Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

H «εισπήδηση» της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας


Οφείλει να προστατέψει το κύρος της Δικαιοσύνης, το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδη αρχή ενός αστικού κράτους δικαίου;».

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το πραγματικό, καθεστωτικό, αποκρουστικό του πρόσωπο. 

Αστειεύεστε... να προστατεύσει την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη, ο ... Πάκης...;
Ποιά Δημοκρατία; Ποιά Δικαιοσύνη;
Ο νταβατζής, από πότε προστατεύει στην πραγματικότητα τις... "ΠΟΡΝΕΣ"; 

Καλλιόπη Σουφλή H «εισπήδηση» της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας


Μάθαμε από γνωστούς και άγνωστους… καραμανλικούς κύκλους, ότι πολύ έχουν πειραχθεί με τα δημοσιεύματα που στοχοποιούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Ένα από αυτά βεβαίως κι αυτό που γράψαμε στο Antinews λέγοντας ότι για να φύγει ο Τσίπρας εδώ και τώρα θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παυλόπουλος για να διευκολύνει τις εξελίξεις.


Ασφαλώς οι θεσμοί, όπως αυτός του Προέδρου θα πρέπει να κρίνονται από τις πράξεις τους και την εν γένει στάση τους σε μείζονα θέματα για το Πολίτευμα και τη χώρα για τα οποία ο ίδιος έχει ορκιστεί πίστη.


Ανεξαρτήτως της συμπάθειας ή αντιπάθειας που έχει κάποιος αρθρογράφος ή αναλυτής για τον κ. Παυλόπουλο, αυτός πρέπει να κριθεί με το πώς προσφέρει τις υπηρεσίες του, πώς επιτελεί το καθήκον που του ανατέθηκε. 

Αν είναι «καλός Πρόεδρος», όπως λένε κάποιοι ή «κακός Πρόεδρος» όπως υποστηρίζουμε εμείς, θα το κρίνει η ιστορία.


Όμως, ο κ. Παυλόπουλος έχει και στόμα και άποψη και πρέπει να εκφράζει τις όποιες αντιρρήσεις του για όσα κακά συμβαίνουν στη χώρα. Δεν μπορεί να ξιφουλκεί μόνο κατά των κακών δανειστών ή των Τούρκων (και καλώς πράττει) αλλά να σιωπά και να βάζει το κεφάλι στην άμμο όταν στο εσωτερικό της Ελλάδας συμβαίνουν τραγικά γεγονότα. 

Όταν συμβαίνει σχεδόν εκτροπή του Πολιτεύματος και πλήρης διάλυση των δημοκρατικών πυλώνων, μεταξύ των οποίων π.χ. η διάκριση των εξουσιών.


Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κάνει λάθη για τα οποία μπορεί να κριθεί. 

Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα οι δικαστές είναι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν λάθη κι αν χρειαστεί να τα διορθώσουν.


Όμως, είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος, είναι ανεξάρτητοι και δεν πρέπει ούτε η εκτελεστική, αλλά ούτε και η νομοθετική να παρεμβαίνει με ωμό τρόπο στη δουλειά τους.


Γράφαμε προχθές ότι ο Πολάκης έχει ξεφύγει… πολλάκις. Όχι μόνο παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη (το ίδιο έκανε και ο Καμμένος άλλωστε με την υπόθεση του ναρκοπλοίου) αλλά ασκεί και πολύ κακή κριτική με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν ο κ. υπουργός νομίζει ότι κάνει τη δουλειά του και προσφέρει υπηρεσίες στη Δημοκρατία με το να κρίνει τις αποφάσεις που δεν του αρέσουν τότε διολισθαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.


Όμως, αν ο Πολάκης είναι αστοιχείωτος, άσχετος, εμπαθής ή απλώς ανόητος, δεν θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Περιμέναμε όλοι, λοιπόν, να τραβήξει το αυτί στον υπουργό του. Αν όχι να τον στείλει να βαράει μπαλωθιές στην Κρήτη, τουλάχιστον να του πει «Παύλο, σταμάτα μας πήρανε χαμπάρι». Όμως, η επίσκεψή του στο υπουργείο αλλά και η απαράδεκτη δήλωση του κ. Τσίπρα, μομφή κατά της Δικαιοσύνης, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την ίδια τη Δημοκρατία.


«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση για να μας θέτουν τέτοια εμπόδια». Αυτή είναι η απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας.

Οι αποφάσεις των δικαστών που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση είναι απλώς «θεσμικά εμπόδια» που οι υπουργοί μπορούν να τα ξεπερνούν. Δίνει δηλαδή ο ίδιος ο Τσίπρας σήμα στους υπουργούς του να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη Δικαιοσύνη και να πολιτεύονται κατά πώς τους γουστάρει ή τους εξυπηρετεί.


Αν αυτό δεν είναι καθεστωτική αντίληψη – κίνδυνος θάνατος για τη Δημοκρατία και τη διάκριση των εξουσιών τότε τι είναι;


Κι εδώ, λοιπόν, επανερχόμαστε στο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Που βρίσκεται άραγε ο κ. Παυλόπουλος να πει δυο κουβέντες στους τυχάρπαστους αυτούς πολιτικούς που βάλλουν κατά των Δημοκρατικών θεσμών; Απ’ όσο γνωρίζουμε ο κ. Παυλόπουλος είναι και σπουδαίος Συταγματολόγος.

Την επιστημοσύνη του κανείς δεν αμφισβητεί, έστω κι αν αμφισβητεί την πολιτική του σταδιοδρομία. Ένας λοιπόν Συνταγματολόγος που γνωρίζει λέξη προς λέξη το Σύνταγμα και που ορκίστηκε να το υπηρετεί, πώς σιωπά σ’ αυτήν την ξεκάθαρη «εισπήδηση» της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.


Ρωτάμε τον κ. Παυλόπουλο, όχι αν είναι καλός ή κακός Πρόεδρος, αν συμπαθεί ή έχει υποχρέωση στον Τσίπρα, αν δεν θέλει να εγκαταλείψει τη θέση του. Τον ρωτάμε αν: «Οφείλει ο Πρόεδρος να παρέμβει σ’ αυτήν την άθλια επίθεση του κ. Τσίπρα και των υπουργών του στους δικαστές; 

Οφείλει να προστατέψει το κύρος της Δικαιοσύνης, το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδη αρχή ενός αστικού κράτους δικαίου;».


Αυτό είναι το μείζον ερώτημα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το πραγματικό, καθεστωτικό, αποκρουστικό του πρόσωπο. 


Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και να απαντήσει αν είναι σε θέση να προστατέψει τη Δημοκρατία μας από τους εχθρούς της.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
  Σαν σήμερα το 2015, ήταν η μέρα μας. Η μέρα που ο λαός έγινε κυβέρνηση. Για τρία εικοσιτετράωρα.
  Σήμερα πρέπει να θυμηθούμε πάλι την μεγάλη προδοσία που υπέστη ο λαός μας.

  Σαν σήμερα, 3 Ιουλίου 2015 στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα έγινε αυτό που έπρεπε εκείνη την στιγμή ανάτασης του Ελληνικού ήθους και του πνεύματος. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέκλυσαν το Σύνταγμα στην Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, σε μία συγκέντρωση που πέρασε σε μαζικότητα τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων του 2011 αλλά και αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981! Οι τράπεζες ήταν κλειστές, οι όποιες καταθέσεις στον αέρα, παρόλα αυτά ο λαός είχε μιλήσει και είχε πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές! Κεντρικός ομιλητής ο προδότης Αλέξης Τσίπρας, που τότε ΔΕΝ θα υπόγραφε Μνημόνια. Για όσους τον ακούγαμε προσεκτικά ήταν φανερό πως ήταν πιο πίσω από το πνεύμα των συγκεντρωμένων. μίλαγε για διαπραγμάτευση όταν οι δανειστές μας απειλούσαν και ο λαός του ΟΧΙ μίλαγε για ρήξη! Απλά ελπίζαμε ότι αυτός ο λαός θα τον παρασύρει......
  ΤΟ 2015, τέτοια μέρα ο λαός ανέλαβε την εξουσία και ας είχε την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανατριχιάζουμε βλέποντας τον λαό του ΟΧΙ τότε στο Σύνταγμα.... Ανατριχιάζουμε όταν βλέπουμε το παρακάτω βίντεο, με χιλιάδες Αθηναίους στην στάση του Μετρό στο Σύνταγμα θυμωμένους με τα ΜΜΕ που έκαναν στυγνή τρομοκρατική προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ, να βρίζουν τους δημοσιογράφους-όργανα των καταπιεστών του λαού!Αυτός ο λαός, ο λαός του ΟΧΙ προδόθηκε από τον Τσίπρα και την ομάδα του. Σήμερα στην μεγάλη του πλειοψηφία είναι απελπισμένος και φαινομενικά παραδομένος. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει...Δεν σε προδίδουν κάθε μέρα, τόσο στεγνά! Ακόμα και αν μέρος του ακολούθησε τον Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το έκανε από απελπισία και σήμερα με την εφαρμογή των μνημονίων τον εγκαταλείπει και περιμένει πειστική, εναλλακτική, ριζοσπαστική πρόταση.Αυτός ο λαός, ο περήφανος, ο λεύτερος, ο λαός του ΟΧΙ, σύντομα θα αναλάβει πάλι τα ηνία της χώρας και αυτή τη φορά ΟΡΙΣΤΙΚΑ!
  Γιάννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απ’ όσο γνωρίζουμε ο κ. Παυλόπουλος είναι και σπουδαίος (?) Συvταγματολόγος....
  OBPIOS KYRIWS YPALLHLOS
  NA PARAITH8EI O PRODOTHS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O MASONOS SYNTAGMATOLOGOS KAI YPALLHLOS TVN EX8RWN
  NA SHKW8EI NA FYGEI APO THN ELLADA.
  EINAI PRODOTHS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ κα ΠΟΠΗ, ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ......ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ !!!
  ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ !!!!!!! ...................ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ !!!!! ............... ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ..... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ...............................................................ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ !!!!!!!!!!!!! .......................... .........ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ..... ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ Ι Δ Ι Ο Ι !!!!!!!
  .......ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,.......................................... ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ,........... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ -KATAΘΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ --ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ---ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...... ΔΙΑΒΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!! και εκτυπώστε από εδώ : https://www.facebook.com/groups/986790621349334/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.
  ΚΑΜΜΕΝΟΙ, ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ Κ.Ο.Κ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
  ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΤΕΙΤΕ, ΟΤΙ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ!!

  http://www.pentapostagma.gr/2017/06/%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b7%ce%b4%ce%ad%ce%b6%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1.html

  Λεσβία Σουηδέζα επίσκοπος θέλει να κατεβούν οι σταυροί από τις εκκλησίες επειδή δεν τους θέλουν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ηταν ολα φυσιολογικα να γινουν αυτα απο ενα τουρκοεβραιο ,οσο για τον πακη ειναι ιδικη περιπτωση προδοτη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ