Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Δεν είναι ποτέ αργά…
Δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις την αλλαγή, οι δείκτες του ρολογιού θα δείχνουν πάντα ότι είναι η σωστή ώρα, η στιγμή που θα καταλάβεις, θα κατανοήσεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, το καλύτερο. Αξίζει τον κόπο να το πάρουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Εσύ, έχεις το κουράγιο;


53846-Today-Is-Never-Too-Late


Gianni Potamussis


…να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζεις περισσότερα.

Όταν ψάχνεις την ευτυχία δεν είναι ποτέ αργά, μπορεί να κάνεις λάθη, χιλιάδες λάθη όμως δεν είναι ποτέ αργά να σκεφτείς το δικό σου καλό. 


Δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις την αλλαγή, οι δείκτες του ρολογιού θα δείχνουν πάντα ότι είναι η σωστή ώρα, η στιγμή που θα καταλάβεις, θα κατανοήσεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, το καλύτερο. 


Πολλοί, συχνά, αυτοκατηγορούνται γιατί δεν κατάλαβαν αμέσως πως η κατάσταση, η οποιαδήποτε κατάσταση, ήταν αφόρητη, δεν κατανοούν το πώς συνέβη και άντεξαν τόσο πολύ πριν αντιδράσουν. 

Πρέπει να λάβουμε υπ όψιν ότι ο εγκέφαλός μας, ειδικά η περιοχή που συνδέεται με τα συναισθήματα, είναι ιδιαίτερα «απρόθυμη» στις αλλαγές, συνεπώς είναι φυσιολογικό να λέμε: «προσπάθησε να αντέξεις λίγο ακόμα» , «θα φτιάξουν τα πράγματα». Όταν όμως περνά ο χρόνος και δεν αλλάζει τίποτα, η αίσθηση της δυστυχίας παραμένει ίδια, τότε είναι καιρός που πρέπει να πεις στον εαυτό σου: «αξίζω κάτι καλύτερο».


Αξίζουμε, πάνω απ’ όλα να ξανακατακτήσουμε την ηρεμία μας. Σκεφτείτε το. Δεν είναι ποτέ αργά να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η λέξη «αργά»

Είναι αργά όταν χάνουμε λόγω αργοπορίας ένα ραντεβού, όταν ξεχνάμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό με την κατσαρόλα επάνω. Όταν είναι αργά, δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. 

Όταν όμως μιλάμε για την ζωή, την δική μας ζωή, η λέξη «αργά» δεν υφίσταται, στην αναζήτηση της ευτυχίας αυτή η λέξη δεν υπάρχει. Είναι πάντα η σωστή στιγμή για την αναζήτηση της ευτυχίας.

Ο παράγοντας «φόβος» 

Είναι ο φόβος το φράγμα που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν επιτρέπει την αναζήτηση-κατάκτηση της ευτυχίας ή τουλάχιστον να πλησιάσουμε αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που βρίσκεται μερικά βήματα από την προσωπική μας… comfort zone. 


Ένα πράγμα που κάνουμε συχνά , χωρίς να το συνειδητοποιούμε, είναι να καμουφλάρουμε τον φόβο με την παράδοσή μας: «είναι ότι έχω στη διάθεσή μου», «πρέπει να το υπομείνω», «αν το αφήσω ίσως είμαι χειρότερα». 

Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να κρύβουμε τον φόβο, ώστε να μένουμε παγιδευμένοι σε αυτόν, γιατί απλά έχουμε «παραδοθεί».  

Όποιος παραδίνεται και σταματά να αγωνίζεται είναι καταδικασμένος σε μια αργή δυστυχία που οδηγεί σε μια κρυφή και ανυπόφορη αυτοκαταπίεση. 


Ο φόβος στην πραγματικότητα είναι μια αίσθηση συναγερμού όταν βρεθούμε μπροστά σε κάποιον κίνδυνο. Είναι λάθος να κρύψουμε, να μην ακούσουμε, να παραβλέψουμε αυτό το συναίσθημα. Χρειάζεται να το καταλάβουμε, να το δουλέψουμε και στο τέλος να δράσουμε με τον σωστό τρόπο. 

Δεν πρέπει να έχουμε «τον φόβο του φόβου». Είναι σημαντικό να μάθουμε να τον αναγνωρίζουμε, να τον ακούμε, γιατί είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ανησυχίας και άσχημης εσωτερικής διάθεσης.


Η καλύτερη στιγμή είναι ΤΩΡΑ 

Είπαμε η λέξη «αργά» δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην ευτυχία ή στην αναζήτηση της. 


Γνωρίζουμε ακόμα πως ο φόβος είναι ένα μήνυμα που προειδοποιεί όταν δεν είμαστε καλά και όταν η κατάσταση που βιώνουμε είναι αφόρητη. Και γιατί δεν αντιδρούμε; Το να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε τον φόβο, το να εντοπίσουμε τις ανασφάλειες θα μας επιτρέψει να απελευθερωθούμε από όλες τις φοβίες που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε ως προσωπικότητες. Σε αυτό το σημείο, πιθανόν, βιώνετε μια περίπλοκη φάση της ζωής σας, δουλειά, οικογένεια, αγάπη, προσωπικές καταστάσεις. 


Μερικές φορές μικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλα αποτελέσματα, για αυτόν το λόγο, οφείλουμε να βρούμε λύσεις σε τούτες τις περίπλοκες δυσκολίες που μας πνίγουν, που μας κλέβουν ενέργεια και αισιοδοξία. 

Η λύση, σε πολλές περιπτώσεις, βρίσκεται στη δράση, να ξεπεράσουμε την γραμμή της φοβίας για την comfort zone, την ακινησία και πάνω απ’ όλα σκέψεις όπως: «το δικό μου τραίνο πέρασε» ή «τώρα πια είναι αργά».  

Η καλύτερη στιγμή, η δική σας στιγμή είναι ΤΩΡΑ.

Η ικανοποίηση της μεγάλης απόφασης

Ο φόβος μας συντροφεύει πάντα, ιδιαίτερα όταν αποφασίζουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα, την αλλαγή που θα μας αφήσει αρκετά στην… πλάτη. Δεν γνωρίζουμε τι θα βρούμε ή αν αυτό που κάνουμε θα έχει αίσιο τέλος . 

Ο φόβος θα είναι ένας αχώριστος …φίλος. Τέλος , σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ένα φόβο γεμάτο ελπίδα, γιατί είναι όλα νέα, καινούργια και γιατί, επιτέλους, παίρνουμε στα χέρια τη ζωή μας. Να κάνουμε το μεγάλο βήμα είναι εμπειρία, είναι πλούτος. 

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά. 

Ο καθένας από εμάς αξίζει το καλύτερο, σε κάθε στιγμή της ζωής. 

Αν περιμένουμε οι άλλοι να μας το προσφέρουν… αλίμονο μας,

Αξίζει τον κόπο να το πάρουμε με τις δικές μας δυνάμεις.
Εσύ, έχεις το κουράγιο;
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ