Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Συνεχίζεται η εκστρατεία δυσφήμισης της Κρήτης


 Την σκυτάλη αυτή τη φορά την πήρε η «iefimerida» με το άρθρο «Πώς η ηλιοθεραπεία στην Κρήτη μού κατέστρεψε το πρόσωπο»: Οι selfies τουρίστριας... και μάλιστα με υπότιτλο «VIRAL».
Ποιοί είπαμε πως την έχουν την "iefimerida";
Αυτοί που έχουν και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega;

Και περιμένετε από "ανθρώπους" που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο για το χρήμα και την εξουσία, να νοιαστούν για την... πατρίδα τους;

ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ...

Καλλιόπη ΣουφλήΒάλθηκαν τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ να δυσφημίσουν την Κρήτη με «ειδήσεις» βγαλμένες από τη νοσηρή φαντασία ορισμένων δήθεν έγκριτων δημοσιογράφων και σελίδων. 
 
Την σκυτάλη αυτή τη φορά την πήρε η «iefimerida» με το άρθρο «Πώς η ηλιοθεραπεία στην Κρήτη μού κατέστρεψε το πρόσωπο»: Οι selfies τουρίστριας... και μάλιστα με υπότιτλο «VIRAL».


Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να δούμε όλες τις πτυχές της ιστορίας της «τουρίστριας»:

Πηγή: iefimerida.gr


H Μαγκς Μέρφι είναι 45 ετών και έχει καταγωγή από το Δουβλίνο. Για χρόνια, έκανε φανατικά ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, ενώ κατέφυγε και στην τεχνική τεχνητού μαυρίσματος.

Μόνο που αυτό δεν μπορούσε παρά να της βγει σε κακό.

Με αναρτήσεις της στον λογαριασμό της στο Facebook θέλησε να μοιραστεί την περιπέτειά της και να στείλει «μήνυμα» σε όσους πιστεύουν ότι το να κάνουν ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη δεν έχει συνέπειες.
 
 Η ίδια προσπαθεί να ξεπεράσει το σοβαρό δερματολογικό πρόβλημά της με ειδική θεραπεία. 
 
Με selfies που δημοσίευσε, έδειξε την πορεία της περιγράφοντας τα στάδια της επώδυνης διαδικασίας για να ξεπεράσει το πρόβλημα.Μάλιστα στο τέλος του άρθρου «iefimerida» παραπέμπει στο εξίσου «έγκριτο» «BOVARY.GR», το οποίο είναι η «ελληνική πηγή» του «viral» συκοφάντησης της Κρήτης μέσα στο κατακαλόκαιρο, με αρκετά μεταφραστικά και συντακτικά, όπως θα δείτε, λαθάκια:


Πηγή: bovary.gr


H Μags Μurphy είναι 45 ετών και έχει καταγωγή από το Δουβλίνο. Για χρόνια, έκανε φανατικά ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, ενώ κατέφυγε και στην τεχνική τεχνητού μαυρίσματος. Μόνο που αυτό, δεν μπορούσε παρά να της βρει σε κακό.

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook θέλησε να μοιραστεί την περιπέτειά της και να στείλει «μήνυμα» σε όσους πιστεύουν ότι το να κάνουν ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη δεν έχει συνέπειες. Η ίδια προσπαθεί να ξεπεράσει το σοβαρό δερματολογικό πρόβλημά της με ειδική θεραπεία (με κρέμα). Με selfies που δημοσίευσε, έδειξε την πορεία της περιγράφοντας τα στάδια της επώδυνης διαδικασίας για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

«Ολα αυτά τα χρόνια με προειδοποιούσαν γι’αυτό που έκανα αλλά έκλεινα τα αυτιά και τα μάτια μου. Δεν ζητώ συμπόνια απλά θέλω να αφυπνίσω» εξομολογείται η ίδια. Μετά από μια ολόκληρη ζωή, επαναπαυμένη ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» πλέον μετανιώνει για το λάθος της να αφεθεί στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που έχουν κατά κανόνα βλαβερές συνέπειες χωρίς την κατάλληλη προφύλαξη.

«Εχω ζήσει πάνω μια δεκαετία στην Κρήτη κάνοντας ηλιοθεραπεία για να φαίνομαι ωραία και σκεφτόμουν ότι είμαι μαυρισμένη δεν χρειάζομαι υψηλό δείκτη προστασίας. Εχω περάσει καλοκαίρια κάνοντας τεχνητό μαύρισμα στην Ιρλανδία και όταν ήμουν μικρή έτρεχα στους δρόμους χωρίς να σκέφτομαι τον παράγοντα «ήλιο». Δυστυχώς, το μαύρισμά μου έχει κόστος που τώρα πληρώνω μιας και έχω προ-καρκινικά κύτταρα στο πρόσωπό μου και έχω ξεκινήσει θεραπεία για να τα αποβάλλω. Χρησιμοποιώ κρέμα για τα «σβήσω» και αυτό είναι εμφανώς οδυνηρό και φριχτό όσο περνούν οι εβδομάδες. Το καλό είναι ότι αυτό θα διαρκέσει έναν μήνα».

To πρόσωπό της ήδη από τις πρώτες ημέρες αντέδρασε και ο πόνος ολοένα αυξανόταν. «Το πρόσωπό μου με καίει σαν να μου έχει ρίξει κάποιος τσιγάρο».

Μετά την 15η ημέρα της θεραπείας άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Η αρχή των δημοσιεύσεών τηςTην έκτη ημέρα της θεραπείας άρχισε η έντονη ερυθρότητα. «Νιώθω σαν να έχω ξυρίσει το πρόσωπό μου» έγραψε.Την 9η ημέρα έγραψε ότι το πρόσωπό της την καίει. «Σαν να έχει βάλει κάποιος τσιγάρο στο πρόσωπό μου» έγραψε.Η 12ημερα της θεραπείαςΤη 14η ημέρα της θεραπείας άρχισε ο οξύς πόνος.Την 17η ημέρα της θεραπείας, δεν μπορούσε ούτε να γελάσει, ούτε να φάει, ούτε καν να ανοίξει το στόμα της.Την 19η ημέρα άρχισε να βλέπει μια μικρή βελτίωση και συνέχισε να δημοσιεύσει selfiesTo πρόσωπό της δύο μήνες μετά την θεραπεία της
Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η κυρία αυτή έκανε για χρόνια φανατικά ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη προστασία και έτυχε να ζήσει περισσότερο από δέκα χρόνια στην Κρήτη. Θα μπορούσε να ζήσει οπουδήποτε αλλού στη γη και να πάθαινε ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή δεν είναι τουρίστρια όπως δηλώνουν τα άρθρα στον τίτλο τους. Επίσης η ίδια δεν ισχυρίζεται ότι η ηλιοθεραπεία στην Κρήτη της κατέστρεψε το πρόσωπο... αλλά γενικά η ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη προστασία. Δεν παραλείπει να μας ενημερώσει ότι στην πατρίδα της κατέφευγε στην τεχνική τεχνητού μαυρίσματος (solarium). Ο αναγνώστης πρέπει να κατανοήσει ότι όταν λέει «το πρόσωπό της μετά την (X) ημέρα θεραπείας» δεν εννοεί την (X) ημέρα ηλιοθεραπείας, αλλά την θεραπεία με την φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση των προ-καρκινικών κυττάρων που έχουν αναπτυχθεί στο πρόσωπό της.

Επίσης ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που αποδεικνύει ότι πρόκειται για εσκεμμένη και στρατευμένη προσπάθεια δυσφήμισης της Κρήτης είναι, ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 2017 στον βρετανικό ιστότοπο "metro.co.uk" και όχι στις 27 Ιουνίου 2017 -στο φόρτε της τουριστικής περιόδου- με τίτλο «Φωτογραφίες της μαμάς που θα σε κάνουν να μη θέλεις να ξαναπάς για ηλιοθεραπεία», χωρίς να αναφέρεται βέβαια πουθενά στον τίτλο το ελληνικό νησί, αλλά ούτε και ο όρος «τουρίστρια». Πόσο μάλλον η λέξη «VIRAL» με κεφαλαία γράμματα.
 
Δείτε και τα σχετικά βίντεο στην πηγή
 Πηγή: metro.co.uk

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή δεν έφταιγε αυτή η ηλίθια που καθόταν κάτω από τον ήλιο τανασκελα μέρα μεσημέρι αλλά ο ήλιος που δεν την σεβάστηκε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να πάει στην Σπιναλόγκα να την γιατρέψει ο Κυρίτσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και ειδικοι μακιγιερ...
  Λογου χαρη μια 20χρονη γειτονισσα μου, αυτο σπουδαζει.
  Επισης πώς γίνεται ο ήλιος να έκανε επιλογή στο προσωπο της.... ποιο κομματι θα καψει πιο πολύ ?
  Αλλη ερωτηση... τι της φταιει ο ηλιος και η Κρητη οταν βλεπει την επιδερμιδα της να ψήνεται και αυτη επιμένει να την κανει καρβουνο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΩΡΗ ΚΑΜΕΝΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΣΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ