Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15





Επί της αρχής θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως  η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».








ΡΕ, ΠΟΥΣΤΡΟΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ, ΤΙ ΜΥΑΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ 15ΧΡΟΝΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΣΑΣ;

Όσο για την ... ιατρική γνωμοδότηση του συμβουλίου... ΠΟΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ; ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΡΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΥΝΟΠΟΥΣΤΡΟΒΟΥΛΙΟ.
ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!
ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ... ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΙ...



Καλλιόπη Σουφλή 


Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15



Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν

 

Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.


Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών επί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. 


Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκε η διαφωνία της κυρίας Γεωργίας Γεννιά.


  Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως  η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».


Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής Α’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» και πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη.
Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.

Ακολουθώντας ο κ. Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις προωθούμενες διατάξεις  ενώ είχε και μικρής έντασης διαξιφισμό με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Συγκεκριμένα, όταν ο βουλευτής περιγράφοντας την εικόνα προσώπων που φορούν φόρεμα και έχουν γένια  - αναφερόμενος προφανώς στην «Κοντσίντα»  - παρενέβην η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας «το πρόσωπο που περιγράφετε βραβεύτηκε από την eurovision».

Μπρος-πίσω με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια
Την ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί σε βουλευτές το «μπες-βγες» του νομοσχεδίου στο κοινοβουλευτικό πινάκιο. 

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων η εισαγωγή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το γεγονός όμως πως την επίμαχη περίοδο θα έλλειπαν αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και η κυρία Αννέτα Καββαδία (εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθούμενες διατάξεις) σε αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς και αποφασίστηκε να γίνει η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. 

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ενημερώθηκαν πως το πρόγραμμα αλλάζει ξανά και πως το σχέδιο νόμου θα μπει στην Ολομέλεια στις 13:00 της ερχόμενης Δευτέρας.



Πηγή





ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Το τωρινο ψευτομουστακι θα ειναι η Κοντονη Σταυρουλα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΗΘΕΙΣ. ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΣΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΑΗΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΗΤΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ [ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ] ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΒΑΛΩΜΑΤΙΚΗ [ΜΠΑΛΩΜΑΔΗΛ.]ΕΣΤΩ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΠΡ.....ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ.ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΝΕΛειπως ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι κ.Σουφλή, δεν είναι όλοι οι Έλληνες ανώμαλοι.
  Προδότες είναι. Για τα "αργύρια" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

  Γιατί 1.000.000 Δημόσιοι υπάλληλοι (αρκετοί γόνοι χριστιανικών και πατριωτικών οικογενειών που έμαθαν να είναι τα "καλά παιδιά", σπούδασαν και διορίστηκαν) αισθάνονται ότι δεν θα ακουμπήσει κανείς τον μισθό και την μονιμότητα τους, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  Γιατί εκατομμύρια (νεο)'Ελληνες πίστεψαν ότι δεν θα πληρώσουν το δάνειο, ότι θα τους το κουρέψει ο Τσίπρας.
  Γιατί πίστεψαν ότι θα καταργήσουν τα διόδια. Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.
  Γιατί καρφί δεν του καίγεται του (νεο)Έλληνα αν ο Τσίπρας συζεί με την σύντροφο του, αν έχει ακόμη αβάπτιστα τα παιδιά του κλπ. Καρφί δεν του καίγεται και για το τι θρησκευτικά θα διδάσκονται τα παιδιά του στο σχολείο.
  ΡΑΓΙΑΣ.


  Η εκπόρνευση δεν φαίνεται μόνο στο τι ψήφισαν.
  Αλλά στο ότι ακόμη το σκέφτονται αν πρέπει να τον ξαναψηφίσουν, για να μην χάσουν την βόλεψη τους.
  Αμετανόητοι προδότες. Είναι όμως τυχεροί που δεν ζει σήμερα ο Κολοκοτρώνης, να ακούσουν το "Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους"

  https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/10/15-3.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν ειχαν ελλειμα στους ψηφους θα ψηφιζε και η ΝΔ ,αλλα δεν χρειαστικε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ