Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Στα road show σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη αποτυπώνεται ο προβληματισμός των funds για ελληνική οικονομία, μετοχές, τράπεζες Τα διεθνή funds ειδικά στο Λονδίνο διατυπώνουν την άποψη ότι δεν είναι βέβαιοι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, λοβοτομημένε μου ραγιά...

ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ...

Το έμαθες ... "το μάθημά σου" και δεν αντιδράς... απλά σαν ΡΑΓΙΑΣ που είσαι, συνεχίζεις να πληρώνεις ότι σου επιβάλουν τα πιόνια των τοκογλύφων...


Καλλιόπη Σουφλή


Οι ξένοι επενδυτές και ειδικά οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι είναι επιφυλακτικοί με την πορεία της Ελλάδος, των μετοχών και ομολόγων
 
 
Τα road show σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη που διεξήχθησαν εσχάτως φαίνεται ότι είναι η αφορμή για την αλλαγή επί τα χείρω της επενδυτικής ψυχολογίας.
Οι μετοχές των τραπεζών σήμερα 22 Ιουνίου υποχωρούν ενδοσυνεδριακά έως -5%, ενώ και στα ομόλογα έχει ανακοπεί πλήρως η τάση βελτίωσης του τελευταίου διαστήματος. 
 
 
Από τις επαφές που έχουν υπάρξει με ξένους επενδυτές προκύπτουν
 
 
Μπορεί στις παρουσιάσεις σε σχέση με το παρελθόν οι συμμετέχοντες να είναι περισσότεροι αλλά στην πραγματικότητα μεγαλύτερος είναι και ο προβληματισμός. 

1)ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η Ελλάδα χωρίς χρέος και χωρίς QE θα καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας.
2)Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την συνέχεια της ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο.
 
Ο βασικός προβληματισμός είναι ότι για τους επόμενους μήνες θα απουσιάζουν οι ισχυροί καταλύτες, οπότε ποιο θα είναι το νέο επενδυτικό αφήγημα για την συνέχιση της ανόδου;
Η άποψη πολλών και ειδικά των αμερικανών είναι ότι το χρηματιστήριο μπορεί να έχει καταγράψει ήδη τα χειρότερα αλλά τα περιθώρια ανόδου στηρίζονται σε αστάθμητους κυρίως παράγοντες. 

3)Σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη κατεγράφη ξεκάθαρος προβληματισμός για τις ελληνικές τράπεζες.
 
 
Οι ξένοι αμφισβητούν την μέχρι τώρα πορεία αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων.
Οι μειώσεις που έχουν υπάρξει στα NPEs προέρχονται κυρίως από διαγραφές και ελάχιστες πωλήσεις όχι από πραγματικές αναδιαρθρώσεις.
 
Οι πλειστηριασμοί προσκρούουν σε εμπόδια όπως και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι μια γενικόλογη προσέγγιση με πολλά άλυτα προβλήματα.
 
 
Οι ξένοι αμφισβητούν και το κατά πόσο οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν capital buffers δηλαδή κεφαλαιακά αποθέματα επαρκεί ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις όχι των stress tests αλλά των προβληματικών δανείων….
 
 
Οι ξένοι θεωρούν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα οδηγηθούν σε λύσεις που θα τις πλήξουν κεφαλαιακά. 

4)Οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι είναι επιφυλακτικοί και για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να βγει στις αγορές ακόμη και τον Ιούλιο του 2017.
 
 
Μια γρήγορη έκδοση ακόμη και έχει διασφαλιστεί επιτόκιο και κάλυψη μπορεί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς κερδοσκοπίας.
Ακόμη η Ελλάδα δεν πατάει σταθερά στα πόδια της. 

5)Για την πορεία της οικονομίας θεωρούν οι ξένοι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί μεταξύ 1,6% με 1,8% για το 2017. 6)Για το χρέος, το QE και τον ρόλο του ΔΝΤ ειδικά οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει λύση το 2017 αλλά το 2018.
Θεωρούν ότι το κεφάλαιο QE έχει ολοκληρωτικά τελειώσει όχι μόνο για το 2017 αλλά και γενικά.
Για το ΔΝΤ επίσης θεωρούν ότι δεν θα συμμετάσχει με νέο δάνειο στην Ελλάδα είναι προσχηματική η παρουσία του Ταμείο στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. 

7)Οι ξένοι και όχι μόνο η HSBC θεωρούν ότι η Ελλάδα τα επόμενα τρίμηνα θα βρεθεί πάλι στο αρνητικό προσκήνιο.
Η Ελλάδα με όλες τις ενέργειες που έχει λάβει κέρδισε χρόνο δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τι ανέφερε ήδη από χθες 21 Ιουνίου του 2017 το bankingnews

Αλλαγή στάσης των ξένων στις τράπεζες – Δεν τους ικανοποιεί η πρόοδος στα NPLs, το απόθεμα κεφαλαίων ίσως να μην επαρκεί

Αλλαγή στάσης – η οποία τουλάχιστον προβληματίζει – καταγράφεται στους κύκλους των ξένων επενδυτικών οίκων.
Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες το τελευταίο διάστημα και παρά την γενική αντίληψη ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα, παρ΄ ότι δεν θα πάρει χρέος και ποσοτική χαλάρωση, οι ξένοι οίκοι επαναξιολογούν την στάση τους για τις ελληνικές τράπεζες και το συμπέρασμα είναι ότι καθίστανται πιο επιφυλακτικοί από ότι ίσως αναμενόταν.

 
 
Συγκεκριμένα

1)Διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα NPLs και NPEs που ξεπερνούν τα 100 δισεκ. ευρώ.
 
Η πρόοδος είναι εξωφρενικά μικρή σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος.
Όσο οι τράπεζες δεν δείχνουν σοβαρά δείγματα γραφής στα προβληματικά δάνεια δεν μπορεί να αλλάξει η γενική επενδυτική στάση των ξένων. 

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ξένων οίκων που εσχάτως έχει δώσει τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες οι περισσότερες είναι στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα.
Μπορεί το χρηματιστήριο να ανακάμπτει, μπορεί οι αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν αλλά οι μετοχές των τραπεζών μετά το ράλι πριν 1 μήνα έχουν κωλύσει.

2)Τα διεθνή funds ειδικά στο Λονδίνο διατυπώνουν την άποψη ότι δεν είναι βέβαιοι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.
 
Μπορεί η γενική αίσθηση να είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests αλλά αυτή την άποψη δεν την αποδέχονται όλες οι πλευρές.
Ορισμένοι ξένοι δηλώνουν ότι δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση ή πως θα συμπεριφερθούν στα stress tests του Ιουλίου του 2018.

3)Ορισμένοι επίσης ξένοι εστιάζονται στο κόστος της αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων και διερωτώνται εάν τα capital buffer που έχουν οι τράπεζες επαρκούν για να καλύψουν και τα προβληματικά δάνεια και τα stress tests.
 
Ορισμένοι ξένοι αμφισβητούν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκεί capital buffers

 
4)Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει 33,8 δισεκ. κεφάλαια, εκ των οποίων tangible book περίπου 28 δισεκ..
 
 
Επίσης ο αναβαλλόμενος φόρος DTA ανέρχεται στα 19,5 δισεκ. και το DTC στα 15 δισεκ.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες θα χρειαστεί να διενεργήσουν πρόσθετες προβλέψεις 4,4 με 4,6 δισεκ. λόγω της εφαρμογής των λογιστικών προτύπων IFRs 9 αλλά με δυνατότητα 5ετούς απόσβεσης.
 
 
Υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκές capital buffer.
Υπάρχει ένας κίνδυνος οι ελληνικές τράπεζες να περάσουν τα stress tests ή να διαθέτουν επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αλλά να εμφανίσουν αδυναμία στα κεφαλαιακά τους αποθέματα capital buffer.
Να θυμίσουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες υποχρεούνται να διαθέτουν κεφαλαιακά αποθέματα πάνω από τα ελάχιστα όρια των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.
 
Στο πάζλ αυτό της βέλτιστης κεφαλαιακής επάρκειας πρέπει να ενταχθεί και η Βασιλεία ΙΙΙΙ που ορίζει τους κανόνες φερεγγυότητας.
Έχει συμφωνηθεί μια περίοδος – μετάθεσης – της εφαρμογής τους αλλά δεν παύουν να επιδρούν στα κεφάλαια…


Συμπέρασμα

Οι ξένοι οίκοι έχουν αλλάξει στρατηγική τελευταία ως προς τις ελληνικές τράπεζες θέτουν ερωτήματα και αμφισβητούν ότι μπορεί να θεωρείται… δεδομένο.
Οι τράπεζες αποτιμώνται στα 10,5 δισεκ. όπερ σημαίνει P/BV 0,39 με κεφάλαια tangible book.
Οι μετοχές των τραπεζών για να κινηθούν υψηλότερα χρειάζονται πειστικές απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα των ξένων.

ΔημοσιογράφοςΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ολη η κακομοιριά τής ανθρωπότητας οφείλεται στους ιουδαίους που θέλουν όλους τούς άλλους δούλους τους.

    https://www.youtube.com/watch?v=lRQFz64gz3s


    MYSTERY BABYLON: ILLUMINATI & KABBALAH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ