Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Να αποσυρθούν οι «Φάκελοι Μαθήματος» εδώ και τώρα! 600 Υπογραφές οι γονείς, ΑΠΟΥΣΑ η Μητρόπολη Ξάνθης!! Α, ρε να ζούσε ο Αντώνιος να σηκώσει τη «μαγκούρα»! Θα ‘βλεπαν Παντελεήμων και Σοφρώνιος, που θα πήγαιναν τώρα οι περιβόητοι «Φάκελοι Μαθήματος»!

 Να διδάσκονται τα παιδιά μας μάθημα σύμφωνα με την πίστη τους και όχι ένα πολυθρησκειακό μίγμα που θα τα οδηγήσει στην απαξίωση της πίστης στην οποία γεννήθηκαν, πριν ακόμα ενηλικιωθούν και αναπτύξουν την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα.

Δεδομένου ότι... ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, έχουν βαλθεί να καταστρέψουν Ελλάδα και Ορθοδοξία, είναι ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τούς Οικουμενιστές Μητροπολίτες, μήπως να τους ξυρίσουν και να τους βγάλουν τα ράσα;
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ.
Την ώρα που η Μητρόπολη Ξάνθης είναι ΑΠΟΥΣΑ στη κυριολεξία για το θέμα των περιβόητων «Φακέλων Μαθήματος» 


–χθες ο Μητροπολίτης Ξάνθης αρκέστηκε στο να πει στους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι θα φέρει το θέμα στην… Ιερά Σύνοδο- Χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες  έντονα οργισμένοι ήρθαν χθες στα γραφεία του ΜΑΧΗΤΗ και λίγη ώρα αργότερα μίλησαν τόσο στην εκπομπή του Σταύρου Μωραίτη μέσα από τον LIFE 921 FM όσο και στην εκπομπή 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel που παρουσιάζει ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
 


-Συγκέντρωσαν 600 υπογραφές ζητώντας να αποσυρθεί το βιβλίο, «Φάκελοι μαθήματος» και να επανέρθουν τα παλιά βιβλία θρησκευτικών.
 


-Πήγαν στον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα που ωστόσο είδε «αδιάφορα» το θέμα, αρκούμενος στο να τους υποσχεθεί ότι θα το μεταφέρει στην Ιερά Σύνοδο.
 


-Θα επισκεφθούν τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο μεταφέροντάς τους την απαίτησή τους για την απόσυρση του βιβλίου, «Φάκελοι Μαθήματος»

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες και δίκαιες διαμαρτυρίες των γονέων και κηδεμόνων που το μόνο αμάρτημά τους είναι ότι είναι….Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος θυμήθηκε από τις προσωπικές του εμπειρίες, τις συζητήσεις που είχε με τον Αείμνηστο Μητροπολίτη Ξάνθης Αντώνιο λέγοντας με νόημα…
«Α, ρε να ζούσε ο Αντώνιος να σηκώσει τη «μαγκούρα»! Θα ‘βλεπαν Παντελεήμων και Σοφρώνιος, που θα πήγαιναν τώρα οι περιβόητοι «Φάκελοι Μαθήματος…Που αντί να προηγείται η Μητρόπολη Ξάνθης στις κινητοποιήσεις των Γονέων και Καθηγητών, αναγκάζεται να τους ακολουθήσει….Σεβασμιότατε δεν ζητάν πολλά αυτοί οι άνθρωποι. Το μόνο που σου ζήτησαν οι γονείς, ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως αυτοί οι ίδιοι…Χριστιανοί Ορθόδοξοι»!!!».


Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση Νομού Ξάνθης δηλώνουμε προς κάθε πλευρά τα εξής:


Οι «Φάκελοι Μαθήματος» για τα Θρησκευτικά:


α. Περιέχουν διδασκαλίες πολλών θρησκειών, οι οποίες παρατίθενται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξισώνονται με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.


β. Αποσιωπούν εντέχνως τις διαφορές μεταξύ των θρησκειών/χριστιανικών ομολογιών και της ορθόδοξης πίστης μας. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται σύγχυση στις συνειδήσεις των χριστιανών μαθητών και δίνεται η εντύπωση ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στη λύτρωση. (Συγκρητισμός)


γ. Δεν έχουν εγκριθεί επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδος.
δ. Δεν σέβονται την ίση μεταχείριση των χριστιανών ορθόδοξων μαθητών με τους αλλόθρησκους και αλλόδοξους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα διδακτικά εγχειρίδια για το μάθημα των δικών τους Θρησκευτικών, και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των επίσημων θρησκευτικών τους κοινοτήτων.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


α. Η παρεχόμενη θρησκευτική παιδεία στη χώρα μας να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της πατρίδας μας. Σ’ αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται η χριστιανική ορθόδοξη πίστη ως επικρατούσα και αναφέρεται η υποχρέωση του κράτους να παρέχει στους χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές θρησκευτική παιδεία, η οποία θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης.


β. Να αποσυρθούν οι «Φάκελοι Μαθήματος» των Θρησκευτικών και να διδαχτούν τα παιδιά μας από τα προηγούμενα Βιβλία των Θρησκευτικών.


γ. Να διδάσκονται τα παιδιά μας μάθημα σύμφωνα με την πίστη τους και όχι ένα πολυθρησκειακό μίγμα που θα τα οδηγήσει στην απαξίωση της πίστης στην οποία γεννήθηκαν, πριν ακόμα ενηλικιωθούν και αναπτύξουν την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα.


Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κηδεμόνων και λοιπών συμπολιτών μας, που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας.Πηγή ΜΑΧΗΤΗΣ Καθημερινή Εφημερίδα Θράκης

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ