Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΠΟΙΟ ΚOΜΜΑ ανοίγει (περιέργως) το δρόμο! ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Κρήτης...


  

Το νέο κράτος το οποίο θα διακρίνεται διοικητικά από δώδεκα (12) διοικητικές περιφέρειες, οι οποίες θα έχουν την ισχύ και την συνταγματική και νομοθετική εξουσιοδότηση να νομοθετούν στα πλαίσια της περιφέρειας, να εκδίδουν ειδικές κανονιστικές πράξεις που θα ισχύουν εντός των γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας και θα εξειδικεύουν νομοθετικά, ειδικά και αποκλειστικά για τους πολίτες της περιφέρειάς τους, το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που θα παράγει το εθνικό κοινοβούλιο. Είπα να τα ψάξω λίγο τα πουλάκια μου... έτσι για να δω τι καπνό φουμάρουν, που λένε και στο  χωριό μου στη Ρούμελη...

Για δες τε τι βρήκα... κι άρχισα να ... "φτιάχνομαι"για μάχη...

Γιατί, αν κατάλαβα καλά, οι τύποι είναι... "βιβλικοί"... ;

Είναι... οβριοί;

Είναι το ... μακρύ περιούσιο χέρι στην Κρήτη;;; 

Μιλάνε για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΝΤΟΝΙΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ;;;

 
Λοιπόν, διαβάστε τους, και ξεφωνίστε τους, γιατί εγώ, αν αρχίσω τα... γαλλικά μου, θα τους πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει.

Κρήτες, μακρυά απ' αυτούς... Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1. Δεν κατάλαβα αυτό το "Τη διάβασα σε τοίχο φίλου.
Με βολεύει, ανοίγει το δρόμο για την αυτονόμηση της Κρήτης", της ... κυρίας Vassiliki Souladaki 

Είναι υπέρ της αυτονόμησης της Κρήτης η μαντάμ;

Υ.Γ..2. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ... ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ!

 
 
Vassiliki Souladaki  
 
 Η πρόταση της ΕΔΕΜ για τις περιφέρειες.
Τη διάβασα σε τοίχο φίλου.
Με βολεύει, ανοίγει το δρόμο για την αυτονόμηση της Κρήτης.

Διαβαστε:
 
 
Πιο συγκεκριμένα, το νέο κράτος το οποίο θα διακρίνεται διοικητικά από δώδεκα (12) διοικητικές περιφέρειες, οι οποίες θα έχουν την ισχύ και την συνταγματική και νομοθετική εξουσιοδότηση να νομοθετούν στα πλαίσια της περιφέρειας, να εκδίδουν ειδικές κανονιστικές πράξεις που θα ισχύουν εντός των γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας και θα εξειδικεύουν νομοθετικά, ειδικά και αποκλειστικά για τους πολίτες της περιφέρειάς τους, το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που θα παράγει το εθνικό κοινοβούλιο. 
 
Σε κάθε περιφέρεια θα λειτουργεί νομοθετικό σώμα που θα ονομάζεται “Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας” στο οποίο θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους νομούς της περιφέρειας.

Ανώτατος διοικητικός άρχοντας της περιφέρειας θα είναι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας, ο οποίος θα πρέπει να είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας. Στην περιφερειακή κυβέρνηση θα συμμετέχουν, δίκην Υπουργών, οι “Επίτροποι της Περιφέρειας”, οι οποίοι θα είναι επίσης εκλεγμένοι στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων.

Ακολούθως θα υπάρχει στην διοικητική πυραμίδα της περιφέρειας ο Νομάρχης, ο οποίος θα εκλέγεται και θα συμμετάσχει ως ισότιμο μέλος στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας. Η τελευταία βαθμίδα, αλλά εξόχως λειτουργική, θα είναι ο Δήμαρχος, που θα εκλέγεται με τον ίδιο τρόπο εκλογής όπως σήμερα και οι δήμοι της επικράτειας θα παραμείνουν ως έχουν.

Το σημαντικότερο όργανο που προτείνουμε είναι το “Κολέγιο των Επιτρόπων” που θα αποτελεί το διοικητικό εργαλείο άμβλυνσης της καταχρηστικότητας και της διάχυσης, με τον πλέον εύστοχο τρόπο, της βούλησης του εθνικού κοινοβουλίου. 
 
 
Στο Κολέγιο των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν όλοι οι κυβερνήτες από όλες τις περιφέρειες, όλοι οι εν ενεργεία Επίτροποι όλων των Περιφερειακών κυβερνήσεων, όλοι οι νομάρχες και οι δώδεκα (12) εθνικοί υπουργοί. Κάθε ψήφισμα των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων της Επικράτειας, για να αποκτά εφαρμοστική ισχύ, θα πρέπει να εγκρίνεται από το Κολέγιο των Επιτρόπων και με την σειρά του το Κολέγιο των Επιτρόπων θα οριοθετεί τα πλαίσια, εντός των οποίων μπορούν να κινηθούν οι Αποφάσεις την Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, σε σχέση με τα νομοθετήματα του Εθνικού Κοινοβουλίου. 
 
 
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιορίζεται ο κίνδυνος της καταχρηστικής λειτουργίας των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, καθώς στόχος μας είναι να καταστήσουμε συναγωνιστικές τις περιφέρειες και όχι ανταγωνιστικές.


Πηγή


Δείτε τι βρήκα... σε μια πρώτη βιαστική ματιά... 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΔΕΜ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

( Ε.Δ.Ε.Μ. )

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης είναι ο πολιτικός φορέας που ιδρύεται με την παρούσα, με σκοπό την απελευθέρωση, την ενεργοποίηση και την δημοκρατική αφύπνιση του κάθε Έλληνα πολίτη, του κάθε ενεργού και παραγωγικού κρίκου της ελληνικής κοινωνίας. 


Η επιλογή του ονόματος αποτελεί για εμάς την πυξίδα της πορείας μας κατά την πολιτική μας σταδιοδρομία και τον φάρο, που θα οδηγήσει κοντά μας όλους τους Έλληνες, που θα φωτίσει τον δρόμο όσων ενστερνιστούν τις αρχές μας και θα μοχθήσουν για το κοινό έργο, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και της μεταρρυθμιστικής προόδου του ελληνικού κράτους. 


Η “Ένωση” δηλώνει την πρόθεση μας να ενώσουμε τους Έλληνες, να ρίξουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να αμβλύνουμε τα ιδεολογικά αδιέξοδα, που μειώνουν και περιορίζουν τις ικανότητες του λαού μας. 


Με το συνθετικό “Δημοκρατική” στο όνομά μας, δηλώνουμε την απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στους δημοκρατικούς θεσμούς, στην υπεράσπιση της αρχής της δεδηλωμένης και την αποδοχή της θέσεως πως η δημοκρατία είναι το μόνον αποδεκτό πολίτευμα και ο θεμέλιος λίθος του ελληνικού κράτους. 


Για εμάς, η ισχυρότερη δύναμη είναι ο λαός και η βούληση αυτού, η οποία εκφράζεται με την απόφαση της πλειοψηφίας, υπερέχει κάθε αρχής, κάθε ιδεολογίας και κάθε σκοπιμότητας. Η δημοκρατία απελευθερώνει και εξελίσσει την κοινωνία των ανθρώπων, καθώς δίνει στην πλειοψηφία την δύναμη να επιλέξει το μέλλον του κράτους και του λαού, να αλλάξει και να μεταρρυθμίσει το θεσμικό πλαίσιο προς το συμφέρον του έθνους και να προστατεύσει τα αναφαίρετα συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος στην προσωπικότητα και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 


Με τον όρο “Έθνική” επιθυμούμε να αναδείξουμε την ιστορική σημασία της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς αυτή είναι το πρωτόλειο κύτταρο του ελληνισμού, μιας και το κράτος, κατά την ιστορική μας πορεία, το απωλέσαμε, την χώρα ομοίως, το έθνος όμως δεν το χάσαμε ποτέ και από το έθνος ως παρακαταθήκη, δομήσαμε εκ νέου και χώρα και κράτος. Ως εκ τούτου η εθνική αναφορά και αναγωγή αποτελεί για εμάς την πυξίδα της πορείας μας κατά τους αιώνες και το μόνο σίγουρο μονοπάτι, που θα οδηγήσει εις το διηνεκές τον λαό μας στον προορισμό του και στην συνεχή ανάπτυξη του και πολιτισμική εξέλιξη. 


Η υπόδειξη “Μεταρρυθμιστική” φανερώνει την επιδίωξή μας για την αλλαγή των παρωχημένων και ξεπερασμένων δομών του κράτους μας και την προοδευτική ανασύσταση των βασικών θεσμών στην δημόσια διοίκηση, ώστε να θεμελιώσουμε ένα κράτος σύγχρονο, ευέλικτο και εύστοχο αναφορικά με τις υποδομές του και τις δράσεις του, ως προς την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και την διαχείριση της  οικονομικής και κοινωνικής υπεραξίας των Ελλήνων.


Το ακρωνύμιο του ονόματός μας σχηματίζει την λέξη-φράση Ε.Δ.Ε.Μ.  που παραπέμπει στον βιβλικό κήπο της Εδέμ, ως συμβολική αναφορά, στο επιθυμητό για εμάς μέλλον των Ελλήνων, αλλά και στην απώλεια  του ένδοξου παρελθόντος μας. 


Η θέληση του κόμματός μας συνοψίζεται στην πρόθεση μας να βρούμε την πολιτική και κοινωνική μας Εδέμ, να μοχθήσουμε για την πληρότητα των αγαθών της δημοκρατίας που θα απολαμβάνει το σύνολο των πολιτών του κράτους μας.


Επίσης, με το ακρωνύμιο Ε.Δ.Ε.Μ. συμβολικά ορίζουμε την ευημερία που χάσαμε ως έθνος, καθώς λησμονήσαμε τα βασικά εθνικά μας γνωρίσματα. 


Μια απώλεια που συνίσταται  στην αναποτελεσματική καθοδήγηση των παλαιών κομμάτων, με την οποία απωλέσαμε την κοινωνική και πολιτική μας Εδέμ. Ως Εδέμ προσδιορίζεται ο κήπος της ευτυχίας και της πληρότητας, καταστάσεων που ούτως ή άλλως αποτελούν την υγιή επιδίωξη κάθε πολίτη και κάθε κοινωνίας.


Για εμάς, η Ελλάδα διέρχεται περίοδο κάμψης και υστέρησης καθώς επιμένει σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης των κοινών υποθέσεων. 


Η μεταρρυθμιστική μας πρόταση πηγάζει από την αποδοχή της βασικής αρχής της δημοκρατίας, η οποία συνίσταται στην τοποθέτηση του πολίτη στο κέντρο του πολιτικού οργανογράμματος και την ανάδειξή του ως την αρχή και τον προορισμό του πολιτεύματος. 


Διαφωνούμε με την εκ του μακρόθεν διοίκηση των κοινών από την πρωτεύουσα του κράτους, καθώς η απόσταση περιορίζει την γνώση του νομοθετικού σώματος για την πραγματική φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες στην επικράτεια της χώρας και στρεβλώνει το προϊόν της δημοκρατίας, αφού οριοθετεί ένα κράτος που λειτουργεί με παρονομαστή τον μέσο πολίτη και όχι τον κάθε πολίτη. 


Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης προτείνει την αναδιάρθρωση του κράτους με στόχο την υπέρβαση της κρίσης και την δημιουργία μιας υγιούς βάσης για μια νέα ελληνική πολιτεία σύγχρονη, δημιουργική και αποτελεσματική, στην οποία το συμφέρον των πολλών θα εφάπτεται με το συμφέρον του κάθε πολίτη. 


Επιθυμούμε την θεμελίωση τριών νομοθετικών σωμάτων και την διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους που συνίσταται στην περιφερειακή διοίκηση υπό την μορφή δώδεκα περιφερειών ανά την επικράτεια της Ελλάδος, καθώς δεν φρονούμε πως είναι ωφέλιμος ο διαχωρισμός του Αιγαίου σε Βόρειο και Νότιο, τόσο για θέματα που άπτονται διοικητικής ευρυθμίας αλλά και Εθνικού συμφέροντος. 


Πιο συγκεκριμένα, το νέο κράτος το οποίο θα διακρίνεται διοικητικά από δώδεκα (12) διοικητικές περιφέρειες, οι οποίες θα έχουν την ισχύ και την συνταγματική και νομοθετική εξουσιοδότηση να νομοθετούν στα πλαίσια της περιφέρειας, να εκδίδουν ειδικές κανονιστικές πράξεις που θα ισχύουν εντός των  γεωγραφικών ορίων της περιφέρειας και θα εξειδικεύουν νομοθετικά, ειδικά και αποκλειστικά για τους πολίτες της περιφέρειάς τους, το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που θα παράγει το εθνικό κοινοβούλιο. 


Σε κάθε περιφέρεια θα λειτουργεί νομοθετικό σώμα που θα ονομάζεται “Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας” στο οποίο θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους νομούς της περιφέρειας.


Ανώτατος διοικητικός άρχοντας της περιφέρειας θα είναι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας, ο οποίος θα πρέπει να είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας. 

Στην περιφερειακή κυβέρνηση θα συμμετέχουν, δίκην Υπουργών, οι “Επίτροποι της Περιφέρειας”, οι οποίοι θα είναι επίσης εκλεγμένοι στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων.


Ακολούθως θα υπάρχει στην διοικητική πυραμίδα της περιφέρειας ο Νομάρχης, ο οποίος θα εκλέγεται και θα συμμετάσχει ως ισότιμο μέλος στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας. 

Η τελευταία βαθμίδα, αλλά εξόχως λειτουργική, θα είναι ο Δήμαρχος, που θα εκλέγεται με τον ίδιο τρόπο εκλογής όπως σήμερα και οι δήμοι της επικράτειας θα παραμείνουν ως έχουν.


Το σημαντικότερο όργανο που προτείνουμε είναι το “Κολέγιο των Επιτρόπων” που θα αποτελεί το διοικητικό εργαλείο άμβλυνσης της καταχρηστικότητας και της διάχυσης, με τον πλέον εύστοχο τρόπο, της βούλησης του εθνικού κοινοβουλίου. 

Στο Κολέγιο των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν όλοι οι κυβερνήτες από όλες τις περιφέρειες, όλοι οι εν ενεργεία Επίτροποι όλων των Περιφερειακών κυβερνήσεων, όλοι οι νομάρχες και οι δώδεκα (12) εθνικοί υπουργοί. 


Κάθε ψήφισμα των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων της Επικράτειας, για να αποκτά εφαρμοστική ισχύ, θα πρέπει να εγκρίνεται από το Κολέγιο των Επιτρόπων και με την σειρά του το Κολέγιο των Επιτρόπων θα οριοθετεί τα πλαίσια, εντός των οποίων μπορούν να κινηθούν οι Αποφάσεις την Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, σε σχέση με τα νομοθετήματα του Εθνικού Κοινοβουλίου. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιορίζεται ο κίνδυνος της καταχρηστικής λειτουργίας των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, καθώς στόχος μας είναι να καταστήσουμε συναγωνιστικές τις περιφέρειες και όχι ανταγωνιστικές.


Η ανώτερη βαθμίδα της εθνικής διοίκησης θα είναι, όπως σήμερα, ο Πρωθυπουργός με το Υπουργικό του Συμβούλιο (που θα το αποτελούν δώδεκα 12 εθνικοί υπουργοί ) και το εθνικό κοινοβούλιο των τριακοσίων βουλευτών.


Ως επιστέγασμα του μεταρρυθμιστικού μας μοντέλου επιθυμούμε την μεταρρύθμιση του Συντάγματος και την αναθεώρησή του αναφορικά με θέματα που υποδεικνύουν την διοικητική διάρθρωση του κράτους και το πρωτόκολλο διαχείρισης των κοινών υποθέσεων, όπως αναφέρεται διεξοδικά στο κείμενο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης.


Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης επιθυμεί την θεμελίωση μιας κοινωνίας ανθρωποκεντρικής, που θέτει ως γνώμονα της δημοκρατίας τον κάθε Έλληνα πολίτη και θα επιδιώξει με όλες της τις δυνάμεις την εξέλιξη της δημοκρατίας και την βελτίωση της ζωής των πολιτών, αλλά και την δημιουργία των βάσεων για μια Ελλάδα προοδευτική και αναπτυξιακή, σπάζοντας τα στενά πλαίσια του σκοταδισμού στην εφαρμογή του διοικητικού μοντέλου της χώρας και αναζωπυρώνοντας την θέληση των Ελλήνων να αλλάξουν το παρόν τους και να δομήσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον.


Για εμάς η Ελλάδα είναι απαρεγκλίτως μια χώρα ευρωπαϊκή και ο προσανατολισμός μας είναι και θα παραμείνει ευρωπαϊκός. 

Εμείς ως Έλληνες, αποτελούμε την μήτρα του ευρωπαϊκού και του δυτικού πολιτισμού και ως εκ τούτου δεν αρμόζει σε εμάς, ως γεννήτορες, να μην συμμετέχουμε ως ενεργοί εταίροι στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα ισχυρή και ανεξάρτητη, ικανή όμως να παράγει ωφέλιμα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ευρώπης ως ένωση και στην εμβάθυνση των Ευρωπαϊκών θεσμών και της εξέλιξης του προϊόντος της δημοκρατίας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.


Αρχή μας είναι η δύναμη της πλειοψηφίας, το συμφέρον των πολλών και η ευημερία της Ελλάδος. 

Με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη θέτουμε τον θεμέλιο λίθο της νέας ελληνικής πολιτείας και πρωτοπορούμε στην εγκαθίδρυση ενός κράτους σύγχρονου και λειτουργικού, απαλλαγμένου από τα αδιέξοδα του παρελθόντος και έτοιμου να οδηγήσει την Χώρα σε ένα μέλλον φωτεινό και αναπτυξιακό.


Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για την ανεξαρτησία της Ελλάδος, για την αυτονομία του κράτους και για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών της έναντι οποιουδήποτε εχθρού, από όπου και αν αυτός προέρχεται. 

Η ευημερία του ανθρώπου εδράζεται στον σεβασμό της ιδιότητας του πολίτη και στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων του πολίτη στα πλαίσια της δημοκρατικής συνταγματικής τάξης. 


Μέλη μας δύνανται να γίνουν όσοι ενστερνίζονται τις καταστατικές μας αρχές, όλοι όσοι επιθυμούν της διεύρυνση της δημοκρατίας, την μεταρρύθμιση του κράτους και την πρόοδο του Ελληνισμού υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του κάθε πολίτη.


Η δημοκρατία υποφέρει όταν δεν εξελίσσεται. Η Ε.Δ.Ε.Μ. κοιτάζει τον κάθε Έλληνα πολίτη και βλέπει σε αυτόν τον άνθρωπο που προοδεύει, που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για το μέλλον όλων μας. 


Διακηρύσσουμε πως η Ελλάδα θα εξελιχθεί, ο Έλληνας γνωρίζει, η δημοκρατία μπορεί.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

8 σχόλια:

 1. ...οχι ρε πουστη μου , αληθεια λενε....σαραντα χρονια θα περιμενουμε το μανα [ορτυκια] να πεσει στην ερημο του σινα [ερημο] και μετα θα δουμε τον κηπο της εδεμ ....πληρωμενα ολα οποιος μπει στον κηπο αρκει να δουλευουν οι αντλιες πετρελαιου ...λενε αφνοι....[μια γιαγια μου της εποχης αυτης , με ειπε οτι ο κηπος της εδεμ ηταν απο τους αλλους φτιαγμενη και μπουκαραν οι ''ερημιτες''και δεν αφησαν τιποτε...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν το ξερετε τι θεσμοθετημενη ισχυ εχουν ΗΔΗ οι περιφερειες; Μεχρι και φορους μπορει να βαλει ο περιφερειαρχης. Μονο που δεν την εχουν χρησιμοποιησει ακομη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τριχες κατσαρες και αρχαια μεγαρα και να φυσαει και νοτιοανατολικος ανεμος οπως λενε εκει στο χωριο μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιο συγκεκριμένα, το νέο κράτος το οποίο θα διακρίνεται διοικητικά από τις δώδεκα (12) φιλες του Ισραηλ ! Α ! Ρε ελληνα, ραγια , κοιμισμενε προδοτη που χρειαζεσαι τον οβριο μαστορα σου ; !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η διάλυση του κράτους περνάει μέσα από την κατάτμηση του σε περιφέρειες. Διαβάστε και λίγο ιστορία και δείτε και τι γίνεται ακόμα σε όλα τα κράτη που διαλύονται σήμερα. Είναι το όραμα της φεουδαρχικής ευρωπαϊκής ένωσης ;που ξεκίνησε με τον καλλικρατη και επιτρέπει σε κάθε δημαρχο η περιφερειάρχη να πουλάει ελεύθερα στους κάθε φουχτελ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θυμηθειτε αυτο"οσο περισσοτερο μπαρουτι ριχνουν,τοσο δυνατωτερα θα εκραγουν,χιχιχιχιχιχι..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. AYTO 8ELOYN OI OBPIOI....

  KPHTH + KYPROS + ISRAHL + KATI PSIXOYLA = TO MEGAMLO ISRAHL


  PRODOTES....

  MAKPYA APO AYTO TO PRODOTIKO EBRAIKO KOMMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μιχαήλ Παλαιοπάνος

  Είναι φανερό και πολλάκις διαπιστωμένο από τ΄αποτελέσματα, ότι ο μογγολο χαζαρο εβραιο σιωνιστο σινο{( θυμάστε το μύθο του Θησέα=των Ελλήνων που θυσιάστηκαν στον Ελληνοατλαντικό πόλεμο και δεν μιλάει καμία πανεπιστημιακή π@@τάνα για τον Τίμαιο του Πλάτωνα) και επέβαλε στον κακούργο σίνα τον πιτυοκάμπτη την ίδια ποινή, που αυτός εφήρμοζε στους περαστικούς=τους λαούς που κατακτούσε}γιαχβεϊστής, έχει πρόγραμμα και παλεύει ασταμάτητα να το εφαρμόσει, διότι εγώ=οι Έλληνες, που το διεπίστωσα, δεν κούνησα ούτε το δαχτυλάκι μου να τον σταματήσω, και αυτός συνεχίζει ανεμπόδιστος το θεάρεστο=γιαχβικό έργο του, της εξαφάνισής μου, από τούτον τον πλανήτη, και δημιουργίας του πειθήνιου και καθαρού είδους της κίτρινης φυλλής, ως πολύ πρόθυμου και υπάκουου.(είδατε πως η Κίνα=σίνας ο πιτυοκάμπτης, μέσα στα τελευταία 10-20 χρόνια, έγινε πρώτη οικονομία, ισότιμη στρατιωτική δύμαμη του ΝΑΤΟ, και όπου νάναι "λένε" αυξάνεται ο σινικός πληθυσμός που ασπάζεται τον χριστιανισμό, και με όλα τα εργοστάσια να έχουν έρθει από τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, ΗΠΑ και ΕΕ, και ώ της ειρωνίας!, πουλάνε σχεδόν κοψοχρονιάς, σ΄όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο-αλήθεια από ποιον πολιτισμό, μήπως τον Ελληνικό;- και κλείνουν τα μητρικά εργοστάσια του πολιτισμένου κόσμου, ο οποίος πολιτισμένος κόσμος, μιλάει πλέον για βαθειά οικονομική κρίση, αλλά την βαθαίνει ακόμα περοσσότερο βγάζοντας στην ανεργία το ντόπιο εργατικό δυναμικό και εισάγοντας λαθρομετανάστες, με την βοήθεια των ΜΚΟ, που ο ίδιος δυτικός τα δημιούργησε και τα δύο, κρίση και λαθρομετανάστες, και και και τελειωμό δεν έχουν οι κρίκοι αυτής της αλυσίδας).
  Το Ελληνικό μου DNA, έθνος, φυλή, γέννος, ενοχλεί και γιαυτό όλα όσα εκούσια ή στην καλλίτερη περίπτωση απαθώς και αδιαφόρως υφίσταμαι.
  Ναί, δεν πάλεψα για την ελευθερία μου, την πατρίδα μου, τον πολιτισμό μου, τις αξίες μου, την παιδεία μου, την διατροφή μου, τον προσωπική μου εξέλιξη, ενημέρωση, νοοτροπία=τρέπω τον νούν προς θετική σκέψη μόνο, δράση, στόχους και τώρα που σέρνομαι στα πόδια των ανθρωπομισητών και απανθρώπων και μισανθρώπων δυναστών μου, κάνω πως δεν καταλαβαίνω το κατάντημά μου, και ορύομαι από του καναπέ(ω)ος για τις οδυνηρές και μη αναστρέψιμες διαπιστώσεις μου, ότι θα το βρούν από τον θεό διότι αυτό είναι άδικο και ο θεός δεν ευλογεί το άδικο, και δώστου ξάπλες και αφ΄ύψηλού θεώρηση των πάντων, εγώ= ο ΄Ελληνας, ενώ η φυλετική μου πολιτιστική μου νομική μου οικογενειακή μου και οργανική εξόντωση=γενοκτονία συνεχίζεται, διότι βλέπεις εγώ πιστεύω ακράδαντα στο σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω και όχι στο "τοις τολμώσιν η τύχη" και στο "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος"
  Αχ, κόκκαλα ιερά των Ελλήνων, πώς μ΄εγκαταλείψατε.
  Αλήθεια, ο παγκόσμιος πόλεμος με τον οποίο μας απειλούν ή στην άριστη περίπτωση εκβιάζουν από ποιούς κατά ποίων και γιατί θέλουν να γίνει, αφού τις καντονοποιήσεις, Σερβίας, Λυβίης, Συρίας, μελετώμενη της Τουρκίας και Ελλάδος γίνονται μ,ετά από συνενοήσεις μεταξύ των. Είδατε ο σιχαμερός εβραιόγερος Κίσσινγκερ πως πήγε στον Πουτ(α)(ι)νάκο, σαν κολητάρι στο κολητάρι, αφού τα βρίσκουν αυτοί, τον παγκόσμιο εναντίον ποιού θα τον κάνουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ