Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Αποκάλυψη: Γερμανία, ΕΚΤ, ESM σχεδιάζουν νέα πιστωτική γραμμή για 4 έτη έως το 2022 - Χωρίς λύση στο ελληνικό χρέος το 2018
 Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στα σχέδια εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια καθώς η νέα πιστωτική γραμμή ECCL θα διαρκέσει από το 2018 έως το 2022. 
Και ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 του ΚΥΝΟβουλίου, ούτε ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας", αν και γνωρίζουν ότι Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΡΧΡΙ ΤΟ 2099, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ, ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΣΕ... ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ!

Καλλιόπη Σουφλή
Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στα σχέδια εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια καθώς η νέα πιστωτική γραμμή ECCL θα διαρκέσει από το 2018 έως το 2022.
 

Το νέο σχέδιο των θεσμών για την Ελλάδα αναμένεται να προκαλέσει συστημικό σοκ καθώς περιλαμβάνει νέα πιστωτική γραμμή χωρίς όμως να διευθετηθεί το ελληνικό χρέος.
 


Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στα σχέδια εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια καθώς η νέα πιστωτική γραμμή ECCL θα διαρκέσει από το 2018 έως το 2022.
 


Το bankingnews αποκαλύπτει ένα σχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών, στον ESM και στην ΕΚΤ.

 

Με βάση το σχέδιο αυτό

1)Στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2018 θα προετοιμαστεί η νέα ECCL γραμμή η νέα πιστωτική γραμμή που θα αντικαταστήσει το 3ο μνημόνιο.


 
Η νέα πιστωτική γραμμή θα είναι 4ετούς διάρκειας από το 2018 έως το καλοκαίρι του 2022 και θα διαθέτει capital buffer δηλαδή κεφάλαιο περίπου 30 δισεκ. ευρώ το οποίο θα προέλθει από το εναπομείναν κεφάλαιο του τρίτου μνημονίου.
Η νέα πιστωτική γραμμή θα λειτουργήσει ως μηχανισμός εγγύησης για τις εκδόσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.
Ταυτόχρονα η νέα πιστωτική γραμμή θα έχει τα χαρακτηριστικά του μνημονίου καθώς θα υπάρχουν αξιολογήσεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα. 2)Δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους.


 
Το βασικό επιχείρημα είναι ότι μεταξύ 2018 και 2022 η Ελλάδα θα εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ετησίως τα οποία είναι επαρκή για να εξυπηρετήσουν το χρέος.
Γερμανία και ESM θεωρούν ότι ακόμη και εάν συμφωνηθεί ένα πλάνο μέτρων πρέπει να είναι εντυπωσιακά περιορισμένες οι παρεμβάσεις αυτές καθώς δεν πρέπει να περάσει η άποψη στην Ευρώπη ότι χαρίζουν λύσεις στην Ελλάδα.

3) Το QE οριστικά δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, όπως και δεν θα δοθεί η εναλλακτική λύση της αντικατάστασης ομολόγων.


 
Η ΕΚΤ είχε εξετάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο ορισμένοι ονόμαζαν QE plan B το οποίο θα είχε τα εξής χαρακτηριστικά.
Κάθε φορά που θα έληγε ένα κρατικό ομόλογο π.χ. της Γερμανίας και το οποίο το κατέχει η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να αντικαθίσταται όταν λήγει με άλλα ομόλογα μεταξύ αυτών και ελληνικών.
Όμως ούτε αυτό το σενάριο – λύση μπορεί να διευθετηθεί.

4)Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με την Συμφωνία Επί της Αρχής έως το Καλοκαίρι του 2018 και εν συνεχεία ο ESM θα αποπληρώσει τα εναπομείναντα δάνεια στην Ελλάδα και θα αποχωρήσει.


 
Την τρέχουσα περίοδο τα δάνεια του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι 12,75 δισεκ. και τα οποία το καλοκαίρι του 2018 θα έχουν μειωθεί στα 11 δισεκ. περίπου.
Ο ESM θα τα αποπληρώσει και θα αποχωρήσει το ΔΝΤ τυπικά αλλά ουσιαστικά θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος έως ότου εξελιχθεί ο ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

5)Το 2018 θα αποφασιστεί με ποιες μορφές ομολόγων θα βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές.


 
Οι επανεκδόσεις δεν δημιουργούν νέο χρέος αλλά οι νέες εκδόσεις δημιουργούν νέο χρέος και η Γερμανία δεν θέλει για το ορατό μέλλον η Ελλάδα να δημιουργήσει νέο χρέος.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ