Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη ΒενεζουέλαΑυτό το μέτωπο για εμάς είναι ζωτικής σημασίας. Κάνουμε συζητήσεις. Με τον Αλέκο Αλαβάνο και το «Σχεδίο Β» έχουμε συμφωνήσει για αυτό το μέτωπο, βρισκόμαστε σε έναν θετικό δρόμο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Πλεύση Ελευθερίας». 

Βεβαίως απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση μέχρι στιγμής αλλά εμείς επιμένουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε δημοκρατική ανατροπή στη χώρα. 


Θέλουμε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο. Υπάρχει κοινό έδαφος για να διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο και προγραμματικό».

Λαφαζάνη, ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΟΒΡΙΟΙ...
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΠΕΣ ΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΡΟΚΑΛΑ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΣΑΙ ΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΑΒΑΝΟ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΚΚΕ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΤΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ.

ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ, Ή ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, Ή ΟΒΡΙΟΣ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ.Καλλιόπη Σουφλή
Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη ΒενεζουέλαΝέα στοιχεία για τα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργαζόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ, αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.


Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.


Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν «όχι ευρώ πάση θυσία», κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αυτό ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το οποίο όμως τελικά δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως το εναλλακτικό σχέδιο περιελάμβανε ανάμειξη του στρατού για την δημόσια τάξη ή την διανομή τροφίμων και χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες «κινδυνολογικές».


Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να είπε ότι θα πετάξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την τράπεζα της Ελλάδος «με τις κλωτσιές», ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως παίζει ένα «κακόγουστο θέατρο».


Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως υπάρχει προοπτική συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με τα κόμματα του Αλέκου Αλαβάνου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο αυτού του φορέα στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. 


Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος


Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδέχθηκε πως το «εναλλακτικό σχέδιο» που ο ίδιος είχε εκπονήσει και γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιαλάμβανε εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εκτύπωση της νέας δραχμής.


«Η Τράπεζα της Ελλάδος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα γινόταν τράπεζα υπό τον έλεγχο των Αθηνών, υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Αθήνας, και όχι της Φρανκφούρτης. Αυτή η τράπεζα θα είχε το αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης χρήματος. Θα ασκούσε την εθνική νομισματική πολιτική υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.


Θα υπήρχε δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο. Είχε κατατεθεί ένα ειδικό σχέδιο, ότι θα μπορούσε να κοπεί με τον τρόπο που λειτουργούσε το νομισματοκοπείο. Υπήρχε η δυνατότητα για μια γέφυρα η οποία χρηματοδοτικά θα μπορούσε να στηριχθεί με τρόπους τους οποίους έχω καταθέσει.


Η δέσμευση μας ήταν ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Η δέσμευση μας ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Εγώ από την αρχή ήμουν κατά του ευρώ. Θεωρούσα ως επιλογή ότι έπρεπε η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.


Για το ενδεχόμενο η νέα δραχμή να υφίστατο υποτίμηση ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Τα χρήματα δεν θα έχαναν την αξία τους. Απλά από ευρώ θα μετατρέπονταν σε δραχμές. Δεν θα είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε υποτίμηση η νέα δραχμή. Αλλά και αν σε μια φάση κριθεί αναγκαία μια λογική, μικρή υποτίμηση αυτή δεν είναι προς θάνατον. Με τη δραχμή ζήσαμε πάρα πολλές υποτιμήσεις».


Δισεκατομμύρια από τη Ρωσία


Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως το 2015, μπροστά στον κίνδυνο η χώρα μας να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, είχε εξασφαλίσει από τη Ρωσία μια βοήθεια κάποιων δισεκατομμυρίων ως προκαταβολή για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση.


«Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα.
Ο αγωγός για τον οποίον έγινε η συμφωνία, αν εφαρμοζόταν θα άλλαζε πολλά δεδομένα και οικονομικά για την Ελλάδα και δεδομένα εξωτερικής πολιτικής, θα απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.


Εγώ είχα διασφαλίσει ότι θα παίρναμε και μια προκαταβολή (κάποια δισεκατομμύρια) έναντι των ωφελειών που θα είχαμε από την λειτουργία του αγωγού η οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ανακούφιση της χώρας εκείνη την περίοδο.


Θα εδίδετο η προκαταβολή, αλλά μεσολάβησε η υπογραφή του μνημονίου, η απομάκρυνση μου από το υπουργείο και η Ελλάδα επανήλθε στη λογική του ευρω- ατλαντικού οικοπέδου.


Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους.


Η βοήθεια θα ήταν κάποια δισεκατομμύρια, μια προκαταβολή που θα εδίδετο στη δημόσια εταιρεία που θα συμμετείχε στον αγωγό. Η προκαταβολή θα ήταν υποβοηθητική, θα ήταν μια μικρή ανάσα για την χώρα».


Πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα


Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν ήταν παρών σε συζητήσεις για την παροχή βοήθειας από τη Βενεζουέλα, αλλά παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει βοήθεια και από την λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου.


«Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια»;


Διαφωνίες


Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει επίσης ότι όταν έφθασε η ώρα υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου υπήρξε διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Διαφωνούσαμε σταθερά εγώ και ο Τσίπρας στο θέμα του ευρώ. Εγώ ήμουν σταθερά προσηλωμένος στην άποψη ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να έχει μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία μέσα στην ευρωζώνη. Πολύ περισσότερο όταν μπήκαμε κάτω από τη μπότα των μνημονίων. Εκεί ήταν η διαφωνία μας από την αρχή. Όμως συμφωνούσαμε και οι δυο –υποτίθεται- ότι θα έπρεπε να καταργηθούν σε κάθε περίπτωση τα μνημόνια. Και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα βάλουμε το ευρώ πάνω από τα μνημόνια. Για αυτό και η θέση του κόμματος ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Δηλαδή όχι και με μνημόνιο μέσα στο ευρώ. Επομένως θα περίμενε κανείς, και έτσι θα έπρεπε να γίνει με βάση τις προγραμματικές μας δηλώσεις».


Ο ρόλος του στρατού


Ο κ. Λαφαζάνης στην συνέντευξη του στον «ΒΗΜΑ FM» αρνήθηκε κατηγορηματικά πως στο εναλλακτικό σχέδιο υπήρχε ανάμειξη του στρατού με οποιονδήποτε τρόπο.


«Δεν υπήρχε πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να εξασφαλίσει την δημόσια τάξη. Για να περάσουμε από το ευρώ στη δραχμή. Είναι εντελώς κινδυνολογικά αυτά. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, είμαστε μια χώρα που δεν έχουμε Δημοκρατία. Δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας σε αυτή χώρα. Στη χώρα υπάρχει δικτατορία του ευρώ και της μνημονιακής χούντας. Τίποτα από όσα έχουν γίνει στη χώρα από το 2010 δεν έχει τη λαϊκή έγκριση. Εδώ ένα «ΟΧΙ» είπε ο λαός και το μετέτρεψαν πραξικοπηματικά σε «ΝΑΙ».


Το σχέδιο του Βαρουφάκη


Αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Λαφαζάνης ήταν επικριτικός απέναντι του.
«Ο κ. Βαρουφάκης παίζει ένα κακόγουστο θέατρο, αξιοποιεί την καταστροφική του παρουσία το εξάμηνο στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλεί επικοινωνιακή δύναμη και ισχύ. Αυτό το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από αυτά που λέει τα πιο πολλά είναι ανακριβή. Συναγωνίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακρίβειες τον Αλέξη Τσίπρα».


Κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο


Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως υπάρχει προοπτική συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με το δικό του κόμμα και τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αλέκου Αλαβάνου.


«Η θέση η δική μας είναι ότι αυτή την ώρα χρειάζεται όλες οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο θα οδηγήσει σε ήττα τις μνημονιακές δυνάμεις και θα ανοίξει ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης για την Ελλάδα.


Αυτό το μέτωπο για εμάς είναι ζωτικής σημασίας. Κάνουμε συζητήσεις. Με τον Αλέκο Αλαβάνο και το «Σχεδίο Β» έχουμε συμφωνήσει για αυτό το μέτωπο, βρισκόμαστε σε έναν θετικό δρόμο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Πλεύση Ελευθερίας». 


Βεβαίως απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση μέχρι στιγμής αλλά εμείς επιμένουμε. 

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε δημοκρατική ανατροπή στη χώρα. 


Θέλουμε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο. Υπάρχει κοινό έδαφος για να διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο και προγραμματικό».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Είχε εκπονήσει σχέδιο ο Λαφαζάνης? Γελάνε και οι κότες. Όλοι ξέρουμε από ποιόν κλέβει όλα αυτά που λέει, το θέμα είναι ότι ως ανίδεος περί οικονομικών ακόμα και αυτά που κλέβει δεν μπορεί να τα υποστηρίξει ο κακομοίρης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχουν την εντυπωση τα λεπρο-οβρια σκουλικια
  οτι μολις ανακυκλωθουν δεν θα τους αναγνωρισουμε...
  Οτι θα κανουν την μουχλα... άρωμα...

  Βρε αι στο διαβολο σκουλικια !

  Το συστημα που προσπαθειτε με νυχια και με δοντια να διατηρησετε ζωντανο, για να σωθειτε,
  εχει αρχισει να βρωμα θανατιλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή πιστεύω πως ο ελπιδοφόρος ΑΥΤΌΣ ΣΩΤΉΡΑΣ μας ''έβλαψε την Συρία'' όσο κανείς άλλος, επαναλαμβάνω παλιότερο σχόλιό μου.

  Αντικειμενικά αν το δεις, Ο Παναγιώτης δεν είναι ένας Τυχαίος Αριστερός Εξουσιαστής, Είναι

  Μακράν, ο πλέον αποτελεσματικός ολετήρας, αρωγός Του ''Συστήματος'' στα ''δύσκολα'' και φρακοφόρος βαρκάρης της Αχερουσίας, ταγμένος για Το Τελευταίο Του Τόπου, Του Λαού και Του Έθνους Ταξείδιον,

  Μακράν, ο πλέον πιστός, διαχρονικός σύμμαχος Όλων των Μνημονιακών Κυβερνήσεων στον Αγώνα Τους για Την εντός ευρωζώνης Σωτηρία μας,

  Μακράν, ο πλέον χαρισματικός ανθυποηγετίσκος που αξιώθηκε την Υπέρβαση, Το Θαύμα Θαυμάτων : Να καθησυχάσει, αποκοιμίσει και πείσει για τον, δίκην αρχαίας τραγωδίας, από μηχανής θεό, έναν αιφνιδιασμένο, σοκαρισμένο, πανικοβλημένο και καλομαθημένο στην καναπεδάτη ''βολή'' του λαό, ρίχνοντας την ''μπάλα στην εξέδρα'' για πάνω από τέσσερα χρόνια, με μία και μόνη, άκρως πειστική κι ελπιδοφόρο, παραμυθία Του ''Άστους να ψηφίσουν όσα Μνημόνια θέλουν, όταν έρθουμε Εμείς θα τα καταργήσουμε με ένα και μόνο Άρθρο ενός Νόμου.''

  Έπαιξε και Κέρδισε. Η Τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, ''Του Βγήκε''. Έτσι, ΚΌΝΤΡΑ στο Νόμο των Πιθανοτήτων που αποκλείει καρκινοπαθής με καθολικό, επιθετικό καρκίνο να μην ανησυχήσει όταν ο γιατρός του ανακοινώσει πως αφού καταρρεύσει κι είναι πιά νεκροζώντανος, Αυτός, με ένα και μόνο υπόθετο, θα τον ξανακάνει ''περδίκι'', Ο Κυρίαρχος Λαός, τοις του Παναγιώτη ρήμασι πειθόμενος, -θες γιατί, κακώς, εμπιστεύτηκε πάλι το φως στο βάθος του τούνελ, θες γιατί δέχτηκε, ως μάνα εξ ουρανού, το (όποιο) άλλοθι για την ατολμία του, θες γιατί πίστεψε πως Ο Θεός δε θα επιτρέψει να εκτεθούν στα μάτια μας οι Άγιοι Γέροντές Του με αβάσιμες προφητείες- περίμενε μάταια Το Λυτρωτικό Σεφέρι που, φυσικά, δεν ήρθε ΠΟΤΈ.

  Κι είναι μέγα λάθος να πεις ''Μα, κι ο Αλέξης είπε πως θα σκίσει τα μνημόνια, αλλά δε τα'σκισε'', γιατί είναι ασύγκριτα ''μεγέθη''. Ενώ Ο Αλέξης ήταν Ο Άγνωστος Χ, μία ''ευγενική χορηγία'' του (κάθε) Αλαβάνου, Ο Παναγιώτης ήταν Ο Σύντροφός σου, που περπατήσατε Μαζί κάτω από τα πανώ, Ο Άνθρωπος της διπλανής πόρτας, Εκείνος που αξιώθηκε φωτοστέφανο κτηθέν εν τω πάλαι ποτέ Στρατεύματι, που κάποτε αγαπήσαμε, πιστέψαμε και εμπιστευτήκαμε.

  Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο λόγος που περίμενες πως Ο Σύντροφός σου θα αισθανθεί την ανάγκη να δικαιολογηθεί, έστω και τυπικά, υποστηρίζοντας πως, ως Τυφλός, Κωφός κι Ανοϊκός, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε και (ως εκ τούτου) δεν ανησύχησε από το ότι :

  Ορδές παλαιοπασοκοκουταλοφόρων όχι μόνο προσχώρησαν στον ΣΎΡΙΖΑ, αλλά και επανίδρυσαν το ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο ''ΤΙΤΆΝΙΑ'', ως Συνισταμένη του ΣΎΡΙΖΑ,

  Τόσο προεκλογικά ο Αλέξης, όσο και μετεκλογικά ο Γιάνης διαβεβαίωσαν τους δανειστές πως θα παραμείνουμε στο Ευρώ, ''καίγοντας'' έτσι τον ''Έντιμο Συμβιβασμό'' και

  Η, μετά Πρώτη Φορά Αριστερά, Διαπραγματευτική Ομάδα ήτανε ΑΜΙΓΏΣ ΠΑΣΟΚΙΚΉ, προφανώς από φόβο μήπως κι ανησυχήσουν Οι Γ.Α.Π., Μπένυ, Γκουρού Κώστας κ.λ. Μνημονιακοί Εθνευεργέτες μας.

  Ψήφιζε Τον Σύντροφό Σου με τα ελαττώματά Του, Ουδείς, άλλωστε, Αναμάρτητος. Τι άλλο να πει κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ''Αυτό το μέτωπο για εμάς είναι ζωτικής σημασίας. Κάνουμε συζητήσεις. Με τον Αλέκο Αλαβάνο και το «Σχεδίο Β» έχουμε συμφωνήσει για αυτό το μέτωπο, βρισκόμαστε σε έναν θετικό δρόμο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Πλεύση Ελευθερίας».
   Βεβαίως απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση μέχρι στιγμής αλλά εμείς επιμένουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε δημοκρατική ανατροπή στη χώρα.''

   Τελικά, δεν είναι μόνο ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΣ (τα παραπάνω σε περίληψη)

   Παλεύουμε για Το Καλύτερο. Είναι απλά θέμα χρόνου Η, μετά Σταύρωση, Ανάσταση,

   είναι και εκτός Τόπου και Χρόνου, Σάκχαρο στα Ύψη ή Προϊούσα Άνοια; ας το πει ο γιατρός Του.

   ''Θέλουμε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο. Υπάρχει κοινό έδαφος για να διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο και προγραμματικό''

   Θα αναρωτηθείς: Ρε, μπας και κάνει την ''πλάκα'' Του; μα πάλι θα πεις: Καλά, τόσο χοντρή; κι Εκείνος τότε θα ρωτήσει: Γιατί, Ποιός μου Το Απαγορεύει;

   Διαγραφή
 4. ΚΥΡΊΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟ ΓΤΠ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΆ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ Η ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ;;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑ
  ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΙ τσιφουτηδες δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα ορκιζονται στο ταλμουρ τους , και κανουν το καθηκον τους !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ