Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ – «Επικίνδυνη λογική η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως…»
 "Αμφισβητείται  για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων  της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών.

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. 

Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. 

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη».Είναι η μόνη φορά, που θα δικαιολογήσω τον αριστεροφασίστα Πολάκη.

Κι αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, να ξέρετε ΛΑΜΟΓΙΑ, πως την... "νομιμότητα" των αποφάσεων των τριών δικαστηρίων της Χώρας, την αμφισβητεί στην πλειοψηφία του ο λαός.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΤΕ Ή ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΑΤΕ, ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ ΕΦΕΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 800 ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Γιατί δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλατε για κράτος δικαίου εσείς, που ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.

Γιατί δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για κράτος δικαίου εσείς, όταν η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΡΑΪΚΟΥ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. 

Γιατί όχι μόνον δεν αποτελείτε το τελευταίο καταφύγιο του αδικημένου πολίτη, καθώς είστε μια "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ" ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ. ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΛΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

δικαιοσύνη


Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική,
που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου».


Με τον τρόπο αυτό απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις κυβερνητικές επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα, κυρίως από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.


Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει ως εξής:


«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. 

Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων  της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης.


Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’  από οποιονδήποτε.


Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη.


Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. 

Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. 

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ