Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Χαμός στη δική Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Η πρόεδρος εκκένωσε την αίθουσαΤο...θερμόμετρο χτύπησε  κόκκινο στη δικαστική αίθουσα όταν η κυρία Γεωργαντά ανέφερε πως από τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κατέληξε πως το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4 με 5%!.

Τότε το ακροατήριο άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει  «προδότες», «κρεμάλα στο Σύνταγμα»  με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη.


ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΑΝΔΡΕΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Παρά το πόρισμα Πεπόνη, από την πρώτη στιγμή, ήμουν απόλυτα σίγουρη και το γνωρίζουν και η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


Χαμός στη δική Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Η πρόεδρος εκκένωσε την αίθουσαΕν μέσω έντονων αντιδράσεων του ακροατηρίου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ και πανεπιστημιακού Ζωής Γεωργαντά, η οποία επανέλαβε  πως ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη το νόμο, έχοντας «άμεσο δόλο» και πως «είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος». 


Όσον αφορά στο ζήτημα της διατήρησης για διάστημα μερικών μηνών, παραλλήλως με τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και υπαλληλικής ιδιότητας στο Δ.Ν.Τ, η κυρία Γεωργαντά διερωτήθηκε : 

«Έχει διαφορά αν το κανείς για 11 μήνες ή δέκα χρόνια; 

Ο Γεωργίου ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία. 

Ήθελε να πάρει θέση μετά στη Γκόλντεν Σάκς. 

Αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δε θα επιλέγονταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αλλά ούτε καν ως μέλος διότι δεν είχε θέση καθηγητού».


Το...θερμόμετρο χτύπησε  κόκκινο στη δικαστική αίθουσα όταν η κυρία Γεωργαντά ανέφερε πως από τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κατέληξε πως το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4 με 5%!.

Τότε το ακροατήριο άρχισε να χειροκροτεί και να φωνάζει  «προδότες», «κρεμάλα στο Σύνταγμα»  με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη.


«Είχαμε ένα από χαμηλότερα ελλείμματα του 2009. Είχαμε χρέη αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση και μεγάλης διάρκειας» τόνισε επίσης η κυρία Γεωργαντά με το κοινό να ξεσπά εκ νέου και τη πρόεδρο να ζητά από κάποιους να εξέλθουν της δικαστικής αίθουσας.


Κοινό : Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!

Πρόεδρος : Αυτό που το λέτε; Στο δικαστήριο;

Κοινό : Όχι το λέω στον πρώην πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου.

Πρόεδρος : Περάστε έξω!


Ενώπιον του δικαστηρίου εξετάστηκαν επίσης πρώην στελέχη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ.


Μεταξύ αυτών οικονομολόγος και πρώην διευθυντής της ΤτΕ Γεώργιος Συμιγιάννης. 

Η έδρα του δικαστήριού επέμεινε στις ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα για το εάν υπήρξε μελέτη για να ενταχθούν οι 17 ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του 2009.


Πρόεδρος : Τις μελέτες τις είδατε; Ξέρετε αν ολοκληρώθηκαν; Μπορεί και να δικαίωναν τον κ. Γεωργίου! Κοιτάξατε να δείτε αν ολοκληρώθηκαν;


Μάρτυρας : Όχι, δεν είχαμε την δυνατότητα.


Πρόεδρος : Ποια δυνατότητα; Μέλη του ΔΣ ήσασταν όχι διακοσμητικά στοιχεία. Να πάτε στα γραφεία των υπαλλήλων και να τα ζητήσετε! Μήπως δεν είχατε την αρμοδιότητα και την είχε μόνο ο Πρόεδρος; Λέτε δηλαδή ότι είχανε τα στοιχεία οι υπάλληλοι και δεν τα είχατε εσείς;


Σε αυτό το σημείο παρενέβη το πρώην μέλος του ΔΣ, Νίκος Λογοθέτης εξηγώντας : «Δεν μας επέτρεπε ο Γεωργίου να δούμε οποιοδήποτε υπάλληλο. Αυτό έγινε από τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά (...) Δεν υπήρχαν πουθενά μελέτες. Από τον Αύγουστο του 2013 που λάβαμε γνώση της δικογραφίας είχαμε περισσότερα στοιχεία».


Ο κ. Συμιγιάννης τόνισε επίσης στη κατάθεση του ότι «Η Ελλάδα είναι στα στατιστικά στοιχεία χωρίς καμία υποσημείωση από το τη Eurostat από τον Οκτώβριο του 2010, για 14 συνεχείς φορές επί επτά συναπτά χρόνια», προσθέτοντας : «Είμαι επαναπαυμένος ότι δόθηκαν τα σωστά στοιχεία γιατί και ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία».


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Σκορδάς τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου σχετικά με το εάν τα στοιχεία για το έλλειμμα έπρεπε να περάσουν από το ΔΣ, «σαφέστετα έπρεπε! Πουθενά δεν ανέφερε ο νόμος ότι ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του και χωρίς το επταμελές συμβούλιο». 

Παράλληλα, επισήμανε πως ποτέ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει εάν η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν σωστή.


Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Ιουλίου 2017 ενώ σημειώνεται πως αύριο λήγει η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο όσο αφορά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου κι άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που βαρύνονταν με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. 


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Οι ερωτήσεις τής καλά δασκαλεμένης προέδρου υπέρ τού γεωργίου, δείχνουν ότι η συνεχής παρέμβαση τής μασονικής στοάς τον καθιστά αθώα περιστερά. Τον ένοχο τον προστατευουν και με το να μη τελεσιδικούν την υποθεση, ώστε οι προθεσμίες έφεσης να λήγουν και να μη μπορει η αντίδικος να προχωρήσει. Ούτε ένα από τα κόμματα της Βουλής δεν σταθηκε δίπλα στους μηνυτές, παρά σιωπούν μη θέλοντας να καταρρεύσει όλο αυτό το σατανικό σχεδιο αποδόμησης τού έθνους μας. Άλλως τε και το γεγονός ότι στηρίζουν τους λαθρέποικους στην Ελλάδα, αυτό από μόνο του φθάνει γιά να χαρακτηριστούν ως ανέντιμα και φονικά όπλα τού συστήματος κατά τής πατρίδας μας.
    Μόνο η θεία δίκη μπορεί πλέον να συμμαχήσει με την κυρία Γεωργαντά και τούς έντιμους συνεργάτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μας εχει δεσει η εβραιομασονια ; Ξιφος να κοπουν τα δεσμα , αν οι αντιπροσωποι τις δικαιοσυνης φανουν ανικανοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ