Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Κομισιόν: Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους Τρεις συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και διευκρινίσεις για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της πρότασης εξόδου της Ελλάδας από το υπερβολικό έλλειμμα, δίνει η Κομισιόν σε εξασέλιδη έκθεσή της. 
Για να μην ξεχνιόμαστε εδώ στην ... αποικία...
Μαστίγιο και καρώτο...
Βρε τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει;;;


Καλλιόπη ΣουφλήΚομισιόν: Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους


 Τρεις συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και διευκρινίσεις για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της πρότασης εξόδου της Ελλάδας από το υπερβολικό έλλειμμα, δίνει η Κομισιόν σε εξασέλιδη έκθεσή της.


Η Επιτροπή αναφέρει στη σύστασή της προς το Συμβούλιο Υπουργών ότι πρέπει η μείωση του ελλείμματος να είναι διατηρήσιμη τα επόμενα έτη, αλλά και να εκπληρώνεται το άλλο κριτήριο, αυτό του χρέους (σ.σ.: ορίζεται ότι πρέπει να αποκλιμακώνεται προς το 60% του ΑΕΠ).


Έτσι, όπως αναφέρεται στην πρόταση «εξόδου», συστήνει στην Ελλάδα:

1) να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου (σ.σ.: των μέτρων των 6,5 δισ. ευρώ με περικοπές συντάξεων/αφορολογήτου)

2) να τηρήσει τα όρια δαπανών αλλά και

3) να συμμορφωθεί με το κριτήριο του χρέους.

Αναλυτικά, η Κομισιόν επισημαίνει ότι «από το 2017, που είναι το πρώτο έτος μετά τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος, η Ελλάδα θα υπόκειται στο προληπτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και θα εξακολουθήσει να παρακολουθείται στο πλαίσιο του Προγράμματος που καλύπτει την περίοδο έως τα μέσα του 2018. Στη συνέχεια, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει προς τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό της στόχο με κατάλληλο ρυθμό, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης του δείκτη αναφοράς δαπανών, και να συμμορφωθεί με το κριτήριο του χρέους».Τι αναφέρει για το χρέος
 
Για το χρέος, αναφέρεται ότι «λόγω των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, της πτώσης του ονομαστικού ΑΕΠ και της χρηματοδοτικής στήριξης στον τραπεζικό τομέα και παρά τη σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, ο δείκτης χρέους γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ αυξήθηκε από 109,4% το 2008 σε 179,0% το 2016»

Διευκρινίζει ότι «ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε από 177,4% το 2015 σε 179,0% το 2016, καθώς το δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2016 χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για τη δημιουργία των απαραίτητων ταμειακών αποθεμάτων». Εκτιμά, μάλιστα, ότι η αύξηση αφορούσε επίσης στην εκκαθάριση των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «ο λόγος του χρέους ως προς το ΑΕΠ αναμένεται να παραμείνει γενικά σταθερός το 2017, καθώς συνεχίζεται το πρόγραμμα εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά το 2018 αναμένεται να μειωθεί στο 174,6% του ΑΕΠ λόγω του δημοσιονομικού πλεονάσματος» και των ευνοϊκών συνθηκών του οικονομικού κύκλου.

Γίνεται αναφορά στη δημοσίευση του πορίσματος της Eurostat τον Απρίλιο του 2017 για την πορεία του 2016, αλλά και στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια, που έδειξαν ότι «η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε το Συμβούλιο να καταργήσει την απόφασή του για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος».
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. http://www.prisonplanet.gr/topnews/item/5551-sok-den-fantazeste-ti-evgalan-gia-ta-paidia-anafora-kai-stin-arxaia-ellada

    ΣΟΚ! Δεν φαντάζεστε τι έβγαλαν για τα παιδιά – Αναφορά και στην Αρχαία Ελλάδα με ψέμματα για να στηρίξουν την ανωμαλία που θέλουν να επιβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. http://www.alfavita.gr/arthra/8%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD


    ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ