Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Απέτυχαν οι πολιτικές πρωτοβουλίες για χρέος, QE - Ψηφίζονται τα μέτρα για να μην διασυρθούν με δόση... bridge loan


  

Οι δανειστές έδωσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα…για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει όλα τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί είτε με πολυνομοσχέδιο, είτε με τροπολογίες.
Εάν δεν κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα η Ελλάδα θα πάρει δάνειο γέφυρα για την δόση των 7,2 δισεκ. και προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα είναι διασυρμός. Ετοιμαστείτε για ψήφιση νέων μέτρων...
ΒΑΡΑΤΕ ΒΙΟΛΙΤΖΗΔΕΣ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...
ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ, ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

Επίσης το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει γραπτώς αίτημα για πρόσβαση στο QE στην ποσοτική χαλάρωση επίσης έχει καταρρεύσει καθώς η ΕΚΤ για να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλει μέτρα για το χρέος και θετική έκθεση βιωσιμότητας DSA. 
 
Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις Ελλάδος – δανειστών για να υπάρξει πολιτική λύση 15 Ιουνίου του 2017… απέτυχαν.
Η προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα και να υπάρξει ένας συμβιβασμός για χρέος και ποσοτική χαλάρωση απέτυχε.
 


Η Ελλάδα έλαβε την απάντηση ότι το χρέος δεν μπορεί να διευθετηθεί σε αυτή την φάση και ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να κλείσουν εκκρεμότητες.
 


Επίσης το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει γραπτώς αίτημα για πρόσβαση στο QE στην ποσοτική χαλάρωση επίσης έχει καταρρεύσει καθώς η ΕΚΤ για να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλει μέτρα για το χρέος και θετική έκθεση βιωσιμότητας DSA.
Παρά τις παρασκηνιακές διαδικασίες τα δεδομένα είναι τα εξής

 

Το τελεσίγραφο για τα μέτρα

Οι δανειστές έδωσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα…για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει όλα τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί είτε με πολυνομοσχέδιο, είτε με τροπολογίες.
Εάν δεν κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα η Ελλάδα θα πάρει δάνειο γέφυρα για την δόση των 7,2 δισεκ. και προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα είναι διασυρμός.

 

Εάν η Ελλάδα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της – και αυτό θα πράξει – η δόση θα δοθεί κανονικά και θα είναι ύψους 9,5 δισεκ.

 

Απέτυχαν οι πρωτοβουλίες για το χρέος

Η Ελλάδα μέσω παρασκηνιακών πρωτοβουλιών έχει ζητήσει να υπάρξει ένα προσχέδιο μέτρων για την διευθέτηση του χρέους.
Η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητάει τώρα το χρέος.
Ταυτίζεται και ο ESM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός.
Το ΔΝΤ θα δώσει και επίσημα παράταση χρόνου, μήνες δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθούν οι γερμανικές εκλογές 24 Σεπτεμβρίου. 

 

Πιέσεις να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για το χρέος στο Eurogroup 15 Ιουνίου

 Ασκούνται πιέσεις ώστε στην ανακοίνωση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το χρέος. 


Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να μεταπείσει τους δανειστές και έχει υιοθετήσει μια νέα διαπραγματευτική στρατηγική ζητώντας χρονοδιάγραμμα για το ελληνικό χρέος.
Συγκεκριμένα όχι στα μέσα του 2018 αλλά μέσα στο 2017, ίσως στις 6 Νοεμβρίου του 2017 στο τακτικό Eurogroup, μετά τις γερμανικές εκλογές.
Όμως όπως αποκαλύπτεται η Γερμανία ζητάει η διευθέτηση του χρέους και ο μηχανισμός εγγύησης για την έξοδο στις αγορές να εξεταστεί στο α΄ τρίμηνο του 2018.

 

Η πρόταση για το QE έχει απορριφθεί θεσμικά…

Το σχέδιο της Ελλάδος να καταθέσει γραπτώς πρόταση ένταξης των ελληνικών ομολόγων σε QE σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει ήδη απορριφθεί θεσμικά.
Η ΕΚΤ για να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε QE χρειάζεται βιώσιμο χρέος, πιστοποίηση βιωσιμότητας μέσω DSA έκθεσης βιωσιμότητας και θετική έκθεση και από το ΔΝΤ.

 

Το ΔΝΤ χωρίς νέα κεφάλαια – Απίθανο να παγώσουν οι αποπληρωμές έως το 2018…

To ΔΝΤ είναι 100% σίγουρο ότι θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς νέα κεφάλαια με ένα ρόλο εποπτικό όπως είναι και την τρέχουσα περίοδο.
Υπήρχε μια πρόταση να παγώσουν οι αποπληρωμές της Ελλάδος προς το ΔΝΤ και να αποπληρωθεί εφάπαξ από τον ESM αλλά αυτή η πρόταση είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. http://www.capital.gr/oikonomia/3217346/katerreuse-sto-molis-38-i-eispraximotita-tou-xaratsiou-ton-aprilio


  Αυτό κάτι λέει, Mr. Tsipras.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.capital.gr/tax/3217212/nea-apofasi-bomba-tou-ste-kata-ton-elegxon-stis-listes

  To ΣτΕ συγκαλύπτει τούς παρανομούντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΔΩ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ, ΕΔΩ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ!


  http://www.dimokratianews.gr/content/75412/ti-symvainei-telika-sto-nekrotomeio-toy-apth


  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ