Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Κατάντια….

Κατάντια…Αν κάποιος  είναι δέκτης της ελληνικής παιδείας και διαθέτει τις στοιχειώδεις αρχές και αξίες που η Ελλάδα  δώρισε στην ανθρωπότητα, τότε έχει το προνόμιο να ονομάζεται Έλληνας.   Η ελληνική αστυνομική ταυτότητα, η ενασχόληση με τα κοινά και οι πιθανές θέσεις εξουσίας δεν εξασφαλίζουν de facto την ελληνικότητα κάποιου.


 

Οι κατέχοντες την εξουσία, την οποία τις περισσότερες φορές την κατέλαβαν εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, θα πρέπει σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία και πολιτική πράξη να αποδεικνύουν ότι ενεργούν με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και μόνον αυτού.Αν πάλι μιλάμε για τις κεφαλές της πολιτικής εξουσίας, τότε η ελληνική υπερηφάνεια, το αδούλωτο ελληνικό πνεύμα, η αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στα ανθρώπινα και δημοκρατικά ιδεώδη, ο σεβασμός στην ελληνική ιστορία και παράδοση πρέπει να είναι συνώνυμα της άσκησης πολιτικής από την κάθε πολιτική ηγεσία που ο ελληνικός λαός την εμπιστεύθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αν ζούσε την εποχή των Σαμουράι και είχε υποστεί 

ήττα ή ατίμωση, θα ακολουθούσε τον μόνο αξιοπρεπή δρόμο, το χαρακίρι.  
Κανένας φυσικά δεν περιμένει τον Πρωθυπουργό να αυτοθυσιαστεί.  Η Ελλάδα με τους δικούς του χειρισμούς καθημερινά διασύρεται και κανένας από τους κατέχοντες την εξουσία (ως εξουσιαστές, και όχι ως εντολοδόχοι, εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και διαχειριστές) δεν φαίνεται να διαισθάνεται την ανάγκη να ασκήσει στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν.
Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο (εντός των 12 μιλίων που η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της) κλιμακώνονται καθημερινά, την ώρα που οι αεροπόροι μας αναχαιτίζουν καθημερινά με κίνδυνο την ζωής τους τα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας, την ώρα που τα παιδιά μας είναι στα φυλάκια των απομακρυσμένων νησιών με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να αποτρέψουν νέες εθνικές τραγωδίες και την ώρα που η Τουρκία δεσμεύει με στρατιωτικές ασκήσεις το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου (παραμονές της έναρξης της τουριστικής περιόδου) χρησιμοποιώντας ακόμη και πραγματικά πυρά!!!, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι άφαντοι.Αντί να βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρες σε κατάσταση εμπλοκής, η πολιτική “ηγεσία” παίζει με την φωτιά.   


Ο ελληνικός στόλος θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο και οι απανταχού ένοπλες δυνάμεις σε επιφυλακή.   


Η στρατιωτική ηγεσία θα έπρεπε να έχει πάρει τα ηνία για να κάνει αυτό για το οποίο έχει εκπαιδευτεί και δώσει όρκο : να υπερασπιστεί την χώρα από οποιαδήποτε απειλή θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ελλάδας.Αντ΄αυτού, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Σουλτάνο Ερντογάν να υποβάλει τα σέβη του…   

Χειραψίες και χαμόγελα σε περίοδο κρίσης παραπέμπουν σε έσχατη προδοσία.   


Αποτελούν προσβολή για τις ένοπλες δυνάμεις οι πολιτικοί ακροβατισμοί και οι αδέξιοι ( ; ) χειρισμοί που ακυρώνουν τον ρόλο που ο ελληνικός λαός έχει αναθέσει στις ένοπλες δυνάμεις.  


 Είναι κακούργημα να πλήττει το πολιτικό προσωπικό το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία.   Το τελευταίο όπλο των Ελλήνων στρατιωτών, αεροπόρων και ναυτικών είναι το υψηλό ηθικό τους, το οποίο αναπληρώνει τις όποιες ελλείψεις σε στρατιωτικό υλικό δημιούργησε η οικονομική “κρίση” και τα μνημόνια.Εκτός και δεν υπάρχει καμία πραγματική ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία!   


 


Μήπως το σκηνικό του πολέμου με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Κύπρο είναι στημένο για να εκφοβιστεί ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός και να συναινέσουν σιωπηρά στο έγκλημα της συν διαχείρισης του Αιγαίου με τους Τούρκους (ίσως ως αντάλλαγμα στην Τουρκία, των επικυρίαρχων της γης, για το κουρδικού κράτος που φαίνεται ότι, εκτός απροόπτου, θα πάρει σάρκα και

οστά) και της ένταξης των Τουρκοκυπρίων (δηλαδή του ψευδοκράτους που προέκυψε από παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (νομιμοποιώντας έτσι μία διαχρονική παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου) ; 


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!   


Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί είτε για εσχάτη προδοσία σε περίπτωση απώλειας εθνικών πόρων (που κρύβει το Αιγαίο στον βυθό του) προς όφελος της Τουρκίας, εγκατάλειψης του μονομερούς δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων στα 12 μίλια και απώλειας του μονομερούς δικαιώματος της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ που συνορεύει με την κυπριακή ΑΟΖ λόγω Καστελόριζου (σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν απαντήσει δυναμικά ως οφείλει στις τουρκικές

προκλήσεις) ή να απωλέσει ακόμη και εθνικό έδαφος, αν οι τουρκικές προκλήσεις έχουν υπόσταση (από την στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις δεν καλούνται να πράξουν το καθήκον τους).Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει οποιαδήποτε αδράνεια της 

πολιτικής ηγεσίας η οποία θα επιδεινώσει την ήδη δυσχερή θέση της Ελλάδας.  
Η απώλεια εθνικού εδάφους ή πόρων (σε περίοδο μάλιστα που το πολιτικό προσωπικό έχει θέσει την χώρα σε καθεστώς ομηρίας και επιτροπείας με δικαιολογία το ανύπαρκτο χρέος) δεν θα μείνει ατιμώρητο.   


 

Η Ελλάδα δήθεν πτωχευμένη χώρα και οι γείτονες συν διαχειριστές στα “ανύπαρκτα” μέχρι πρότινος κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και στο Λιβυκό πέλαγος ;  Θα σηκωθούν και οι πέτρες… 


Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει για δύο πράγματα να είναι σίγουρος : ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτούς που τον προδίδουν (παρά τα του αντιθέτου λεγόμενα από αυτούς που υποστηρίζουν την αυτοδιάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας) και ότι είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί με την ζωή του την πατρίδα του  απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την κυριαρχία του και την αυτοδιάθεσή του (το πρόσφατο δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα πρέπει να έχουν γίνει μάθημα σε αυτούς που θεωρούν ότι το στήσιμο σκηνικών πολέμου με την Τουρκία θα κάμψει το φρόνημα των Ελλήνων).
Για τελευταία φορά, το πολιτικό προσωπικό της χώρας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενεές Ελλήνων που θα ακολουθήσουν.  


 Την ύστατη στιγμή, οι πολιτικοί ας αφήσουν το στρατιωτικό προσωπικό να χειριστεί την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία (αν η ένταση είναι αληθινή) και ας περιοριστούν στα υπόλοιπα καθήκοντά τους (για την εκτέλεση των οποίων δεν θα πρέπει να είναι και ιδιαιτέρως υπερήφανοι).Η αυτοανακήρυξη  των πολιτικών σε οικονομολόγους οδήγησε την χώρα στην οικονομική εξαθλίωση, στην πτώχευση και στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας.   


Η ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και επικίνδυνη ενασχόλησή του πολιτικού προσωπικού με θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και της άμυνας της χώρας (το πάθημα των Ιμίων δεν έχει γίνει μάθημα) είναι πρόκληση και κατάντια… Λεωνίδας Πλιάκας


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. ''Αν κάποιος είναι δέκτης της ελληνικής παιδείας και διαθέτει τις στοιχειώδεις αρχές και αξίες που η Ελλάδα δώρισε στην ανθρωπότητα, τότε έχει το προνόμιο να ονομάζεται Έλληνας. ''

  ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ;;;
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
  ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΙΑ
  ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΗΘΗ.

  ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΓΕΝΝΕΕΣ ΞΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
  ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ.

  Τί πραγματικά εἶπε ὁ Ἰσοκράτης γιά τούς μετέχοντες Ἑλληνικῆς Παιδείας
  http://filonoi.gr/2012/08/01/m-ti-eipe-pragmati-o-isokratis-gia-tous-metexontes-ellinikis-paideias/

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ

  1/4 Γνήσιος Ισοκράτης &Ψεύδη 12Jan'10
  https://www.youtube.com/watch?v=Rne25c4e34c


  2/4 Γνήσιος Ισοκράτης &Ψεύδη 12Jan'10
  https://www.youtube.com/watch?v=qFkL5YfyUd4

  3/4 Γνήσιος Ισοκράτης &Ψεύδη 12Jan'10
  https://www.youtube.com/watch?v=34KGAaUM-wQ

  4/4 Γνήσιος Ισοκράτης &Ψεύδη 12Jan'10
  https://www.youtube.com/watch?v=GeNq6ylz-vY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ.
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΜΜΕ.

  ''Οι «ερμηνευτές» «φωστήρες» της εποχής μας, που μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε ελέφαντες …).''

  ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ & ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
  https://www.youtube.com/watch?v=BB0EtTW1ScM

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ