Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

FINANCIAL TIMES – Σκληρή κριτική για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα «Η απόφαση υπέρ του Νίκου Κοτζιά έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από ακαδημαϊκούς και άτομα της δημόσιας σφαίρας, οι οποίοι λένε ότι παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ για την ελευθερία έκφρασης. Υπογραμμίζει επίσης την ευρύτερη ανησυχία για αυτό που γίνεται αντιληπτό ως παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, υπήρξε κάποτε “ο πιο ακραίος, φανατικός, σκληρός και αδυσώπητος κομμουνιστής της γενιάς μας, ένας αληθινός γκαουλάιτερ του σταλινισμού». 

Και εξακολουθεί να είναι γκαουλάιτερ και κουμμούνι... όπως όλοι όσοι συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση των μπολσεβίκων του πιο ακραίου σταλινισμού.
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Όσον αφορά στην "δικαιοσύνη", δυστυχώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι υποταγμένοι στις στοές και φοράνε ποδίτσες... Copies of the Financial Times newspaper sit waiting for delivery from a John Menzies Plc distribution center in London, U.K., on Friday, July 23, 2015. For Nikkei Inc., Japan's biggest financial news group, Thursday?s $1.3 billion deal to buy the Pearson Plc owned Financial Times capped a lengthy pursuit of the pink-hued newspaper. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg
Έναν ιδιαίτερο προβληματισμό εκφράζουν οι Financial Times για τις δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα.


«Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», είναι συγκεκριμένα ο τίτλος των FT, οι οποίοι σημειώνουν ότι η απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη ήρθε έπειτα από επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηριζόταν ως «φανατικός» σταλινιστής.


«Η απόφαση υπέρ του Νίκου Κοτζιά έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από ακαδημαϊκούς και άτομα της δημόσιας σφαίρας, οι οποίοι λένε ότι παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ για την ελευθερία έκφρασης. Υπογραμμίζει επίσης την ευρύτερη ανησυχία για αυτό που γίνεται αντιληπτό ως παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το δημοσίευμα .

Οι FT υπενθυμίζουν επίσης την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και τη ανησυχία που προκάλεσε η καταδίκη του, ενώ σημειώνουν ότι η υπόθεση προέκυψε σε μία στιγμή που η ΕΕ είναι σε αντιπαράθεση με την Πολωνία και την Ουγγαρία σχετικά με το κράτος δικαίου, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την ικανότητα της να επιβάλει τα δημοκρατικά πρότυπα στον πυρήνα του ευρωπαϊκού project.


«Η υπόθεση Κοτζιά», υπενθυμίζει το δημοσίευμα, «επικεντρώνεται στην επιστολή ενός αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στο Athens Review of Books το 2010 που περιέγραφε ότι ο υπουργός υπήρξε κάποτε “ο πιο ακραίος, φανατικός, σκληρός και αδυσώπητος κομμουνιστής της γενιάς μας, ένας αληθινός γκαουλάιτερ του σταλινισμού». 

Για την υπόθεση, ο Μανώλης και Μαρία Βασιλάκη, ιδιοκτήτες του περιοδικού καταδικάστηκαν από τον Άρειο Πάγο για δυσφήμηση και κλήθηκαν να καταβάλλουν αποζημίωση 22.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκαν και οι τραπεζικοί λογαριασμού του περιοδικού.


ftggs


Όπως σημειώνουν οι FT, η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην χώρα καθώς είναι άνευ προηγουμένου ο ενάγων να προσπαθεί να κερδίσει αποζημίωση σε υπόθεση δυσφήμησης αφού το δικαστήριο έχει αποκαταστήσει τη φήμη του. 

Ο κ. Βασιλάκης από την πλευρά του μάλιστα κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι θέλει «να μας κλείσει» και τόνισε ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Όσον αφορά στον υπουργό Εξωτερικών η ανταποκρίτρια αναφέρει ότι «ο κ. Κοτζιάς, πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο διατηρεί τη σταλινική του ιδεολογία, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα».


Όπως ενημερώνει το δημοσίευμα, η καταδικαστική απόφαση που τελικά ήταν ομόφωνη ήρθε αφού ένα από τα μέλη του Άρειου Πάγου άλλαξε γνώμη χωρίς όμως αιτιολόγηση. 

Προηγουμένως, το 2016, το μέλος του Άρειου Πάγου υποστήριζε ότι η αγωγή του κ. Κοτζιά «παραβίαζε τα ευρωπαϊκά ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό σύνταγμα».


«Είναι άνευ προηγουμένου ένα μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου να αλλάζει στάση κατ’ αυτόν τον τρόπο χωρίς αυτό να έχει ισχυρό νομικό επιχείρημα», ανέφερε στους FT ένας κορυφαίος δικαστής της Ελλάδας.


Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι η διαμάχη του με τον υπουργό Εξωτερικών αντικατοπτρίζει την «προβληματική κατάσταση» του ελληνικού δικαστικού συστήματος. «Η υπόθεση αυτή ξεπερνά μία προσωπική διαμάχη. Ο πραγματικός εχθρός είναι αυτή η κυβέρνηση που δεν πιστεύει σε ένα δημοκρατικό σύστημα ελέγχων και εξισορρόπησης», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.Πηγή: iefimerida.gr


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Η εφημερίδα αυτή είναι όργανο των σιωνιστών. Δύο χρόνια πρίν το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια δημοσίευε συνέχεια αρθρα εναντίον της Ελλάδας ώστε να ταράξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Κάθε αρθρο για την Ελλάδα που διαβάζετε σε αυτήν την εφημερίδα να αναρωτιέστε τι κρυβει και ποιοι βρίσκονται απο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Financial Times είναι ένα ανθελληνικό έντυπο, ταυτισμένο με τους δανειστές και τα άνομα συμφέροντα τους. Επίσης, τους έχει "τσούξει" η σθεναρή στάση του Κοτζιά στο Κυπριακό και έπεται το Σκοπιανό. Και επί τέλους, ο εχθρός του εχθρού μας δεν είναι ποτέ φίλος μας. Ο ΚΟτζιάς κάνει πολύ καλά την δουλειά του στο Υπουργείο Εξωτερικών αλλά ενοχλεί πολλούς και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ