Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Goldman Sachs: Το 2018 τα μέτρα για το χρέος μαζί με 4ο μνημόνιο και νέα λιτότητα - Το ελληνικό δράμα τελειώνει Δεδομένου ότι η  Goldman αναμένει η ΕΚΤ να ξεκινήσει το tapering του QE τον Ιανουάριο του 2018 και  ότι η σαφήνεια γύρω από τα μέτρα του ελληνικού χρέους θα  προκύψει το νωρίτερο την άνοιξη του 2018, φαντάζει απίθανο να προλάβει η Ελλάδα την ένταξή της στο QE.

 Η εβραιογερμανικών συμφερόντων τράπεζα των σκανδάλων, προαναγγέλλει το νέο μνημόνιο και την απάνθρωπη λιτότητα και ... ισχυρίζεται πως το δράμα μας, τελειώνει.


ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ... 

ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ... ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


Τι είπαμε πως είναι η ΕΚΤ;;;; Πληροφορίες για την τράπεζα των οβριών, στην συνέντευξή μου στον δημοσιογράφο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ (εδώ)


Καλλιόπη ΣουφλήΣύμφωνα με την Goldman Sachs, τα μέτρα για το χρέος θα συνοδευτούν από τέταρτο μνημόνιο, νέα λιτότητα, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει οριστικά εκτός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ 
 
Για... παύση στο ελληνικό δράμα κάνει λόγο σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, στην οποία υποστηρίζει ότι η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα αρχίσει την άνοιξη του 2018.
 


Σύμφωνα όμως με την Goldman Sachs, τα μέτρα για το χρέος θα συνοδευτούν από τέταρτο μνημόνιο, νέα λιτότητα, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει οριστικά εκτός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
 


Ειδικότερα, στην 7σέλιδη ανάλυσή της για την οικονομία της Ευρωζώνης με τίτλο «European Economics Daily: Smaller Euro area countries punching above their weight» και ημερομηνία 19 Ιουλίου 2017, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Goldman Sachs παρέχει ένα update στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.


Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στις 15 Ιουνίου 2017 επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ, της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών η οποία οδηγεί στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.
 


Μετά από μήνες συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών,  σχετικά με τη φύση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος (Αύγουστος 2018), οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε υποχώρηση των εντάσεων και όχι σε επίλυση του θέματος.


Η δήλωση του Eurogroup επανέλαβε τις προηγούμενες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους όταν λήξει το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα το 2018.
Ωστόσο, δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών των μέτρων.
 


Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Eurogroup, "η ακριβής ποσοτικοποίηση αυτών των μέτρων θα επιβεβαιωθεί στο τέλος του προγράμματος ", υπογραμμίζει η Goldman Sachs.
 


Επιπλέον, το Eurogroup διατήρησε τους μεσοπρόθεσμους στόχους για το πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και στο 2% στη συνέχεια.
 


Το ΔΝΤ αντιτίθεται σε αυτούς τους στόχους (τους οποίους θεωρεί  μη ρεαλιστικούς) και αρνείται την παροχή χρηματοδότησης, έως ότου συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Παρόλα αυτά το Ταμείο συμφώνησε να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς κεφάλαια, με την Goldman Sachs να χαρακτηρίζει τη συμμετοχή του συμβολική και όχι σημαντική, δεδομένου ότι ο η εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM την περασμένη εβδομάδα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της.
 


Η συμφωνία καθιερώνει την άνοιξη του 2018 ως την επόμενη σημαντική πράξη στο ελληνικό δράμα.
 


Οι θεσμοί θα διαπραγματευθούν τα ακριβή μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα, ενδεχομένως παράλληλα με ένα τέταρτο πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής και συνοδευτικά μέτρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Όλο και λιγότερο πιθανή η συμμετοχή στο QE

Όσον αφορά την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ, η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρα για το χρέος, την καθιστά όλο και λιγότερο πιθανή. Τον Μάιο του 2017, ο Benoit Coeuré, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι " Η σαφήνεια σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου επιλέξιμα από την ΕΚΤ".
 


Σύμφωνα με την Goldman Sachs, κυριολεκτικά, αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο QE στα μέσα του 2018.


Ο Coeuré δήλωσε επίσης ότι η ανεξάρτητη Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους (DSA) από την ΕΚΤ θα μπορούσε να φθάσει σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτήν του ΔΝΤ σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποκλείσει και οριστικά την Ελλάδα από το QE.Δεδομένου ότι η  Goldman αναμένει η ΕΚΤ να ξεκινήσει το tapering του QE τον Ιανουάριο του 2018 και  ότι η σαφήνεια γύρω από τα μέτρα του ελληνικού χρέους θα  προκύψει το νωρίτερο την άνοιξη του 2018, φαντάζει απίθανο να προλάβει η Ελλάδα την ένταξή της στο QE.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ,ΒΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑ ΓΕΝΕΕΣ,ΑΛΗΤΕΣ.ΑΠΟ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ,ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ,ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΕ ΣΑΣ ,ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΣ,ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ,ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΣΕΓΟΝΑ ΣΑΣ,ΑΛΗΤΕΣ.ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ