Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Απίστευτο: Κόβουν τις επιστροφές φόρου αλλά δίνουν κίνητρα στους «χορηγούς» των κομμάτων!
 Αποφασισμένη να εκμηδενίσει τους Έλληνες φορολογούμενους και ειδικότερα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους εμφανίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, ακολουθώντας το «γράμμα» των Θεσμών βάζει οριστικά «μαχαίρι» από το 2018 στις επιστροφές φόρου.

Εάν αυτό το σύστημα ισοδυναμεί με φορολογική ισότητα, τότε μάλλον φαίνεται πως έχουμε απωλέσει κάθε ίχνος λογικής σ’ αυτόν τον τόπο. Αυτό που συμβαίνει, ξεπερνάει τα όρια του κωμικοτραγικού και της φάρσας.

Κάθε ίχνος λογικής, έχει απωλέσει κατά πρώτον, η συγκυβέρνηση των πούστηδων ψυχή-πνεύματι και σώματι, οι πολιτικές πόρνες και οι οπαδοί της, γιατί ποτέ δεν την διέθεταν.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΗΛΙΘΙΕ... Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!

ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. 

ΜΙΖΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΡΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κι είχες και την άλλη, την υποψήφια ευρωβουλευτή του Καμμένου, να γράφει "ψηφίστε αυτή την κυβέρνηση... είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την Ελλάδα" τρομάρα της... (εδώ) 

 
«ΦΡΕΝΟ» ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΝΤ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Αποφασισμένη να εκμηδενίσει τους Έλληνες φορολογούμενους και ειδικότερα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους εμφανίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, ακολουθώντας το «γράμμα» των Θεσμών βάζει οριστικά «μαχαίρι» από το 2018 στις επιστροφές φόρου.


Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις που θα κληθούν να υποβάλουν του χρόνου οι πολίτες για τα εισοδήματα του 2017, δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψη οι κωδικοί εκείνοι που δικαιολογούν έκπτωση επί του φόρου, ενώ καταργείται οριστικά η δικαιολόγηση των ιατρικών δαπανών.


Το θέμα, όπως είναι αναμενόμενο, θα προκαλέσει σάλο, καθώς τα «σπασμένα» των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων θα πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.


Υπενθυμίζεται ότι, κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ, από το 2018 καταργούνται όλοι οι κωδικοί που μειώνουν τους φόρους ή το φορολογητέο εισόδημα για μισθωτούς και συνταξιούχους.


Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών είναι ενδεικτικά του τι συμβαίνει ήδη και του τι πρόκειται να έρθει από την επόμενη χρονιά: Από τις συνολικά 6,1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος, μόλις οι 953.890 ήταν πιστωτικές, όταν το 2016 συνολικά 1.018.518 εκκαθαριστικά είχαν δείξει επιστροφή φόρου.

 

Δίνεις «χορηγία» σε πολιτικούς; Ετοιμάσου για φοροαπαλλαγή!Την ίδια στιγμή, πάντως η κυβέρνηση έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή μια σκανδαλώδη νομοθετική διάταξη, διά της οποίας το πολιτικό σύστημα θα εξασφαλίζει ζεστό χρήμα στο διηνεκές, προτείνοντας, μάλιστα, γενναίες φοροαπαλλαγές σε όσους μισθωτούς και επιτηδευματίες κάνουν δωρεές σε βουλευτές, για να τους στηρίξουν.


Τη στιγμή που μέχρι φέτος δαπάνες ύψους 5.000 ευρώ για ιατρικούς σκοπούς επιφέρουν μόλις 500 ευρώ ως έκπτωση φόρου στους πολίτες, οι βουλευτές φαίνεται ότι βρήκαν τον τρόπο να επιβάλουν... φορολογική δικαιοσύνη, παρέχοντας, μέσω μιας περίεργης διάταξης, η οποία πέρασε στα ψιλά, σημαντικά κίνητρα στους εκάστοτε «χορηγούς» τους.Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε το 2014 από τη Βουλή και αφορά στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων. 


Αυτή η διάταξη βρίσκεται πλέον σε ισχύ και προβλέπει ότι εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει μια χρηματική δωρεά σε κάποιον βουλευτή, τότε θα δει αρκετά «ψαλιδισμένους» τους φόρους και την εισφορά αλληλεγγύης που θα κληθεί να πληρώσει, όταν λάβει το σχετικό σημείωμα από την Εφορία.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα πολιτικά κόμματα βρήκαν τρόπο να απομυζούν ρευστό χρήμα, παρέχοντας ιδιαίτερα ευνοϊκά κίνητρα στους χορηγούς των πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι Έλληνες που θέλουν να βοηθήσουν, είτε τα παιδιά τους, είτε, για παράδειγμα, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, άλλοτε τιμωρούνται με επιπλέον φόρο κι άλλοτε γλιτώνουν φόρους που δεν ξεπερνούν το ποσό των 500 ευρώ.Αν κάποιος αρρωστήσει και χρειαστεί νοσηλεία, εάν το ποσό που πλήρωσε ως ιατρική δαπάνη δεν ξεπερνά το 5% του συνολικού του εισοδήματος, τότε αυτό δεν αναγνωρίζεται!Αμείλικτα ερωτήματα


Αυτά, όμως, φαίνεται πως είναι άγνωστα πράγματα για την κυβέρνηση που θα ήταν «κάθε λέξη του Συντάγματος».


Εδώ, λοιπόν, τίθενται ορισμένα σοβαρά ερωτήματα:

- Με αυτό τον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλει φορολογική δικαιοσύνη; Δηλαδή, δεν φτάνουν το αφορολόγητο των βουλευτών που φτάνει έως και το 77% του εισοδήματός τους και τα άλλα φορολογικά προνόμια, τώρα ζητάνε και χορηγίες, παρέχοντας φορολογικά «δωράκια»;


- Έτσι σκέφτεται το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου να πατάξει το «μαύρο» πολιτικό χρήμα; Είναι καλές οι βαρύγδουπες δηλώσεις για εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές. Όμως στην πράξη, επιθυμεί πραγματικά ο κ. Τσίπρας να πλήξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;


Εάν αυτό το σύστημα ισοδυναμεί με φορολογική ισότητα, τότε μάλλον φαίνεται πως έχουμε απωλέσει κάθε ίχνος λογικής σ’ αυτόν τον τόπο. Αυτό που συμβαίνει, ξεπερνάει τα όρια του κωμικοτραγικού και της φάρσας.


Κύριε Τσίπρα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν δεν παρεμβείτε άμεσα, ώστε να διορθώσετε αυτή την απίστευτη φορολογική αδικία, τότε θα είστε διπλά εκτεθειμένοι εσείς και η κυβέρνησή σας: αφενός γιατί θα επιβεβαιώσετε για πολλοστή φορά πως όσα λέτε είναι «λόγια της πλώρης», αφετέρου γιατί θα αποδείξετε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησής σας ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων διαδρομών για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Θεέ μου, τι τρελλά είναι όλα αυτά ?????
    Ο γεροντας Παίσιος είπε ότι με τον πόλεμο, ολα αυτα τα τσογλανια ειτε θα αυτοκτονισουν ειτε θα τρελλαθουν...
    Ακομα ο πόλεμος δεν ξεκίνησε και αυτα τα ναρκισσα παιδαρελια εχασαν κιολας το μετρο και τα λογικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ