Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Ο φανατισμός και τα αντισώματα

 Σε μια εποχή που στο όνομα της «προόδου» επιχειρούται διεθνώς -με τη χρησιμοποίηση μεθόδων όπως είναι και η μεταναστευτική κρίση- η αλλοίωση και, διάλυση κάθε εθνικής ιδιομορφίας και η υποταγή στα πρότυπα παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας του Σόρος και των ομοίων του, χώρες όπως η Ελλάδα μοιάζουν με αδύναμο κρίκο.

Κάνουν όμως, για άλλη μια φορά, λάθος. Οσες επιθέσεις κι αν επιχειρήσουν, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να αλωθεί και να παραδοθεί. Τα αντισώματά της παραμένουν πολύ ισχυρά.ΛΑΘΟΣ! Η ελληνόφωνη κοινωνία, δεν έχει αντισώματα...  είναι ένα νεκρό μιαρό κορμί.

Γι αυτό, πάψτε να παίζετε με τα μυαλά των ΕΛΛΗΝΩΝ, συγκρίνοντας παλιές εποχές με την σημερινή κατάντια της πλειοψηφίας των κατοικούντων στην Ελλάδα... νεοραγιάδων.
 
ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ και έχει συμβολισμούς...


Στη μακραίωνη Ιστορία του ο Ελληνισμός έχει υποστεί αλλεπάλληλες δοκιμασίες. 

Εχει γνωρίσει ήττες και νίκες, κακουχίες και δόξες. Αντεξε όμως και στις πιο δύσκολες στιγμές έχοντας πίστη στα ιδανικά, στις παραδόσεις και τις αξίες του. 

Αυτά κράτησαν όρθιο τος έθνος μας, αυτά επέτρεψαν στους Ελληνες να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμη κι όταν όλα γύρω τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά...


Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή τα πράγματα γίνονται -χωρίς αμφιβολία- δυσκολότερα. Οι αντοχές συνήθως υποχωρούν και τα ήθη χαλαρώνουν. Η ανέχεια οδηγεί σε παραμόρφωση και μετάλλαξη των κοινωνικών συμπεριφορών, όπως δείχνουν και διάφορα ιστορικά παραδείγματα.

Αυτή προφανώς νομίζουν ότι είναι και η Κερκόπορτα για να περάσουν τις επιδιώξεις τους όσοι θέλουν να επιβάλουν και να νομιμοποιήσουν και εδώ τα αρρωστημένα και επικίνδυνα πρότυπά τους. Το ένα δεν είναι άσχετο με το άλλο. Ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών έχουν κοινό παρονομαστή με την κατάργηση των παρελάσεων και της πρωινής προσευχής, με τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και την απαξίωση της αριστείας. Εχουν προηγηθεί άλλωστε ανάλογα κρούσματα, ενώ επαπειλούνται και άλλα...

Η προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε σταθερής και υγιούς αξίας επί της οποίας η κοινωνία μας σφυρηλατεί διαχρονικά τις άμυνές της δεν είναι τωρινή. Σήμερα γνωρίζει όμως νέα και επικίνδυνη κλιμάκωση. Ο ιδεολογικός φανατισμός που χαρακτηρίζει τον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται με το πολιτικό άγχος της κυβέρνησης να μεταβάλει την ατζέντα και να επαναδιαμορφώσει το ακροατήριό της, με θέματα πέραν του Μνημονίου, εν όψει των επόμενων εκλογών. Είναι ωστόσο μόνον αυτό;

Σε μια εποχή που στο όνομα της «προόδου» επιχειρούται διεθνώς -με τη χρησιμοποίηση μεθόδων όπως είναι και η μεταναστευτική κρίση- η αλλοίωση και, διάλυση κάθε εθνικής ιδιομορφίας και η υποταγή στα πρότυπα παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας του Σόρος και των ομοίων του, χώρες όπως η Ελλάδα μοιάζουν με αδύναμο κρίκο.

Κάνουν όμως, για άλλη μια φορά, λάθος. Οσες επιθέσεις κι αν επιχειρήσουν, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να αλωθεί και να παραδοθεί. Τα αντισώματά της παραμένουν πολύ ισχυρά.

 

Πηγή "Δημοκρατία"

 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ