Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ Μια προσέγγιση στο γρίφο , γιατί οι Έλληνες δεν εξεγείρονται
Μήπως τελικά σε αυτή  την χώρα  οι περισσότεροι είναι λαμόγια ;! 

Μήπως γι αυτό δεν κουνιέται φύλο και οι Νεοέλληνες  το έχουν ρίξει στα μπάνια ;

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο


Από  την «δημοκρατική» μεταπολίτευση και μετά η  περίεργη σε νόημα και ειρμό  αυτή λέξη  άρχισε να χρησιμοποιείται  όλο και περισσότερο   με στόχο να καταδείξει το είδος και την ποιότητα  των ανθρώπων, που κυριαρχούν  πρωτίστως  στο Δημόσιο βίο της χώρας. Στην με αύξουσα  γεωμετρική πρόοδο  χρησιμοποιούμενη μέσα στην κοινωνία  μας ,περίεργη  αυτή λέξη, χωράει  ο άνθρωπος  που μετέρχεται τα πάντα  , αρκεί να περνά αυτός καλά, με άλλα λόγια ο βολεμένος ,που κάνει τα πάντα για την δική του την  «ευημερία» ,ακόμη κι αν βλέπει τους άλλους να πεθαίνουν… αν μάλιστα σηκώσουν ανάστημα , φροντίζει να οδηγηθούν στο πυρ το εξώτερο….

Και επειδή στις παλαιότερες δεκαετίες  το όνειρο του Νεοέλληνα ήτανμια θέση  στο Δημόσιο , για να είναι αραχτός , να μη παράγει τίποτε 
, περιμένοντας να πάρει σύνταξη , για να κάθεται στον απατηλό κόσμο , που του έφτιαξαν  οι κατά καιρούς μυσαροί πολιτικάντηδες, γι αυτό αναπτύχθηκε ολίγον κατ ολίγον αυτή η δηλητηριώδης  τσουκνίδα . 


Η σχέση είναι αμφίδρομη .Για να υπάρξουν λαμόγια  πρέπει να υπάρχουν κάποια άλλα λαμόγια της πολιτικής  που τους διόριζαν σε θέσεις δημοσίου   έναντι τυφλής υπακοής  αλλά  και  στυγνής συναλλαγής άγρας ψήφων. 

Εν ονόματι της «θρυλικής»Δημοκρατίας μας, γαρνιρισμένης από σοσιαλιστική ουτοπία, αλλά και άρωμα ψευτοδεξιών, (τι ωραία πρόσμειξη , ε;) οι υπουργοί διόριζαν , οι βουλευτές διόριζαν , χωρίς αξιοκρατία  όλα τα γνωστά κομματόσκυλα, που όντας χαραμοφάηδες  το μόνο που τους ενδιέφερε  ήταν ο αρρωστημένος συνδικαλισμός τους  και όλα τα άλλα  ας πάνε στο καλό και έχει ο Θεός… (θυμηθείτε την αποφώλια  εικόνα του ψευτο τσαμπουκά Φωτόπουλου από τον νευραλγικό χώρο της ΔΕΗ).

Έτσι δυστυχώς διαμορφώθηκε  το έκτρωμα  που λέγεται Δημόσιο, αφού σε αυτό εισχώρησαν  άνθρωποι χωρίς πρωτίστως  ήθος, άνθρωποι οσφυοκάμπτες ,  δουλικά υποτελείς στους κομματικά  εγκάθετους προϊσταμένους  τους. Υπάλληλοι  διπλοπρόσωποι  αλλά και ρουφιάνοι,  από τους οποίους υπέφεραν και  υποφέρουν  οι λίγοι  έντιμοι εναπομείναντες .

Οι τελευταίοι θέλοντας να προσφέρουν   και να διαφυλάξουν το Δημόσιο συμφέρον  έβαζαν στήθος για να αποκρούσουν τα κακώς κείμενα  της Διαφθοράς ,της μίζας  και της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι. Ως επιβράβευση για την σθεναρή και κρυστάλλινη  αυτή των θέση ,έπαιρναν δυσμενή  μετάθεση στις εσχατιές της Ελλάδος, δυστυχώς  πολλάκις πλαισιωμένη  και με ακατανόητη πειθαρχική αλλά και ποινική Δίωξη.

Τα λαμόγια ήταν εκείνα που  προωθούσαν  τους  ημετέρους  για να παίρνουν σημαντικά  δημόσια έργα με συνεχείς εκπτώσεις  στους μειοδοτικούς   διαγωνισμούς. 

Στην συνέχεια όμως οι ανατιμήσεις  έδιναν και έπαιρναν  προς δόξα του κυρίαρχου  λαού. 

Στα δημόσια Νοσοκομεία  η κατάσταση  ήταν και είναι ζοφερή , αφού τα λαμόγια τα έχουν κάνει μπάχαλο, κανείς δεν μιλά για τις εξόφθαλμες παρατυπίες  και παρανομίες,  οι κατά καιρούς  Διευθυντές δίνουν λόγο στον Υπουργό ή  στον βουλευτή  ,τους οποίους  και μόνο αυτούς θέλουν  να  ευχαριστήσουν, ως σύγχρονους καίσαρες ,  έστω κι αν το Νοσοκομείο παρουσιάζει  εφιαλτικές ελλείψεις. 

Είναι  ολοφάνερη  η εξάρτηση του Δημόσιου χώρου από το φαύλο πολιτικό μας σύστημα  με την ανίερη συναλλαγή   πολιτικών , που διορίζουν  αφειδώς  τους δικούς τους άχρηστούς  κομματικούς στρατούς. 

Λαμόγια στα χρόνια της κίβδηλης  Δημοκρατίας   παρεισέφρησαν και υπάρχουν  στα ΜΜΕ , υποταγμένων  στην ανάλγητη εξουσία, φαινόμενο  που απασχόλησε  ακόμη και πρόσφατα την ελληνική πραγματικότητα, όπου η ανάλγητη και αδίστακτη κυβερνητική   κλίκα θέλησε με νόμο να ποδηγετήσει  γι ακόμη μια φορά τον τύπο.   

Δούρειοι ίπποι  στην  εξασφάλιση  τάχα ισονομίας , ισοπολιτείας, λαμόγια στην «διπλή ηθική»  της τάχα διαφάνειας  αλλά συνάμα θολής συγκάλυψης , αφού βλέπουμε ποιοί στοχοποιούνται  ενώ τόσοι και τόσοι απαλλάσσονται από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, την μιαρή Βουλή…

 Δεν το βλέπετε  άλλωστε , πως ενώ  τα στοιχεία βοούν σε βάρος τους τελικά η Βουλή αίρει  τις αμαρτίες  των(βλ. χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην   υπουργού  Οικονομικών επί εποχής του τάχα εκσυγχρονιστικού Σημίτη, στην πραγματικότητα αρχιερέα της Διαπλοκής)  , μια με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , μια με τις βραχείες παραγραφές  μια με τις περιβόητες εξεταστικές επιτροπές . 

Το θέατρο του παραλόγου κορυφώνεται , όταν το σύστημα βγάζει τα λαμόγια στο «γυαλί» για να μιλήσουν για την τάχα ταπεινή  ζωή τους ,για τα καθαρά χέρια τους , για την σκευωρία εναντίον τους  από τους συνωμοτικά κινούμενους  αντιπάλους τους  κι ας πήγαν φυλακή.! Τώρα   το  σύστημα των λαμογιών , τους θέλει  να ενδύονται την  χλαμύδα του  τιμητή  και αθώου και να διεκδικούν αποκατάσταση, γιατί οι σύντροφοι τους έβαλαν φυλακή  .Λαμόγια  πρωτοστατούν και στο σκοτεινό τραπεζικό σύστημα ,  με το θανάσιμο εναγκαλισμό των κεφαλαιακών ελέγχων(capital controls) σε όποια αναφαινόμενη επιχειρηματικότητα  Ελλήνων, ζείδωρο μονοπάτι  για την ανάκαμψη  μέσα  στην οικονομική καταχνιά.

Λαμόγια  όμως και στον εν πολλοίς συμβιβασμένο κλήρο , που δεν έχει το θάρρος  να σταθεί , όπως ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι , όπως ο Μακαριστός  Χριστόδουλος στις εσχατιές της οικουμένης  που με τους διαπρύσιους  λόγους του ξυπνούσε από τον βαθύ λήθαργο  την καθεύδουσα,   ελληνική  κοινωνία .

Τα είπαμε όλα αυτά  για να φανεί ξεκάθαρα , πως τα λογής- λογής λαμόγια συνδέονται και διαπλέκονται μεταξύ τους από τον ένα τομέα στον άλλο  , γι αυτό και κυριαρχούν ακόμη …Τα λαμόγια έγιναν και αλλτρουϊστές ,αφού νοιάστηκαν  για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»των λογής -λογής λαθρο-μεταναστών  φαινομενικά μεν μπροστά , άλλα  όμως  κάνουν από πίσω ,αφού  τους πήραμε χαμπάρι  και με την πρώτη ευκαιρία  συστήνουν ΜΚΟ για  δυνατές αρπαχτές και ρεμούλες …

Τα μνημόνια δεν ήλθαν από μόνα τους…Η ψεύτικη και διαβρωμένη δημοκρατία μας τα έφερε ,  και   φροντίζει ακόμη   γι αυτό .Με κάθε κόστος να μη πειραχθούν τα λαμόγια. Αλλιώς τι ζόρι  τραβούν  οι οθνείοι  κοσμοκράτορες να μας επιβάλλουν κι όλας να  πληρώσουμε τον Γεωργίου  για τις χθαμαλού επιπέδου  υπηρεσίες   του(!)  προς τον αξιοθρήνητο αυτό λαό; Αλλιώς την δόση δεν την βλέπουμε!  

Μήπως τελικά σε αυτή  την χώρα  οι περισσότεροι είναι λαμόγια ;! 

Μήπως γι αυτό δεν κουνιέται φύλο και οι Νεοέλληνες  το έχουν ρίξει στα μπάνια ; 

Όμως κακά τα ψέματα με όλα αυτά , το μέλλον υποτονθορύζει την δήωση μας! 

Παράλληλα  βέβαια η στάση μας προευτρεπίζει –προετοιμάζει τον όλεθρο Γιατί  σε αυτή την χώρα της «φαιδρής πορτοκαλέας», τα λαμόγια κυριαρχούν. 

Υπάρχει  άραγε σοβαρός αντίλογος σε όλα αυτά; Νομίζω , πως όχι!    

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Στο τέλος όμως θα πέσει πολύ κλάμα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tι εγραψες Ηλια !!! δεν υπεγραφα φακελλους δαπανων προηγουμενων ετων , χωρις να γνωριζω περι τινος προκειται , προισταμενοι τοτε ευελπιδες το ''75 μογγολοι , σκυθες τη καταγωγη και βαλε και ακομη με κυνηγουν χακιστολοι παιδια των προηγουμενων εκβιαστων. Η οικογενεια μου συγγενεις και φιλοι τραβηξαν ΝΗΛΕΣ απο τις παρακολουθησεις τηλεφωνων ...Δεν μπορουσαν να χονεψουν ορισμενοι σκαταρχες της εποχης του πενηντα και τα παιδια των τα χακιστολα και τα ενστολαμπλε οτι υπηρχαν και υπαρχουν αξιοπρεπεστατα κατωτερα ''τεμαχια'' που δεν ηταν κλεφτρονια και δεν ακουγαν τις υποσχεσεις ...''θα πας μεταθεση εκει που θελεις''!!!τι γινοτανε μεχρι το 2000 που γνωριζω!!!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΑΒΔΗ Μ ΑΓΑ ΤΟΝ ΣΚΑΤΑΡΧΗ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΣΚΥΘΗ ΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ....ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΑΣΟΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ.....γουρουνοστολοι βαρβαροι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ εως να πεθανω ....συν ακομη εκατονταδες περιστατικα δικα μου και απο δικους μου.....ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ Α Β Δ Η Μ Α Γ Α Δ Ε Σ γαμω τον γενιτσαρισμο σας χωριατλαμαδες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΟΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ,ΣΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ,ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΩΜΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επιτέλους κάποιος κατάλαβε τι συμβαίνει
  οι νεοέλληνες είναι ακριβώς τα ίδια σκατά με αυτά που ψηφίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ12 Ιουλίου 2017 - 10:18 μ.μ.

  Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 4 ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ , ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΡΘΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΣΜΑ ΜΑΣ! ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ