Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Φθόνος κατά των αρίστων ή φθόνος κατά του Ανθρώπου;
Αυτή η κυβέρνηση, βλέποντας παντού Βάρκιζες, παντού «ταξικό μίσος», επιθυμεί να δημιουργήσει εκείνο το εκλογικό σώμα που θα την επανεκλέγει. 

Μόνο ένα άοσμο, άμορφο εκλογικό σώμα που δεν έχει θέσει την υπαρξιακή του συγκρότηση κάτω από μια ταυτότητα που μοιράζεται με τους οικείους του μπορεί να ανανεώνει μια τέτοια ιδεοληπτική λαίλαπα. 

Η φτωχή και ενδεής επιχειρηματολογία για το έγκλημα που διέπραξαν βάζοντας το σύμβολο της σημαίας σε πλειστηριασμό…μέσω κλήρωσης, είναι οτι με κλήρωση διεξάγονταν οι διαδικασίες απόδοσης και απονομής αξιωμάτων στην Αρχαία Αθήνα. 

Τι άλλο λοιπόν περιμένετε από ανθρώπους που ταυτίζουν το βραβείο με το αξίωμα; 
Πώς να μην είναι ιδεοληπτικοι λαφυραγωγοί;

Στην έκφραση του προσώπου τους, στην παράνοια των ματιών τους, όλη η μαυρίλα της σατανικής ψυχής τους.

Αυτού του είδους οι ψηφοφόροι, ψήφισαν αυτού του είδους την κυβέρνηση.


Καλλιόπη Σουφλή

Image result for τσιπρασ φωτογραφιεσ

Του Αλέξανδρου Δρίβα

Γνωρίζουμε από την Οικονομία, πως ο χρυσός δεν χάνει την αξία του ακόμη και στον πόλεμο. 

Ο βασικός λόγος για τον οποίο καμιά κοινωνία δεν αφανίστηκε από την ιστορία της ανθρωπότητας από κάποια οικονομική ύφεση, είναι γιατί ο χρυσός κράτησε την αξία του σε κάθε μορφής κακουχία. Ποιός χρυσός; Οι ανθρώπινες ικανότητες. 


Tα τελευταία ψηφίσματα της κυβέρνησης που αφορούν την παιδεία, έχουν ήδη γίνει αντικείμενα σφοδρής κριτικής από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η σφοδρή κριτική είναι και η μόνη βάσιμη ελπίδα που υπάρχει. 

Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής που αφορά τη γελιοποίηση της αριστείας καθώς αυτή μπαίνει στην κληρωτίδα για τους υποψήφιους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία, αναλώνεται στον φθόνο που κατέχουν πολλοί θιασώτες αφηγημάτων, πολλοί από τους οποίους, σήμερα κυβερνούν. 

Είναι όμως έτσι;


Το όνειρό τους, γίνεται πραγματικότητα


Πάνω στα ρήματα «θέλω» και «μπορώ», στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται η πορεία της ανθρωπότητας πάνω στην ιστορική γραμμή. 

Oι ανθρώπινες ικανότητες, από την εποχή του Ανθρώπου του Κρο-Μανιόν, φύουν από την ίδια την ανθρώπινη φύση και εξελίσσονται χάρη στην εκπαίδευση.

Στο έργο του Αριστοτέλη, εκπαίδευση, αρετή και έθος αποκτούν διαλεκτική σχέση. Ολόκληρη η πρόοδος της ανθρωπότητας, εξελίχθηκε πάνω στην παράδοση μάθησης και στη μετέπειτα, εξέλιξη αυτής. 

Η λεγόμενη καινοτομία, ήταν αυτή που έκανε τον Άνθρωπο του Κρο-Μανιόν να υπερισχύσει έναντι του Ανθρώπου του Νεάντερταλ. Τα «σοφιστικέ» όπλα και εργαλεία του πρώτου, ήταν εκείνα που οδήγησαν το είδος αυτό σε εξελικτική επιτυχία. Επιχειρήματα που δανειζόμαστε από τις επιστήμες όμως, πολλές φορές βάλλονται. Από ποιούς βάλλονται; Από εναγκαλισμένους και εναγκαλιζόμενους με αφηγήματα και ιδεολογήματα.


Ιδεολογική λαφυραγωγία και ο δαρβινισμός ενός πολιτικού Medrano

Ο γράφων πιστεύει στην διεπιστημονική προσέγγιση του αληθούς και θεωρεί οτι οι ονομαζόμενες (πλέον) παραδοσιακές ιδεολογίες, έχουν παρακμάσει στο σύνολό τους σε όλον τον κόσμο. 


Η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και δεν κατάφερε να έλθει στην πολυπόθητη ρήξη με λόμπι και κυβερνήσεις που διαλύουν την Ε.Ε, αφοσιώθηκε σε ένα ιδεολογικό έργο. 

Με σφύρα και καλέμι, η ιδεοληπτική λαίλαπα έχοντας σύμμαχο ένα ουδέτερο «αριστερό ψαλτήρι» που ονομάζεται ακροκεντρώος χώρος, ακυρώνει όχι μόνο τα όσα ενώνουν τον Ελληνισμό ανά τις χρονικές περιόδους αλλά στρέφεται και εναντίον της ίδιας της φύσης.

Η ελληνική αριστερά, σε αντίθεση με την αριστερά που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, παραμένει μονολιθική, καχεκτική και αυταναφορική. 

Σύμφωνα με την πιο ακραία της μορφή που υπακούει συνοπτικά στο «δεν έχει η θάλασσα σύνορα», η κυβερνώσα ελληνική αριστερά έχει ξεπεράσει τον ίδιον τον πολιτιστικό σχετικισμό και έχει αγγίξει την το σημείο της ιδεολογικής εμπάθειας με τα εγχώρια ήθη και έθιμα. 


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί τριτοκοσμικούς όσους προσεύχονται και όσους παρελαύνουν. Πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης δίνουν το «παρών» σε παρελάσεις ομοφυλοφίλων αλλά δεν επιθυμούν την ύπαρξη παρελάσεων που τιμούν το Έθνος.  


Όντας εκτός των διεθνών εξελίξεων και αδιαφορώντας για τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στον δυτικό κόσμο, (που προσπαθεί να σφυρηλατήσει ταυτότητα) πολιτεύονται ακόμη εντός του μηδενιστικού πλαισίου που εδώ και αρκετό καιρό, έχει αποκηρύξει ο δυτικός κόσμος.

Γιατί όμως μιλούμε για ιδεολογική εναντίωση κατά της φύσης; Αρχικά, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η έννοια «φύση» για τους θιασώτες των μηδενιστικών αφηγημάτων, η έννοια της «φύσης» έχει ταυτιστεί με τον Δαρβινισμό και άρα με τον φασισμό. Ο πληθωρισμός των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούν για να καταδικάσουν οποιονδήποτε διαφωνεί, πλαισιώνεται γύρω από την έννοια του «φασισμού». 

Η χρήση της ευγονικής από τη ναζιστική Γερμανία, συλλήβδην καθιστά –γι’αυτούς- την ενοχοποίηση της φύσης και των επιλογών της. Ο ανθρώπινος βίος ακολουθεί τον κύκλο ακμής και παρακμής. Στο ενδιάμεσο, προσπαθεί να πράξει οτιδήποτε είναι σύμφυτο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του, που είναι ο θεμέλιος λίθος της ύπαρξής του.

Η λαφυραγωγική λαίλαπα που κυβερνά τη χώρα έχει μια συγκεκριμένη οπτική πάνω στα ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα. Γιατί δεν επιθυμούν την αριστεία; Επειδή δεν επιθυμούν τη διάκριση. 


Το επόμενο ερώτημα, εύλογα είναι γιατί δεν επιθυμούν τη διάκριση (χρησιμοποιώντας την ισότητα); Το αφήγημά τους έχει για μεταφυσική την υπεραξία και μόνο αυτή. 

Οι ικανότητες και οι κλίσεις, ενοχοποιούνται καθώς ο έχων μια κλίση θα τη χρησιμοποιήσει για να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Η κλίση και η ικανότητα που έχει, η «αριστεία» του, θα δημιουργήσει ανισότητα. 

Τι και αν η φύση «μισεί» την ομοιομορφία και επιθυμεί την ποικιλομορφία, το ιδεοληπτικό αφήγημα επιθυμεί την επιβολή της δικτατορίας του ανταγωνισμού προς τα κάτω. 

Είναι οι άνθρωποι που τον Νίκολα Τέσλα θα τον έβαζαν σε φυλακή όχι γιατί θα αποδείκνυε κάτι που δε θα ταίριαζε σε κάποιο θεοσοφικό σύστημα, αλλά γιατί θα είχε πετύχει την γνώση μιας σπουδαίας ανακάλυψης-εφεύρεσης.


Μίσος για ό,τι συνιστά τον άνθρωπο

Η πολιτική κοινωνιολογία μας κάνει γνωστό το οτι ο άνθρωπος επιθυμεί να διατηρεί τη δική του σφαίρα. 

Αν αυτή σε φιλοσοφικό επίπεδο του δίνει μια λύση –έστω προσωρινή- στο ερώτημα-πάθος της ύπαρξης, τότε του το κατοχυρώνει λόγω της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμού του (και επομένως, του ετεροπροσδιορισμού του). 

Δεν είναι διόλου τυχαίο οτι τα σπλάχνα αυτών των ιδεοληπτικών αφηγημάτων, ξεκίνησαν να βάλλουν κατά της ιδιοκτησίας η οποία συνιστά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Ο άνθρωπος, δεν είναι tabula rasa όσο και να το ήθελαν οι οικοδόμοι του μηδενισμού που με θράσος καπηλεύονται έννοιες όπως «αλληλεγγύη» και «ισότητα» για να κραυγάσουν όχι τον θαυμασμό, αλλά τον οίκτο για την πεμπτουσία της Δημιουργίας, τον Άνθρωπο. 

Θα ήταν πρακτικό για κάθε ιδεοληπτικό να είναι ο άνθρωπος tabula rasa και μέσα από την προπαγάνδα να προγραμματίζεται, όμως για καλή μας τύχη, η φυσική επιλογή αδιαφορεί για τη γνώμη του Κυρίου Βούτση και του Κυρίου Γαβρόγλου.

Κατά την Ορθοδοξία, είμαστε εικόνες θεού. 
Η «σύγχρονη» σε ιδέες κυβέρνηση, επιθυμεί τη δημιουργία ενός όχλου ο οποίος θα είναι εικόνα προλετάριου. 

Σαφώς και «πόλις κορφώνει άνθρωπον».

Αυτή η κυβέρνηση, βλέποντας παντού Βάρκιζες, παντού «ταξικό μίσος», επιθυμεί να δημιουργήσει εκείνο το εκλογικό σώμα που θα την επανεκλέγει. 

Μόνο ένα άοσμο, άμορφο εκλογικό σώμα που δεν έχει θέσει την υπαρξιακή του συγκρότηση κάτω από μια ταυτότητα που μοιράζεται με τους οικείους του μπορεί να ανανεώνει μια τέτοια ιδεοληπτική λαίλαπα. 

Η φτωχή και ενδεής επιχειρηματολογία για το έγκλημα που διέπραξαν βάζοντας το σύμβολο της σημαίας σε πλειστηριασμό…μέσω κλήρωσης, είναι οτι με κλήρωση διεξάγονταν οι διαδικασίες απόδοσης και απονομής αξιωμάτων στην Αρχαία Αθήνα. 

Τι άλλο λοιπόν περιμένετε από ανθρώπους που ταυτίζουν το βραβείο με το αξίωμα; 
Πώς να μην είναι ιδεοληπτικοι λαφυραγωγοί;


* Ο Αλέξανδρος Δρίβας είναι υποψήφιος διδάκτωρ διεθνών σχέσεων.


Πηγή "Ανιχνεύσεις"

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

16 σχόλια:

 1. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ.
  ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΟΛΑ.
  ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΡΕ.
  ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΤΗΣ ΤΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ
  ΕΡΧΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ Η
  Α Ν Ε Γ Κ Ε Φ Α Λ Α....!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο κομουνισμος ειναι η πιο αρωστημενη μισανθρωπη και μισαλοδοξη θρησκεια που εμφανιστηκε στον πλανητη τα τελευται 4,5 δις χρονια ιστοριας του...

  Ο μαρξισμός διδάσκει ότι στην κοινωνία διεξάγεται ένας αδιάκοπος αδυσώπητος και προαιώνιος πόλεμος: «η πάλη των τάξεων». Κάθε άνθρωπος, είτε το θέλει, είτε όχι, ανήκει σε μια τάξη. Και κάθε τάξις, είτε το θέλει είτε όχι, βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο εναντίον των άλλων τάξεων. Έτσι, κάθε άνθρωπος, αφού ανήκει σε μια τάξη, αντικειμενικά, έστω και αν αυτό δεν το έχει κατανοήσει υποκειμενικά, βρίσκεται σε πό­λεμο με τις άλλες κοινωνικές τάξεις δηλ. σε αγώνα αλληλοεξοντώσεως προς τους συνανθρώπους του.

  Μια έκφραση αυτού του πολέμου των τά­ξεων κατά τους μαρξιστές είναι και η Πολιτική. Αυτή, για τους κομμουνιστές δεν είναι αντιπαράθεση διαφορετικών λύσεων για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει ένα έθνος, ούτε μία επιλογή από μέρους τού λαού εκείνων ποΥ νομίζει ότι είναι ικανοί να τον κυβερνήσουν. Είναι ένας πόλεμος εξοντώσεως μεταξύ αντίπαλων τάξεων. Κύριο όπλο αυτού τοΥ πολέμου είναι η Προπαγάνδα. Κάθε άνθρωπος, κατά τον μαρξισμό, μετέχει στον ταξικό πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς που να μη δρα πολιτικώς, γιατί δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη πράξη που να μην έχει και πολιτική σημασία.

  Αφού λοιπόν, κάθε πράξη μας έχει οπωσδήποτε και πολιτική ση­μασία, αυτό θα πει κατά τους κομουνιστές, ότι κάθε πράξη μας έχει και προπαγανδιστική σημασία. Με τα λόγια μας, με την εργασία μας, με την δημόσια αλλά και με την ιδιωτική μας ζωή, κάνουμε πολιτική, κάνουμε Προπαγάνδα, γιατί όλες αυτές οι ενέ­ργειες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια του «κοινωνικού πολέμου», της «πάλης των τάξεων».

  Αφού ο πόλεμος των τάξεων είναι μόνιμος και η κυριότερη εκδήλωση του, η Προπαγάνδα, είναι επίσης ένα μόνιμο φαινόμενο της ανθρώπινης κοινωνίας. Όποιος λοιπόν δεν ασκεί την Προπαγάνδα παρά μόνον ευκαιριακά, σε πολλές περιπτώσεις αφήνει τον εχθρό του να τον βάλλει χωρίς να άπαντα στα πυρά του. Άρα, χάνει την μάχη. Κάθε παράταξη, κάθε τάξη, κάθε κόμμα, κάθε οργάνωση και κάθε άνθρωπος που εντάσσεται σε ένα κίνημα, οφείλουν να διεξαγάγουν την Προπαγάνδα όχι ευκαιριακά, αλλά μονίμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Στην Προπαγάνδα δεν υπάρχουν ήμερες αργίας» διδάσκουν στις σχολές Προπαγά­νδας των κομμουνιστικών χωρών. Η Προπαγάνδα δεν ξέρει ούτε δια­κοπές, ούτε εορτές, ούτε Κυριακές. Γίνεται παντού και πάντα. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η Προπαγάνδα είναι ένας μόνιμος θεσμός του κομμουνισμού. Πριν από αυτόν διεξαγόταν ευκαιριακά. Με τον κομμουνισμό, για πρώτη φορά στην Ιστορία, η Προπαγάνδα έγινε ένας σταθερός, μόνιμος θεσμός, ένα συστατικό στοιχείο της κοινωνίας.

  Ο τύπος του κομμουνιστή: Ό κομμουνιστής είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα υπ” όψη του την «πολιτική» δηλ. την προπαγανδιστική πλευρά κάθε πράξεώς του. Και οφείλει να προσέχει, ώστε οι πράξεις του να είναι τέτοιες ποΥ να ωφελούν προπαγανδιστικά το κόμμα του. «Μη ξεχνάς ποτέ σου ότι είσαι κομμουνιστής». Αυτό το σύνθημα είναι μΙα βασική εντολή κάθε Κ.Κ. προς τα μέλη του. Η εντολή σημαίνει για τον κομμουνιστή ότι παντού και πάντα, στη δουλειά, στο καφενείο, στο λεωφορείο, στην εκδρομή, στον κινηματογράφο, όταν εργάζεται, όταν διασκεδάζει, όταν κουβεντιάζει, οφείλει, είτε με τα λόγια είτε με τα έργα του, γενικά με την όλη συμπεριφορά του, να κάνη Προπαγάνδα για το κόμμα του.

  Από αυτήν την σκοπιά πρέπει να βλέπει και να καθορίζει τον τρόπο με τον όποιο εργάζεται, ντύνεται, διασκεδάζει και γενικά τον τρόπο με τον όποιο ζει. Έτσι, ο κομμουνιστής, δεν μπορεί λ.χ. να ντύνεται σύμφωνα με την δυτική μόδα, να πηγαίνει στην εκκλησία, να χορεύει αμερικάνικους χο­ρούς, να λατρεύει την τζαζ, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παντρευτεί μια αστή, διότι οι τέτοιες ενέργειες, ασυμβίβαστες προς εκείνα που διδάσκει και προς τον τρόπο ζωής που θέλει να επιβάλει το κόμμα του, θα είχαν ένα προπαγανδιστικό αποτέλεσμα δυσμενές γι» αυτό.

  Άλλωστε, ο κομμουνιστής, από την ώρα που γίνεται πραγματικά τέτοιος, παύει να ανήκει στον εαυτό του. Δεν είναι πια ένας ιδιώτης. Είναι ένας στρατιώτης που υπηρετεί το κόμμα του. Σ” αυτό ανήκει. Η θητεία του κρατά όσο και η ζωή του – εκτός αν παύση να είναι κομμουνιστής. Δεν δικαιούται να έχει ατομική ζωή, οντότητα, σκέψη, ύπαρξη. Όλα του τα δικαιώματα τα παραδίδει εν λευκώ στο κόμμα. Κάνει μια ολική και οριστική απαλλοτρίωση δικαιωμάτων και προσωπικότητας, προς όφε­λος του κόμματος του.

  Δεν δικαιούται λ.χ. να διάλεξη τον τόπο της δια­μονής του. Θα ζήση εκεί όπου τον χρειάζεται το κόμμα. Δεν μπορεί να αλλάξει δουλειά. Θα εργάζεται εκεί όπου τον θέλει η κομματική οργάνωση. Δεν επιτρέπεται να παντρευτεί χωρίς το κόμμα να του δώσει την σχετική άδεια. Δεν έχει το δικαίωμα να διαλέξει την σύζυγο του, αν δεν την εγκρίνει το κόμμα. Ο κομμουνιστής βρίσκεται παντού και πάντα σε υπη­ρεσία. Ποτέ του δεν έχει άδεια. Όπου κι αν είναι, ότι κι αν κάνη, υποχρεούται να εργάζεται για τον κομμουνισμό.

  Η γνώσις αυτού τού γεγονότος, αποτελεί στοιχείο απαραίτητο για την κατανόηση του κομμουνισμού, ο όποιος δεν είναι μόνο ένα κίνημα, μία ιδεολογία ή ένα σύστημα, άλλα επίσης και ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μιά ειδική νοοτροπία, μία ιδιάζουσα ψυχολογία. Ο κομμουνιστής, δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος που έχει άλλες απόψεις και πιστεύει σε άλλες ιδέες. Είναι προ πάντων ένας άνθρωπος με ριζικά διαφορετική νοοτροπία, με άλλο τρόπο σκέψεως, με δική του ψυχοσύνθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γι’ αυτό, πολλές φορές, οι αντιδράσεις του είναι αντίθετες από εκείνες των άλλων ανθρώπων. Και είναι σφάλμα να προβλέπουμε τις ενέργειες των κομμουνιστών με βάση το τι θα κάναμε εμείς στην θέση τους. Ό κομμου­νιστής θα κάνει εκείνο που του επιβάλλει η δική του ψυχοσύνθεση. Για να μπορούμε λοιπόν να προβλέψουμε σωστά τις ενέργειες και τις αντιδράσεις του, για να τον αντιμετωπίσουμε με τον ορθό τρόπο, πρέπει να με­λετήσουμε την ψυχολογία του και να διεισδύσουμε όσο γίνεται πιο βαθειά στον τόσο ξένο και παράδοξο για ένα ελεύθερο άνθρωπο ψυχικό κόσμο του εθελόδουλου.

  Η αρχή «παντού και πάντα» είναι βασική για την κομμουνιστική Προπαγάνδα. Η σημασία που της δίνουν είναι τόσο μεγάλη, ώστε συχνά, οι κομμουνιστές φθάνουν στο σημείο να λένε ότι «ό άνθρωπος εί­ναι ζώο πού κάνει Προπαγάνδα».Φυσικά αυτός ο ορισμός είναι υπερβολικός, αλλά δείχνει την σημασία που αποδίδουν οι κομμουνιστές στην Προπαγάνδα, σε σημείο που μπορούμε να πούμε, χωρίς υπερβολή, ότι ο κομμουνιστής είναι ένας άνθρωπος που κάνει Προπαγάνδα:

  Η κάλυψη της Αγκιτάτσιας: Πολλές φορές η μονίμως διεξαγομένη κομμουνιστική Αγκιτάτσια δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους πολλούς, γιατί συχνότατα, δεν είναι άμεση, άλλα έμμεση. Άλλωστε η Αγκιτάτσια, όπως αναφέραμε, δεν αποβλέπει άμεσα στον ιδεολογικό προσηλυτισμό, αλλά στην ζύμωση.

  Κατά συνέπεια, η Προπαγάνδα των κομμουνιστών δεν παίρνει πάντοτε τη μορφή του ανοικτού προσηλυτισμού στις ιδέες τους. Συνήθως έχει τη μορφή της εκδηλώσεως μιας γενικής δυσαρέσκειας ή της διεκδικήσεως ενός κοινού αιτήματος. Έτσι, συμβιβάζεται και εναρμονίζεται με το «κοινό» αίσθημα», συμβαδίζει μαζί του. Γι” αυτό, δεν δίνει την εντύπωση της Προπαγάνδας, αφού παίρνει την μορφή της εκφράσεως ενός γενικού αισθή­ματος. Η κομμουνιστική Προπαγάνδα, με λόγια, μεταμφιέζεται σε μία έκφραση της Κοινής Γνώμης . Ένα παράδειγμα :

  Πολύς κόσμος είναι μαζεμένος στη στάση του λεωφορείου. Κάνει πολύ ζέστη ή βρέχει. Το λεωφορείο αργεί να έρθει ή περνά γεμάτο χωρίς να σταθεί. Μαζί με τον άλλο κόσμο περιμένει και ένας κομμουνιστής. Όλοι, όσοι περιμένουν, είναι δυσαρεστημένοι, εκνευρισμένοι. Σε μια στιγμή, ο κομ­μουνιστής αρχίζει να διαμαρτύρεται υψηλόφωνα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, να εκφράζει την γενική δυσφορία, την οποία εντέχνως στρέφει εναντίον του αστικού κράτους χωρίς να εκδηλώσει ανοιχτά τα φρονήματα του.

  Ο κόσμος που τον ακούει συμφωνεί μαζί του. Έτσι, δεν έχει το συναίσθημα ότι είναι στόχος Προπαγάνδας. Εάν ο κομμουνιστής αγκιτάτορας κρίνει ότι το περιβάλλον το επιτρέπει, μπορεί να προχωρήσει και περισσότερο «πολιτικοποιώντας» το θέμα του. Άπειρες είναι οι ευκαιρίες που προσφέρονται από την καθημερινή ζωή στον κομμουνιστή για να κάνη την Αγκιτάτσια του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...αυτο να το κοιταξεις παντως...μοιζει με εμμονη...ισως και κατι χειροτερο.

   Διαγραφή
  2. ...αυτο με θυμιζει την '''θεωρια''' της δεξιας ...και αποτι φαινεται και αυτην λιαν επικινδυνη οπως η δεξια....

   Διαγραφή

 6. https://www.youtube.com/watch?v=qRRBlR1XjZI

  Έλληνες Ξυπνήστε !!! - Πρώτο Μέρος - Ραδιοφ. εκπομπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΛΙΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

  http://bankstersae.blogspot.gr/2017/08/blog-post_39.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν την Ελλάδα: Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου – Οι μετανάστες αντιδρούν και ζητούν χρήματα και όχι γή και δουλειά

  http://scoops.gr/%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) με την τριπλή σημαία του ιδρύεται ως ενιαίο πολιτικό κόμμα με στόχο να σταματήσει η προϊούσα εξαθλίωση. Επιδιώκει να εκφράσει πολιτικά τον κόσμο της εργασίας και την ανάγκη να αναδειχθεί αυτός ο κόσμος σε ηγετική δύναμη της κοινωνίας. Επιδιώκει, ακόμη, να εκφράσει την ανάγκη, αλλά και να συμβάλει στην ικανοποίησή της, του να υπερβεί η ελληνική κοινωνία τις πατριαρχικές και ανδροκρατικές πρακτικές που συντείνουν στην αποδοχή συντηρητικών αντιλήψεων και σε εποχές κρίσης κινδυνεύουν να γίνουν ακραίες. Επιδιώκει, τέλος, να εκφράσει, αλλά και να συμβάλει στην ικανοποίηση της ανάγκης για ριζική οικολογική αναμόρφωση της παραγωγής και της κατανάλωσης εν μέσω διαδικασιών κλιματικής αλλαγής και γενικευμένης οικολογικής καταστροφής που απειλούν ολόκληρο τον πλανήτη.

  Για μας ο σοσιαλισμός αποσκοπεί τελικά στην κατάργηση των μεγάλων διακρίσεων ανάμεσα σε χειρωνακτική και διανοητική εργασία, σε διεύθυνση και εκτέλεση, σε πόλη και ύπαιθρο, στα κοινωνικώς προσδιορισμένα φύλα. Αποσκοπεί τελικά στην απάλειψη των σχέσεων εκμετάλλευσης, στην κατάργηση των κοινωνικών τάξεων και των πατριαρχικών σχέσεων και στην αρμονική συμβίωση κοινωνίας και φύσης. Αντιμετωπίζει την τεχνολογία και τις καινοτομίες εκεί λελογισμένα, έχοντας στόχο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι τη διεύρυνση των ανισοτήτων και την εμπέδωση των τεχνικών κυριαρχίας των λίγων πάνω στους πολλούς.

  Μορφή ρήξης που θα φέρει στο κέντρο της πολιτικής ζωής τις δυνάμεις που θα αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της μεγάλης πορείας που οδηγεί στην απαλλαγή από τα δεσμά του καπιταλιστικού κέρδους, των πατριαρχικών σχέσεων και της οικολογικής καταστροφής, μορφή ρήξης που καλείται να οδηγήσει στη σοσιαλιστική αναγέννηση.

  Έτσι αγωνιστές και αγωνίστριες από́ διαφόρους χώρους και οργανώσεις της Αριστεράς, τον κομμουνιστικό, τον σοσιαλιστικό και τον δημοκρατικό, εκείνον της κομμουνιστικής και εκείνον της αριστερής ανανέωσης, τον ριζοσπαστικό, τον αντικαπιταλιστικό, τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες του εργατικού και του αγροτικού κινήματος, νέες και νέοι, άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων και της διανόησης, πολλοί και πολλές από εκείνους που δημιούργησαν το μεγάλο κίνημα της Παιδείας, πολλές και πολλοί από το φεμινιστικό, και το οικολογικό κίνημα συναντήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους.

  Για μας ο σοσιαλισμός δεν εξαντλείται κατά κανέναν τρόπο στα παραπάνω. Έτσι, παράλληλα με την πολιτική του δράση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να πρωτοστατήσει ώστε να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί ενεργά. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις πολλές πτυχές της ελληνικής και της διεθνούς εμπειρίας σε σχέση με τέτοια ζητήματα, όπως και ολόκληρη τη σκέψη, όλες τις σημαντικές θεωρητικές επεξεργασίες που αφορούν το εργατικό, το φεμινιστικό, το οικολογικό και άλλα κινήματα, την ταξική διάρθρωση των κοινωνιών, τις δομές του κράτους και τις σχέσεις εξουσίας, τις σχέσεις αγοράς, οικονομικού προγραμματισμού και κοινωνικού ελέγχου, τα ζητήματα δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης, κάθε θεωρητική προσφορά που μπορεί να συμβάλει στο να προχωρήσουμε μετά λόγου γνώσεως, κάθε σημαντική συμβολή που έχει δει το φως από την εποχή του Μαρξ, αλλά και ακόμη πιο πριν, μέχρι τις μέρες μας.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος αυτού του ευρωπαϊκού κινήματος αντίστασης και εξέγερσης. Δίκη μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη των επαναστάσεων, η Ευρώπη του κοινωνικού κράτους, η Ευρώπη του σεβασμού της παιδικής ηλικίας, των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, η Ευρώπη της επιστημονικής επανάστασης, η Ευρώπη του Διαφωτισμού και της ριζοσπαστικής κριτικής του, η Ευρώπη του φεμινισμού, της οικολογίας και του διεθνισμού, η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, η Ευρώπη του σοσιαλισμού. Στόχος μας είναι ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα και στην κλίμακα της Ευρώπης.

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  Τι είναι και τι θέλει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
  http://syriza.gr/page/idrytikh-diakhryksh.html#.WY4JrLa_zs3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ

   ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ

   Διαγραφή
  2. ....τι ? ηρθαν και αλλοι γνωστικιστες Καρχιδονιοι ? δεν θα σταματηση τελικα καμια θεωριτικη βαρβαροτητα να ροκανιζει τον πολιτισμο....

   Διαγραφή
 10. "ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00085 ] [ 2015.02.01 04:00 ] [ 2015.02.02 08:00 ]

  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 25-01-2015 ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗ ΕΞΕΔΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΓΧΑΡΑΚΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΩΣ ΕΠΙΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» «ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ» ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΤΡΙΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟ-ΗΛΙΩΝ

  http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2015/02/01/04-00/pa-sy-a_anakoinwths_2015-02-01_04-00.htm#plohgos_03

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ενας τσιποοβριος μονον τον ολεθρο και την καταστροφη του ανθρωπου φερνει !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04379 ] [ 2017.08.28 00:00 ]

  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ": ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ Ή ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

  http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2017/08/28/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2017-08-28_00-00.htm#plohgos_03

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ