Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Θέμα ηγεσίας θέτει ο Χρυσόγονος και η Σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική για σημαία, δικαιοσύνη, επενδύσεις
  

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ο Κώστας Χρυσόγονος ζητώντας τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου). Image result for ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η κριτική επεκτείνεται και στα ζητήματα της οικονομίας με τον ευρωβουλευτής και τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης να αποδομούν το success story του Μεγάρου Μαξίμου
 

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ο Κώστας Χρυσόγονος ζητώντας τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου).
 


Σε γραπτή ανακοίνωση που προσυπογράφουν ο ευρωβουλευτής και τα μέλη της Σοσιαλιστική Τάσης εκτός των άλλων ασκούν δριμεία και εφ όλης της ύλης κριτική τόσο την ηγέσία του κόμματος όσο και στην κυβέρνηση.
 


Μάλιστα για το θέμα τη σημαίας και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “οι τελευταίες αποφάσεις για την σημαία στα σχολεία, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, δεν συμβάλουν προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της αξιοκρατίας”.
 


Η κριτική επεκτείνεται και στα ζητήματα της οικονομίας με τον ευρωβουλευτής και τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης να αποδομούν το success story του Μεγάρου Μαξίμου.


 

“Η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται να έρθει με ευχολόγια.
 


Προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ποσοτικοποιημένους στόχους και αποσαφήνιση των επιμέρους αναπτυξιακών δράσεων” αναφέρεται στη ανακοίνωση και σημειώνεται “Θεωρούμε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ότι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία.


 

Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού”.


Στην ανακοίνωση θίγονται θέματα όπως οι αργοί ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης και τα ελλείμματα εσωτερικής και εξωτερικής δικαστικής ανεξαρτησίας με τα στελέχη του κόμματος να ζητούν από την κυβέρνηση “να πέσουν οι τόνοι και αντί για άγονες φραστικές αντιπαραθέσεις να μπει η κυβέρνηση σε σοβαρό διάλογο με τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους, για να βρεθούν και να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και λειτουργικές λύσεις στα προβλήματα αυτά”.
 

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Κώστας Χρυσόγονος. Στάθης Πανταζής, Μαρία Πετράκη, Νικήτας Μπαριτάκης , Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας.


Δημήτρης Αλειφερόπουλος


 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ