Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ο αξιότιμος κ. Ανδρέας Γεωργίου… Γιατί ο “σπαραγμός”, το “μίσος” και η “λατρεία” για τον γραφειοκράτη του ΔΝΤ;


Δεν ενδιαφερόντουσαν για την αλήθεια και καταθέτω τη θέση μου ορθά-κοφτά, διότι με την υπόθεση αυτή -πάνω απ’ όλα- αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι υπό κηδεμονία και η Δικαιοσύνη της άρεται και φέρεται από ξένες παρεμβάσεις και πολιτικές επιρροές.

 

 Ο κ. Μπομπ Τράα, αξιωματούχος του ΔΝΤ και πρώτος μνημονιακός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του λέει ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων “να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά”. 

 

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Αν αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, θα πέσει το τραπεζικό σύστημα και τα όργανα των εβραιοσιωνιστών (ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ), παγκοσμίως, διότι θα καταδειχθούν πως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, είναι εταιρεία, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως ΠΑΡΑΝΟΜΗ είναι και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...


 

Καλλιόπη Σουφλή

FILE PHOTO: πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου (Δ) στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
FILE PHOTO: πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου (Δ) στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Ομολογώ ότι με την «υπόθεση Γεωργίου» δεν ασχολήθηκα σοβαρά ποτέ, αλλά παρακολουθώ με προσοχή όλα τα δημοσιεύματα, υπέρ και κατά του πρώην υπαλλήλου και γραφειοκράτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επελέγη από την τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.


  Δεν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα, όχι επειδή ΔΕΝ είναι σοβαρό. Αντίθετα, είναι σοβαρότατο. Και δεν έγραψα οτιδήποτε στο βιβλίο μου για την Τρόικα και την καταστροφή της Ελλάδας, πέραν της δημοσίευσης ενός απόρρητου ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), διότι απαιτείτο περισσότερη έρευνα, όταν συνειδητοποίησα ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές κάτι είχαν να κρύψουν. 

Δεν ενδιαφερόντουσαν για την αλήθεια και καταθέτω τη θέση μου ορθά-κοφτά, διότι με την υπόθεση αυτή -πάνω απ’ όλα- αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι υπό κηδεμονία και η Δικαιοσύνη της άρεται και φέρεται από ξένες παρεμβάσεις και πολιτικές επιρροές.

 • Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιεύω στο βιβλίο, και για το οποίο κλήθηκα από τον εισαγγελέα για κατάθεση, ο κ. Μπομπ Τράα, αξιωματούχος του ΔΝΤ και πρώτος μνημονιακός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του λέει ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων “να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά”. Πραγματικά …άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
Η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα αυτή είναι …βαριά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Σίγουρα, φαίνεται να μην αναφέρεται σε μία νόμιμη ενέργεια. Περισσότερο μοιάζει με τη συγκάλυψη μίας παράνομης ενεργειας. Όμως, δεν είμαι εισαγγελέας, δεν είμαι δικαστής, άρα αδυνατώ να καταλήξω και στην απόφαση, αν είναι συγκάλυψη μίας παράνομης πράξης ή όχι.
Απ’ εκεί και πέρα, οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν «σκοτωθεί» μεταξύ τους και ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ένας βολεμένος γραφειοκράτης, που δείχνει απόμακρος ως να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, έχει καταστεί ήρωας των Ελλήνων εκσυγχρονιστών και γενικότερα του συστήματος που κυβερνούσε για δεκαετίες την Ελλάδα και εχθρός όσων πιστεύουν πως η ιστορία των Μνημονίων ήταν κατασκευασμένη για «να υποδουλωθεί η Ελλάδα».
Ο κ. Γεωργίου, στο μεταξύ, απολαμβάνει το «δράμα» του στην έπαυλή του στην Ουάσιγκτον, και έχουμε φτάσει στο σημείο να «δικαιώνεται» με εκβιασμούς και απειλές από τους δανειστές και να καταδικάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ναι, πρόκειται για παράνοια. Ρωτήθηκα γιατί, από τη στιγμή που είχα εκείνο το σοβαρό ντοκουμέντο στο βιβλίο μου, δεν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα:
 • Πρώτον, ήταν άλλο το αντικείμενο του βιβλίου, και το έγγραφο δημοσιεύθηκε επειδή, εκτός της αναφοράς στα στατιστικά, περιείχε άλλα στοιχεία που αφορούσαν την έρευνα για το πως δηλαδή η Ελλάδα καταστράφηκε μέσα από τα Μνημόνια.
  Δεύτερον, όταν επιχειρήσαμε να πληροφορηθούμε τι εννοούσε ο …ποιητής Μπόμπ Τράα, πέσαμε πάνω σε τοίχο. Δεν πήραμε απαντήσεις, αλλά δεχθήκαμε πιεστικές ερωτήσεις για το πως βρέθηκε το έγγραφο στα χέρια μας. Ουδείς ήταν διατεθειμένος, ούτε σε καθεστώς ανωνυμίας, να συνεργαστεί για το θέμα αυτό. Έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε για αργότερα. Είναι σημαντικό ότι ούτε μετά την αναζωπύρωση της υπόθεσης μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, που να πιστοποιούνται με στοιχεία. Αλλά είναι δεκάδες τα ερωτηματικά και οι υποψίες.
  Τρίτον: Παραμένει πάντα ανοικτό το ζήτημα: Γιατί να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά το θέμα των στατιστικών; Γιατί έπρεπε να «μαγειρευτούν» είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω τα στοιχεία; Τα ερωτήματα αυτά πιστεύω ότι δεν απαντήθηκαν ακόμα.
  Τέταρτον: Τίθεται και ένα άλλο μείζον θέμα, που αφορά τις παρεμβάσεις των δανειστών για να διασωθεί ο κ. Γεωργίου. Ερώτηση: Εάν η Ελλάδα δεν βρισκόταν υπό το «ζυγό» των Μνημονίων, θα μπορούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να ταπεινώσουν με εξευτελιστικό τρόπο την Ελλάδα και την κυβέρνησή της; Πως μπορεί να χαιρόμαστε με αυτή την παρέμβαση, μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία -πως να το κάνουμε- την εξέλεξε ο ελληνικός λαός;
Ήμουν πάντα έντιμος με τους αναγνώστες, και θα είμαι και τώρα: Στα πολιτικά παιγνίδια των οπαδών και των εχθρών του κ. Γεωργίου, “ενός μίζερου και ευθυνόφοβου γραφειοκράτη”, όπως τον χαρακτηρίζουν άνθρωποι που εργάστηκαν μαζί του, δεν έχω καμία θέση και σχέση. Αλλά με προβληματίζει ο τρόπος αντίδρασης των δανειστών και η μάχη που δίνουν για να τον σώσουν. Τι χρειάζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί εάν οι δανειστές πιστεύουν ότι είναι αθώος;

Με προβληματίζει όμως και η στάση των αντιπάλων του, διότι έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και δεν απαιτείτο κανένα μαγείρεμα στατιστικών για να δεθεί στα Μνημόνια. Από την άλλη πλευρά, εάν η εντολή του κ. Μπόμπ Τράα αφορούσε το μαγείρεμα των στατιστικών, αυτοί που ακολούθησαν και υλοποίησαν την εντολή -και εδώ υποστηρίζεται ότι εμπλέκεται ο κ. Γεωργίου έστω και αν δεν είχε ακόμα διοριστεί- πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να φερθεί δίκαια και αξιόπιστα.
 • Επειδή κλήθηκα σε ανάκριση, βασικά για να επιβεβαιώσω ότι έχω δει το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσίευσα, πιστεύω ότι βασικοί μάρτυρες αυτής της υπόθεσης ΔΕΝ έχουν καταθέσει ακόμα. Χωρίς να κληθούν αυτοί που ξέρουν και αναμείχθηκαν στην υπόθεση πως ζητούν οι δανειστές να κλείσει η υπόθεση; Με το εκβιαστικό κλείσιμο της υπόθεσης αθωώνεται ο κ. Γεωργίου;
Οπότε, φίλοι και εχθροί του κ. Γεωργίου, να βάλετε τα μαχαίρια στη …θέση τους, και να βοηθήσετε να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Οι αντιδράσεις των υπέρ και των κατά με προβληματίζουν, με ενοχλούν και με υποψιάζουν. Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας. Είναι ζήτημα του εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης.
 • ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι συνεχείς παρεμβάσεις των ξένων στη Δικαιοσύνη μίας χώρας, τι διαφέρουν από την άλωση της που εκτέλεσαν με επιτυχία αυταρχικοί ηγέτες όπως ο Ταγίπ Ερντογάν;

mignatiou.com


 Νομίζω, πως και τα σχόλια που ακολουθούν, έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Καλλιόπη Σουφλή 1. Μόνον φίλε κε. Ιγνατίου που το να μένουμε αποστασιοποιημένοι και κατά το δυνατόν απροκατάληπτοι αποτιμητές των γεγονότων στην προκειμένη περίπτωση,
  δεν δικαιολογεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε "φίλους και εχθρούς" τού εν λόγω υπόδικου. Διότι , οι μεν υπερασπιστές τού σκοτεινού υπαλλήλου είναι επιτιθέμενοι και εν αναιδή υπεροπλία , εκείνοι δε που τον καταγγέλλουν προσπαθούν να μετακινήσουν τοίχους (όπως μαρτυρείτε και εσείς).
  Οι προστάτες του απαιτούν και επιβάλλουν αντισυνταγματικές, αντιθεσμικές και αθέμιτες μεθοδεύσεις, με μη αποκρυπτόμενη σκοπιμότητα την υποστήριξή του και την ασυλία του (να μην κριθεί για τα έργα του). Αντιθέτως οι μη φίλοι και προστάτες του και κοντά σε αυτούς και εμείς οι απλοί πολίτες, απαιτούμε να ριχθεί φώς στο πώς και γιατί διαμόρφωσε ο Ανδρέας Γεωργίου το περιβόητο έλλειμμα σε ποσοστό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο αρχικό των Ενωσικών υπηρεσιών, εάν αυτός πράγματι παρέλειψε να συνεκτιμήσει εξοφληθείσες οφειλές φορέων τού ευρύτερου δημόσιου τομέα που επηρέαζαν το τελικό ποσοστό και αντίθετα προσέθεσε βάρη χωρίς βεβαιωμένα στοιχεία για άλλους φορείς και μάλιστα μολονότι στις μέχρι τότε προηγούμενες χρήσεις ουδέποτε είχαν συνυπολογισθεί. Στην τελευταία δε περίπτωση, εάν το έπραξε αυτό, γιατί δεν έκανε αντίστοιχες αναγωγές στις αμέσως (π.χ. δέκα ή και περισσότερες) προηγούμενες χρήσεις ώστε να υπολογισθεί αντίστοιχα η ετήσια αύξηση ή μη τού ελλείμματος και έναντι αυτών. Με απλά λόγια εάν ενήργησε σύμφωνα με τούς παραδεδεγμένους κανόνες τής Στατιστικών μετρήσεων, όπως εφαρμόζονται στις άλλες χώρες τής Ε.Ε. και με τούς κανόνες λειτουργίας των συλλογικών οργάνων που προβλέπονται από τούς νόμους και Κανονισμούς.
  Την καταφανή σκοπιμότητα να μην υποβληθούν σε έλεγχο και κρίση τα έργα τού Ανδρέα Γεωργίου την ανήγγειλε πρόσφατα μεγαλοφώνως και αυτός που τον διόρισε Jeffrey GAPa"ndreou (https://www.thepressroom.gr/politiki/espeyse-kidiso-toy-g-papandreoy-na-epitethei-sti) “απαγορεύοντας” στην Δικαιοσύνη να ερευνήσει και να αποφανθεί σχετικά, μήπως και κλονισθεί το γνωστό “δόγμα-καραμέλα” του ότι για την κατάρρευση τής Εθνικής Οικονομίας μας φταίει αποκλειστικά γενικώς η “δεξιά”.
  Εάν αυτός είναι ο λόγος προστασίας και “αποστείρωσης” τού περί ού ο λόγος υπόδικου, τότε έχουμε μιάν επί πλέον αδιανόητη επέμβαση Ενωσικών οργάνων στην Ελληνική πολιτικοοικονομική πραγματικότητα: Υποστήριξη και ενίσχυση συγκεκριμένου αποτυχημένου πρώην πρωθυπουργού, που συνεχίζει να προσπαθεί με πλατσουρίσματα να υποδύεται ότι μετέχει δήθεν (έστω και σκιωδώς) τού πολιτικού γίγνεσθαι.
  Ή μήπως τελικά είναι και αυτό; 2 σε 1 όπως και κάποια άλλα σαμπουάν;
  Καλύπτουν και προστατεύουν τον Αντρεούλη Γεωργίου και εν τω άμα σκεπάζουν αμαρτήματα τού Jeffrey GAP και διατηρούν το πολιτικό λείψανό του σε κατεψυγμένη ύπνωση, για την περίπτωση που τον ξαναχρειαστούν.
  Ποιοί;
  Γι' αυτό οι αποστάσεις δεν μπορεί να είναι ίσες.
  Και το ερώτημα παραμένει: Ποιοί;
 2. Οποια ξεφτίλα Προ- θυπουργου να δέχεται ως μνημονιακο ορο την αθώωση και πληρωμή των δικαστικών εξόδων του κου Γεωργίου.....
  Για ποια ανεξάρτητη δικαιοσύνη μιλαμε και γενικοτερα τι ετσι Ελλαδα σημερα με τους υπάρχοντες πολιτικους λακέδες που αλληλοδιαδεχοντσι στην εξουσία ?
  Η πολις εάλω με την συνδρομή ολων μας μια κσι εμεις τους αναδείξαμε και συνεχίζουμε να αυτο βαυκαλιζόμαστε μακριά απο τα ουσιώδη ζητήματα των καιρών
 3. Το αρθρο του κ. Ιγνατιου παρουσιαζει σωστα το θεμα Γεωργιου αλλα εχει δυο αδυνατα σημεια: Κατ αρχην αναφερει ο αρθρογραφος:

  .....Με προβληματίζει όμως και η στάση των αντιπάλων του(του Γεωργιου) , διότι έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και δεν απαιτείτο κανένα μαγείρεμα στατιστικών για να δεθεί στα Μνημόνια.....
  Το συμπερασμα του αρθρογραφου δεν ειναι ασφαλες γιατι η Ελλαδα to 2016 καταταχθηκε σε θεματα διαφανειας 69η αναμεσα σε μια διεθνη λιστα με περισοτερες απο 170 χωρες.* Σε χειροτερη θεση απο την Ελλαδα υπαρχουν για παραδειγμα οι χωρες: Βahrain,Kuwait,Turkey,Brazil,China αλλα δεν εχουν πτωχευσει, νομιζω.

  Ετσι λοιπον καταλαβαινουμε οτι η διαφθορα στην Ελλαδα προ 2011 (λες και αυτο μονο φταιει) ειναι σταχτη στα ματια του απλου πολιτη και σε καμμια περιπτωση δεν ηταν αρκετη σαν ποιοτικο και ποσοτικο στοιχειο για να δικαιολογησει την ενταξη του κρατους σε Μνημονια.Επιπλεον το στοιχειο της ανησυχιας των Ευρωπαιων φανερωνει ξεκαθαρα οτι ο Γεωργιου εκανε τις νωθειες στα στατιστικα στοιχεια καθ’ υποδειξη τους.

  Παρακατω αναφερει ο κ. Ιγνατιου:...Επειδή κλήθηκα σε ανάκριση, βασικά για να επιβεβαιώσω ότι έχω δει το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσίευσα, πιστεύω ότι βασικοί μάρτυρες αυτής της υπόθεσης ΔΕΝ έχουν καταθέσει ακόμα Χωρίς να κληθούν αυτοί που ξέρουν και αναμείχθηκαν στην υπόθεση πως ζητούν οι δανειστές να κλείσει η υπόθεση;

  Μα οι βασικοι μαρτυρες σε ενα εγκλημα οπως στην υποθεση Γεωργιου δεν ειναι οι υπογειοι σκοτεινοι τυποι των Βρυξελλων που διεταξαν το εγκλημα αλλα οι αυτοπτες μαρτυρες που σε καθε εγκλημα μπορουν να πουν στο δικαστηριο¨... ειδα...ακουσα....διαβασα στοιχεια κλπ.....Αυτοι οι μαρτυρες εχουν καταγγειλει τα παντα εδω και χρονια σε ανακριτες και εισαγγελεις και δεν ειναι αλλοι απο την Κυρια Ζωη Γεωργαντα** (μελος ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ) και τον Νικο Λογοθετη*** (αντιπροεδρο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ) οι οποιοι πολεμουν ενα ολοκληρο συστημα που λεγεται Ελληνικο κρατος και οχι μονο.

  Διαβαζοντας τα βιογραφικο των Λογοθετη (με ανωτατες σπουδες, ερευνα και επαγγελματικη καριερα σε θεματα επιχειρησεων και ελεγχου ποιοτητας) & Γεωργαντα ( με ανωτατες σπουδες και ερευνα και ακαδημαικη καριερα) στην μακροικονομικη καταλαβαινει κανεις οτι δεν ειναι ευκολο να αντικρουσει τις μαρτυριες τους και την αξιοπιστια τους.Και οι δυο τους εχουν καταθεσει τα παντα!

  Η δικαιοσυνη**** γιατι αργησε?

  Πηγες:

  *https://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016
  **http://www.zoe-georganta.co.uk/ZGeorgantaCV_En_2011.pdf
  ***http://www.aqs.gr/cv/1268843665_cv%20Logothetis.pdf
  **** http://www.koutipandoras.gr/article/georganta-kai-logothetis-apantoyn-gia-tin-elstat
 4. Unfortunatelly, I know a few like him from various counties. All living in Washington with World Bank passports.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ