Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΞΕΥΤΗΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣΠιστοί προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος


Αυτόν τον τίτλο επέλεξα να βάλω, γιατί νοιώθω οργή και αηδία, όταν με τερτίπια παρανοϊκά, ξευτιλίζεται η Ορθοδοξία. 
Και μόνον το γεγονός πως ο Παϊσιος αγιοκατατάχθηκε από τον ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ - ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟ, θα έπρεπε να έχει προβληματίσει... αλλά οι προβληματισμοί, είναι για τους έχοντες σώσας τας φρένας.

Όσο για την ανακοίνωση του ναού, όπου μπερδεύεται η εβραϊλα με την Ορθοδοξία, είναι για γέλια και για κλάματα...
Με την διαστρέβλωση των οβριών, καταντήσατε την Ορθοδοξία για τα ... καστανοπανηγύρια...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Αγρυπνία, για το ζουμί που έβρασε ο Παϊσιος τα κάστανα, πότε θα κάνετε;;; 

Υ.Γ.2. Είμαι Ορθόδοξη Χριστιανή, αλλά όχι ηλίθια, ώστε να αποδέχομαι ότι μου πλασάρουν οι οβριοί. 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ.

Σημ. του Ν: Η ανακοίνωση της εκκλησίας είναι όλα τα λεφτά! Εν τω μεταξύ, αλήθεια πιστεύουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ή άλλες θρησκείες πλην της αρχαίας ελληνικής, τιμούσαν το υλικό του αγάλματος; Τόσο ανόητοι; Μπορεί… 
Εδώ προσκυνούν κάστανα και… παντόφλες.. 2017… Πφφφ…
Αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Οσίου Γέροντα Παΐσιου. Σύμφωνα με το agrinioreport.com, οι πιστοί που προσέρχονταν προσκυνούσαν την εικόνα του Οσίου, αλλά και ένα κάστανο το οποίο είχε δώσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια σε έναν φοιτητή.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κάστανο, που είχε ευλογήσει ο Παΐσιος, είχε δοθεί συγκεκριμένα στον πατήρ Κωνσταντίνο Καντάνη, όταν ως φοιτητής τον είχε επισκεφθεί το 1990.


1219703_191

Φωτογραφία: agrinioreport.comΗ Αγρυπνία, τελέστηκε δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, προσθέτει το δημοσίευμα.   Όπως αναφέρεται, τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. 


Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο ιερέων που τέλεσαν την αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το κάστανο «έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».Η ανακοίνωση του ιερού ναού για το προσκύνημα:  «Ο σκοπός που εκτέθηκε η ευλογία του Οσίου Παϊσίου, δεν είναι βεβαίως ειδωλολατρία αλλά τιμή στον Άγιο και ευλογία από αυτόν.   Όπως μας διδάσκει η Αγία Γραφή, ο Θεός αρνείται την ειδωλολατρία, αλλά σε πολλά χωρία ευλογεί εικόνες και σκεύη, ζητώντας από το λαό σεβασμό σε αυτά (όπως π.χ. στο βιβλίο Εξόδου στα κεφάλαια ΚΕ΄, 7-18 και ΚΣΤ΄, 1-3).   

Επίσης, η 7η Οικουμενική Σύνοδος, επικυρώνοντας τη θεολογία του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, εκφράζει ως δόγμα της Πίστης μας την τιμή εικόνων και αντικειμένων Αγίων. 

Βεβαίως η προσκύνηση τους, δε σημαίνει ότι λατρεύουμε τις εικόνες ή τα αντικείμενα ως ύλη, ούτε βεβαίως ότι λατρεύουμε τους Αγίους ως θεούς. 

Αντίθετα, τιμούμε τον Άγιο που είτε εικονίζεται στις εικόνες είτε στον οποίο ανήκουν τα αντικείμενα, όπως π.χ. η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, η Τιμία Εσθήτα της, ο μανδύας του Αγίου Δημητρίου κ.α.


   Η προσκύνηση εικόνων, λειψάνων και αντικειμένων των Αγίων, μας προσφέρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν οι Άγιοι, η οποία με τη σειρά της μας προσφέρεται είτε ως ευλογία και εσωτερική χαρά είτε ως προστασία είτε πολλές φορές ως θαύμα. 

Κάθε αντικείμενο λοιπών των Αγίων, έχει εμποτιστεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν και οι ίδιοι. Να θυμηθούμε:   Φωτογραφία: agrinioreport.com  

 Τα ενδύματα του Χριστού, που θαυματουργούσαν με το να εξέρχεται δύναμη εξ αυτών, όπως στη θεραπεία της αιμορροούσας γυναικός.   

Το ραβδί του Μωυσή, που άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα.   

Το χάλκινο φίδι, με το οποίο, ως σύμβολο του Σταυρού, θεραπεύονταν οι Ισραηλίτες στην έρημο.   

Η λιτανεία της Κιβωτού της Διαθήκης, με την οποία έπεσαν τα τείχη της Ιεριχούς.  

 Η ευλογία του κτήματος του Αββεδαρά με την Κιβωτό της Διαθήκης: κατά τη μεταφορά της Κιβωτού της Διαθήκης, ο Οζά που προσπάθησε να την ακουμπήσει, έπεσε στη γη νεκρός. 

Φοβούμενος ο Δαυίδ, άφησε την Κιβωτό στο κτήμα του Αββεδαρά, το οποίο, εξαιτίας της παρουσίας της Κιβωτού, απέδωσε πολλαπλάσια παραγωγή, όχι μόνο σε σχέση με προηγούμενα έτη αλλά και σε σχέση με παραπλήσια κτήματα. 

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, πραγματοποιούνται λιτανείες των εικόνων Αγίων (όπως π.χ. η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο), αλλά και η περιφορά των Επιταφίων, ώστε από τα αγιασμένα αντικείμενα να έρθει ευλογία στην περιοχή που λιτανεύονται.   Ρούχα Αγίων, τα οποία θαυματούργησαν πάνω σε ασθενείς θεραπεύοντάς τους, όπως ο μανδύας του Αγίου Δημητρίου. Υπάρχει πληθώρα αναφορών που συνόδευαν το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

   Ακόμη και ο ίσκιος του Αποστόλου Πέτρου, όταν σκέπασε δαιμονισμένο, αυτός θεραπεύθηκε, όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων. 

Έτσι, ακόμη και η σκιά του Αγίου, που δεν είναι καν ύλη αλλά απουσία φωτός, έκανε θαύματα.   

Για τους λόγους αυτούς, προσκυνούμε τα λείψανα, τα αντικείμενα και τις εικόνες των Αγίων. 

Όχι γιατί τους λατρεύουμε ως θεούς, όπως κακόβουλα κάποιοι ισχυρίζονται και κατηγορούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αλλά για ευλογία και προστασία.   

Ο Όσιος Παΐσιος έχει ιδιαιτέρως αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από όλους τους Έλληνες όχι μόνο επειδή είναι σύγχρονός μας και πολλοί έχουν συνομιλήσει μαζί του αλλά και επειδή εκφράζει με το βίο και με το λόγο του τη Ρωμιοσύνη, την ενότητα δηλαδή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 

Δυστυχώς ορισμένοι ενοχλούνται ακόμη και από τον πατριωτισμό που επέδειχνε ο Όσιος Παΐσιος, δήθεν θεωρώντας ότι ένας Άγιος δε δικαιούται να αγαπάει την πατρίδα του.

 Ο Όσιος Παΐσιος εξέφρασε κατά το βίο του τις αξίες με τις οποίες ο λαός μας έχει γαλουχηθεί, ενώ χάρη σε αυτόν, πολλοί άνθρωποι αναβίωσαν τις αξίες αυτές μέσα στις οικογένειές τους. 

Για αυτό, κάποιοι, πολέμιοι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, διέδωσαν κάποιες φαιδρές ιστορίες για το πρόσωπό του, οι οποίες κατέρρευσαν όντας παντελώς ανυπόστατες.   

Άλλωστε, πρόσφατοι ψευδέστατοι σχολιασμοί με ύβρεις και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αγίου από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους του Αγρινίου, εκφράζουν τη φασιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία, η οποία οριστικά έχει ηττηθεί σε όλον τον κόσμο, με τη δύναμη του Σταυρού και του Ευαγγελίου. 

Οι σχολιασμοί αυτοί συνθλίβονται από την αλήθεια, την ιστορία και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει την εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου».
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

20 σχόλια:

 1. ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!!.....
  ΠΟΠΗ, ΘΑ ΣΕ ΞΕΜΑΤΙΑΖΩ ΠΑΛΙ...
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ-ΤΡΟΛ
  ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΧΒΕ-ΤΡΟΛ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ.
  ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΙ ΕΣΥ...
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ'ΣΟΥΝ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα χρυσαυγολο-τρόλ, τα πέταξα έξω δια παντός... το ίδιο θα κάνω και με τα υπόλοιπα τρολ και τους ταλιμπάν...
   Με σχιζοφρενείς και βλαμμένους παρτίδες δεν θέλω.

   Είδες τι τραβάω βρε Κωστή μου; Ευτυχώς που έχω κι εσένα να με ξεματιάζεις...ξεκίνα...

   Διαγραφή
 2. Για όσους ξέρουν απο παραψυχολογία, αλλά και γενικά ψυχικές έρευνες,
  σε κάθε τι που αγγίζουμε, αφήνουμε ένα κομμάτι από την ψυχική μας αύρα.
  Εκεί εστιάζεται και η ουσία του προσκυνήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για όσους ξέρουν απο παραψυχολογία, αλλά και γενικά ψυχικές έρευνες,
   κάθε φορά που ρίχνουμε στο παγκάρι, αφήνουμε ένα κομμάτι από την οικονομική μας αύρα.
   Εκεί εστιάζεται και η ουσία του προσκυνήματος.

   Διαγραφή
  2. 20 Ιουλίου 2017 - 2:02 π.μ Την είπες τώρα την εξυπνάδα σου...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2017 - 12:07 Π.Μ., Θέλω να πιστεύω πως, με εστιασμένη πλέον την ουσία των προσκυνημάτων, θα αξιωθείς κάποτε, έστω και διά των προσκυνημάτων, να διακρίνεις μεταξύ ''εξυπνάδας'' και στοιχειώδους αυτοάμυνας (με όπλα την παραψυχολογία, αλλά και γενικά τις ψυχικές έρευνες) κάθε ανάξιου, πτωχού τω πνεύματι δούλου Του Επουρανίου Του Πατρός, που, Αμαρτία, Ξαμαρτία, αρνείται να πιαστεί ''κώτσος''.

   Γιατί ο Νίκος Τσιφόρος είπε και λάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει: ''Αδερφάκι μου, άμα δεν είσαι άντρας περπατημένος στο μαχαλά, να δεις τι κοροϊδιλίκι πάει πέρα-δώθε, στο σούρτα-φέρτα στην κενωνία, πέφτεις κανονικά και πιάνεσαι κώτσος...(Ν. Τσιφόρος, Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα).

   Διαγραφή
 3. Η ΚΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ,ΟΥΤΕ ΑΓΙΟΣ ΠΑΊ΄ΣΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ,ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μέσα στήν ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτή ή ορθοδοξία,αλήθεια τί σημαίνει ορθοδοξία δέν μπόρεσα τόσα χρόνια νά τό καταλάβω.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΒΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
  ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.
  ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ελληνικοτητά σας.

  60+years old.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΣΎ ΏΡΕ ΤΙ ΕΊΣΑΙ ΑΠΌΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΆΛΤΗ Η ΜΉΠΩΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΆΜ. ΓΙΑ ΚΆΠΟΥ ΕΚΕΊ ΣΕ ΚΌΒΩ ΠΟΝΤΙΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. η Ετυμολογία της Λέξεως Ορθοδοξία είναι Ορθή + Δόξα δηλαδή ο ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να λατρεύουμε τον Θεό μέσα απο τα τελετουργικά της Εκκλησίας,τις λειτουργίες κτλ.όσον αφορά την Σύνδεση Ελληνισμού+Ορθοδοξίας σαφώς και Υπάρχει ψάξε να βρεις τις Προφητείες/Χρησμούς των Σιβυλλών οι οποίες γραφτήκανε/ειπωθήκανε Κάποιες Χιλιάδες Χρόνια πριν την Έλευση του Χριστού και περιγράφουν με έναν ιδιαίτερα Αινιγματικό Τρόπο Γεγονότα που έγιναν Χιλιάδες Χρόνια ΜΕΤΑ (Έλευση Χριστού-Σταύρωση-Ανάσταση-Χάραγμα)την Υπαρξή εκείνων των Οντοτήτων που ονομαζόντουσαν ΣΙΒΥΛΛΕΣ.Επίσης να ενημερώσω ότι υπάρχουν Τοιχογραφίες Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων(Σωκράτη-Πλάτωνα-Αριστοτέλη-Πυθαγόρα-Σόλωνας κτλ.)καθώς και των Σιβιλλών σε διάφορα Μοναστήρια ανα την Ελλάδα όπως στο Άγιον Όρος-στα Καλάβρυτα-στα Γιάννενα καθώς και σε μια Εκκλησία εδώ στην Αθήνα κάπου στον Βύρωνα ή Καισαριανή Νομίζω.Αν όντως ήταν "Παγανιστές"-Ειδωλολάτρες...τι δουλειά θα είχαν σε Ορθόδοξα Μοναστήρια;;; Πλάκα κάνουμε τώρα;; εκτός αν οι Μοναχοί οι όποιοι Φιλοτέχνησαν τις εν λόγω Τοιχογραφίες ήταν και αυτοί Ειδωλολάτρες...;; Ε...δεν νομίζω...Ενημερωτικά υπάρχει ένα Καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο: Οι Προάγγελοι του Ιησού Χριστού του Χάρη Σκαρλακίδη,Εκδόσεις Δήλιος που δίνει Πολλές Πληροφορίες/Πηγές περί αυτών των Θεμάτων που Προβληματίζουν εκείνους που έχουν τέτοιες Αναζητήσεις και έχουν Δεύτερες Σκέψεις ή Θολωμένο μυαλό/Κρίση.

   http://www.biblionet.gr/book/100415/%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82,_%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%82_%CE%9A./%CE%9F%CE%B9_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D

   Φιλικά
   Μοναχικός Καβαλάρης της Ερήμου

   Διαγραφή
  3. Καλά δεν ντρέπεστε κύριε Ανώνυμε 20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2017 - 2:58 Μ.Μ.να παραπληροφορείτε τον κόσμο; Η Ορθοδοξία ονομάστηκε Ορθοδοξία κλέβοντας το όνομα από τους Ορθόδοξους Εβραίους, που πρώτοι χρησιμοποίησαν (πρό Χριστού!) την ελληνική λέξη Ορθοδοξία για να περιγράψουν την πίστη τους και να διαχωριστούν από τους άλλους Εβραίους που ήσαντε «χλιαροί».
   Παντού στον κόσμο αυτή την στιγμή, αν πείς ότι είσαι Ορθόδοξος, θα σε περάσουν για Εβραίο. Το ψέμα σας έγκειται εις το εξής: Εμείς πήραμε το όνομα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από τους Ορθόδοξους Εβραίους και όχι αυτοί από εμάς. Το ότι η λέξη είναι ελληνική, είναι άλλο θέμα: Και η λέξη Εκκλησία είναι ελληνική λέξη, αλλά την χρησιμοποίησαν οι Εβδομήκοντα για να μεταφράσουν στα ελληνικά την εβραϊκή λέξη καχάλ που σημαίνει Συναγωγή. Πάψτε να παραπληροφορείτε και να αποβλακώνετε τον κόσμο που διψά για πατριωτική ενημέρωση

   Διαγραφή
  4. Συνομήλικε Συναγωνιστή 60+years old, Χαίρομαι ειλικρινά γιατί, Τώρα πού'ρθανε Τα Δύσκολα, καλούμαστε πάλι Εμείς, Τα Μπαρουτοκαπνισμένα, Αυτοθυσιαστικά, Ομολογιακά και Μαρτυρικά Περήφανα Γηρατειά, να ξαναμπούμε Μπροστάρηδες στον Αγώνα για Του Χριστού Την Πίστη Την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

   Χαίρομαι που, επιτέλους, Φίλοι κι Εχθροί κατάλαβαν πως Μόνο Εμείς, ως Έλληνες, Άνδρες και Χριστιανοί Μαχητές Παλαιάς Κοπής, Απόγονοι Ηρώων, έχουμε Το Ανάστημα να πράξουμε, για άλλη μία φορά, Το Καθήκον Μας εις Το Ακέραιον.

   Χαίρομαι, τέλος, πού'μελλε να ξαναπαλέψουμε Μαζί, πλάι, πλάι, όπως κάναμε πάντα, ελπίζοντας πως εξακολουθούμε να συμφωνούμε σε όσα, παλιά, μας ενώνανε.

   Συναγωνιστή 60+years old, Περιττό να σου πω πως συμφωνώ με το σύνολο των γραφομένων σου, ελπίζω δε κι εσύ, όπως και τότε, να πιστεύεις στα Θαύματα Των Αγίων, Όσα τουλάχιστον ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΙ από Πραγματικά, Χειροπιαστά Γεγονότα κι Όχι Θρησκόληπτες, ''Αρρωστημένες'' Παραμυθίες, Εικασίες και Φαντασιώσεις ανάξιων, πτωχών τω πνεύματι δούλων Του Επουρανίου μας Πατρός.

   Για Του Λόγου Το Ασφαλές αναφέρομαι σε συγκεκριμένα Θαύματα Του Οσίου Παϊσίου:

   https://youtu.be/C3ZIqEeKHPw?t=424

   https://youtu.be/9JzLj5y--PY?t=231

   Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

   Διαγραφή
  5. Θυμάμαι, όταν κάποτε ρώτησα Τον, Γέροντα τότε, Όσιο Παΐσιο ''Γέροντα, εκτός Της Προσευχής, υπάρχει Εναλλακτική, Θεοδώρητος πάντα, Εκδοχή Δεήσεώς μας προς Τον Κύριο;'', Εκείνος, χωρίς να απαντήσει, κάθισε στο πιάνο και, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου, έπαιξε -Θαύμα, Θαύμα- Schubert.

   https://youtu.be/Ohtikwa64xo?list=RD_AC6EtFmbdo&t=56

   Διαγραφή
  6. Τέτοιες μαλακίες γράφετε και ξευτηλίζετε την θρησκεία.

   Διαγραφή
  7. Απάντηση στον 20 Ιουλίου 4:02 ΜΜ. Πιστεύω ειλικρινά ότι στην Καλύτερη Περίπτωση χρειάζεστε Επειγόντως Ψυχιατρική Εκτίμηση-την σχετική Αγωγή και βέβαια την λευκή Ποδιά....Αναφέρθηκα στην Ετυμολογία της λέξεως Ορθοδοξία και Δεν μίλησα ΚΑΘΟΛΟΥ για τους Εβραίους...για ποιό λόγο μπλέκεται τους Εβραίους μέσα στον σχολιασμό μας...αδυνατώ να καταλάβω.....Ούτε Παραπληροφορώ ούτε εξυπηρετώ κάποια συμφέροντα,απλά θεώρησα ότι μπορούσα να δώσω μια βασική Πληροφόρηση σε κάποιον που έχει μια απορία,Όχι κάτι λιγότερο ούτε κάτι Περισσότερο....ωστόσο στο δικό σας Ψυχικά Άρρωστο Τρόπο Σκέψης επικράτησε αυτά που λέτε περί των Εβραίων...Μήπως νιώθετε εσείς;;Εβραίος γιατί εγώ δεν νιώθω...Αντί να κοιτάξετε να ενωθούμε σαν Έλληνες εσείς λέτε άρες μάρες Κουκουνάρες...ο Μοναχικός Καβαλάρης της Ερήμου.

   Διαγραφή
 5. ΈΛΑ ΡΈ ΠΑΙΔΙΆ ...ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ...ΆΛΛΟ ΓΙΑΧΒΈ ΆΛΛΟ ΧΡΙΣΤΌΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ...ΆΛΛΟ ΣΆΜΑΕΛ ΆΛΛΟ ΛΊΛΙΘ ΆΛΛΟ ΓΙΑΛΝΤΑΜΠΑΩΘ ΣΑΒΒΑΩΘ. ..ΣΥΜΦΩΝΏ ΣΤΟ ΌΤΙ ΚΑΚΌ ΠΡΆΜΑ ΤΟ ΠΑΓΚΆΡΙ ΑΛΛΆ ΚΆΝΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΠΙΈΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ...ΞΕΧΩΡΊΣΤΕ ΠΑΛΑΙΆ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΉΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΉΣΤΕ ΤΗ ΚΆΙΝΉ ΣΑΝ ΛΌΓΟ ΚΥΡΊΟΥ ΚΙ ΌΧΙ ΤΗ ΠΑΛΑΙΆ ΣΑΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ. ..ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ΌΧΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...
  ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το ότι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε ώς χώρα αντανακλά την ρίζα του προβλήματος. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό τουλάχιστον πρωτίστως. Το οικονομικό είναι σύμπτωμα. Το πρόβλημα ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα γύρω μας,οι ενέργειες μας,οι διαδικασίες που έχουμε θεσπίσει,η συμπεριφορά μας,τα πιστεύω μας,κ.λ.π.
  Όταν έχεις ένα νεογέννητο που παρουσιάζει επιπλοκές και οι γονείς του το τρέχουν στα νοσοκομεία και οι γιατροί πασχίζουν να το κρατήσουν στην ζωή και τα καταφέρνουν,οι γονείς λένε βλακωδώς να είναι καλά η παναγία ,οι άγιοι αποτέτοιοι και λοιπά. Αφού το έσωσε η παναγία και όχι τα επιστημονικώς εκπαιδευμένα ικανά χέρια του χειρουργού,γιατί δεν το πήγαινες σε καμμιά εκκλησία να το τάξης; Εάν μεν πάλι δεν επιβιώσει,λένε ,ε,τι να κάνουμε; Έτσι το ήθελε ο θεός και το πήρε κοντά του. Σε κάθε περίπτωση δηλαδή παράνοια. Όσο συνεπώς συνεχίζονται οι γονυκλισίες,τα τάματα και τα προσκυνήματα σε ανύπαρκτους μαλαχίες και αυνάνες της ερήμου τόσο η χώρα μας θα συνεχίσει να βυθίζεται στον βούρκο της αλογισίας. Α,και μην ξεχάσεις Ακάκιε,τα ομόλογα Μοναστηρίου να είναι πενταετίας,βοήθειά μας.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 7. ΧΜ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΣΤΕΨΗ..

  https://www.youtube.com/watch?v=3Co1VY5rZLE

  ΠΟΣΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ;;;;;;;;; ΕΕΕΕΛΕΟΟΟΣ..
  ΧΑΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η κατα της Παλαιας Διαθικης αναφορες ειναι προπαγανδα εβραικη , με τις διθεν καταρες και κλπ κλπ κατα των ελληνων , ελεος ποια με το εβραικο αυτο γλυφιτζουρι , ανθρωποι που θεωρουνται πατριωτες και πανεξυπνοι επεσαν σε αυτην την εβραικη απατη και προπαγανδα , Ξερει η εβραιλα πολυ καλλα τι κανει χρησημοποιοντας ενα καρο αδαεις παραφρονες και ορισμενους καλοπληρομενους προδοτες ,οπως Δωδεκαθειστες , Ελληνιστες ,ελληνιζοντες , Λιακοπουλους κλπ κλπ .Το κυριοτερο μελημα των Εβραιων ειναι η προσπαθεια τους να αποδιξουν οτι ο Θεανθρωπος Ιησους Χριστος ηταν ενας απατεωνας και ηλθε απο το πουθενα ,[ προετημαζοντας την ελευση του Αντιχριστου για αργοτερα ] και οτι ο Ιησους Χριστος που ειλθε πριν 2017 χρονια εσταυρωθη και Ανεστη δεν εχει καμια σχαιση με την Δημιουργια του κοσμου και την Παλαια Διαθικη [ βιβλ . Γεννεσης ] ενω ολλοι οι Προφητες της Παλλαιας Διαθικης κηριξαν την ελευση του Χριστου με πολλες λεπτομεριες , γιαυτο τους σκοτωσαν οι ιδιοι οι ομοεθνοις τους εβραιοι .Χωρις την Παλαια Διαθικη δεν υπαρχει Καινη Διαθικη , και ολοκληρη η Καινη Διαθικη στιρηζεται στην Παλαια Διαθικη ειτε αρεσει αυτο σε ...καποιους ειτε οχι , και αυτο το ξερη πολυ καλλα η εβραηλα , γιαυτο φαγοθηκε να περαση την προπαγανδα της κατα της Παλαιας Διαθικης , εξαλου για οσους που με επιπολεοτητα καταφερωνται κατα της Παλαιας Διαθικης ειναι αναγκασμενοι και υποχρεωμενοι να αποριψουνε ολλοκληρον τον Χριστιανισμο , διοτι τα παντα μεσα σαυτον ευρησκονται εναρμονισμενα με την Παλαια Διαθικη ... ολλοι οι Αγιοι της Ορθοδοξιας και οι Μαρτυρες ομηλουν μεσα απο αυτην , ολλοκληρη η Πατερικη Θεολογια η εικονογραφια η υμνολογια ,η Θεια Λοιτουργια ευρισκεται εναρμονισμενη με την Παλαια Διαθικη , ολλα τα βιβλια της Παλαιας Διαθικης ευρισκονται στην Πατερικη εκλογη , ολλα τα Ιερα Μυστηρια της Εκκλησιας ειναι αναποσποστα συνδεδεμενα με την Παλαια Διαθικη κλπ κλπ συνεπως τι θα πουν αυτοι που αποριπτουν την Παλαια Διαθικη .....την αποριπτουν μεν , αλλα συνδαιωνται παλι μαυτην μεσο των Μυστιριων , της υμνολογιας , των Αγιων της Εκκλησιας κλπ κλπ κλπ κοροιδευουν τον εαυτον τους δηλαδη ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ....Το κυριοτερο μελημα των Εβραιων ειναι η προσπαθεια τους να αποδιξουν οτι ο Θεανθρωπος Ιησους Χριστος ηταν ενας απατεωνας και ηλθε απο το πουθενα....

   Οχι δεν ηρθε απ το πουθενα,Εβραιος ηταν,τι γιοταζει η ορθολοξια την 1 Ιανουαριου μπορεις να μας πεις;...βεβαια η περιτομη δεν ηταν μονο Εβραικη παραδοση-ιστορια,την ειχαν και καποιοι αλλοι λαοι στη αρχαιοτητα.
   Συμφωνω απολυτα μαζι με τον ανωνυμο 20 Ιουλίου 2017 - 11:18 π.μ

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ