Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Το ανακοινωθέν του Eurogroup στις 15/6 θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα


 
Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πλήθος δυσάρεστων εξελίξεων στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου
 
Το ανακοινωθέν του Eurogroup στις 15 Ιουνίου θα περιλαμβάνει ορισμένες δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα.

 
Με βάση έγκυρη θεσμική πηγή που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδος επισημαίνει στο bankingnews τα εξής
«Στο ανακοινωθέν και στην συνέντευξη τύπου του Eurogroup του 2017 θα περιλαμβάνει ορισμένες δυσάρεστες εκπλήξεις στα βασικά και ορισμένες θετικές ειδήσεις για τα δευτερεύοντα.

Συγκεκριμένα
1)Θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και θα δοθεί το πράσινο φως για την δόση 9,5 δισεκ. αλλά χωρίς δάνειο γέφυρα.
Αυτό είναι καλή είδηση θα δοθεί η δόση χωρίς bridge loan, ήταν η βασική ανησυχία των εμπλεκομένων.

2)Θα ανακοινωθεί ένα περίγραμμα για την τρίτη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου του 2017 και θα είναι εστιασμένο σε ανάπτυξη και κυρίως αποκρατικοποιήσεις.

3)Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με ένα εκφυλισμένο ρόλο...ονομάζεται διαδικασία έγκρισης επί της αρχής.
Η διαδικασία έγκρισης επί της αρχής ουσιαστικά είναι η επιβολή της Γερμανίας να μην εξεταστεί το ελληνικό χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου.

 


Θα παραμείνει έως το τέλος του προγράμματος χωρίς να συμμετάσχει με νέο δάνειο ενώ θα υπάρχει μέριμνα το 2018 να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και να αποχωρήσει οριστικά ως επίσημος πιστωτής.
 


Το ΔΝΤ θα παραμείνει και μετά το 2018 στην Ελλάδα υπό τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου.
Το ΔΝΤ αποφάσισε να διαδραματίσει αυτόν τον άκομψο ρόλο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα δίνοντας πίστωση χρόνου για δύο βασικούς λόγους Α)Για να ικανοποιήσει την Γερμανία που έχει απορρίψει ξεκάθαρα την διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν τις 24 Σεπτεμβρίου όπου διεξάγονται οι εκλογές στην Γερμανία.
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Schaeuble έχει ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό χρέος θα εξεταστεί το καλοκαίρι του 2018 και στο ίδιο μήκος κύματος και ο δορυφόρος της Γερμανίας ο ESM


 
Β)Η παραμονή του ΔΝΤ προσδίδει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα, οι αγορές καλώς ή κακώς θεωρούν το ΔΝΤ ως ένα μηχανισμό αξιοπιστίας.

Οριστικά τι ΔΕΝ θα πάρει η Ελλάδα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017 και οι δυσάρεστες εκπλήξεις
Στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα πάρει λύση για το ελληνικό χρέος.
Αυτό είναι 100% σίγουρο όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να εξεταστεί το ζήτημα του χρέους της Ελλάδος σε αυτή την φάση.
Το ΔΝΤ δεν θα συντάξει έκθεση βιωσιμότητας DSA για το ελληνικό χρέος.
 


Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΚΤ η οποία δεν μπορεί να συντάξει DSA για το ελληνικό χρέος χωρίς τα μέτρα ελάφρυνσης και αναδιάρθρωσης.
Οπότε το χρέος τίθεται εκτός.
Η προσδοκία ότι το χρέος θα εξεταστεί στο Eurogroup στις 6 Νοεμβρίου του 2017 επίσης έχει καταρρεύσει.
 


Η Γερμανία με πρόσχημα την 3η αξιολόγηση που θα είναι επικεντρωμένη στην ανάπτυξη και στις ιδιωτικοποιήσεις θα επισημάνει ότι πρώτα θα τελειώσει η 3η αξιολόγηση και μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2018 θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα για την Ελλάδα και το χρέος.
 


Προφανώς για τους επόμενους μήνες δεν υπάρχει θέμα ποσοτικής χαλάρωσης και QE.
Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά το αίτημα θα απορριφθεί από την ΕΚΤ.
 


Το σημαντικότερο όμως ακόμη και από το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση είναι ότι οι ευρωπαίοι προετοιμάζουν το έδαφος για το 4ο μνημόνιο και αυτό θα επισημοποιηθεί όχι στις 15 Ιουνίου αλλά αργότερα.
 


Θα προταθεί ένας μηχανισμός εγγύησης εκδόσεων ελληνικών ομολόγων ή γραμμή πίστωσης ή στήριξης με capital buffer τα κεφάλαια που δεν θα αξιοποιηθούν από το τρίτο μνημόνιο»

Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πλήθος δυσάρεστων εξελίξεων στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ