Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Έγκλημα εκ προμελέτης ήταν η Αποστασία. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
Απόρρητη έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη αποκαλύπτει τον ρόλο του σημερινού επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. στο πολιτικό παιχνίδι που οδήγησε στη χούντα

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Τι ειπώθηκε σε δείπνο τον Ιούνιο του ΄65 για τον Γ. Παπανδρέου, την κόντρα του με το παλάτι, τον Ανδρέα, το Κυπριακό...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2009 07:00 |
- See more at: http://www.tanea.gr/news/greece/article/4526084/?iid=2#sthash.jgjlq8zA.dpuf

Απόρρητη έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη 

αποκαλύπτει τον ρόλο του σημερινού επιτίμου 

προέδρου της Ν.Δ. στο πολιτικό παιχνίδι που 

οδήγησε στη χούντα


 

Τι ειπώθηκε σε δείπνο τον Ιούνιο του ΄65 για 

τον Γ. Παπανδρέου, την κόντρα του με το 

παλάτι, τον Ανδρέα, το Κυπριακό... 

 

 

 

 

 

 Τελικά, επιβεβαιώνεται και από τα όσα διεμείφθησαν στην κηδεία του ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ, πως αφενός μεν αυτός ο λαός, είναι βαθιά λοβοτομημένος και αφετέρου, πως ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

Όσο για τον Τύπο, το 99% της ενημέρωσης, είναι ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

  Το να χρησιμοποιούν το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, για να σκεπάσουν το φέρετρο του ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΣΣΟΝΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αποτελεί πρόκληση.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


 
Έγκλημα εκ προμελέτης ήταν η Αποστασία. Το αποδεικνύει απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου καταγράφεται σειρά συναντήσεων Αμερικανού διπλωμάτη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την «κλίκα του», αρκετές εβδομάδας πριν από την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. 


Ο Αμερικανός επισκέπτης, στο υπόμνημά του, θεωρεί «ολοφάνερο» ότι ο Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως «καλύτερη εναλλακτική λύση για τη θέση του Πρωθυπουργού».
Το απόρρητο υπόμνημα- με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1965- που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην κρίση που οδήγησε σε παραίτηση τον Γεώργιο Παπανδρέου αλλά αναμείχθηκε μετά στις κυβερνήσεις των Αποστατών. 

Αποκαλυπτικό είναι το υπόμνημα και για το Κυπριακό. 

Στη συνάντηση με τον Αμερικανό, ο Μητσοτάκης τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Άτσεσον, το οποίο, κατά την άποψή του, έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο ακόμη και με πραξικόπημα!

Υπενθυμίζουμε εν τάχει τα γεγονότα. Στο τέλος Ιουνίου του 1965, η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου είναι σε τροχιά σύγκρουσης με το Παλάτι. 

Ο «γέρος της Δημοκρατίας» προωθεί την αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΣ. Όμως ο στρατηγός Γεννηματάς- που έχει παίξει ενεργό ρόλο στη «βία και νοθεία» των εκλογών του 1961- είναι ο τοποτηρητής στο στράτευμα των Ανακτόρων που αντιδρούν. 

Αντίθετος είναι και ο υπουργός Άμυνας Πέτρος Γαρουφαλιάς, επίσης άνθρωπος του Παλατιού. Ο Παπανδρέου επιμένει και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, ενώ στήνεται σκηνικό κρίσης. Το δείπνο. Μέσα σε αυτή την ταραγμένη ατμόσφαιρα, τέσσερις επώνυμοι Έλληνες κι ένας Αμερικανός διπλωμάτης δειπνούν μαζί. 

Το ξέρουμε γιατί ο τελευταίος συνέταξε μνημόνιο για τη συνάντηση αυτή, με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1965, κι ένα αντίγραφο υποβάλλεται προς τον Ρίτσαρντ Μπάραμ, υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οικοδεσπότης στο τραπέζι είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπουργός Οικονομικών τότε της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το δείπνο γίνεται, άλλωστε, στο σπίτι του. 

Συνδαιτυμόνες, πέραν του Αμερικανού διπλωμάτη, είναι ο Πάνος Κόκκας, εκδότης της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Γιάννης Τσουδερός, βουλευτής Κρήτης της Ένωσης Κέντρου και ο υποδιευθυντής του ΙΚΑ Νίκος Δεληπέτρος. Η βραδιά είναι πλούσια σε εκμυστηρεύσεις και αποκαλύψεις.

Η κουβέντα ξεκινά από τον στρατηγό Γεννηματά και μετά περνά στον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο έχει εμμονή ο Μητσοτάκης. Κάποια στιγμή αστειευόμενος λέει πως η καλύτερη ιδέα θα ήταν να τον στείλουν στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα απαξιωτικός εμφανίζεται ο Μητσοτάκης για τον Γεώργιο Παπανδρέου.  

Το Κυπριακό. Ωμός είναι ο Μητσοτάκης και για το Κυπριακό. Τάσσεται υπέρ μιας ελληνο-τουρκικής συμβιβαστικής λύσης, και τοποθετείται υπέρ του σχεδίου Άτσεσον. 

Ο μυστακοφόρος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντιν Άτσεσον είχε αναλάβει από τον τότε Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον να εκπονήσει ένα σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού. Ο Άτσεσον έριξε πρώτος το σπόρο της διχοτόμησης του νησιού, δίνοντας την Καρπασία και κάποιες άλλες περιοχές στους Τούρκους, με αντάλλαγμα την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης επιμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είχε δεχθεί το σχέδιο το καλοκαίρι του 1964, αν ο Ανδρέας δεν έκανε προσωπικό διάβημα στον πατέρα του Γεώργιο Παπανδρέου. Ο Μητσοτάκης καταλήγει ότι το σχέδιο μπορούσε και έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο- που το απέρριψε - ακόμη και διά των όπλων. Η κορύφωση της κρίσης. Οι επόμενες δεκαπέντε μέρες θα είναι ταραγμένες. Ο υπουργός Άμυνας Γαρουφαλιάς παραιτείται, το Παλάτι αρνείται στον Γεώργιο Παπανδρέου το δικαίωμα αντικατάστασής του. Το αδιέξοδο δεν αίρεται ακόμη κι όταν ο Πρωθυπουργός προτείνει να γίνει ο ίδιος και υπουργός Άμυνας. Η πολιτική και Συνταγματική κρίση είναι γνωστή ως «Ιουλιανά». Ακολουθεί η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και η «Αποστασία», στην οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι αρνητικός πρωταγωνιστής σε έναν ρόλο που θα στιγματίσει την πολιτική του καριέρα.

Η κουβέντα της ελληνο-αμερικανικής παρέας για την Κύπρο δείχνει την μακρά επώαση της ιδέας ότι η αντίσταση του Μακαρίου μπορεί να καμφθεί μόνον με πραξικόπημα. Αυτό θα γίνει τον Ιούλιο του 1974 υποκινημένο από την χούντα Ιωαννίδη στην Αθήνα, ανοίγοντας την πόρτα στον τουρκικό Αττίλα.

Το «Υπόμνημα Συζήτησης» είναι, σύμφωνα με τη διαβάθμιση των διπλωματικών απορρήτων, «εμπιστευτικού χαρακτήρα- ομάδας 3». Υποβαθμίζεται ανά 12 χρόνια, αλλά δεν αποχαρακτηρίζεται αυτόματα. Θα χρειαστεί να περάσουν σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να έρθει στη δημοσιότητα από «ΤΑ ΝΕΑ». Η ανάγνωσή του φωτίζει μια σκοτεινή πτυχή της νεώτερης πολιτικής Ιστορίας.
Ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει υποστηρικτής του σχεδίου Άτσεσον, που έριχνε τον σπόρο της διχοτόμησης της Κύπρου, και φέρεται να προτείνει ακόμη και πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου

Το Υπόμνημα Συζήτησης

Ημερομηνία: 28 Ιουνίου 1965 Θέμα: Πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα Συμμετέχοντες: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπουργός Οικονομικών Πάνος Κόκκας: Ιδιοκτήτης- εκδότης της καθημερινής εφημερίδας «Ελευθερία» Γιάννης Τσουδερός: Βουλευτής Κρήτης του κόμματος Ένωσης Κέντρου Νίκος Δεληπέτρος: Υποδιευθυντής στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ)
Αντίγραφα προς: Richard W. Βarham, υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων, ΝΕΑ- Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών Κατά τη διάρκεια δείπνου στο σπίτι του υπουργού Οικονομικών κ. Μητσοτάκη, υπήρξα μάρτυς ορισμένων από τις πολιτικές απόψεις των ισχυρών Κόκκα- Μητσοτάκη, μερίδας της Ένωσης Κέντρου. 

Ο Κόκκας, το πιο δυναμικό μέλος της ομάδας, υπερίσχυσε στη συζήτηση. 

Ο Μητσοτάκης με ήρεμο αλλά σθεναρό τρόπο επίσης πήρε ενεργό ρόλο στην κουβέντα, με τον Τσουδερό και τον Δεληπέτρο να συμμετέχουν κατά διαστήματα. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο επικεφαλής στρατηγός των χερσαίων δυνάμεων Γεννηματάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός και η Κύπρος.

 Το θέμα του Ανδρέα Παπανδρέου φαινόταν να είναι εκείνο που το διέκρινε μεγαλύτερος συναισθηματισμός. Προσπάθησα να συνοψίσω παρακάτω τη συζήτηση σύμφωνα με τα θέματα. 

Στρατηγός Γεννηματάς.

 
Ο κ. Κόκκας έκανε μια μακρά αναφορά για τον στρατηγό Γεννηματά, εναντίον του οποίου η εφημερίδα του κ. Κόκκα, «Ελευθερία», είχε αναλάβει μια σταθερά αυξανόμενη εκστρατεία τις τελευταίες εβδομάδες. 


Ο Κόκκας επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με το σχέδιο «Περικλής», στο οποίο ο Γεννηματάς είχε βαθιά αναμειχθεί στη στρατιωτική του περιοχή (Κοζάνη). Ο κ. Κόκκας αναφέρθηκε σε κάποιες από τις πειθαναγκαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Γεννηματάς και οι υφιστάμενοί του εναντίον όχι μόνον των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους, αλλά και εναντίον των υποστηρικτών της Ένωσης Κέντρου στις εκλογές του 1961.

Σύμφωνα με τον Κόκκα, ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου δεν ήταν υποχρεωμένος να εμπλακεί σε ένα «δίλημμα» για τον Γεννηματά. Τον Απρίλιο του 1964 ο Παπανδρέου θα μπορούσε να έχει επιλογή μεταξύ του Γεννηματά και του στρατηγού Σιαπκαρά, ενός πιο επιθυμητού στρατιωτικού, ως επικεφαλής του Στρατού. 


Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός δεν ήταν αποφασιστικός και παρ΄ όλες τις προειδοποιήσεις του Κόκκα και άλλων, επέτρεψε στον Βασιλέα να τον επηρεάσει υπέρ του Γεννηματά. Η «Ελευθερία» ήταν από την αρχή αντίθετη με αυτόν τον διορισμό.

Σε αυτό το σημείο της συζήτησης, ο κ. Τσουδερός επέπληξε τους κυρίους Μητσοτάκη και Κόκκα που διεξήγαν μία τόσο έντονη δημοσιογραφική εκστρατεία εναντίον του Γεννηματά, η οποία, αν συνεχιζόταν, μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στη χώρα. Και οι δύο, Κόκκας και Μητσοτάκης, συμφώνησαν, τονίζοντας ότι για αυτόν τον λόγο επιθυμούσαν να λήξει αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Προς απάντηση στην ερώτηση γιατί το θέμα αυτό εγείρεται αυτή τη δεδομένη στιγμή, ο Κόκκας έδωσε αρκετούς λόγους τονίζοντας συγκεκριμένα το σχέδιο «Περικλής», τον ρόλο του (στρατηγού) Λουκάκη σ΄ αυτή, την υπόθεση «Ασπίδα» και τις πρόσφατες κατηγορίες για σαμποτάζ στη Μακεδονία.

Ο Κόκκας ανέφερε ότι ο Βασιλεύς δεν εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό και δεν θα του άρεσε μια αλλαγή στο Γενικό Επιτελείο. Παρ΄ όλα αυτά, η Ένωση Κέντρου δεν βλέπει μια εναλλακτική λύση για την απόλυση του Γεννηματά και αυτή η άποψη έχει την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη. 


Αφού ανατραπεί ο Γεννηματάς, η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί και δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα. 

Ο Κόκκας είπε πως ήλπιζε ότι ο Βασιλεύς δεν θα ήταν ανυποχώρητος σε αυτό το θέμα, γιατί δεν είναι η κατάλληλη περίπτωση για να αντιμετωπίσουν τον Πρωθυπουργό· θα μπορούσε να κάνει κακό μόνο στον θεσμό της μοναρχίας στην Ελλάδα. Ανδρέας Παπανδρέου. 

 
Μέλη της ομάδας προχώρησαν στο θέμα Ανδρέας Παπανδρέου ειρωνευόμενοι το γεγονός ότι κουβαλούσε όπλο για αυτοπροστασία. 


Ο Κόκκας χαρακτήρισε τον Ανδρέα ως «κακό για την Ελλάδα» και δήλωσε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα. 

Κανένας δεν τον εμπιστεύεται. Όχι μόνο ασκεί κακή επιρροή προς τον πατέρα του, αλλά επίσης τον χρησιμοποιεί για τους δικούς του σκοπούς. Ο Ανδρέας δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα της Ένωσης Κέντρου· ελπίζει να σχηματίσει το δικό του κεντροαριστερό κόμμα. 

Αυτές οι απόψεις, ελέχθη ότι εκφράστηκαν σε έναν Γερμανό αξιωματούχο με τον οποίο είχε μια κουβέντα ο Ανδρέας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία τον προηγούμενο χειμώνα.

Ο Μητσοτάκης τόνισε επίσης τον καταστρεπτικό ρόλο του Ανδρέα στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. 


Πρότεινε αστειευόμενος να ανατεθεί στον Ανδρέα μια πρεσβευτική αποστολή, ίσως στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη ή στο Παρίσι, ώστε να φύγει από την Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου.
 
Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι παρ΄ όλη την προχωρημένη ηλικία του, ο Πρωθυπουργός βλέπει τα πράγματα καθαρά και ενεργεί προσεκτικά. 


Εν τούτοις έχει δύο σοβαρά ελαττώματα: (1) είναι ηθικά ελαστικός· γεννήθηκε έτσι και (2) είναι δειλός, με παντελή έλλειψη θάρρους. Ο Μητσοτάκης υπαινίχθηκε επίσης ότι ο Παπανδρέου είναι διπρόσωπος και έχει έλλειψη αποφασιστικότητας. Κανένας δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί· άλλα λέει στο Υπουργικό Συμβούλιο και άλλα μάλλον λέει στον Βασιλέα.

 Κύπρος. Υποστηριζόμενος από τον Κόκκα, ο Μητσοτάκης εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το θέμα της Κύπρου: έδωσε έμφαση στη σημασία τής ελληνοτουρκικής συμβιβαστικής λύσης. Μια τέτοια λύση ήταν κοντά το περασμένο καλοκαίρι, όταν το ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα σχετικά με το Σχέδιο Αcheson. 

Ωστόσο, ο Ανδρέας πήγε ο ίδιος στον Πρωθυπουργό και «σαμποτάρισε» την απόφαση, χωρίς ουσιαστικά να δώσει έναν σαφή λόγο. Ο Ανδρέας συνεργάζεται με τον Μακάριο και τους αριστερούς.

Το Σχέδιο Αcheson είναι η καλύτερη λύση· είναι πολύ καλύτερη από την παραχώρηση ελληνικού εδάφους, που καμία ελληνική κυβέρνηση θα ήταν έτοιμη να προτείνει. 


Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποδοχή του Μακάριου για τη λύση τύπου Αcheson, ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να επιβληθεί επί του Μακαρίου, με πραξικόπημα, αν χρειαστεί. Σχόλιο. Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψή μου στο σπίτι του Μητσοτάκη μέσα σε μία εβδομάδα. Ήταν ολοφάνερο ότι η κλίκα των Κόκκα- Μητσοτάκη προσπαθούσε να κάνει σαφή τη θέση της στον «αμερικανικό παράγοντα», ίσως με έναν υπαινιγμό ότι ο Μητσοτάκης προσέφερε την καλύτερη εναλλακτική λύση για τη θέση του Πρωθυπουργού Παπανδρέου, η διακυβέρνηση του οποίου οδηγούσε την Ελλάδα σε οικονομικό και πολιτικό χάος.

Στη συνέχεια, ο Δεληπέτρος μού είπε κατ΄ ιδίαν ότι θεωρούσε τον Μητσοτάκη ως τον καλύτερο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Υπεστήριξε ότι η ομάδα των Στεφανόπουλου- Μητσοτάκη είναι καλύτερη για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης της Ενώσεως Κέντρου- ο Στεφανόπουλος γιατί είχε πολύ λίγους εχθρούς και είναι ευρέως αποδεκτός και ο Μητσοτάκης λόγω δυναμικότητας και της γενικής ικανότητάς του. Εμπιστευτικό Ομάδας 3 Κάθε 12 χρόνια υποβαθμίζεται όχι αυτόματα αποχαρακτηρισμένοΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

8 σχόλια:

 1. ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΟΣ ..............
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη.


  http://krisaion.pblogs.gr/400893.html
  Φρύνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με ξένα κέντρα αποφάσεων,με μυστικές και πισωπλατες συναντησεις,με υστεροφημίες,εγωπαθειες και ελλειψη κεντρικού σχεδιασμού και χωρίς ικανότητες,μονίμως υπάρχει καταστροφή,οτι και να διοικης,ειτε οικογένεια,ειτε επιχείρηση,ειτε κρατος,ξένοι βασιλείς,πολιτικοί πνιγμένοι στις συνωμοσίες,μας έφεραν σε αυτό το σημείο,βάλε τώρα και προσωπικά συμφέροντα της μασαμπουκας και αρπαζωδιελυσαν την Ελλάδα.Μήπως όλοι αυτοι δεν γνώριζαν για τεκτονικές στοές και διεθνή σιωνισμό και τις επιδιώξεις της κάθε φατρίας; βεβαίως και ήξεραν και συμμετείχαν.Ο εκάστοτε λαος δεν βλέπει πίσω απο την κουρτινα,παρασυρεται στα ζήτω και στα πάθη,χωρια οτι μια ζωή μας έσερναν σε πολέμους και στην μιζέρια εσκεμμένα.Οι πανουργιες είναι καλες στους στρατιωτικους στον πόλεμο και στους αθλητές πολεμικών τεχνών.Οι πράξεις τιμούν τους ανθρώπους,ποτε " βγήκαν" οι ηγέτες ντόπιοι και άλλοι ξένοι να πουν την αλήθεια;έχουμε υποφέρει πολύ και έχουμε ματωσει απο τις κολοφατριες τους και τις σκατομαλακισμενες ιδεολογίες του κολου,που σου κανουν το μυαλό πουρέ,μα αυτό ακριβως ήθελαν! Βάζεις πανω απο όλα την πατρίδα σου και την εχεις για πυξίδα,όλα τα αλλά είναι εκ του πονηρού.Αριστόμαχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΟ
  ΝΤΑΙ Μ'ΑΥΤΗ ΑΝΑΞΙΟΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ
  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχετε δίκιο...έπρεπε να το διατυπώσω διαφορετικά... δεν λειτουργεί πάντα σωστά το μυαλό... άλλα εννούμε κι άλλα γράφουμε... με τόσο ψεκασμό που τρώμε... φυσικό είναι...

   Σας ευχαριστώ για την επισήμανση.

   Διαγραφή
 5. ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΚΟΡΑΚΛΑ ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ: ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.
  ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ "ΓΙΟ" ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟ-ΟΒΡΙΟΥ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ!
  ΤΩΡΑ Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΣΑΤΑΝΟΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.
  ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ;
  ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΣΜΟΣ , ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ , ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΥΠΟΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ , ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΛΙΑ ΟΡΗ , ΣΑΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΧΟΥΝΤΙΟΙ , ΝΕΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΜΑΛΗΔΕΣ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ -_ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ , ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ , ΠΟΥΣΤΗΔΕΙΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΚΟΛΟΧΩΡΙΑΤΕΣ , ΚΟΙΝΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ , ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΔΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΤΗΤΑ , ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ , ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΙΤΣΟΤΑΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ !!!!!!! Κ Ω Μ Ω Δ Ι Α ΚΑΙ Τ Ρ Α Γ Ω Δ Ι Α .[ πουσε Αισχυλε , ευριππιδη , σοφοκλη , θεοι της ελλαδας , Αριστειδη και Θησεα , ιασονα και Ηρακλη , Μινωα και φιλιππε , αλεξανδρε και Παρμενιωνα και Κολοκοτρωνη και Καραισκακη , Ελληνες πεσοντες του ''40 ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΣΙΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ μας '''πηγαινουν '' στο πακισταν !!!!! ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. https://katanixis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_36.html  Το μπιλντερμπέργκιο σταυροκόπημα των επιγόνων τού σκατόψυχου μητσοτού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ