Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Μικρός δικτάτωρ με τουρκική υπηκοότητα


 Θρασύτατος επίσης ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παραδέχτηκε και ότι υπήρξε Τούρκος υπήκοος, προσπάθησε να εμφανίσει ως κάτι «τόσο απλό» το γεγονός ότι απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Και τούρκος και οβριός... και άθεος... και ανθέλλην... και αστράτευτος...και κουμμούνι και ασάγονος...
Και μου 'λεγε η γιαγιά μου η Καλλιόπη (Θεός σχωρέσ' την): "Παιδί μου, όταν βλέπεις άνθρωπο χωρίς σαγόνι, να ξέρεις πως είναι σκατόψυχος!") 


Καλλιόπη Σουφλή
 


Ο... αριστερός Γαβρόγλου θέλει να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους του ασκούν κριτική: "Δυστυχώς δεν προβλέπονται ποινές για όσα γράφονται εναντίον μου"

 

Συνέντευξη «περιβόλι» στην κρατική τηλεόραση! Απολογήθηκε για την «κοπάνα» από τον Στρατό χαρακτηρίζοντάς τη... «σκανδαλάκι»
 


Εκτός από φορέας εθνομηδενιστικών αντιλήψεων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποδεικνύεται και λάτρης ολοκληρωτικών πρακτικών. Υστερα από τις αποκαλύψεις για τον ίδιο και τις καταγγελίες για νέες μεθοδεύσεις σχετικά με το θέμα της σημαίας και της προσευχής, ο κ. Γαβρόγλου φανέρωσε τα αντιδημοκρατικά του ένστικτα και -ως επίδοξος μικρός δικτάτωρ- ζήτησε να επιβάλλονται «πολύ σοβαρές ποινές» σε όσους κάνουν κριτική και διαφωνούν...
«Εάν υπήρχε ένα είδος πειθαρχικής Αρχής που θα επέβαλε την τάξη στους κραυγαλέους τίτλους και την απόκλιση αυτών των τίτλων από το περιεχόμενο, οι ποινές θα ήταν πολύ σοβαρές» είπε με απύθμενο θράσος και σαφή διάθεση φίμωσης οποιασδήποτε αντίθετης άποψης ο υπουργός Παιδείας, μολονότι με δική του ευθύνη επικρατεί απόλυτη σύγχυση και αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης και των σχολείων.
Θρασύτατος επίσης ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παραδέχτηκε και ότι υπήρξε Τούρκος υπήκοος, προσπάθησε να εμφανίσει ως κάτι «τόσο απλό» το γεγονός ότι απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
«Εγώ έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως όλοι οι Ρωμιοί, είχαμε τουρκική υπηκοότητα. Επρεπε να κάνουμε τη στρατιωτική μας θητεία στην Τουρκία. Μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του 1970, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία. 
Αρνούμαι να πάω στον στρατό. Είμαι στην Αγγλία. Πρέπει να έχω κάποια χαρτιά, γιατί διαφορετικά θα πρέπει αναγκαστικά να γυρίσω πίσω στην Τουρκία. 

Κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, όντως τότε υπήρχε χούντα. Μου δίνουν ελληνική υπηκοότητα και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Ελληνες τού εξωτερικού εξαγοράζουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν» ανέφερε χθες σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, υιοθετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την αντίληψη πως ό,τι είναι νόμιμο είναι αυτόματα και ηθικό...
Κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκανδαλάκι», ζήτησε και τα ρέστα, λέγοντας ότι «πρόκειται για δολοφονία χαρακτήρος, που συνηθίζεται σε αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».

Αναζητώντας επίσης άλλοθι και δικαιολογίες, επιχείρησε να συνδέσει τις σε βάρος του αποκαλύψεις με το «αδιέξοδο» στην αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά. «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει μετά την ψήφιση ενός νόμου που ξαναφέρνει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστήμια. Το νεοφιλελεύθερο πρότυπο δεν θέλει ακαδημαϊκούς κανόνες» ισχυρίστηκε, χωρίς όμως να αμβλύνει τις εντυπώσεις και το βαρύ κλίμα για τα δικά του πεπραγμένα και ειδικά για την απόφαση να βγάλει σε κλήρο την ελληνική σημαία στα δημοτικά σχολεία.
«Παρελθόν σε πέντε χρόνια το τωρινό σύστημα πανελλαδικών»
Στις εισαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, στα μεταπτυχιακά, στη «διαπλοκή» στα πανεπιστήμια αλλά και στο πανεπιστημιακό άσυλο αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ.

Ως προς το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων, ανέφερε ότι με το ισχύον σύστημα ουσιαστικά «έχουμε καταργήσει το λύκειο», ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. «Εάν συμφωνούμε ότι θέλουμε να έχουμε λύκειο, πρέπει να δούμε τι λύκειο θέλουμε. Ενα λύκειο με λιγότερα μαθήματα που θα εμβαθύνει περισσότερο ή με περισσότερες ώρες; Ανάλογα με το λύκειο που θα θελήσουμε, λοιπόν, θα δούμε και ποιος θα είναι ο χαρακτήρας των εισαγωγικών εξετάσεων. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις». 

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μεικτό σύστημα εξετάσεων («ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα»). 


Μάλιστα, τόνισε πως «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».
Στο θέμα των μεταπτυχιακών, ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητά τους, λέγοντας ότι με τον νέο νόμο κάποιοι φοιτητές δεν θα πληρώνουν δίδακτρα. «Προκαλώ κάποιον να μου βρει καλύτερα μεταπτυχιακά. Και πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι δωρεάν» είπε. 


Για την επαναφορά των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων, σημείωσε: «Είναι νέα παιδιά, υπεύθυνα και πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες των αποφάσεων. Διότι μπροστά στα νέα παιδιά ο άλλος δεν μπορεί να πει όποια κουβέντα θέλει, υπάρχει ένας άλλου τύπου και επί της ουσίας έλεγχος». 


Και διερωτήθηκε: «Ποιος την έκανε τη διαπλοκή; Οι φοιτητές την έκαναν; Ή κάποιοι καθηγητές πηγαίνοντας στα κόμματα, τα οποία με τη σειρά τους ζήτησαν από τις φοιτητικές τους νεολαίες να υποστηρίξουν τον έναν ή τον άλλον;».

Εξάλλου, ως προς το άσυλο, είπε ότι με τη ρύθμιση που υπήρχε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Εμείς για πρώτη φορά βάζουμε έναν κανόνα: να δούμε το θέμα της παραβατικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, που είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα της κοινωνίας» δήλωσε.Πηγή "Δημοκρατία"


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Η φάτσα του μου θυμίζει τις μάσκες που βάζουν στις Απόκριες, γυαλιά, μυτάρα και μουστάκι! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ Ο ΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ: ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ..... ΟΛΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαλιστα οι "Ελληνες του εξωτερικου" περνανε στα Ελληνικα πανεπιστημια χωρις εξετασεις. Πολλαπλως ευνοημενος απ' αυτη τη χωρα ο αστρατευτος τουρκοσπορος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΣΑ {ΠΑΥΛΟΥ} ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ>...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιος σας επε οτι ειναι... αθεος ο ανθρωπος αφου Κραταει το κορανι , [ αυτο το κορανι βολευει την...εβραιλα ] . Το Ευαγγελιο θα κραταει αφου ειναι.....αθεος [ το Ευαγγελιο δεν βολευει την εβραιλα ] . Το εβραικο δουλεμα στον κοσμο παει συνεφο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντιγράφω από τον εχθεσινό «Βηματοδότη»:

  «Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Γαβρόγλου όντως πήρε φύλλο πορείας για να καταταγεί στον Στρατό. Όχι όμως στον Ελληνικό στρατό, αλλά στον… τουρκικό! Καθ’ ό,τι, πιθανόν να μην το γνωρίζετε, ο κ. Γαβρόγλου ως Κωνσταντινουπολίτης είχε την τουρκική υπηκοότητα. Αρνήθηκε την στράτευση στον τουρκικό στρατό ενώ βρισκόταν για σπουδές στο Λονδίνο και έκανε αίτηση να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, η οποία και του εδόθη το 1972 (στην περίοδο της χούντας). Εν συνεχεία αξιοποίησε έναν νόμο (πάλι της χούντας) με τον οποίο του εδίδετο το δικαίωμα ως Έλληνας πλέον του εξωτερικού να εξαγοράσει την θητεία του, όπερ και έκανε..»

  …και σας «μεταφράζω» στην λαϊκήν και καθομιλουμένην, για να γίνει πλήρως κατανοητό το πολιτικό ανάστημα του .....ανδρός:

  «Ο Γαβρόγλου ήταν Τούρκος υπήκοος, γεννηθείς στην Πόλη και την κοπάνισε για σπουδές στο εξωτερικό. Όταν έλαβε φύλλο πορείας να καταταγεί στον τουρκικό στρατό ως όφειλε, φοβήθηκε ότι οι Τούρκοι, όπως αρέσκονται, θα τον ξεκώλιαζαν και απευθύνθηκε στους Χουνταίους, να του δώσουν την ελληνική ιθαγένεια που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε.
  Το έπαιξε ανανήψας Έλλην πατριώτης, είχε και κάτι άκρες στο χουντογκοβέρνο (γιατί χωρίς αυτές δεν γίνονταν τότε αυτά τα πράγματα) και την πήρε την ελληνική ιθαγένεια.
  Κραυγάζοντας είμαι Έλλην το καυχώμαι και επειδή είχε ακούσει ότι πολλά γίνονται στα ελληνικά στρατά μεσούσης της Χούντας, ως γαμημένος από γεννησιμιού του άνδρας, έκανε χρήση ενός Νόμου της Χούντας για τους Έλληνες εξωτερικού και εξαγόρασε την θητεία του».

  Ο «τουρκόσπορος» υπουργός της ελληνικής παιδείας, απολογείται γιατί δεν υπηρέτησε, ούτε στον τουρκικό αλλά ούτε και στον ελληνικό στρατό, λέγοντας ότι:

  «Μαλάκας ήμουν να πάω στρατιώτης; Να μου κάνουν τον κώλο να;»…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ