Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Το μυστηριώδες νησί «φάντασμα» στον κόλπο του Μεξικού

 Η ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους νησιού είχε καταγραφεί σε αρκετούς χάρτες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1535 και 1775. 

Τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει σε κάποιο χάρτη και μία αποστολή προς αναζήτηση νησιού δεν είχε κάποιο αποτελέσματα. 

Τι σχέση μπορεί να είχε ένα μικρό νησί με την κυβέρνηση του Μεξικού, των ΗΠΑ και τα …πετρέλαια!100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της χερσονήσου του Γιουκατάν στο Μεξικό βρισκόταν, αν υπήρχε
πράγματι, ένα νησί με το όνομα Bermeja.


Η ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους νησιού είχε καταγραφεί σε αρκετούς χάρτες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1535 και 1775. Τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει σε κάποιο χάρτη και μία αποστολή προς αναζήτηση νησιού δεν είχε κάποιο αποτελέσματα.Το 1857, το Bermeja επανεμφανίστηκε σε ένα χάρτη των ΗΠΑ και από τότε μέχρι το 1946, το μυστηριώδες νησί περιελήφθη στα βιβλία που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση του Μεξικού. Αλλά η μυστηριώδης αύρα δεν έφυγε ποτέ από το νησί.Το 1997 η μεξικανική κυβέρνηση αποφάσισε να εξερευνήσει την περιοχή επισήμως και να μάθει τι συνέβαινε με ένα από το νησιά της. Οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Δεν βρέθηκε τίποτα και έτσι το μυστήριο απλώθηκε περισσότερο πάνω από το νησί “φάντασμα”.
 


Μετά από αυτή την ανεπιτυχή αναζήτηση, δεκάδες φήμες και “θεωρίες συνωμοσίας” άρχισαν να εμφανίζονται, και όλες τους είχαν ένα κοινό πράγμα: Το Πετρέλαιο.
 


Εκείνη την εποχή, αρκετές εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει διαδικασίες ανευρέσεως πετρελαίου, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Οι θεωρίες σχετικά με το νησί Bermeja και τις εταιρείες πετρελαίου είναι πολλές είχε φήμες.


Ένας Μεξικανός πολιτικός, γερουσιαστής ο José Angel Conchello, ανέφερε ότι το Bermeja είχε “εξαφανιστεί” από την κυβέρνηση του “οικειοθελώς!” Μετά τη δήλωση αυτή, ο γερουσιαστής πέθανε σε ένα μυστηριώδες αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Κατά το έτος 2000, όταν είχαν οριοθετηθεί τα θαλάσσια σύνορα του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών, το νησί του Bermjea δεν ήταν πουθενά.Vermeja
 


Μια εκτεταμένη έρευνα που διεξήχθη το 2009 από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού επιβεβαίωσε την απουσία του νησιού Bermeja. 

 Έτσι δεν υπάρχει και δεν υπήρχε προφανώς ένα νησί που να ονομάζεται Bermeja; 

Μήπως οι παλαιοί χαρτογράφοι έκαναν λάθος κατά την δημιουργία των χαρτών εκατοντάδες χρόνια πριν; Αυτό φαίνεται απίθανο. 

Πως ένα νησί εμφανίζεται σε διάφορες επίσημες καταγραφές τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από το Μεξικό;
 


Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο λόγος που αυτό δεν υπάρχει σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι η CIA κατέστρεψε το νησί για την επέκταση της οικονομικής ζώνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
 


Η σημασία ύπαρξης του νησιού είναι υψηλή, διότι αν υπάρχει η όχι, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει να καθοριστούν τα όρια για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πετρελαίου στις λεγόμενες “τρύπες Ντόνατ” που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, προς όφελος των Ηνωμένων Πολιτειών.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ