωτη.
   Πόσοι θ' ακολουθήσουν;
   Εσύ,θα έρθεις;

   Ξέρεις, με ξένα κόλλυβα, προσωπικά, δεν έχω συνηθίσει να κάνω μνημόσυνο.
   Κι αυτή η γαμημένη ζωή, μ' έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο, να στηρίζομαι στα πόδια μου και να μην περιμένω από κανέναν σωτηρία...

   ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ;
   ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ!

   Διαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, φοβου αυτους που φωνάζουν στο διαδίκτυο ΕΠΏΝΥΜΑ κι εκ του ΑΣΦΑΛΟΥΣ...
   Αυτούς που αγωνιούν να βρεθούν ανάμεσα στους "διωκομενους" προκειμένου να σε κάνουν να τους διαβάζεις με περισσότερη ευλάβεια στο μέλλον....
   Ωραίο το παιχνιδάκι, ωραίο και το θεατράκι, αλλά η ομάδα άρχισε να ...μιλάει, και οι "επωνυμοι" αποκαλυπτονται....
   Όπως και αποκαλύπτεται η λυσσα τους να....μην υπάρχουν ανωνυμοι...

   Διαγραφή
  3. @8.17, το σχόλιό σου, είναι καθαρά οβραίικη κουμουνιστική προπαγάνδα...
   Για βγες λοιπόν, έστω και ανώνυμα και δώσε στοιχεία... ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όμως... κι εγώ, δευσμεύομαι να τα δημοσιεύσω.

   Διαγραφή
  4. Κυρία σουφλη, οι ανώνυμοι του διαδικτύου του σήμερα, εάν και εφόσον δεν προσβάλλουν αλλά είναι καλοπροαίρετοι, είναι οι άγνωστοι στρατιώτες του χθες. Δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση, δεν αναφέρει εμένα η μακριά λίστα, εάν με ανέφερε θα έκανα και μήνυση και αγωγή. Θα υπάρξουν τέτοιες μηνύσεις, να είστε σίγουρη. Πέραν αυτού όμως, φαντάζομαι δεν θα ανεχθειτε να σας εξισώνει με τον σωρρα! Εξ ου και έκανα την πρόταση να συνεννοηθείτε όποιοι μπορείτε να τους τραβήξετε στα δικαστήρια, ναι, σ αυτά τα άθλια δικαστήρια έστω. Γιατι δεν συλλέγετε εσείς στοιχεία? Τόσο δύσκολο είναι? Διαβάστε ένα εκπληκτικό άρθρο της κυρίας Ελένης Γούλα, μέλος του επαμ που συχαινεσθε στα σαμιωτικα νέα με ημερομηνία 14 Σεπτέμβριου και δείτε πως μερικοί άνθρωποι κάνουν εξαιρετική δουλειά με στοιχεία και όχι με θεωρίες συνομωσίας! Αντί να αναπαράγετε σαχλαμάρες, διαβάστε τον τύπο στα νησιά του Αιγαίου, τι κάνουν οι κάτοικοι κάθε μέρα, και τρίψτε στα μούτρα του κάθε υπαλλήλου του σορος τα πεζοδρόμια έξω από τη μορια η τις εκλησεις τ ν δημάρχων. Δεν είναι δυνατόν να δέχεστε τον κάθε τυχαρπαστο που φτιάχνει ένα σωματείο να σας παραπέμπει στον εισαγγελέα με την κατηγορία του ρατσιστή. Εκτός και εάν είσαστε, οπότε να τον κατηγορήσετε και εσείς για ρατσισμο! Η λίστα είναι πολύ προσεκτικά φτιαγμένη, αναφέρει στην πλειονότητα άτομα τα οποία απειλούν ανοιχτά την προπαγάνδα τους και εμβόλιμα βάζει και μερικούς τενεκέδες ακριβώς για να ξεφτιλησει όποιον αντιστέκεται σ αυτήν. Η απάντηση είναι σε έντονο ύφος αλλά εσείς με προκαλέσατε. Ανώνυμος 4.17

   Διαγραφή
  5. Με την απάντησή σας, μου δίνετε το δικαίωμα να σας προσκαλέσω μια μέρα, να παρακολουθήσετε από κοντά την έλευση των ανώνυμων σχολίων...
   Τότε θα καταλάβετε το.. "καλοπροαίρετο", το κρυφοπούστικο, το ανέντιμο, και το ψεύτικο που έρχεται ως σχόλιο.
   Στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι κρύβονται.
   Άλλο είναι, άλλο δείχνουν...

   Επ' ευκαιρία, θα συζήσουμε και θα σας παρέχω τα στοιχεία των μηνύσεων και των αγωγών που μου έχουν κάνει διάφορα λαμόγια... και στα οποία ευτυχώς έχω δικαιωθεί σε όλα, εκτός από δυο περιπτώσεις:
   Η μία γιατί ή έδρα ήταν "πιασμένη" και η άλλη, γιατί αν και ο δικηγόρος μου ζήτησε αναβολή, λόγω ασθενείας μου, δεν μου δόθηκε, καθώς ο αντιδικος, ήταν ... παλιός εισαγγελέας...

   Σιχαίνομαι τα δικαστήρια, όσο τίποτε άλλο.

   Όσο για τον εν λόγω που με συμπεριέλαβε στην λίστα του, κάντε μια έρευνα να δείτε περί τίνος πρόκειται...

   Πιστεύετε πως αν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, για μας τους μικρούς bloggers, θα δικαιωθούμε;
   Ότι στοίχημα βάζετε πως ΔΕΝ.
   Κι αυτό, γιατί δεν είναι ένα τυχαίο "σωματείο", αλλά ένα σωματείο με παγκόσμιες ισχυρές πλάτες...
   Το όνομα "Σόρρος", σας λέει τίποτα;;;

   Για οτιδήποτε άλλο θέλετε να μάθετε, επικοινωνήστε με το mail μου.
   attiknea@otenet.gr

   Υ.Γ. Έχω δεχθεί τόση βρωμιά και τόση μπόχα από ψυχασθενείς του διαδικτύου, που πλέον είμαι επιφυλακτική με όλους.

   Διαγραφή
 4. Μουσουλμανικη εισβολη στην πτριδα μας με τις ευλογιες οβριων και ντοπιων και ξενων ρουφιανων-προδοτων μασαζοντων !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το σκοτεινο δικτυο του George Soros.
  https://www.youtube.com/watch?v=EBq6i-Bx7Kk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μας πρήξανε πια οι αντιρατσιστές. Ο Δημητράς καταγγέλλει τους πάντες για ρατσισμό εναντίον των λαθροεισβολέων, ομοφυλόφιλων, τσιγγάνων κλπ. Κι εγώ τον κατηγορώ για ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων!!! Μήπως το πραγματικό του όνομα είναι Panait Dimstein ή Dimgoldmann;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δωδεκανησία, τι είναι αυτό το...Panait Dimstein ή Dimgoldmann;
   Για βοήθα λίγο να το ξεσκεπάσουμε "το πουλάκι" μας...

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ