Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ο Μακάριος το 1974 μίλησε στον ΟΗΕ ως ΑΚΕΛ και φίλος του Ετζεβίτ (ΔΗΛΑΔΗ, ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ CIA;;;;;)

Εμείς, βγάζουμε τα συκώτια μας από τότε, για να εξηγούμε τα αμερικανικά και βρετανικά σχέδια για το νησί, και να τονίζουμε ότι το πραξικόπημα και η εισβολή του Αττίλα ήταν μια «χορογραφία» των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. 

 
Όμως ο «Εθνάρχης» Μακάριος στην Νέα Υόρκη δεν είπε ούτε λέξη.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκφώνησε το σενάριο της «ελληνικής εισβολής» , των πρακτόρων του Αβράκωτου, που του το είχαν γράψει το Λονδίνο και η CiaΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!
ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Καλλιόπη Σουφλή


                    Scripta Manent

Σαν σήμερα το 1974 εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μακάριος ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού προηγουμένως είχε περάσει από το Λονδίνο.


Στις 16 Ιουλίου ο Μακάριος πέταξε με βρετανικό αεροπλάνο στη Μάλτα και από εκεί στο Λονδίνο. Την επομένη, 17 Ιουλίου, ο Μακάριος συνοδευόμενος από τον τότε Υπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Κώστα Ασσιώτη, έγινε δεκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν. Και οι δύο τον διαβεβαίωσαν ότι η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθούσε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

  Ο Μακάριος συμφώνησε με τη βρετανική κυβέρνηση το τι θα έλεγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και την βοήθησε να ανάψει το πράσινο φως στον Ετζεβίτ για να εισβάλει. 

  Το «Κλού» της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν η ψευδής αναφορά στους κινδύνους για τους Τουρκοκυπρίους που απετέλεσε την πρόσκληση προς τον Αττίλα.

 « Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους», είπε ο Μακάριος. 

  Κάθε καλόπιστος ιστορικός πρέπει να αναρωτηθεί αν αυτές οι αναφορές στους τουρκοκυπρίους ήταν αναγκαίες.
Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο Γουίλσον και ο Κάλαχαν, δέχθηκαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος πρότεινε κοινή επέμβαση Τουρκίας και Μεγάλης Βρετανίας ως εγγυητριών δυνάμεων. Οι Βρετανοί απόρριψαν την πρόταση αλλά του άφησαν την πόρτα ανοιχτή για την τουρκική απόβαση.
Εμείς, βγάζουμε τα συκώτια μας από τότε, για να εξηγούμε τα αμερικανικά και βρετανικά σχέδια για το νησί, και να τονίζουμε ότι το πραξικόπημα και η εισβολή του Αττίλα ήταν μια «χορογραφία» των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. 

 
Όμως ο «Εθνάρχης» Μακάριος στην Νέα Υόρκη δεν είπε ούτε λέξη.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκφώνησε το σενάριο της «ελληνικής εισβολής» , των πρακτόρων του Αβράκωτου, που του το είχαν γράψει το Λονδίνο και η Cia.

Ο Μακάριος που ζητούσε από τις άλλες δυο εγγυήτριες δυνάμεις την Αγγλία και την Τουρκία, την αποκατάσταση της δικής του νομιμότητας, είπε ότι «το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας παραβίασε κατάφωρα την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και με το πραξικόπημα, που οργάνωσε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας και το υλοποίησαν οι Έλληνες αξιωματικοί, που υπηρετούσαν και διοικούσαν την κυπριακή εθνοφρουρά, η ελληνική χούντα επεξέτεινε τη δικτατορία στο κυπριακό έδαφος», και ακόμα τόνισε: 
  «Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο. Οι συνέπειες της εισβολής αυτής θα είναι καταλυτικές για την Κύπρο, εάν δεν επανέλθουμε στη συνταγματική ομαλότητα και εάν δεν αποκατασταθούν οι δημοκρατικές ελευθερίες».
Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Cia. Σκέτη Ελλάδα, Η μάλλον ….Χούντα των Αθηνών.
Ο Μακάριος, μίλησε για «ελληνική εισβολή», με στόχο την Ένωση και έριξε πλήρως την ευθύνη για το αδιέξοδο των τότε διακοινοτικών συνομιλιών στην Χούντα. 


Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με το Λονδίνο είπε:
«Επί μακρό χρονικό διάστημα διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το Κυπριακό. Ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και δύο συνταγματολόγοι από την Ελλάδα και την Τουρκία παρακολούθησαν τις συνομιλίες αυτές. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μέχρι σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες. Πώς μπορούσε, όμως, να υπάρξει πρόοδος, όταν η πολιτική της Αθήνας για την Κύπρο ήταν διπρόσωπη; 

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν συμφωνήσει, πως οι συνομιλίες διεξήγοντο με βάση την ανεξαρτησία. Το καθεστώς των Αθηνών συμφώνησε σ' αυτό, και επανειλημμένα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ότι η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα είναι σαφής. Αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί τότε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας δημιούργησε και υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση "ΕΟΚΑ Β", που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και της οποίας τα μέλη αυτοαποκαλούντο «Ενωτικοί»; 
 

Και πέντε ημέρες μετά, επενέβη ο Αττίλας για να αποτρέψει την… Ένωση. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τότε, στις 19 Ιουλίου 1974 ο «Ακελίστας» και άνθρωπος των Άγγλων Μακάριος, είπε στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τα εξής: «όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό. Και, όπως αποδείχθηκε, οι φόβοι μου ήσαν δικαιολογημένοι».  
Και… «δικαιώθηκε» πέντε ημέρες μετά.
 

Ο Μακάριος δικαιολόγησε την απομάκρυνση του από την Κύπρο ως εξής:
 


«….θα ήθελα να προσθέσω, ότι τη δεύτερη ημέρα της ένοπλης επίθεσης τα τεθωρακισμένα κατευθύνθηκαν προς την Πάφο, ενώ ταυτόχρονα ένα μικρό πολεμικό πλοίο της εθνοφρουράς άρχισε να βομβαρδίζει τη μητρόπολη της Πάφου, όπου έμενα. Υπ' αυτές τις συνθήκες, θεώρησα φρονιμότερο να εγκαταλείψω την Κύπρο, παρά να πέσω στα χέρια της ελληνικής χούντας. 

Είμαι ευγνώμων στη βρετανική κυβέρνηση, που μού χορήγησε ελικόπτερο, το οποίο με μετέφερε από την Πάφο στις βρετανικές βάσεις, και αεροπλάνο από τις βάσεις στο Λονδίνο, μέσω Μάλτας. 

Είμαι επίσης ευγνώμων στον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και στο διοικητή των ειδικών ειρηνευτικών δυνάμεων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την ασφάλειά μου.

  Η παρουσία μου στην αίθουσα αυτή κατέστη δυνατή χάρις στη βοήθεια της βρεττανικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα, δρος Βαλντχάιμ. Το ενδιαφέρον τους για το άτομό μου, και για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, με συγκινεί ως τα μύχια της ψυχής μου».
 

Ο Μακάριος όφειλε να παραμείνει  στην Πάφο και να ζητήσει την προστασία του από την εγγυήτρια δύναμη τη Μεγάλη Βρετανία και τον ΟΗΕ και όχι να το βάλει στα πόδια. Εάν έμενε το σχέδιο Κίσινγκερ θα πήγαινε στον διάολο.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

12 σχόλια:


 1. https://www.youtube.com/watch?v=7pKxeHytl6I

  https://www.youtube.com/watch?v=8pNa8_B_uaI

  https://www.youtube.com/watch?v=T4JavisGh1k

  https://www.youtube.com/watch?v=s87IIvdntHQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητή κυρία Σούφλη, ως αμερικανόφιλος δηλώνω ότι το άρθρο σας είναι παντελώς ανακριβές. Ο Μούσκος μισούσε τις Θαλάσσιες Δυνάμεις (ΗΠΑ + Μ. Βρετανία) και έκανε παιχνίδι με τους Αδέσμευτους (Ινδία + Αίγυπτο) και με τους Ανατολικούς (τσεχοσλοβάκικα όπλα κλπ.) Από το 1960 τον πίεζαν οι ΗΠΑ να μπεί στο ΝΑΤΟ η Κύπρος, και ο Μούσκος δεν δεχόταν, γιατί ήταν κρυφοκομμουνιστής. Κυρία Σούφλη, είσαστε λογικό κορίτσι και επιτρέψτε μου να σάς ρωτήσω: Αν η Κύπρος είχε μπεί στο ΝΑΤΟ από τις αρχές του 1960, νομίζετε ότι θα μπορούσε ποτέ να έχει γίνει ο ΑΤΤΙΛΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Μακάριος ήταν Μασόνος κύριε και εκτελούσε εντολές.
   Γι αυτο ακριβώς δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ
   η νομίζετε οτι αυτη η εισβολή δεν ήταν προσχεδιασμένη 20 χρόνια πρίν οταν πήγε με τον άλλο αρχιμασόνο τον Καραμανλή στην Αγγλία...?

   Διαγραφή
  2. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.

   Διαγραφή
 3. Μασόνοι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι πρωθυπουργοί όλων των χωρών του σύγχρονου κόσμου απο το βαθυ παρελθόν αλλά και οι θρησκευτικοί ηγέτες όλων των χωρών του σύγχρονου κόσμου επίσης.
  Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να δουλέψει το σύστημα.
  Ο Χριστόδουλος που του είχε μείνει και λίγο πατριωτική πέτσα η οποία ειχε ως αποτέλεσμα κάποες δημόσιες δηλώσεις για το τι έρχετε [ ισλαμισμός και οικονομικη καταστροφή της Ελλάδας ] ξαφνικά ξύπνησε με 2 καρκίνους... όλως τυχαίως πάντα... όπως γίνεται με όλους όσους δεν είναι υποταγμένοι 100% στο αφεντικό τους όπως υποσχέθηκαν.
  Ο Μακάριος ήταν ενα καραμπινάτο παράδειγμα Μσονικού υπαλλήλου
  Ηταν ενας παπας ξυρισμένος με κοστούμι στην Αμερική και ξαφνικά έγινε ο Σωτήρας και ο Μεσσίας της Κύπρου, [ πως γίνεται ρε παιδί μου όλοι μα όλοι οι κομμουνιστες να εχουν κάνει καριερα στην Αμερική....] ενω την δεκαετία του 60 αυτός υπέγραψε για τις εγγυήτριες δυνάμεις τις οποίες επικαλέστηκε το 1974 με τα γνωστα αποτελέσματα.
  Με την τάχα μου απόπειρα δολοφονίας Μακαρίου [ λες και οι μυστικες υπηρεσίες δεν μπορεσαν να φανε εναν Παπά... έλεος ρε έλεος με την βλακεία τέλος πάντων] κατοπιν με την δική του διαταγή εγιναν όλα.
  Ολα αυτά αφού φρόντισαν να βγάλουν τον Παπαδόπουλο απο την μέση με την προβοκάτσια του πολυτεχνίου... η νομίζεις ότι αν υπήρχε ο Παπαδόπουλος το 74 θα υπήρχε Αττίλας?? το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???
  Θα τους πήγαινε όλους π... κ...
  Ξυπνείστε ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα μετά την «απελευθέρωση»

  Τρεις φορές η εκκλησία αναθεμάτισε τον Βενιζέλο
  https://scripta---manent.blogspot.gr/2017/06/blog-post_7.html


  scripta---manent.blogspot.gr Έτσι πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κι έσβησε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός ...ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...


  Απαγορευμένο Βίντεο απο τα ΜΜΕ για τον Παπαδόπουλο. Δείτε το όλοι

  http://hellas-now.com/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Μακαριος προσπαθησε να σωσει την Κυπριακη Δημοκρατια που εγκαθιδρυθηκε με τις συμφωνιες του Λονδινου και της Ζυριχης.Η Δημοκρατια αυτη ουσιαστικα ηταν υπο Ελληνικη Κυριαρχια και αν οι Κυπριοι και οι Ελλαδιτες ειχαν μυαλο θαπρεπε να την στερεωσουν και να την βαλουν να δουλεψει(οσο και αν ηταν δυσκολο)και οχι να την υπονομευουν οπως τελικα εκαναν.Δεν επρεπε ναρθουν σε συγκρουση με τους Τουρκοκυπριους αφου και οι τελευταιοι μακροπροθεσμα θα ηταν ωφελημενοι απο ενα τετοιο κρατος.Θα ηρεμουσαν σιγα-σιγα.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι Τουρκοκυπριοι- Βαμβακοι ειναι πολυ κοντινης Ελληνικης καταγωγης!!Οι Ελλαδιτες και οι Κυπριοι επρεπε αν ηταν εξυπνοι και αρκετα πατριωτες να χτισουν γεφυρες επικοινωνιας οσο και αν ειναι δυσκολο να συνεννοηθεις με τον "Τουρκο".Κυριως οι Ελλαδιτες με τον ηλιθιο τον Ιωαννιδη που ξεγελαστηκε τοσο βλακωδως απο τον Κισσιγκερ εχουν τις βασικες ΕΥΘΥΝΕΣ....Αλλα και και μετα την Ζυριχη και το Λονδινο αλλοι ηλιθιοι Ελλαδιτες(κυβερνηση Γ.Παπανδρεου) απερριψαν το σχεδιο Ατσεσον που ουσιαστικα ενωνε την Ελλαδα με την Κυπρο.Αν υποθεσουμε οτι δεν μπορουσε να δουλεψει η Ζυριχη και το Λονδινο το σχεδιο Ατσεσον ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια δεδομενης και της φοβιας των Αμερικανων με τους Σοβιετικους.Ομως τιποτα δεν εγινε και με αυτη την δυνατοτητα -ευκαιρια.Και αυτο γιατι ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.Πριν την απορριψη αυτης της λυσης η κυβερνηση Κ.Καραμανλη με την συμφωνη γνωμη του Μακαριου τελικα ειχε προχωρησει στην συσταση του ανεξαρτητου κρατους της Κυπριακης Δημοκρατιας.Η λυση αυτη προταθηκε γιατι η επομενη λυση θα ηταν ο πολεμος ενας πολεμος που δεν θα συνεφερε την Ελλαδα...Νομιζω οτι ο Μακαριος ηλπιζε να περισωσει την Κυπριακη Δημοκρατια και γιαυτο ανεπτυξε αυτους τους ισχυρισμους και τις αιτιασεις στα Η.Ε.Τι θα μπορουσε να κανει για να περισωσει κατι?Να συνταχθει με τον Ιωαννιδη που εμφορουνταν πιθανοτατα απο πατριωτικα κινητρα αλλα ηταν τοσο τραγικα για την Ελλαδα ηλιθιος???Και εν τοις πραγμασι ολετηρας της πατριδας???ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!!!!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τον Μάρτιο του 1975, το Υπουργικό Συμβούλιο απεδέχθη και σύσσωμη η Βουλή επικύρωσε ΟΜΟΦΩΝΑ τις αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Άμυνας Ε. Αβέρωφ και Δικαιοσύνης Κ. Στεφανάκη, περί «ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ ΚΑΤΑ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ», η οποία ισχύει μέχρι σήμερα !!!
  Έκτοτε ΚΑΜΜΙΑ Κυβέρνηση δεν τόλμησε να άρει την απόφαση αυτή και ΚΑΝΕΝΑ Κόμμα ή Πολιτικό πρόσωπο – Ελλάδος και Κύπρου - δεν τόλμησε να ζητήσει την άρση της.
  Και δεν τόλμησαν, ούτε όταν ενημερώθηκαν εγγράφως περί αυτού ΑΠΑΝΤΕΣ οι ανωτέρω στις 11.11.2008, από τον Σύλλογο «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974».
  ΟΛΟΙ γνωρίζουν, αλλά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ πεισματικά και απροσχημάτιστα να αποκαλύψουν τα ονόματα και τις πράξεις των ενόχων της τραγωδίας, που ξεκίνησε για τον Ελληνισμό το 1974 και εξελίσσεται σταδιακά μέχρι σήμερα.
  Επί 24 χρόνια μετά το 1974, δεν τολμούσαν ούτε να προφέρουν ότι έγινε πόλεμος στην Κύπρο και μίλαγαν αόριστα για «τα γεγονότα της εισβολής στην Κύπρο». Γι’ αυτό, τους 1619 Έλληνες και Κύπριους ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, τους βάφτισαν «αγνοούμενους», τους αγνόησαν και τους έκαναν «ΑΓΝΟΗΜΕΝΟΥΣ».
  Ωρύονται λοιπόν τα βαθειά λαρύγγια της υποκρισίας και της αυθαιρεσίας - Ελλάδος και Κύπρου- με κατάρες γι’ «αυτούς» που έκαναν το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και έδωσαν στους τούρκους το 37 % της Κύπρου. Ποτέ όμως δεν τόλμησαν να τιμωρήσουν ή να δικάσουν τους προδότες ή έστω να αποκαλύψουν με στοιχεία και αποδείξεις τα ονόματά τους.
  Ακόμα χειρότερα όμως ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι για να φύγουν οι τούρκοι. Τρέμουν ακόμα και να ψελλίσουν τη λέξη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτουρκίσουν το ελεύθερο 63 %, παραδίδοντας έτσι ολόκληρη την Κύπρο στους φίλους τους - εχθρούς μας.
  Γι’ αυτό και για πολλά άλλα, ο «ΦΑΚΕΛΟΣ» είναι το άλλοθι και η συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων της συμφοράς των Ελλήνων και η παράδοσή του ένας ακόμα φτηνός θεατρινισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. scripta---manent.blogspot.gr
  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΟΥΣΚΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ολόκληρη η κατάπτυστη ομιλία
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικά, ουδόλως με απασχολεί Αν ο Μακάριος κάλεσε ή δεν κάλεσε τους Τούρκους να επέμβουν στην Κύπρο, καθώς, όντας κλασσικός , παλιομοδίτης ΧριστιανΟρθόδοξος Πιστός, θεωρώ Ηλίου Φαεινότερον πως Ήτανε Θέλημα Θεού να πέσει Η Πόλη. Κι ερωτώ : Γιατί να μην Είναι Θέλημα Θεού να πέσει κι η Κύπρος, αφού, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΆ, Ο Θεός Επέβαλε, κατά Το Θέλημά Του, είτε Επέτρεψε, κατά παραχώρησιν Του, ο Παλαιολόγος κι ο Μακάριος νά'ναι στο ''Τιμόνι'' Της Πόλης και της Κύπρου;

   Μήπως, από Συστάσεως Του Σύμπαντος, τα Δημιουργήματα δεν είναι, και δικαίως, ''αναλώσιμα'' στο Βωμό Των (κατά Την -εξ ορισμού- Δικαίαν Κρίσιν) Πρέπει, Θέλω, Απαιτώ, Αποφασίζω και Διατάσσω Του Δημιουργού Τους; Μήπως κι Η Ιστορία των Λαών, δεν είναι ΚερδοΖημιές στα μπακαλοδεύτερα Των Θεών Τους, που Συνάδελφοι - Εξουσιαστές, δε τα ''χαλάνε'' ποτέ στη Μοιρασιά; Μήπως και οι ανάξιοι, πτωχοί τω πνεύματι δούλοι, ποίμνια και κατ'εικόνα και ομοίωσιν Αξιοθρήνητες Καρικατούρες (ΆΡΑΓΕ ΠΟΙΟΎ;) δεν πορεύονται εν Ειρήνη, αιώνες τώρα, ως πρόβατα επί σφαγή, χωρίς έστω και μία τυπική Διαμαρτυρία, Βλασφημία κατά Τας Γραφάς;

   Προσωπικά, λυπάμαι μόνο τη δύστυχη Τη Κυρά Δέσποινα, που το'χει φαίνεται η Μοίρα Της, πρώτα με Τη Πόλη και μετά με τη Κύπρο, να θρηνεί και να πολυδακρίζει. Και θαυμάζω τον επώνυμο δημόσιο άνδρα, που, επειδή σαν Χριστιανός, μα και σαν Άνθρωπος Την πονάει, επιμένει να Την παρηγορεί

   https://youtu.be/FCenUmMv8Ss?t=35

   ευελπιστώντας πως δεν πρόκειται να πληροφορηθεί το βεβαρυμένο του παρελθόν

   https://youtu.be/ElrEr6pJo5I?t=44

   ώστε να ζητήσει την κεφαλή του επί πίνακι.

   Υ.Γ. Σεβαστό μου SCRIPTA MANENT, Αφού σας ευχαριστήσω γιατί με τον ερχομό Σας μου δίνεται το δικαίωμα απαντήσεως στο Σχόλιό Σας, θέλω να σας συγχαρώ για την απόφασή Σας ''Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.''
   Επιτέλους, κατανοήσατε πως έπρεπε, έστω και τώρα, Το Διαδίκτυο να αποκτήσει Τη δική του Λέσχη Μπίλτεμπεργκ, προσφέρουσα Βήμα αποκλειστικά και μόνον στα Προνομιούχα, καρατσεκαρισμένα θεοσεβέστατα, Μέλη Της. Γιατί έπρεπε κάποτε η πλέμπα, αυτός ο ασεβής, άθεος και βλάσφημος χύδην όχλος, να καταλάβει πως δε θα επιτρέψομεν ποτέ την παράδοσιν Του Αγίου τοις κυσὶ, τοις Των Γραφών (Ματθαίος 7, 6) Επιταγαίς πειθόμενοι. Με Εκτίμηση.

   Διαγραφή
 8. http://www.pentapostagma.gr/2017/07/%ce%bf%cf%87%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ae%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac.html

  ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΓΟΓΕΝΗΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παντοτε και παντου καταληγουμε σε ολες τις καταστασεις ολες γενικα οι τραγωδιες ειναι αποτελεσμα των εβραιομασονοσιωνιστων εκπροσωποι του διαβολου ,ειναι παντοτε μεσα στο κακο οπου κακο κι αυτοι εκει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ