Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

«ΝΑΙ» ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ! Καμπανάκι όμως στο Γαβρόγλου – Τι λέει για τον εκκλησιασμό
Το ΣτΕ, ωστόσο, σημειώνει πως δεν αποκλείεται η παρέλαση να γίνεται και χωρίς σημαιοφόρο ή με λιγότερους παραστάτες, αφού δεν προβλέπει το διάταγμα την κλήρωση αναπληρωματικών σημαιοφόρων και παραστατών για τις περιπτώσεις εκείνες που υπάρξει αιφνίδια ασθένεια ή ατύχημα στους ήδη κληρωθέντες σημαιοφόρους ή παραστάτες.


Παράλληλα, το ΣτΕ εκφράζει το φόβο πως οδεύει προς κατάργηση ο εκκλησιασμός. 


Ρε... ΠΟΔΙΤΣΕΣ... δεν περιμέναμε και καμιά διαφορετική απόφαση από εσάς...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ... ΣΤΟΕΣ...

Όσο για τα... κροκοδείλια δάκρυα για τον εκκλησιασμό... μην στεναχωριέστε βρε.. σε επόμενο νομοσχέδιο θα περάσετε την κατάργησή του.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ... ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΠΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ... 

ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΜΙΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Το βέβαιο είναι, πως όταν ελευθερωθεί η Πατρίδα, με τα γουνάκια σας θα σας κρεμασουν τα ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Υ.Γ.2. ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΜΙΑΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ... 


γαβρόγλου


Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οργάνωση και λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και εξέδωσε την υπ´ αριθμόν 140/2017 γνωμοδότηση του  επεξεργάστηκε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Σε αυτήν, οι σύμβουλοι επικράτειας τονίζουν αφενός πως ο εκκλησιασμός οδεύει προς κατάργηση και αφετέρου πως υπάρχει κίνδυνος η παρέλαση να γίνεται χωρίς σημαιοφόρους ή με λιγότερους παραστάτες αφού δεν προβλέπεται η κλήρωση αναπληρωματικών.


Ειδικότερα, το ΣτΕ επισημαίνει για το ζήτημα της κλήρωσης των σημαιοφόρων (το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις) πως κατ’ αρχάς είναι «νόμιμη, εν όψει του ότι δεν αντίκειται στην εξουσιοδότηση του άρθρου 4 παράγραφος 11 του νόμου 1566/1985». 

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ οι σημαιοφόροι ορίζονται με κλήρωση ανάμεσα στους μαθητές της ΣΤ´ Τάξης, δυο φορές το χρόνο. 

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας διατηρεί το δικαίωμα να εκδόσει απόφαση με την οποία να επανακαθορίσει τον τρόπο επιλογής τους.


Το ΣτΕ, ωστόσο, σημειώνει πως δεν αποκλείεται η παρέλαση να γίνεται και χωρίς σημαιοφόρο ή με λιγότερους παραστάτες, αφού δεν προβλέπει το διάταγμα την κλήρωση αναπληρωματικών σημαιοφόρων και παραστατών για τις περιπτώσεις εκείνες που υπάρξει αιφνίδια ασθένεια ή ατύχημα στους ήδη κληρωθέντες σημαιοφόρους ή παραστάτες.


Παράλληλα, το ΣτΕ εκφράζει το φόβο πως οδεύει προς κατάργηση ο εκκλησιασμός. 

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η ρύθμιση του σχεδίου ΠΔ, η οποία ορίζει πως ο εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, είναι ατελής. 

Συγκεκριμένα, στη γνωμοδότηση υπογραμμίζεται πως η έλλειψη καθορισμού συγκεκριμένων κριτηρίων για τη λήψη της απόφασης, καθιστά αόριστη την ρύθμιση, καθώς είτε επιτρέπει την -χωρίς κριτήρια- παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού είτε, αντιθέτως, την πραγματοποίηση του “καθ΄ υπέρβαση του εκπαιδευτικώς προσηκόντως μέτρου».


Επίσης, στη γνωμοδότηση γίνεται αναφορά στην εορτή των Τριών Ιεραρχών. Κι αυτό διότι απαιτείται η λήψη απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, η οποία θα καθορίζει το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων. 

Το ΣτΕ θέτει θέμα συνταγματικότητας της παραγράφου, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συμμετοχή ή όχι των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων στους ελληνικούς θρησκευτικούς εορτασμούς.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Ο Γαβρόγλου ο μπαγιατικος σουληκιασμενος γαβρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ