Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Στο «κυνήγι» των κακοπληρωτών η ΔΕΗ - Στόχος να εισπράξει σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές

Λοιπόν, μάγκες της ΔΕΗ... ελάτε να κόψετε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ στον λαό που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα προς το ζειν, αφού πρώτα του εξηγήσετε:

 1. ΓΙΑΤΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΗ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ ΦΕΣΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;

2.  ΠΟΣΟΥΣ (κι αν... ε καλά τώρα... έτσι το λέμε), ΜΙΖΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΥΡΙΑ;

3. ΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ;

4. ΠΟΣΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;;; (και φυσικά, δεν μιλώ για κείνα που οι πουλημένοι δικαστές του ΣτΕ, τα ... έκριναν νόμιμα);;;

5. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;

6. ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ;;;

Απαντήστε σ' αυτά τα ερωτήματα και μετά, ελάτε να κόψετε το ρεύμα.


Καλλιόπη Σουφλή

 Η κρατική επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη συμβούλου για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τους «στρατηγικούς» κακοπληρωτές 

Αποτελεί κοινή ομολογία ότι ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμών οφειλών των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, να άρει την ισχύ της άτυπης ντιρεκτίβας που εδώ και δυο χρόνια έχει δώσει στη διοίκηση της ΔΕΗ, να μην προχωρεί σε αποκοπές ηλεκτροδότησης για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ.  


Όπως έχει παραδεχθεί δημοσίως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, τα αλλεπάλληλα προγράμματα ρυθμίσεων που εφαρμόζει η επιχείρηση και τα οποία φθάνουν έως και τις 36 δόσεις, έχουν εξαντλήσει την αποτελεσματικότητα τους και οι οφειλές παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος των περίπου 2,3 δις. ευρώ. 


Ο φετινός χειμώνας λόγω των μεγάλων αυξήσεων που είχαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εξαιτίας των τεχνικών υπολογισμών από ορισμένα όρια κατανάλωσης και άνω, κατέστησαν δυσκολότερη τη συνέπεια στην αποπληρωμή των δόσεων καθώς οι τρέχοντες λογαριασμοί αυξήθηκαν εκθετικά απογειώνοντας τις οφειλές. 


Οι οφειλέτες και οι οφειλές τους  


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, από τους 1,6 εκατ. οφειλέτες που δεν έχουν μπει σε διακανονισμό, οι 83.000 είναι που οφείλουν τα περισσότερα και συγκεκριμένα πάνω από 483 εκατ. ευρώ.
Οι καταναλωτές αυτοί οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η πολυπληθέστερη αριθμητικά κατηγορία οφειλετών είναι όσοι οφείλουν έως και 500 ευρώ καθώς φτάνουν το 1.069 εκατομμύρια με συνολικά χρέη μόλις 125 εκατ. ευρώ. 

Εκτός διακανονισμών παραμένουν άλλοι 258.000 πελάτες με χρέη από 500 έως 1.000 ευρώ που οφείλουν συνολικά 135 εκατ. ευρώ, αλλά και 200.000 καταναλωτές με οφειλές από 1.001 έως 3.000 ευρώ και σύνολο χρεών 263 εκατ. ευρώ.


Σύμβουλος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων
 

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η ΔΕΗ αναζητεί λύσεις που θα της επιτρέψουν να περιορίσει το ύψος των οφειλών των πελατών της και παράλληλα να προστατέψει εκείνους που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στην έγκαιρη αποπληρωμή των ποσών που χρωστούν στην επιχείρηση.    


Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου λήγει, μετά από παράταση, ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΔΕΗ για την πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 


Επισημαίνεται πως ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου σύμφωνα με το διαγωνισμό ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ. 


Κριτήριο ανάθεσης σύμφωνα με την προκήρυξη είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, η οποία προσδιορίζεται βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο έτερος σύμβουλος που προσέλαβε η ΔΕΗ για να προτείνει τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή η McKinzey, θα λάβει ως αμοιβή για το έργο της 1,2 εκατ. ευρώ. Πηγή: www.worldenergynews.gr


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Περίεργη η ανέληξη των αφων Μυτιληναίου στο επιχειρηματικό στερέωμα. Μίκρη επιχείρηση εμπορίας μετάλλων, ακούσθηκε ευρύτερα με την αγορά ορυχείων στην Σερβία... Έπαιξε παιχνίδια στην απάτη του Χρηματιστηρίου, αγόρασε έναντι ευτελούς τιμήματος την σημαντική εταιρεία μεταλλικών κατασκευών ΜΕΤΚΑ το 1999. Το 2003 αγόρασε έναντι 80 εκ. πλειοψηφικό πακέτο στο Αλουμίνιον της Ελλάδος. Έτσι διαμορφώθηκε ο Όμιλος Μυτιληναίου, που εισήλθε και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, τόσο με εργοστάσιο δίπλα στο Αλουμίνιο, όσο και με την PROΤERGIA κοινή επένδυση με Βαρδινογιάννη.
  Επί έτη γεν.διευθυντής των επιχειρήσεων Μυτιληναίου είναι ο Εβραίος Ντίνος Μπενρουμπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το δουλεμα πολυ χοντρο απο τους ανθρωποθεους του χθες και του σημερα ....τα ορτυκια [το μανα] θα μας σωζουν μια ζωη , ρε πουστη μου. Και να πεις οτι ζουμε στην ερημο .....στρατηγικο βιβλιο η παλαια διαθηκη .Καλα γκαμισια απο τον καιν ,μωυση , αβρααμ , και μαλαχια.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ