Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Κυβερνητικός Τραγέλαφος : Ο Τσίπρας… καταγγέλλει την Θάνου ως «άνθρωπο των εργοδοτών»! Η απόφαση ειναι η υπ. αριθμ. 11/2017 της Ολομέλειεας του Αρείου Πάγου, στην οποία προεδρεύει η Βασιλική Θάνου και σύμφωνα με την οποία η… αντιμνημονιακή τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συντάσεται με την πλειοψηφία της ολομέλειας και υπέρ του… Μνημονίου ΙΙ.

Σε μια αποκάλυψη που αναδεικνύει τον απόλυτο τραγέλαφο που χαρακτηρίζει την λειτουργία της Κυβέρνησης στο σύνολο της προχωρά σήμερα ο Lykavitos.gr.Αφού όπως ανακαλύψαμε η νέα πρωινή επίθεση του πρωθυπουργού σε Δικαστές ουσιαστικά αφορά (και) την νέα, στενή συνεργάτιδα του Βασιλική Θάνου, η οποία λίγο πριν συνταξιοδοθεί από τον Άρειο Πάγο, προήδρευσε και συντάχθηκε και με την πλειοψηφία σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία είναι «συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων» όπως επιβάλει το Μνημόνιο ΙΙ!


Η απόφαση ειναι η υπ. αριθμ. 11/2017 της Ολομέλειεας του Αρείου Πάγου, στην οποία προεδρεύει η Βασιλική Θάνου και σύμφωνα με την οποία η… αντιμνημονιακή τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συντάσεται με την πλειοψηφία της ολομέλειας και υπέρ του… Μνημονίου ΙΙ.


Μάλιστα η φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών» σε επιθετικό της δημοσίευμα της στις 6/7/2017 γράφει (και για την Βασιλική Θάνου):

«Συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων στο Μνημόνιο 2

Ο Άρειος Πάγος δεν δικαίωσε τελικά τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για το Μνημόνιο ΙΙ και την Πράξη 6/2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων.


Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας έκρινε συνταγματικό, τόσο το Μνημονίου ΙΙ όσο και η 6/2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων, καθώς τα περιοριστικά αυτά μέτρα αποσκοπούν, μεταξύ των άλλων, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ενώ είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των ενισχύσεων.


Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία της Βασιλικής Θάνου, την απασχόλησαν (κατόπιν παραπομπής από το Β1 Εργατικό Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 52/2015 απόφασή του), οι απολύσεις 5 εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (οδηγοί και εισπράκτορες) οι οποίες έγιναν μετά την ισχύ του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) και στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 5 της 6/2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.


Με την εν λόγω ΠΥΣ καταργήθηκαν οι λεγόμενες «ρήτρες μονιμότητας» από όσους κανονισμούς εργασίας περιλαμβάνονταν τέτοιες ρυθμίσεις αυξημένης προστασίας των εργαζομένων από τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.
Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής κατά τις επίμαχες 5 απολύσεις δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του γενικού κανονισμού προσωπικού των ΚΤΕΛ (Προεδρικό Διάταγμα 246/2006) που περιλαμβάνει «ρήτρες μονιμότητας» για την προστασία των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας και περιορίζει τα δικαιώματα του εργοδότη για ελεύθερη καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.


Αντίθετα, εφήρμοσε τις εργατικές διατάξεις για τις απολύσεις (νόμοι 2012/1920 και 3198/1951) με το επιχείρημα ότι «ρήτρες μονιμότητας» του γενικού κανονισμού προσωπικού των ΚΤΕΛ έχουν καταργηθεί με την ΠΥΣ 6/2012.


Οι απολυθέντες δικαιώθηκαν από Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, αλλά το ΚΤΕΛ άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο και έτσι τέθηκε το θέμα συνταγματικότητας του άρθρου 5 της ΠΥΣ 6/2012


Η αίτηση αναίρεσης του ΚΤΕΛ, έγινε δεκτή καθώς οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι δεν παραβιάστηκε καμία συνταγματική διάταξη, όπως εσφαλμένα έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής και παραπέμφθηκε και πάλι η υπόθεση στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να εξετασθούν και οι υπόλοιποι αναιρετικοί λόγοι.


Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν ήταν ομόφωνη καθώς έξι αρεοπαγίτες μειοψήφησαν, εκφράζοντας εντελώς αντίθετες απόψεις._»


Αυτά έγραφε λίγες μέρες πρίν η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Είμαστε απολύτως βέβαιοι, πως ο πρωθυπουργός Τσίπρας, δεν γνώριζε το πρωί, όταν επιτέθηκε ξανά με ανοίκειο τρόπο σε δικαστές πως η νέα του στενή συνεργάτιδα είχε λειτουργήσει (βάση της… προχωρημένης ΣΥΡΙΖΟ-λογικής) «υπέρ των εργοδοτών».


Και αυτό αποδεικνύει τον απόλυτο Τραγέλαφο που επικρατεί στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του Μαξίμου, εκεί όπου η Δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η Αριστερά της.
Αυτά για να εμπεδώσετε ποιοι και πως κυβερνούν μια χρεοκοπημένη χώρα.Η.ΤΖΑΦ.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/voyli/615829_apisteyto-mko-me-skelos-enoplon-misthoforon-alonizei-sta-nisia-toy

  Τσίπρα, παίρνεις μίζα για αυτή την αισχρη κατάσταση;
  Αν όχι, τότε με τί αντάλλαγμα τούς αφήνεις να δρούν ανεξέλεκτοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. http://www.pronews.gr/koinonia/615894_diki-elstat-zoi-georganta-2009-elleimma-itan-molis-4-5  Δίκη ΕΛΣΤΑΤ - Ζωή Γεωργαντά: «Το 2009 το έλλειμμα ήταν μόλις 4-5%»!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. http://www.iefimerida.gr/news/351130/stasinos-815-ton-diplomatoyhon-mihanikon-einai-ektos-epaggelmatos-logo-asfalistikon

  Η διαταγή τών Ρότσιλντ προς τους 300 τού ψευτορωμέιου κοινοβουλίου ειναι σαφέστατη: καμμία ανάπτυξη στην Ελλάδα, κανένας Έλληνας ζωντανός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ