Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Σάλος στα social media για το τριήμερο του Τζανακόπουλου στην Κέα και τη χρέωση των 900 ευρώ (Σε τα μας, ρε; Έσπασε ο διάολος και πέσατε σε γνώστη του αντικειμένου και της λειτουργίας του Δημόσιου Λογιστικού.).Μόνο για την «υπηρεσιακή μετακίνηση» δύο φρουρών του πολιτικού του γραφείου από την Παρασκευή 2/6 μέχρι την Τρίτη 6/6 χρεώθηκε αυτό το ποσό στον προϋπολογισμό του υπουργείου
Ρε Τζανακόπουλε, τι ξεφτίλα είναι αυτή;
Τι καραμπινάτη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!
Όχι σ' επίπεδο ύψους χρημάτων, αλλά ΗΘΙΚΗ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
Διότι αν το έγγραφο δεν είναι μούφα, τότε ευθύνη για την ενταλματοποίησή του, φέρουν και οι υπογράφοντες.

Πάμε να δούμε τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, μία προς μία:

1. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ;
Και πώς υπέγραψαν την μετακίνηση τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που αναγράφονται στο έγγραφο;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ;

2. Τα έξοδα μετακίνησης προσώπων, εξαρτώνται από τον βαθμό που φέρει ο μετακινούμενος. Είναι διαφορετικά τα έξοδα μετακίνησης ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου και διαφορετικά ενός υψηλόβαθμου στελέχους.

3. Είναι ένταλμα προπληρωμής, ή ένταλμα τακτικό;

4. Ένταλμα προπληρωμής στο εσωτερικό, δεν υφίσταται, αλλά ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ...  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ.
 Όταν επιστρέφει ο μετακινούμενος, καταθέτει τα δικαιολογητικά του (αποδείξεις μεταφοράς και ξενοδοχείου). 
Η ημερήσια αποζημίωση, είναι συγκεκριμένη, ανάλογα με τον βαθμό του μετακινούμενου, όπως και η δαπάνη του ξενοδοχείου.

5. Ο κωδικός αριθμός (Κ.Α) 0719, αφορά στα έξοδα μετακίνησης.
Ο κωδικός αριθμός (Κ.Α.) 0721, αφορά στα έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης.
Και ο κωδικός αριθμός (Κ.Α.) 0722, αφορά στα έξοδα διαμονής... δηλαδή, ξενοδοχείου.

6. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που υπέγραψαν το έγγραφο, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ.

7. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, όταν διατάσσονται από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους να πράξουν ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Το θέμα, δεν είναι απλό.
Πάντα με την προϋπόθεση πως δεν έχει υποστεί επεξεργασία το δημόσιο έγγραφο, πέραν του Τζανακόπουλου, οι υπάλληλοι που το υπέγραψαν φέρουν ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ... ΠΟΙΝΙΚΕΣ.

8. Στην απόφαση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΝ;;;

ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ;;;Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1. Σε τα μας, ρε; Έσπασε ο διάολος και πέσατε σε γνώστη του αντικειμένου και της λειτουργίας του Δημόσιου Λογιστικού.

Υ.Γ.2. Επικοινώνησα με το γραφείο της κ. Πηνελόπης Παγώνη, που ως προιϊσταμένη, υπογράφει το έγγραφο...
Ήταν σε... σύσκεψη...
Άφησα στον υπάλληλο το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσει μαζί μου...
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ... 

Τι κρίμα... αυτή την κυρία, την πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι για να υπηρετεί τον κάθε... πολιτικάντη με ημερομηνία λήξης.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.Σάλος στα social media για το τριήμερο του Τζανακόπουλου στην Κέα και τη χρέωση των 900 ευρώ


Μόνο για την «υπηρεσιακή μετακίνηση» δύο φρουρών του πολιτικού του γραφείου από την Παρασκευή 2/6 μέχρι την Τρίτη 6/6 χρεώθηκε αυτό το ποσό στον προϋπολογισμό του υπουργείου

Με δύο άντρες ασφαλείας και όλα τα έξοδα πληρωμένα πέρασε το τριήμερο στην Κέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εγκρίνεται η συγκεκριμένη δαπάνη «υπηρεσιακής μετακίνησης», ύψους 900 ευρώ!

Μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων που απόλαυσαν μια πρώτη δόση διακοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε την Τζια για να ξεκουραστεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως κάθε ζευγάρι που έφυγε ταξίδι πλήρωσε τελικά 900 ευρώ για λίγες μέρες διακοπών. Το τριήμερο του υπουργού έγινε βέβαια σχεδόν πενθήμερο, καθώς οι ημερομηνίες που αναγράφονται στο έγγραφο είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου ως αναχώρηση, με επιστροφή την Τρίτη 6 Ιουνίου - άγνωστο πρωί ή απόγευμα.

Το έγγραφο, που κυκλοφορεί στα social media από το πρωί, αναφέρει επί λέξει: «για έξοδα υπηρεσιακής μετακίνησης δύο (2) συνοδών ασφαλείας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας - Κυβερνητικού Εκπροσώπου από την Αθήνα στην νήσο Κέα, με αναχώρηση από Παρασκευή στις 02-06-2017 και επιστροφή στην Αθήνα την Τρίτη στις 06-06-2017, ως εξής» και από κάτω σε πινακάκι αναγράφονται τα ποσά και οι «κωδικοί» τους: 120 ευρώ, 360 ευρώ και 420 ευρώ - σύνολο 900 ευρώ.


Τα έξοδα αυτά δηλαδή αφορούν αποκλειστικά και μόνο την μετακίνηση των δύο αυτών φρουρών από το πολιτικό γραφείο του υπουργού, βάσει των δικαιολογητικών.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα social media και ειδικά το Twitter «βούηξαν» για τις «πληρωμένες από εμάς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, διακοπές του κυρίου Τζανακόπουλου.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΤΖΑΝΑΚΟ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΗΛΥΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι να κανει κι αυτο το παλλικαρι προσπαθει να περασει καλα οσο ακομα ειναι στην εξουσια,που θα ξαναβρει δωρεαν διακοπες και σωματοφυλακες πληρωμενους απο τα κοροιδα.οχι βεβαια οτι ειναι ο πρωτος ουτε θα ειναι και ο τελευταιος απλα οι διακοπες του εχουν το αρωμα της αριστερας κουλτουρας που δυστυχως μας καθησε στο σβερκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ Ο ΚΑΠΤΈΝ ΑΜΕΡΙΚΑ Ο ΧΟΎΛΚ ΓΕΝΙΚΆ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΧΊ ΈΛΛΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...ΆΛΛΩΣΤΕ ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ...
  ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ