Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

«Κόλαφος» η απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση ΓεωργίουΟι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. 

Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Κύριοι δικαστές και εισαγγελείς, στην πλειοψηφία σας, είστε ΑΣΤΕΙΟΙ, αν πιστεύετε πως εξαπατάτε με τέτοιου είδους δηλώσεις, τους αφυπνισμένους ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΠΟΙΕΙΣΤΕ.
ΕΙΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.... ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΧΕΣΜΕΝΟ!

ΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

«Κόλαφος» η απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση ΓεωργίουΤην έντονη και άμεση αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι ωμές παρεμβάσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και της Κομισιόν για την υπόθεση καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, οι δικαστικοί λειτουργοί υπενθυμίζουν πως από το 2016 κιόλας είχαν κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ» και διαμηνύουν ότι η κρίση τους «δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές».


Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις της Κομισιόν ότι η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στέλνει σαφές μήνυμα ότι «η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:


«Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων. 

Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις». 

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. 

Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».


Συνεχίζονται οι ωμές παρεμβάσεις 


Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times» συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος, υπερασπιζόμενος τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στέλνοντας μήνυμα προς τους Έλληνες δικαστές ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών «δεν πρέπει επ’ ουδενί να τίθεται προς αμφισβήτηση».


Ο κ. Ντομπρόβσκις, με αφορμή την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, χαρακτηρίζει ως «κεντρικό πυλώνα της ορθής λειτουργίας του ευρώ την ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών», σημειώνοντας ότι αυτή συνιστά ένα από τα κύρια σημεία διαμόρφωσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και «γι’ αυτό προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».


Στην ίδια εφημερίδα, φιλοξενούνται δηλώσεις και στελέχους της Eurostat, που εκφράζει την έντονη ανησυχία των ευρωπαϊκών αρχών για την αίσθηση δικαίου. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου υποστηρίζει πως «ήταν σαφές πως κανένας δεν άκουσε τα όσα ισχυριστήκαμε» και χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ως «τρομακτικά εχθρική», καθώς υπήρχε μία «συμπεριφορά “ανοιχτών” απειλών». «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πραγματοποιούνταν τέτοιες δίκες σε μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει.


Υπενθυμίζεται, πως την Τρίτη (2/8) η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την προστασία των στατιστικών αρχών.


Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γεωργίου μιλώντας χθες στους «Financial Times» και έχοντας την πλήρη κάλυψη των Βρυξελλών, αποφάσισε να «απασφαλίσει» κατά πάντων.


Χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς την παραμικρή συστολή, δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας Στατιστικής Αρχής».


Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι: «καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ», ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Μετα απο αυτο... πρεπει να πουμε ενα μπραβο στην αδικαιοσυνη ?????
  που δεν εχει τα βαριδια να σηκωσει αναστημα και να κλεισει φυλακη τον προδοτη-καταστροφεα της Ελλαδας ????

  Ειδατε τι γραμμα εγραψε για να φοβηθει η κομισιον ??? Τρομαξε η κομισιον....

  Εμενα μου φαινονται ολα συνεννοημενα.... Σταχτη στα ματια μας.

  Εσας ????

  Αν ηθελε η δικαιοσυνη, αν ειχε τα κοτσια, αν δεν ηταν πουλημενη... θα τον ειχε στησει τον καταστοφεα της Ελλαδας, γεωργιου, στα 6 μετρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπα? Κι επειδη οι στατιστικες αρχες ειναι ανεξαρτητες και εχουν την υποστηριξη της κομισιον, τι σημαινει αυτο? Οτι αν υπαρχει υποψια για αδικημα/κακουργημα, δεν μπορουν να δικαστουν? Αλλα βεβαια, οπως προανεφεραν, εχουν ολη την συγκαληψη απο Ευρωπαικο δικαστηριο, μιας που οι της Κομισιον τα μαγειρεψαν με τον Γεωργιου και φυσικα αν παει εκει ειναι αθωος. Κατι με SIEMENS θα επαναληφθει η ιστορια να δειτε. Τα λαμογια θα πηγαινουν Ευρωπη και θα εχουν και ασυλια απο τα Αρχιλαμογια. Ε ΟΧΙ!Να καταδικαστει στον Αρειο Παγο και αμεσα να του απαγορευθει η εξοδος απο τη χωρα, πριν γινει Σωρρας κι αυτος

  NickGreek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι δικαιοσυνη αδεκαστη;χαχαχαχαχα.τι ισοτιμοι πολιτες;χαχαχαχαχα.τι ελληνικο συνταγμα;χαχαχαχαχα.τι χειραγωγηση δικαιοσυνης;χαχαχαχαχα.αστο καλο κλαιω απο τα γελια βραδιατικα για τα υπεροχα ανεκδοτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ