Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ! Απίστευτο το μέγεθος της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ,ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!Καίει το ΠΑΣΟΚ η GOLDMAN SACHS 

 

Ξεχνάμε... γι αυτό χρειάζεται επανάληψη και υπενθύμιση...


Καλλιόπη Σουφλή
Νέες αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή «καίνε» το ΠΑΣΟΚ που τώρα σπεύδει να ομολογήσει  ότι τα swaps του 2001 της Goldman Sachs του Kώστα Σημίτη είναι αυτά που διόγκωσαν το έλλειμμα το 2009!
Ο κύριος «dear Paul…» Ανδρέας Γεωργίου το κατέθεσε άλλωστε προχθές ξεκάθαρα λέγοντας ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της δημοσίευσης των στατιστικών στοιχείων όλων των κρατών–μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που αφορά τα στοιχεία του 2006 έως το 2009, «η Eurostat εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την ποιότητα των στοιχείων που αναφέρθηκαν από την Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πλεόνασμα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης για το 2009, σχετικά με την ταξινόμηση ορισμένων δημόσιων οργανισμών και σχετικά με την καταγραφή των off market swaps».
Xαρακτηριστικά στις επίμονες ερωτήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το πόσο επιβάρυναν  τα swaps του Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανέφερε πολύ καθαρά ότι «η επίπτωση στο χρέος της γενικής κυβέρνησης για το 2009 ήταν 5,33 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 2,26 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» .
 
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. διευκρίνισε ότι.. «τα swaps δεν επηρέασαν μόνο το 2009, αλλά και τα προηγούμενα έτη καθώς από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το αρχικό swap, το μεγάλο της Goldman Sachs το 2001, το χρέος της γενικής κυβέρνησης μπορεί να επιβαρύνθηκε κατά 2,8 δισ. ευρώ, αλλά όταν αυτό τέθηκε υπό  επαναδιαπραγμάτευση μετά και άλλαξε χέρια, η αγοραία του αξία αυξήθηκε και έφτασε το 2008–2009 να είναι 5,3 με 5,4 δισ. ευρώ…» .
 
Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου μάλιστα «κάρφωσε» και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας πως ο πρόεδρος της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, ζητούσε «επίμονα τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τα swaps αυτά από τον Απρίλιο του 2010» αλλά  τα στοιχεία «δεν είχαν παρασχεθεί από τις ελληνικές αρχές…».

Οταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Πρωτόπαπας, ζήτησε να αποσαφηνίσει  ποιες ήταν «αυτές οι αρχές», ο κ. Α. Γεωργίου απάντησε πως «τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά στο υπουργείο Οικονομικών που δεν τα είχε δώσει…», σπεύδοντας να πει πως «εγώ στα τέλη Αυγούστου επικοινώνησα με το υπουργείο Οικονομικών, ζήτησα να σταλούν αυτά τα στοιχεία… μου είπαν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. 
Και λόγω αυτών των καθυστερήσεων φαίνεται ότι υπήρξε το σχόλιο του κ. Ράντερμαχερ στις 8  Σεπτεμβρίου του 2010 ότι “ακόμα δεν ξέρουμε πως η Ελλάδα μαγείρεψε το χρέος”, για το οποίο εγώ προσωπικά δεν φέρω καμία ευθύνη…». 
Μια ημερομηνία, κατά την οποία  εκτοξεύθηκαν τα srpeads στα ύψη  για  την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δανειστεί η χώρα μας πλέον από τις αγορές.

Διάσταση όμως, από χθες, φαίνεται να προκύπτει μεταξύ του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέα Γεωργίου, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, για το πώς εντάχθηκαν και τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων ύψους 5 με 6 δισ. ευρώ στο έλλειμμα. 
Ο κ. Α. Γεωργίου όταν ρωτήθηκε προχθές υποδύθηκε… τον Πόντιο Πιλάτο  λέγοντας πως «αυτά μπήκαν την περίοδο Μαρτίου–Απριλίου 2010, όταν ήταν υπεύθυνος στην ΕΛ.ΣΤΑΤ . ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης – εμείς τα βρήκαμε μέσα στον υπολογισμό και συνεχίσαμε…». 
Χθες, σύμφωνα με όσα έλεγαν βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ενσωμάτωσε τα χρέη των νοσοκομείων στα στατιστικά στοιχεία αλλά τα υποβάθμισε σε 2 δισ. ευρώ!

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, «άδειασε» τον κ. Ανδρέα Γεωργίου για την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε στον σκληρό της Τρόικας, Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να αξιώσει από την κυβέρνηση να αλλάξει η λειτουργία διοίκησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., λέγοντας κατηγορηματικά πως «εγώ δεν θα ακολουθούσα την ίδια διαδικασία…».

Χθες πάντως το πρωί με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τα μέλη της Επιτροπής Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησαν να παρέμβει για να αποπεμφθεί ο κ. Ανδρέας Γεωργίου από τη θέση του προέδρου της  ΕΛ.ΣΤΑΤ.,  ο οποίος διορίστηκε από τη Βουλή.


https://youtu.be/07-hA9DW-PoΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

 1. Οσο στενεύουν καί αποκαλύπτονται διεθνώς τά αίσχη τους,ένα είναι τό σίγουρο.
  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΓΟΥΔΙ καί δέν θά εχουν καί αδικο.
  ΛΙΓΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΞΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΕΙΔΟΜΕΝ.

  60+years old.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ