Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, αφυπνίζονται επιτέλους! Έκρηξη αρνήσεων υποβολής δήλωσης


  


Όταν μάλιστα ενημερώνεται από τον λογιστή του ότι η φορολογική επιβάρυνση από την εκκαθάριση της δήλωσής του θα είναι υψηλή, επιλέγει να μην την υποβάλλει και βεβαίως το πρόβλημά του δεν είναι τα 100-200 ευρώ που θα προστεθούν σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο. 


Επιτέλους άρχισαν ν' αφυπνίζεται ο λαός.

Η άρνηση υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σημαίνει πως ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ.


Καλλιόπη ΣουφλήΈκρηξη αρνήσεων υποβολής δήλωσης


 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να μην υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις εμπρόθεσμα, καθυστερώντας μήνες, ακόμη και δύο-τρία χρόνια, σκοπίμως.


Από 100 έως 500 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος και ουσιαστικά αφορούν τους… συνεπείς φορολογουμένουςΜε αυτόν τον τρόπο «ετεροχρονίζουν» τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, κερδίζοντας χρόνο, που θεωρούν ότι έχουν ανάγκη ή χρειάζονται για να ολοκληρώσουν κάποιες φορολογικές ρυθμίσεις. Τα πρόστιμα για μη εμπρόθεσμη δήλωση εισοδήματος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά και ουσιαστικά αποτελούν «κίνητρο» για να μην υποβάλλει κάποιος δήλωση.


Όταν μάλιστα ενημερώνεται από τον λογιστή του ότι η φορολογική επιβάρυνση από την εκκαθάριση της δήλωσής του θα είναι υψηλή, επιλέγει να μην την υποβάλλει και βεβαίως το πρόβλημά του δεν είναι τα 100-200 ευρώ που θα προστεθούν σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο.

Από 100 έως 500 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος και ουσιαστικά αφορούν τους… συνεπείς φορολογουμένους.

Αναλυτικά, τα πρόστιμα είναι τα εξής:

-100 ευρώ για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία, δηλαδή για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα

-250 ευρώ για νομικά πρόσωπα που έχουν απλογραφικά βιβλία, δηλαδή για όσους αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα

-500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, δηλαδή έχουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμα επιβάλλονται και όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Αναλυτικότερα:

-Εάν το αποτέλεσμα εκκαθάρισης της αρχικής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος είναι μηδενικό ή πιστωτικό και της εκπρόθεσμης χρεωστικό, τότε το πρόστιμο είναι 100 για τα φυσικά πρόσωπα, 250 για τα νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα με διπλογραφικά βιβλία.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που η εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστική, ενώ το αποτέλεσμα της τροποποιητικής αυξάνει τον λογαριασμό για τον φορολογούμενο.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις που το χρεωστικό οφείλεται μόνο στο τέλος επιτηδεύματος, το πρόστιμο περιορίζεται στα 100 ευρώ.

-Εάν η αρχική εκκαθάριση της δήλωσης είναι μηδενική και η εκκαθάριση της τροποποιητικής πιστωτική, τα πρόστιμα είναι 100 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως των βιβλίων που τηρούν.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που τόσο η εκκαθάριση της αρχικής όσο και της τροποποιητικής είναι πιστωτική, αλλά και στην περίπτωση που η αρχική δήλωση είναι χρεωστική και το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της τροποποιητικής είναι χρεωστικό αλλά με μειωμένο ποσό καταβολής. 


Στην τελευταία περίπτωση, όμως, θα πρέπει το ποσό της αρχικής εκκαθάρισης να έχει καταβληθεί.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ-ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ.
  Πές τα χρυσόστομη..
  31/7 πρέπει να πληρώσουμε την πρώτη δώση της εφορίας.
  Επίσης μέχρι 31/7 όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν και να
  αποδόσουν το ΦΠΑ του Ιουνίου στο Δημόσιο.

  Αν συνενοηθούμε... λέω αν ... έστω και το 80% να μην
  πληρώσει 3-5/8 παραιτείτε η κυβέρνηση και πάμε για εκλογές τον Σεπτέβρη.

  Αλλα με σαφή προειδοποίηση για την επόμενη
  επίδοξη Πρωθυπουγάντζα: "ΟΙ ΜΑ@@ΚΙΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΖΩΑ. ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ

   Διαγραφή
 2. Ποιά αφύπνιση; Για νυχτερινό κατούρημα σηκώθηκαν και μετά πάλι για ύπνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παπαρια αφύπνιση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσυ ακομα κοιμασαι αφου νομιζεις οτι οι Ελληνες ακομα κοιμουνται...
   Εσυ εισαι πολυ ξυπνιος !

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ