Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Έξοδος στις αγορές: Τα ξένα ΜΜΕ βλέπουν και τέταρτο... Μνημόνιο
Επιφυλακτικός ο διεθνής Τύπος
Guardian: Νέο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018
Wall Street Journal: Η επιστροφή στις αγορές φέρνει την Ελλάδα στο... 2014
New York Times: Ψηλότερο το επιτόκιο από άλλες χώρες της ΕΕ
 
 
 
Σε ποιόν ανήκουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ;
Στους Ρότσιλντ...
Ποιός είναι σύμβουλος της φασιστεράς κυβέρνησης των κατσαπλιάδων;
ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; 
ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΟΒΡΑΙΙΚΟ ΤΣΟΛΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ... Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ...!
ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ;;
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑΣ, ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;;;
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Όχι μόνον το 4ο Μνημόνιο είναι δεδομένο, αλλά και το 50... και το 6ο... και το 20... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΑΛΑΓΓΙ.

Έξοδος στις αγορές: Τα ξένα ΜΜΕ βλέπουν και τέταρτο... Μνημόνιο


 Μίνα Αγγελίνη
 

«Η επιστροφή στις αγορές φέρνει την Ελλάδα στο... 2014» γράφει η Wall Street Journal - Για πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση για δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων

Με επιφυλακτικότητα υποδέχονται τα ξένα ΜΜΕ την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές υπογραμμίζοντας πως είναι ορατό το ενδεχόμενο ενός τέταρτου Μνημονίου αν οι Έλληνες κάνουν πίσω στις μεταρρυθμίσεις.

Guardian: Νέο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018


Υπό τον τίτλο: «H πώληση ομολόγων 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τέλειωσε η κρίση χρέους», η βρετανική εφημερίδα «Guardian» επισημαίνει ότι, «Η σκληρή αλήθεια παραμένει ότι το χρέος της χώρας έναντι του ΑΕΠ είναι πελώριο, στο 180%». Και παρά το γεγονός ότι η άντληση 3 δισ. ευρώ για πενταετή ομόλογα με 4,6% είναι εντυπωσιακή για την κατάσταση της Ελλάδας, τα χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης εξακολουθούν να έχουν χαμηλότερα επιτόκια. Δυστυχώς, φαντάζει σωστή η ετυμηγορία της δεξαμενής σκέψης Capital Economics. 

 «Αν δεν συμφωνήσουν οι πιστωτές της Ευρωζώνης σε πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους απ’ αυτή που τώρα είναι στο τραπέζι, φαίνεται πολύ πιθανό να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης, όταν θα λήξει το τρέχον πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο», υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Wall Street Journal: Η επιστροφή στις αγορές φέρνει την Ελλάδα στο... 2014Για πολιτικό στοίχημα κάνει λόγο η «Wall Street Journal» σχολιάζοντας την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές κεφαλαίου.

«Μετά από τρία χρόνια πολιτικών και οικονομικών αναταραχών, η πώληση πενταετών ομολόγων αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι καλά νέα. Ανεξάρτητα αν η κίνηση αυτή φέρνει την Ελλάδα ακριβώς εκεί που ήταν πριν απ’ αυτά τα χρόνια πολιτικών και οικονομικών αναταραχών».

Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων (DPA)

Για πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση για δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA), επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται προς το παρόν φρέσκο χρήμα.


«Απλά η Ελλάδα ήθελε να δοκιμάσει αν υπάρχουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως ασφαλιστικές επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να τη δανείσουν και πάλι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές προτίθενται να δανείσουν την Ελλάδα. Κατ' αρχάς, τερματίστηκε η διένεξη μεταξύ Αθήνας και δανειστών. 

Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έλαβε απαραίτητα δάνεια για να αποπληρώσει παλαιότερα χρέη. 

Εκτός αυτού, πριν από λίγες ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, γεγονός που συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος. 

Το ζητούμενο είναι τώρα η Ελλάδα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της μόλις ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. 
Και η έξοδος στις αγορές δείχνει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου είναι πλέον εφικτή».

New York Times: Ψηλότερο το επιτόκιο από άλλες χώρες της ΕΕ«Ένδειξη προόδου για την Ελλάδα ότι οι επενδυτές άρπαξαν τα νέα ομόλογα», γράφουν οι «New York Times», υπογραμμίζοντας ωστόσο: «Αλλά το επιτόκιο, σαφώς υψηλότερο από εκείνο των ομολόγων άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, αντανακλά τους συνεχιζόμενους κινδύνους για τα δημοσιονομικά και την οικονομία της Ελλάδας». 


Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει: 
«Αν και οι πωλήσεις ομολόγων είναι καλά νέα για την κυβέρνηση, οι πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να υπαναχωρήσει στις επώδυνες πολιτικά αλλαγές, καθώς τα προγράμματα διάσωσης πλησιάζουν στο τέλος. 
Κι ούτε είναι έτοιμοι οι πιστωτές να δώσουν στην κυβέρνηση μεγαλύτερη ανακούφιση στο "βουνό" του χρέους. 
Η Γερμανία, από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας, έχει επικαλεστεί ως λόγο για να μην κάνει περισσότερα τις φτωχές επιδόσεις της κυβέρνησης στην προώθηση αλλαγών».
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Η επιστροφή στις αγορές αγοραζομε τσαμπα χοντρικα μνημονια και επιτακια απο 5% και πανω ,τωρα βγιαινομε στις αγορες με τσιπα και θαμνου και με ολους τους ομιοεθνεις τους , τους οβριους !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεχρι την πρωτη δωδεκαδα μνημονιων εχει ο θεος ...του αδαμ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις.

  Κουρουμπλής: Το πρώτο «τεστ» για τη χώρα πήγε καλά.

  ''Έπειτα από όλη αυτή την προσπάθεια που σήκωσε στην πλάτη της η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έγινε το πρώτο τεστ και πήγε καλά», όπως δήλωσε για την έξοδο της χώρας στις αγορές ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

  Έκανε παράλληλα έκκληση για ενότητα μπροστά στον εθνικό στόχο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν στον ελληνικό λαό να συνυπάρξουν σε ένα καλό κλίμα.»

  Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, οι δανειστές και οι αγορές αρχίζουν να εμπιστεύονται την Ελλάδα και να αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.''

  ΠΗΓΗ http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2017/07/blog-post_426.html

  ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ : Για ''ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟ'' blog, Χίλιες φορές Προτιμότερη Η ΕΜΠΟΡΊΑ. ΠΏΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΉ - ΛΙΑΝΙΚΉ Βίων Μυροβλύτων Αγίων, Λιβάνου, Σμύρνας κι Απολυτίκιων. Καθείς εφ'ω ετάχθη κι όλοι μαζί όσο αντέξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ