Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Η Rothschild επιμένει για έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο με επιτόκιο 4,6% - 4,8% - Μαξίμου: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση
 Οι έλληνες τραπεζίτες πάντως συνεχίζουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα σχέδια εξόδου της Ελλάδος στις αγορές. 

 


Δηλαδή, οι  ΜΙΑΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΙΜΟΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, προτείνουν να συνεχιστεί η σκλαβιά των ελλήνων, με την έκδοση ομολόγων.
Διαβάστε εδώ, τι σημαίνει έκδοση ομολόγων, για να μην σας πιάνουν κότσους, τα διάφορα blogs που παίζουν το παιχνίδι των εβραιοσιωνιστών τοκογλύφων.

Καλλιόπη ΣουφλήΟι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια. 
Παρ΄ ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2017 έχει σχεδόν ατονήσει η Rothschild επιμένει θεωρώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές έως τις 26 Ιουλίου με έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες και τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές το επόμενο 10ήμερο. Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει τα εξής:
«είναι αληθές ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές έχει ατονήσει.


Ωστόσο ορισμένοι και μεταξύ αυτών και η Rothschild θα ήθελε να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 5ετές ομόλογο και όχι 3ετές.

Το 3ετές για λόγους εντυπώσεων προσφέρεται καθώς θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο.
Όμως όλοι συστήνουν στην Ελλάδα να βγει στις αγορές με ρεαλιστικό τρόπο, όχι για εντυπώσεις αλλά με στόχο να στείλει ένα μήνυμα.

Το πιο σημαντικό θα ήταν όχι reopening αλλά νέα έκδοση παρά τους περιορισμούς.
Μια δημοπρασία με 5ετές ομόλογο, ύψους 2 δισ. ευρώ και επιτόκιο 4,6% με 4,8% θα ήταν μια καλή επίδοση».

Οι έλληνες τραπεζίτες πάντως συνεχίζουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα σχέδια εξόδου της Ελλάδος στις αγορές. 


Το spread μεταξύ 6μηνων εντόκων και 2ετούς ομολόγου

Το 2ετές – πρώην 5ετές – ελληνικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση μεταξύ 3,56% με 3,30%.

Η απόδοση του 6μήνου εντόκου διαμορφώθηκε στο 2,78% από 2,97% μειώθηκε όπως είχε προβλέψει το bankingnews χωρίς όμως την ουσιαστική συμμετοχή των ξένων.

Με όρους spread η διαφορά 2ετών ομολόγων και 6μήνου εντόκου είναι 0,65% που είναι ίσως…ίσως λογική διαφορά απόδοσης για δύο ομόλογα με διαφορά 1,5 έτους περίπου.

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις το 2ετές ομόλογο θα μπορούσε να μειωθεί στο 3% σε μέση απόδοση και το 6μηνο έντοκο γραμμάτιο στο 2,50%.

Οι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια.

Μαξίμου: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για έκδοση ομολόγου

Φρένο στη φημολογία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο τρέχον έτος (2017) προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εντός του επόμενου 10ημέρου τονίζουν ότι «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση».


Μάλιστα, τονίζουν ότι όπως έχουν δηλώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για μία επιτυχή έξοδο στις αγορές με κύριο γνώμονα την προετοιμασία του εδάφους ώστε από τον Αύγουστο του 2018, το ελληνικό δημόσιο να είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ