Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕMAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – Η πάλη του δημοσίου ενάντια στην καθίζηση φορολογικών εσόδων
Εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα στέλνει κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων και να προλάβει την καθίζηση των φορολογικών εσόδων.
Πρώτα να απαντήσει δημόσια, η "Ανεξάρτητη - ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αν είναι νόμιμη και μετά, θα πάρει την απάντηση των ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΛΥΣΣΟΔΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ !


Καλλιόπη Σουφλήemail


Εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα στέλνει κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων και να προλάβει την καθίζηση των φορολογικών εσόδων.
Ξεχάσατε να υποβάλετε εγκαίρως περιοδική δήλωση ΦΠΑ ή να πληρώσετε μια δόση φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ;

Η εφορία θα σας εντοπίσει και θα σας στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα. Όταν δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας την περίφημη διεύθυνση no.reply@taxisnet.gr να ξέρετε ότι είναι από την εφορία.


Η no.reply@taxisnet.gr είναι ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιείται από το Τμήμα Α’ Δράσεων Προληπτικής Συμμόρφωσης της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, με στόχο την άμεση και οικειοθελή ανταπόκριση των φορολογουμένων έναντι των φορολογικών τους υποχρεώσεων.


Τα ηλεκτρονικά μηνύματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:


Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας.

Αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (Γ’ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (Β’ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.


Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:


α) ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.


β) Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.


γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.


δ) Πρόσφατες Ληξιπρόθεσμες Οφειλές: όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ές, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.


Τι γίνεται όμως αν έχετε τακτοποιήσει τις φορολογικές σας υποχρεώσεις και λαμβάνετε ηλεκτρονικά μηνύματα;


Εάν έχετε τακτοποιήσει τη φορολογική σας υποχρέωση μετά την ημερομηνία αναζήτησής της στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, τότε λαμβάνετε ηλεκτρονικό μήνυμα εντοπισμού ή υπενθύμισης, αφού η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης δεν έχει ενημερωθεί εγκαίρως για την τακτοποίηση αυτή.

Η ημερομηνία αναζήτησης αναγράφεται πάντοτε στα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού. Σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση, αγνοήστε το μήνυμα που λάβατε.


Τηλεφωνικές οχλήσεις


Εκτός από τα ηλεκτρονικά μηνύματα η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης έχει αναπτύξει δράσεις τηλεφωνικής επικοινωνίας, που αφορούν αξιολογημένες, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ομάδες φορολογουμένων και οφειλετών.

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί τηλεφωνικό κέντρο εξερχόμενων κλήσεων, το οποίο στελεχώνεται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης, με κύρια αρμοδιότητα την τηλεφωνική επικοινωνία με φορολογούμενους πολίτες και στόχο την επίτευξη εκούσιας συμμόρφωσης ως προς την υποβολή των δηλώσεων και την καταβολή των οφειλών.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Δεν πληρώνω φόρους υποτελειας σε κανένα κατοχικο καθεστώς απο το 2010.
  Αν τους βαστάει ας έρθουν να τους πάρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτοι ειναι χιλιες φορες χειροτεροι απο τους τουρκους του 21 και πριν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.ΑΣ ΜΑΣ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ;ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΣ ΤΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ.
  ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ
  ΕΝΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ