Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Mια επιστολή... (ΝΤΡΟΠΗΣ,ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ)Για λόγους ιστορικής γνώσης,και χωρίς κανενός είδους σχόλιο,παραθέτω πιο κάτω την επιστολή του Αγίου Όρους 
Εγώ, θα σχολιάσω...
ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ! ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ! ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.Η φωτό και τα εντός παρένθεσης στον τίτλο, είναι δικά μου
  
 
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

Για λόγους ιστορικής γνώσης,και χωρίς κανενός είδους σχόλιο,παραθέτω πιο κάτω την επιστολή του Αγίου Όρους προς τον Αδόλφο Χίτλερ :

« Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941
Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

 
Εξοχότατε,

Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.

Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.

Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.

Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Βιαστικά συμπεράσματα όπως συνήθως. Μήπως αυτή η επιστολή έσωσε το Άγιον Όρος και τους θησαυρούς του από την βουλιμία των Βούλγαρων κατακτητών (τριπλή ήταν η κατοχή); Μήπως αυτή η επιστολή ήταν η αιτία που ο Χίτλερ έλαβε υπό την (προσωπική) προστασία του το Άγιο Όρος;
  Μια σε βάθος εξέταση ίσως αποκάλυπτε την αλήθεια στην προσπάθεια του κομμουνιστή μάλλον αρθρογράφου να καταφέρει μια εύκολη κατηγορία σε ότι παραμένει ΙΕΡΟ σ' αυτήν εδώ την χώρα
  Αυτά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ εν Θεώ Αδελφέ Οδυσσέα Πάτση, Αναλογιστήκατε κατά πόσον είναι Χριστιανικόν, Ορθόδοξον και Πρέπον, να δικαιολογείτε μία επιστολή που και οι ίδιοι οι Αγιορείτες Πατέρες καταδικάζουν, έστω και κατόπιν εορτής;

   Ξέρετε καλά ή, τουλάχιστον, οφείλατε να ξέρετε, πως και οι ίδιοι οι Αγιορείτες Πατέρες παραδέχονται πλέον πως ήτανε Μέγα Λάθος Τους να απευθυνθούν για Την Προστασία Τους εις τον Χίτλερ αντί, ως κολίγες Της, να απευθυνθούν εις Την Υπεραγίαν, Μεγαλόχαρη Περιβολάρισσα του προαιωνίου ΙΕΡΟΎ Τους Περιβολιού, που τυγχάνει να είναι και Υπέρμαχος Στρατηγός, με ων ουκ έστιν αριθμός Νικητήρια και (εξ Αυτών) Ευχαριστήρια. Ήτανε Μέγα Λάθος Τους, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, να στείλουν, στον Κορυφαίο Θύτη του 20ου Αιώνα, επιστολή που συνιστά Υπερτάτην, Θεοκατάρατον κι Ασυγχώρητον, για Αγίους Πατέρες, Ύβριν προς τους 600.000 Έλληνες Νεκρούς του Β' Π.Π., αντί να δέονται, ενθέρμως κι αδιαλείπτως, υπέρ Της Σωτηρίας Τους προς Εκείνην, Την Περιβολάρισσα - Υπέρμαχον Στρατηγόν, με Το Κοντάκιον (Ήχος πλ. δ')

   Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,
   αναγράφω Σοι η Πόλις Σου, Θεοτόκε.
   Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον,
   ίνα κράζω Σοι : Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε. ΚΑΙ ΚΑΤΆ ΜΕΤΆΦΡΑΣΙΝ

   Σε σένα, Θεοτόκε, την Υπέρμαχο Στρατηγό, εγώ η Πόλη Σου αποδίδω με ευγνωμοσύνη
   την ένδοξη νίκη, επειδή λυτρώθηκα απο τις φοβερές συμφορές.
   Αλλά Εσύ, επειδή Έχεις ακατανίκητη δύναμη, ελευθέρωσέ με από κάθε είδος κινδύνου,
   για να Σου φωνάζω δυνατά : Χαίρε, Νύφη ανύμφευτε.

   Και αρνούνται, προφανώς από ντροπή, πως δήλωσαν, τότε, ότι στείλανε την επιστολή προς τον Χίτλερ, γιατί φοβήθηκαν πως θα'χαν Τη Τύχη Των Αγίων Πατέρων Του Βυζαντίου. Εκείνων Των Ηρωικών Αγίων Πατέρων που μαχόμενοι, μετά Του Ιερού Κλήρου, Αυτοθυσιαστικά, Ομολογιακά και Μαρτυρικά πλην ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΆ -Μωραίνει Κύριος ους Βούλεται Απωλέσαι- κατά των Αλλοπίστων επέσανε θύματα σε άνιση Πάλη κι Αγώνα. Εκείνων Των Ηρωικών Αγίων Πατέρων που, παλεύοντας για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, βρήκανε μνήμα.

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  2. Ξέρετε καλά ή, τουλάχιστον οφείλατε να ξέρετε, πως και οι ίδιοι οι Αγιορείτες Πατέρες παραδέχονται ότι η τελευταία παράγραφος της επιστολής Τους προς τον Χίτλερ
   ''Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.''
   αποτελεί Ό,ΤΙ πιό Απάνθρωπο, Ανάλγητο, Εγκληματικό κι Αηδιαστικό έχει γραφτεί ποτέ από Ανθρώπινο Χέρι, αισθάνονται δε την Ανάγκη να Δικαιολογηθούν λέγοντας πως γράφτηκε κάτω από την Ψυχολογική Πίεση να διασώσουν Ό,ΤΙ ΠΙΌ ΙΕΡΌ υπάρχει σ' αυτήν εδώ την χώρα. Γιατί, σε Αυτή την παράγραφο, Υποσημειούμενοι Βαθυσεβάστως, λένε Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ, εις Βερολίνον :

   ''ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΤΕ ΜΑΣ, ΚΙ ΕΜΕΊΣ ΘΑ ΙΚΕΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΌΛΗ ΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΈΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΥΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΎΡΙΟΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΕΥΌΝΤΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΊΖΕΙ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΈΡΕΥΣΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ, ΈΣΤΩ ΚΙ ΑΦΑΝΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎΣ ΛΑΟΎΣ, ΝΑ ΝΙΚΉΣΕΙ ΤΟ ΈΝΔΟΞΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ ΣΑΣ ΈΘΝΟΣ.

   Αγαπητέ εν Θεώ Αδελφέ Οδυσσέα Πάτση, Ελπίζοντας πάντα εις την Ειλικρινή σας Μετάνοιαν, Με Εκτίμησιν.

   Διαγραφή
 2. Τα συζηταγαμε αυτο το θεμα στην εφταετια και παρολιγον η φυλακιση μας ως ανθελληνες. η ''ελληνικη ιστορια'' των τελευταιων εκατοπενηντα ετων δειχνει τις βαρβαροφαρες που ζουν στην ελλαδα διχως στους εγκεφαλους αυτων κατι το ελληνικο και αξιοπρεπες , οπου μια ζωη ελιγμους κοινωνικους τυπου αγαδων του τουρκμενισταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ