Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – «Είστε οι μοναδικοί που δεν έχετε τζαμί στην Αθήνα»«Το ότι στην Αθήνα υπάρχει τζαμί θα το πιστέψω μόνο όταν πάω εκεί για να προσευχηθώ» αναφέρει ο Ναΐμ Ελγκαντούρ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Είναι 62 χρονών, κατάγεται από την Αίγυπτο, ζει πάνω από 40 χρόνια στην Ελλάδα και εδώ και καιρό έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας. 

Μαζί με τη σύζυγό του Άννα Στάμου αγωνίζεται όχι μόνο για την ανέγερση του τζαμιού από τη θέση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος αλλά και για την ευρύτερη αποδοχή των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία, όπου το 90% του πληθυσμού είναι χριστιανοί-ορθόδοξοι.
Άκου Ελγκαντούρ... στην πατρίδα σου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ.

Γι αυτό πάρε την γυναίκα σου  και τα μουσλίμια σου και άντε στε στο διάολο... κι ακόμα παραπέρα.

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ...
Θα γίνει της... Σαπφώς Νοταρά...Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ.1. Ανάθεμα Χριστόδουλε, που έδωσες το πράσινο φως το 2006,  για να γίνουν τζαμιά...
ΑΝΟΙΞΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ... κι έχεις και τους μαλάκες, να πιστεύουν ακόμα τον... "Χριστόδουλο της καρδιάς τους"!

Υ.Γ.2. Ποιός πούστης ισχυρίζεται πως πρέπει να είμαστε χρυσαυγήτες, για να μην θέλουμε το τζαμί;;;
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!tourkoi


Με νέο δημοσίευμα επανέρχονται οι Γερμανοί στο θέμα της δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα. 

Στο δημοσίευμα της Deutsche Welle γίνεται εκτενής αναφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην ελληνική πρωτεύουσα για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για το πολιτικό κόστος που αναμένεται να εισπράξει ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές, σε περίπτωση που τελικά το νέο τζαμί ξεκινήσει την λειτουργία του.


Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει… 

Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει επίσημα τζαμί. 

Η ανέγερση τεμένους αναμένεται για τα τέλη του 2017. 

Μέχρι τότε οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε υπόγεια, αποθήκες ακόμη και γκαράζ.


Ένας αμυδρά φωτισμένος δρόμος κάπου στην Αθήνα, χαλασμένα παράθυρα, κάδοι σκουπιδιών. 

Πίσω από μια σιδερένια πόρτα οι σκάλες οδηγούν στο υπόγειο. 

Εκεί βρίσκονται περίπου 100 καλά οργανωμένα δωμάτια προσευχής για μουσουλμάνους της Αθήνας. Ο χώρος είναι ιδιωτικός. 

Οι κοινοί χώροι συνάθροισης μουσουλμάνων βρίσκονται σε υπόγεια, γκαράζ, αποθήκες, παντού βλέπει κανείς μπετόν και φώτα νέον. 

Εδώ και χρόνια σχεδιάζεται στην Αθήνα η κατασκευή ενός τζαμιού. 
Ακόμη βρίσκεται υπό κατασκευή, το ραντεβού για τα εγκαίνια είναι αβέβαιο.


«Το ότι στην Αθήνα υπάρχει τζαμί θα το πιστέψω μόνο όταν πάω εκεί για να προσευχηθώ» αναφέρει ο Ναΐμ Ελγκαντούρ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Είναι 62 χρονών, κατάγεται από την Αίγυπτο, ζει πάνω από 40 χρόνια στην Ελλάδα και εδώ και καιρό έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας. 

Μαζί με τη σύζυγό του Άννα Στάμου αγωνίζεται όχι μόνο για την ανέγερση του τζαμιού από τη θέση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος αλλά και για την ευρύτερη αποδοχή των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία, όπου το 90% του πληθυσμού είναι χριστιανοί-ορθόδοξοι.Βάσει του Ελληνικού Συντάγματος επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθόδοξη πίστη. 

Το Σύνταγμα ωστόσο προστατεύει την ελεύθερη άσκηση λατρευτικών καθηκόντων άλλων θρησκειών.


Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα η ορθόδοξη πίστη είναι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα, ωστόσο προστατεύεται επίσης από την ελληνική τάξη η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων άλλων θρησκειών. 

Εντούτοις πολλοί Έλληνες βλέπουν αρνητικά την ανέγερση του επίμαχου τζαμιού στον Βοτανικό, κι αυτό μπορεί εύκολα να το συμπεράνει κανείς με μια βόλτα στην περιοχή. 

Το κτίσμα που βρίσκεται υπό κατασκευή περιβάλλεται από έναν πανύψηλο φράχτη, με πολλά αντιμουσουλμανικά γκράφιτι. «Όχι στο τζαμί», «Η Ελλάδα είναι ή χώρα των αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων» γράφουν μερικά από αυτά. 

Ιδίως οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που ως επί το πλείστον εναντιώνονται στο τζαμί, οργανώνοντας ακόμη και διαμαρτυρίες. 

Τέσσερις φορές το συνολικό έργο έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα.
Πέρα από το ακροδεξιό όμως ελληνικό κόμμα, και μερίδα απλών πολιτών συνεχίζει να βλέπει με επιφύλαξη το Ισλάμ στην Ελλάδα. 

«Θέλουν να μας υπονομεύσουν», «Θα ήθελα να δω αν και στις αραβικές χώρες θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε μια χριστιανική εκκλησία» είναι μερικές από τις φωνές που ακούγονται συχνά στην ελληνική κοινωνία. 


Παρόλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το 2006 την κατασκευή του τζαμιού, που θα κάλυπτε τις λατρευτικές ανάγκες 200.000 μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. 


Το νέο τζαμί όμως μπορεί να υποδεχθεί μόλις 350 προσκυνητές, σύμφωνα με τον Ναΐμ Ελγκαντούρ. 


Ο ίδιος αναφέρει ότι το κλίμα είναι κακό στην περιοχή, οι κάτοικοι «τους κοροϊδεύουν» όπως λέει χαρακτηριστικά.Αβέβαιη η έναρξη λειτουργίας του τζαμιού


Στο μεταξύ η έναρξη της λειτουργίας του νέου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους συνεχώς αναβάλλεται. Ήδη σύμφωνα με ΜΜΕ θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από τον Απρίλιο του 2017. 

Μήλον της έριδος είναι επίσης η σύσταση μιας επιτροπής του τζαμιού που θα είναι υπεύθυνη για την ανάδειξη του ιμάμη. 


Σύμφωνα με τον Ν. Ελγκανούρ ήδη υπάρχει η πρόταση ο μελλοντικός ιμάμης να εκπαιδευθεί κατάλληλα και να μάθει ελληνικά πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ωστόσο ακόμη υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα.


Προς το παρόν, οι μουσουλμάνοι της ελληνικής πρωτεύουσας εξακολουθούν να προσεύχονται σε αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους ή να ταξιδεύουν σε μουσουλμανικές χώρες την περίοδο των μεγάλων θρησκευτικών γιορτών τους. 


Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αναγνωρίζει το πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές αν προχωρήσει η ανέγερση η κυβέρνηση Τσίπρα ενδέχεται να χάσει πολλές ψήφους. 


Τέλος, ένα άλλο πρόβλημα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους μουσουλμάνους της Αθήνας είναι η έλλειψη μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική… με τους πλησιέστερους χώρους ταφής για μουσουλμάνους να βρίσκονται στην Ξάνθη ή την Κομοτηνή.Πηγή: Deutsche Welle


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Φονιαδες και απιστοι μουσουλμανοι διοτι η θρησκια σας ειναι ψευτικη ,οπου βλεπετε χριστιανο τον σφαζετε σαν αρνι ,στη Συρια καθε μερα σφαζετε χριστιανους ! Η Ελλαδα ειναι μια χωρα γεματη απο μαρτηρες Αγιους ! Φονιαδες των χριστιανων ειστε ανεπιθημητοι στην Ελλαδα εξαφανιστητε !!!Να πατε στις χωρες-κρατοι που σας εφεραν εδω εκει να μηνετε με αυτους τεριαζετε, απιστοι και φονιδες με δικαιωματα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τζαμιά έχουν να φάνε και οι κότες. Ενα σωρό ανεπίσημα διαμερίσματα και μαγαζιά χρησιμοποιούνται σε όλη την χώρα. Τέμενος δεν έχουν, και αυτό δεν θα γίνει γιατί ο Χριστός θα το εμποδίσει. Αν δεν τούς αρέσει να τα μαζεψουν και να πάνε σε ισλαμική χώρα. Δεν τούς καλέσαμε να έρθουν εδώ.
  Να συμμορφωθούν με ό τι υπάρχει εδώ λοιπόν.
  Τέμενος σημαίνει επίσημο διδασκαλείο και σφηκοφωλιά τού ισλάμ. Εκει θα είναι άβατο και θα μαζεύει όπλα, τζιχάντια και άπειρο μίσος εναντίον μας.
  Όποιος Έλληνας δεν το έχει καταλάβει ακόμη, είναι ηλίθιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ..................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΙΑΣΟΝΙΚΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ9 Αυγούστου 2017 - 7:30 μ.μ.

  Ποιος γαμει τωρα ......ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ - _ΑΚΡΟΠΟΛΙ_- ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ....τα υπολοιπα τουβλοτοιχιες του κωλου και ασιατισμ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αφού λυπήθηκαν οι Γερμανοί τους μουσουλμάνους στην Αθήνα που δεν έχουν τζαμί ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΝΙΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΤΙΣΟΥΝ ΟΣΑ ΤΖΙΑΜΙΑ ΘΈΛΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΑΜΙ; ΄Όταν εμείς στους προσφυγικούς καταυλισμούς δεν είχαμε εκκλησία και λειτουργούσε ο ιερέας κάτω από τα πεύκα και για καμπάνα χρησιμοποιούσαν τον κύλινδρο του υγραερίου και τον κτυπούσαν με ένα σίδερο και ο κόσμος άκουε την Θεία Λειτουργία όρθιος στην ύπαιθρο, δεν μας λυπήθηκαν, αντίθετα έσπασαν το εμπάρκο που επέβαλε η Αμερικάνικη Βουλή και έστελλαν τα όπλα στην Τουρκία μέσω Γερμανίας.
  Ελληνοκύπρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Αθηνα εχει τζαμια εδω και αρκετα χρονια, ψευταρε Ελ Γα'ι'δουρ. Στην ταρατσα του Καραβελ και στον Ελληνοαραβικο συνδεσμο, για ν' αναφερω προχειρα δυο που θυμηθηκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ