Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Πολιτική Προστασία Ελλάδας . Ένα βήμα πριν πριν χαθεί ο έλεγχος. Εάν συμβεί κάτι σοβαρό , ( πανδημία ή επιδημία , μεγάλος σεισμός , μπαράζ πυρκαγιών από Τούρκους πράκτορες , έντονα καιρικά φαινόμενα , τεχνολογικά ατυχήματα , πλημμύρες , βιολογικές και βιοχημικές επιθέσεις από Τρομοκράτες , τσουνάμι , μεγάλες κατολισθήσεις , ανάγκη για εκκένωση αστικών περιοχών , διαχείριση όχλου σε πανικό , κήρυξη περιοχών σε κατάσταση ανάγκης κ.α ) ο κρατικός μηχανισμός θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα.
Η αναβάθμιση της Πολιτικής προστασίας της χώρας έχει καθυστερήσει ¨εγκληματικά ¨ , αιτία ; … η έλλειψη οράματος και η απουσία των νοητικών προϋποθέσεων σύλληψής του .
Βρισκόμαστε λίγο πριν χαθεί ο έλεγχος.Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί « αγγαρεία » την ενασχόλησή της με την Πολιτική προστασίας και όλη της η εμπλοκή είναι στα χαρτιά και μόνο … όλοι το ξέρουμε αυτό .


ΟΙ περισσότεροι δήμοι αγνοούν την σημασία των σχεδιασμών , δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ή σαμποτάρουν την εκάστοτε κυβέρνηση .


Ο Στρατός ( στο κομμάτι που εμπλέκεται ) δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον αστικό ιστό ( και εκεί υπάρχουν ατέλειες )


Τι σημαίνουν όλα αυτά . 


 Ότι , εάν συμβεί κάτι σοβαρό , ( πανδημία ή επιδημία , μεγάλος σεισμός , μπαράζ πυρκαγιών από Τούρκους πράκτορες , έντονα καιρικά φαινόμενα , τεχνολογικά ατυχήματα , πλημμύρες , βιολογικές και βιοχημικές επιθέσεις από Τρομοκράτες , τσουνάμι , μεγάλες κατολισθήσεις , ανάγκη για εκκένωση αστικών περιοχών , διαχείριση όχλου σε πανικό , κήρυξη περιοχών σε κατάσταση ανάγκης κ.α ) ο κρατικός μηχανισμός θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτα .


Είναι η μοναδική ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ πάντως , που δεν χρειάζεται δημόσια δαπάνη και δεν επιβαρύνεται το δημόσιο , η μοναδική αναβάθμιση που – ως εκ τούτου – μπορεί να δώσει ώθηση σε μια ισχυροποίηση της συνολικής δημόσιας δύναμης στο εσωτερικό της χώρας


Η Πυροσβεστική υπηρεσία , αδικείται «εγκλωβισμένη » στην ονομασία «πυροσβεστική » από την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ασχολείται από πάσης φύσης διασώσεις έως την αντιμετώπιση των πιο ακραίων φυσικών καταστροφών και όχι μόνο με την κατάσβεσης πυρκαγιών , επιχειρησιακά και προανακριτικά .


Από την άλλη , εθελοντές , ιδιωτικές πρωτοβουλίες , δήμοι , εταιρείες , κρατικός μηχανισμός (ΓΓΠΠ) , συναρμόδιοι και αναρμόδιοι κ.α , άναρχα και ασυντόνιστα ,ανάγουν ένα μπάχαλο δράσης , που μπερδεύει την κοινή γνώμη και που ασχολείται με ίσως το σοβαρότερο πλέον αντικείμενο , εκείνο της Πολιτικής Προστασίας , « ερασιτεχνικά » .


Γενικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση του νέου αυτού σώματος :


Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής να μετονομαστεί σε Αρχηγείο Πολιτικής Προστασίας , και οι «επιχειρησιακές» ( όπως τα ΠΣΕΑ π.χ ) αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να απορροφηθούν .


Να δημιουργηθούν :


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Αττικής.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου.
Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Κρήτης.


Η Περιφερειακή Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων.


Να αυξηθεί ο αριθμός των υπηρετούντων στο νέο αυτό Σώμα , με την μονιμοποίηση των 5αετων πυροσβεστών , των συμβασιούχων ( μετά από διαγωνισμό ) και με μετατάξεις , και από την Ελληνική Αστυνομία .


Το νέο σώμα να διασυνδεθεί με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ – μέσω του Κέντρου Συντονισμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (ERCC) – ο οποίος μεταξύ άλλων ( μηχανισμός ) διοργανώνει πρόγραμμα κατάρτισης, ασκήσεις και ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων, καθώς και δράσεις σε περιοχές όπου μια κοινή Ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική από τις ξεχωριστές εθνικές προσεγγίσεις


Αναδιάταξη του οργανογράμματος της «Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» με βάση την πιο «προσιτή » της διοικητική δομή της χώρας , σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες , τους δήμους και την αναβάθμιση της ¨πυροσβεστικής¨ Ακαδημίας.


Μια ανακατανομή ρόλων ( μεταξύ συναρμοδίων ) σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα ένα νέου οργανογράμματος … είναι αρκετά για αρχή .


Μπορείτε ; ή να φωνάξουμε Γερμανούς , Ελβετούς και Γάλλους με έξοδα του δημοσίου;


ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΟΜΕΥΣΗΣ


omada.h.policing@gmail.com


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ...ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ