Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν»: Πρώην πρόεδρος του Αρ. Πάγου ζητά να ακυρωθεί η ποινή του
«ΑΣΚΟΥΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ, ΟΧΙ ΕΓΩ» ΛΕΕΙ


Τον....μπελά του βρήκε πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος διετέλεσε για μόλις 113 μέρες τυπικά, πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και σήμερα καλείται να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, μισά-μισά  με τον πρώην ισχυρό άνδρα και νυν προφυλακισμένο, Ανδρέα Μαρτίνη.
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Τον....μπελά του βρήκε πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος διετέλεσε για μόλις 113 μέρες τυπικά, πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και σήμερα καλείται να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, μισά-μισά  με τον πρώην ισχυρό άνδρα και νυν προφυλακισμένο, Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο τελευταίος, είναι εδώ και μήνες στη φυλακή, κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος από μίζες, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη με αφορμή την εμπλοκή του με το νοσοκομείο.


Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε  «τυπικά»  άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν (από 1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013), ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης.


Αυτό όμως το διάστημα ήταν   αρκετό για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια, αφού το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων μετά από ελέγχους διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν ο εν λόγω δικαστικός.


Οπως διαπίστωσαν οι έλεγχοι, το νοσοκομείο, ενώ υπέβαλε μηνιαίες δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών δεν κατέβαλε το φόρο, και συγκεκριμένα το ΚΕΜΕΠ του καταλόγισε μη απόδοση:


 • Φόρου μισθωτών υπηρεσιών 2.604.362 ευρώ,
 • Ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης  266.499 ευρώ,
 • Αμοιβής ελευθέρων επαγγελματιών  109.991 ευρώ,
 • Αμοιβές τρίτων  6.566 ευρώ,
 • Αμοιβές προμηθειών Δημοσίου 290.108 ευρώ,
 • Αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου 4.695 ευρώ και
 • Φόρο αμοιβών εργοληπτών 52 ευρώ.
 • Συνολικά καταλογίστηκαν  3.282.273 ευρώ.


  Οι έλεγχοι κατέληξαν σε διασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν η περιούσια του και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί κατά 50%.


  Επιπλέον καλείται να πληρώσει 1.641.136 ευρώ, το μισό δηλαδή από το ποσό που καταλογίστηκε.


  Ο αντιπρόεδρος υποστηρίζει ότι την διαχείριση του νοσοκομείο την ασκούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος ασχολείτο με την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, τις οικονομικές συναλλαγές και πως ο ίδιος δεν είχε διενεργήσει καμία διαχειριστική πράξη, ενώ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε, με τον πρώην δικαστή να ζητεί τώρα την αναίρεση της απόφασης.
  Πηγή  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
  Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
  Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
  ● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
  ● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
  ● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  ● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  ● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ