Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Πιο κοντά στο Βατικανό η Μόσχα! Η διπλωματία των λειψάνων, ο “Οικουμενισμός του λαού”, ο Ιλαρίων και οι εντολές για να καθαιρούνται οι αντι-οικουμενιστές-Πάνω από 2 εκατομμύρια Ρώσοι προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου


Ο Ιταλός Επίσκοπος είπε, πως η ιστορική συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κούβα πέρυσι αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά, αυτή η σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο αν «αναπτυχθεί ολοένα και περισσότερο σε οικουμενισμό του λαού».


Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι Ορθόδοξοι ηγέτες πρέπει να υποστηρίζουν ένα τέτοιο “οικουμενικό όραμα”, και συμπλήρωσε ότι η εμπειρία των λειψάνων, που δάνεισε το Βατικανό στη Ρωσία τους τελευταίους δύο μήνες, μπορεί να σηματοδοτήσει τη σημαντικότερη εξέλιξη του διαλόγου Ορθοδόξων-Ρ/καθολικών από το Δεύτερη Βατικάνεια Σύνοδο, την οποία σημειωτέον δεν αναγνωρίζουν οι Ρώσοι.

Όλων οι μάσκες θα πέσουν... γιατί όχι και της Ρωσικής Εκκλησίας;;;
Όταν ξυπνήσουν οι λαοί, θα αντιληφθούν πως ο εβραιοσιωνισμός έχει καταλάβει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.... ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τι είπαμε πως είναι ο Πούτιν;;;
Χριστιανός Ορθόδοξος και ... αντισιωνιστής;;;
Ας γελάσω...

 


Του Μάνου ΧατζηγιάννηΜε εργαλείο την διπλωματία των λειψάνων η Μόσχα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο Βατικανό προσπερνώντας σε αυτόν τον ιδιότυπο στίβο ακόμη και το Φανάρι.Χθες επέστρεψαν στο Μπάρι τα λείψανα του Αγίου Νικολάου τα οποία έτυχαν θερμότατης υποδοχής στη Ρωσία, τόσο στην Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη, με πλήθος κόσμου να στέκεται επί ώρες στις ουρές για να προσκυνήσει.Αποτέλεσμα της διπλωματίας των λειψάνων, που έρχεται ως συνέχεια των στενών σχέσεων Βατικανού-Μόσχας όπως αυτές διαμορφώθηκαν κυρίως μετά την συνάντηση Κύριλλου-Φραγκίσκου στην Αβάνα πέρυσι, είναι οι δηλώσεις του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Cacucci ο οποίος μίλησε καταρχάς για τη «θερμόταταη υποδοχή των λειψάνων εκ μέρους των ρωσικών θρησκευτικών αρχών και του πληθυσμού εν γένει που υπερέβη όλες τις προσδοκίες και σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα προόδου στις σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων Εκκλησιών.»


Ο νέος όρος που χρησιμοποιείται πλέον είναι ο “Οικουμενισμός του λαού”…


Ο Ιταλός Επίσκοπος είπε ακόμη πως η ιστορική συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κούβα πέρυσι αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά, αυτή η σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο αν «αναπτυχθεί ολοένα και περισσότερο σε οικουμενισμό του λαού».


Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι Ορθόδοξοι ηγέτες πρέπει να υποστηρίζουν ένα τέτοιο “οικουμενικό όραμα”, και συμπλήρωσε ότι η εμπειρία των λειψάνων, που δάνεισε το Βατικανό στη Ρωσία τους τελευταίους δύο μήνες, μπορεί να σηματοδοτήσει τη σημαντικότερη εξέλιξη του διαλόγου Ορθοδόξων-Ρ/καθολικών από το Δεύτερη Βατικάνεια Σύνοδο, την οποία σημειωτέον δεν αναγνωρίζουν οι Ρώσοι.


Ιδού λοιπόν οι εναγκαλισμοί με τον Πάπα, ιδού οι περατζάδες του Ιλαρίωνα στο Βατικανό, τι αποτέλεσμα είχαν… Ξεχάσαμε και την ουνία και όλες τις διαφορές;


Πάντως στο πλαίσιο της επιστροφής των λειψάνων το Νο 2 του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητος των Χριστιανών Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ρωμαιοκαθολικών για να συνοδεύσει το τιμίο λείψανο του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού πίσω στο Μπάρι Ιταλίας.


Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τα μέρη συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων. Πρωτίστως οι συνομιλητές τόνισαν τον έκτακτο χαρακτήρα της μεταφοράς των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου από το Μπάρι στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη το ιερό λείψανο προσκύνησαν συνολικά περισσότερα από 2 εκ. πιστοί. 


Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ τόνισε ότι η μεταφορά των ιερών λειψάνων του πλέον τιμωμένου στη Ρωσία Αγίου κατέστη εφικτή χάρις στη συμφωνία, η οποία επιτεύχθη κατά την ιστορική συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα. 


Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο Κ. Κοχ και τους συνεργάτες του για τη συμβολή στη διοργάνωση του όλου εγχειρήματος, το οποίο είχε τεράστια απήχηση σε ολόκληρη τη Ρωσική Εκκλησία.Ο Καρδινάλιος Κ. Κοχ από την πλευρά του εξέφρασε τη βαθιά του ευαρέσκεια και τη χαρά για τον ενθουσιασμό, τον οποίο επέδειξε ο πιστός λαός λόγῳ μεταφοράς του τιμίου λειψάνου του Αγίου Νικολάου. Το υψηλό στέλεχος της Αγίας Έδρας υπογράμμισε ότι το παράδειγμα της τιμής, με την οποία περιβάλλουν στη Ρωσία τον Άγιο, αποδεικνύει το μεγάλο ρόλο της τιμής των αγίων της αρχαίας Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των υφισταμένων διαφωνιών και προκαταλήψεων μεταξύ των χριστιανών. Οι συνομιλητές συμφώνησαν να συνεχισθεί η διεκκλησιαστική συνεργασία στον ὡς ἄνω τομέα.


Την ίδια στιγμή που γίνονται τέτοια μεγαλοπρεπή ανοίγματα στο Βατικανό, η επίσημη ρωσική εκκλησία έχει βαλθεί να συντρίψει όσους αντιδρούν…


Σκάνδαλο πραγματικό αποτελεί το σχέδιο της νέας Κατήχησης που εγκρίθηκε ομόφωνα από την αρμόδια Βιβλική και Θεολογική Επιτροπή του Πατριαρχείου Μόσχας (υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα) και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως οι αντίπαλοι του Οικουμενισμού θα πρέπει να υπόκεινται σε «κανονικό επιτίμιο»


Το νέο σχέδιο Κατήχησης του Πατριαρχείου Μόσχας αναφέρει:

«Η Εκκλησία καταδικάζει εκείνους που, χρησιμοποιώντας αναξιόπιστες πληροφορίες, στρεβλώνουν σκόπιμα την αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον μη Ορθόδοξο κόσμο και σκόπιμα συκοφαντούν την ιεραρχία της Εκκλησίας, κατηγορώντας την για «προδοσία στην Ορθοδοξία». Σε αυτούς τους ανθρώπους που σπέρνουν σπόρους του πειρασμού ανάμεσα στους συνηθισμένους πιστούς, πρέπει κανείς να εφαρμόζει κανονικά επιτίμια” και συνεχίζει: «Η συμμετοχή στο οικουμενικό κίνημα βασίστηκε πάντοτε στην ορθόδοξη παράδοση, στις αποφάσεις των Ιεράς Συνόδων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και σε όλες τις Ορθόδοξες συναντήσεις … Οι συμμετέχοντες είναι ομόφωνα κατανοούν την ανάγκη να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε διάφορες διαχριστιανικές δραστηριότητες. »


Το σχέδιο αυτό πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, έχει τεθεί επί τάπητος από τον Φεβρουάριο του 2016, όλως τυχαίως την περίοδο που συναντήθηκαν στην Αβάνα της Κούβας ο Πατριάρχης Μόσχας με τον Πάπα Φραγκίσκο.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μόνο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, ειδάλλως μετά την καταληκτική αυτή ημερομηνία δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές οι αλλαγές στο έγγραφο.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:


 1. http://www.pentapostagma.gr/2017/07/%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b7%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%cf%80.html

  Αδίστακτος και καραμασώνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποσο σανο ακομη θα τρωνε οι εβραιοχριστιανοι με τις αιρεσεις του ιουδαιοχριστιανισμου.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. παλι μαλακιες λες μωρη δωδεκαθειστικη κοτα , εχεις κολυση για τα καλα στα Ατικα Νεα , τωρα την εβραιοδωδεκαθειστικη σου τρελλα να πας να την πουλας στα εβραιοπουλα που πανε μαζι με σενα και κραζεται τον εβραιο-απολωνα και τον εβραιο-δια σας στον Ολυμπο , αφου σας μπουχτισουνε πρωτα μπολικο εβραι-σανο βλακα ε βλακα

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ