Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Έκθεση-κόλαφος για τους Ρομά
«Τους στέρησαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. 
Τους υποδούλωσαν, τους αποκλήρωσαν, τους εκδίωξαν, τους εξόντωσαν και ακόμη και οι χειραφετημένες κοινωνίες μας δεν έχουν καταφέρει να ξεριζώσουν την κοινωνική αθιγγανοφοβία. 
Ως αθιγγανοφοβία ορίζεται η πεποίθηση ότι οι Ρομά είναι κατώτεροι, ικανοί για λίγα, χωρίς καμία προοπτική ή επιθυμία να συμβαδίσουν με την υπόλοιπη κοινωνία, ανίκανοι να γίνουν σωστοί πολίτες των χωρών στις οποίες κατοικούν εδώ και αιώνες· αθιγγανοφοβία είναι επίσης οι πράξεις που βασίζονται σε αυτήν την πεποίθηση».
Τα δις που δόθηκαν για τους ΡΟΜΑ, πού πήγαν;
Σε ποιών πολιτικών και απατεώνων τις τσέπες;

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ;;;
ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;


Καλλιόπη ΣουφλήΈκθεση-κόλαφος για τους Ρομά


 Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Τα «φτιασίδια» στο ανθρωπιστικό πρόσωπο της «πολιτισμένης» Ευρώπης αφαιρεί πρόσφατο σχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται η απάνθρωπη στάση της Ευρώπης έναντι της -επί αιώνες- καταδιωκόμενης κοινωνίας των Ρομά.Στο σχέδιο έκθεσής της, η Σουηδή ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Soraya Post συμπεραίνει, με σκληρό τρόπο, ότι «οι Ρομά αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζονται επί αιώνες με αδιανόητο και απαράδεκτο τρόπο» και ξεμπροστιάζοντας την ευρωπαϊκή υποκρισία αναφέρει: 

«Τους στέρησαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Τους υποδούλωσαν, τους αποκλήρωσαν, τους εκδίωξαν, τους εξόντωσαν και ακόμη και οι χειραφετημένες κοινωνίες μας δεν έχουν καταφέρει να ξεριζώσουν την κοινωνική αθιγγανοφοβία. Ως αθιγγανοφοβία ορίζεται η πεποίθηση ότι οι Ρομά είναι κατώτεροι, ικανοί για λίγα, χωρίς καμία προοπτική ή επιθυμία να συμβαδίσουν με την υπόλοιπη κοινωνία, ανίκανοι να γίνουν σωστοί πολίτες των χωρών στις οποίες κατοικούν εδώ και αιώνες· αθιγγανοφοβία είναι επίσης οι πράξεις που βασίζονται σε αυτήν την πεποίθηση».

Εξαιτίας της απουσίας πραγματικής δέσμευσης για την αντιμετώπιση της αθιγγανοφοβίας επί δεκαετίες, η ζωή των περισσότερων Ρομά ανά την Ευρώπη είναι θλιβερή και χωρίς προοπτικές, συμπεραίνει το σχέδιο ψηφίσματος και υπογραμμίζει:

*Παρόλο που οι ευρωπαϊκές κοινωνίες χαρακτηρίζονται από όλο και μεγαλύτερη πολυμορφία, η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου με τίτλο «Discrimination in the EU in 2015» (Διακρίσεις στην Ε.Ε. το 2015) καταδεικνύει ότι το 20% των ερωτηθέντων θα αισθανόταν άβολα αν έπρεπε να εργάζεται με έναν Ρομά και μόλις το 45% δεν θα είχε ενδοιασμούς αν ο γιος ή η κόρη του είχε σχέση με Ρομά.

*Οι διακρίσεις λόγω εθνοτικής καταγωγής είναι η πιο διαδεδομένη μορφή διάκρισης στην Ε.Ε., γεγονός που καταδεικνύεται και στα αποτελέσματα της έρευνας EU-MIDIS που περιγράφει μια απαράδεκτη εικόνα της πραγματικότητας που ζουν οι Ρομά στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

- Το 80% των γονέων Ρομά και των παιδιών τους είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 17% του γενικού πληθυσμού.

- Το ένα τρίτο των παιδιών Ρομά είναι πιθανό να πάει για ύπνο χωρίς να έχει φάει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

- Το 47% των παιδιών δεν λαμβάνει προσχολική εκπαίδευση.

- Το ένα τρίτο των νοικοκυριών Ρομά ζει σε σπίτι χωρίς τρεχούμενο νερό, μία στις δύο οικογένειες Ρομά ζει χωρίς τουαλέτα, ντους ή μπάνιο μέσα στο σπίτι της. Το ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει σε σπίτι με στέγη που στάζει, έχει υγρασία στους τοίχους και στα θεμέλια ή σαπισμένα κουφώματα.

- Το 63% των νέων Ρομά ηλικίας 16-24 δεν είχε απασχόληση, ούτε λάμβανε εκπαίδευση ή κατάρτιση κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας MIDISII.

- Το 41% των Ρομά αισθάνεται ότι έχει πέσει θύμα διακριτικής μεταχείρισης στο σχολείο, στους χώρους εργασίας, στον τομέα της στέγασης και στα νοσοκομεία.

- Από έρευνες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας των παιδιών Ρομά είναι κατά 2 έως 6 φορές μεγαλύτερα από εκείνα του γενικού πληθυσμού.

- Το προσδόκιμο ζωής των Ρομά είναι κατά 10 έτη μικρότερο από αυτό του μέσου Ευρωπαίου.

- Αρκετά νοσοκομεία στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία διαθέτουν χωριστές και υποβαθμισμένες μαιευτικές κλινικές,ενώ οι γυναίκες Ρομά πέφτουν θύματα φυλετικής και σωματικής κακοποίησης στη διάρκεια του τοκετού.

-Ο σχολικός διαχωρισμός είναι μια επαίσχυντη πραγματικότητα ανά την Ευρώπη. Για το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017 στην Τσεχική Δημοκρατία, οι μαθητές Ρομά αντιστοιχούσαν στο 3,7% επί του συνόλου των μαθητών σε όλα τα πρωτοβάθμια σχολεία, ενώ αποτελούν το 30,9% του συνόλου των μαθητών που ακολουθούν προγράμματα σπουδών για παιδιά με ελαφρά νοητική υστέρηση.

-Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι το 20% των Ρομά στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία έχει φοιτήσει σε σχολείο ή τάξη που αφενός είναι ειδικής αγωγής και αφετέρου αποτελείται αποκλειστικά ή κυρίως από Ρομά. Ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Ο ένας στους δύο Ρομά στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία έχει φοιτήσει σε κανονικό σχολείο ή τάξη που αποτελείται αποκλειστικά ή κυρίως από Ρομά. Η εικόνα στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία δεν είναι πολύ διαφορετική.

- Στη Σουηδία το 2010, το 80% των Ρομά ήταν χωρίς εργασία, στην Ισπανία ένα ποσοστό 38,5% των Ρομά έχει μισθωτή απασχόληση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό ανέρχεται σε 83,6%.

- Ως αποτέλεσμα του πολέμου στα Βαλκάνια, μεγάλος αριθμός Ρομά στην Ιταλία είναι απάτριδες ή κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κατάσταση του απάτριδος. Χιλιάδες παιδιά των Ρομά που έχουν γεννηθεί στην Ιταλία βρίσκονται αβοήθητα χωρίς νομική υπόσταση και δίχως τα βασικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους ζουν στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες.

- Στη Ρουμανία εκτιμάται ότι γύρω στους 15.000 Ρομά ζουν χωρίς πιστοποιητικό γέννησης, με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα στην ταυτότητα και στην ουσιαστική αναγνώρισή τους ως πολιτών.

- Οι γυναίκες Ρομά υφίστανται εδώ και δεκαετίες αναγκαστική στείρωση στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και στη Σουηδία.

Και το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρει ορισμένα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, ιστορικά στοιχεία:

*Το 25-50% της κοινότητας των Ρομά στην Ευρώπη εξολοθρεύθηκε στο Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, στη Δίκη της Νυρεμβέργης κανένας δεν δικάστηκε επειδή έστειλε Ρομά στους θαλάμους αερίων, το δικαστήριο δεν κάλεσε μάρτυρες Ρομά και κανένας Ρομά δεν αποκαταστάθηκε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος του λαού του.

*Το Ολοκαύτωμα των Ρομά αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1982 από τον Γερμανό καγκελάριο Helmut Schmidt. Στο Άουσβιτς εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση με θέμα την «Εξολόθρευση των Ευρωπαίων Ρομά» μόλις το 2001.

Στο Βερολίνο, το πρώτο μνημείο προς τιμή του Ολοκαυτώματος των Ρομά εγκαινιάστηκε μόλις το 2012. Τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Ρομά δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί δεόντως σε αρκετές χώρες της Ε.Ε., ενώ στην Τσεχική Δημοκρατία το άλλοτε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ρομά, το Lety, είναι σήμερα χοιροτροφείο! ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Ευτυχώς που πλησιάζει η ώρα να μας δείξουν κι αυτοί το πραγματικό τους πρόσωπο, για να έχουμε ένα παραπάνω πάτημα να τους στείλουμε κι αυτούς στο διάολο μαζί με όλα τα λαθροσκατά που μαζέψαν οι προδότες.

  Άιντε που μάθανε τώρα και το "ρομά" μετά το "αθίγγανοι", οι βρωμά τουρκόγυφτοι και ινδόγυφτοι...υπανθρώπινα κοπάδια κλώνοι του Προμηθέα κατ'εντολή του Ατλάντειου Ιερατείου που θέλησε να πλήξει την προσπάθεια εκπολιτισμού κι εξελληνισμού των αεί πυρφόρων Ελλήνων του Διονύσου (8000 π.Χ.) εις τους τότε λαούς των σημερινών περιοχών Νότιας Κίνας, Ινδίας, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές. Κλώνοι με περιορισμένης ευθύνης dna με εγγεγραμμένες εντολές εντός του, πρωτίστως για πουστιά, κλεψιά, ρουφιανιά, μαγεία, οπλοκατασκευή και οπλοεμπορία.

  Νεοταξίτες πουστρόνια, ξέρουμε γιατί θέλετε να μας κάνετε να συμπονάμε το κάθε βδέλυγμα, μάστιγα ανάμεσα στους ισσοροπημένους λαούς...
  Γιατί να μας εκφυλίσετε 1ον, και 2ον γιατί κατά βάθος ξέρετε πόσο ανισόρροποι είστε κι εσείς οι ίδιοι, πόσο στον χώρο του περιθωρίου πραγματικά ανήκετε, πόσο επίσης μια ανωμαλία της φύσης αποτελείτε κι εσείς.

  Γι αυτό βάλτε τα εκεί που ξέρετε αυτά τα "ρομά" και "αθίγγανοι" και τους εκατοντάδες νεολογισμούς-ορολογίες του κώλου που σκαρφιστήκατε για να μας περιορίσετε τις ελευθερίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κώστα μου, πολύ σωστά τα γράφεις, αλλά όπως ξέρεις και τα έχουμε πει διαζώσης κάτω από την πέργκολα και όχι μόνον, κάποια θέματα, πρέπει να τα αναρτώ, για να βάζω τους σχολιασμούς μου και να τα καταρρίπτω.
   Όλα θα γίνουν στην ώρα τους...

   Διαγραφή
 2. Κυρία Σούφλη, έχω μιά απορία: Δεν γνωρίζετε ότι ο Νικολάκης ο Ρούσσος είναι αμετανόητος μπολσεβίκος, ασχέτως αν τα έχει τσουγκρίσει με τους παλιούς του συντρόφους; Γιατί μάς το βάλατε αυτό με τους Ρομά, αφού τους υποστηρίζει ο Νικολάκης. Μπαίνουμε σε ένα πατριωτικό ιστολόγιο και απαιτούμε να μή διαβάζουμε μπολσεβίκικη προπαγάνδα, κυρία Σούφλη. Ζητάμε πολλά; Ο θαυμάσιος πρόλογός σας δεν έχει καμμία σχέση με τις μπούρδες που γράφει ο αποσυνάγωγος μπολσεβίκος Ρούσσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ισχύει ότι έγραψα ως απάντηση και στον ανωτέρω σχολιαστή.
   Το πού ανήκει κομματικά ο Ρούσσης, μου είναι παντελώς αδιάφορο.
   Οι δημοσιογράφοι, παίρνουν εντολή από τους εκδότες, για το θέμα που θα αναπτύξουν.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ