Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ Η ΝΕΑ ΓΕΝΕΥΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΤα διαλαμβανόμενα στη νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 20 Ιουνίου 2017 άπονται της εθνικής ασφάλειας της Κύπρου, το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα του Κυπριακού Ελληνισμού.


Μπορεί η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, για 43 χρόνια, ν’ αποτελεί ένα ρεαλισμό, αλλά δεν παύει ν’ αποτελεί, συνάμα, την απαρχή ενός μελετημένου τουρκικού σχεδίου άλωσης του Ελληνισμού. 

Τούτο σημαίνει, πως οποιαδήποτε παραχώρηση στη Κύπρο-κυρίως σε συνομοσπονδιακά πλαίσια-όπως θέλουν Τούρκοι, Αγγλοι και Αμερικανοί, θα ήταν καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα. 

Θα τερμάτιζε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ παρουσία στη Κύπρο, ύστερα από χιλιάδες χρόνια παρουσίας, και θα έδιδε το εύνασμα για την προώθηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων και στο Αιγαίο.

 Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα της ασφάλειας Κύπρου και Αιγαίου είναι τεράστιο.  

Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι ουδεμία απόκλιση από την πολιτική γραμμή αναζήτησης λύσης με την συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας, την συμμετοχή του εντολέα Κυπριακού Λαού

Θα πρέπει να βλέπουμε το διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide πολύ σοβαρά, θα μας κάνει ζημιά γιατί υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις. 

Αυτός θα χαρακτηρίσει την τουρκική εισβολή ως στρατιωτική επέμβαση και όχι σαν εισβολή. 

Η αποκρυσταλλωμένη πιά στάση των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ στο Κυπριακό καταδεικνύει, ότι ακολουθούν πιστά αυτή της Μεγάλης Βρεττανίας, που είναι πάγια. 

Αν δεν λάβει χώρα κάτι το ριζικό, μοιραίως θα διχοτομηθεί η Κύπρος-σε πρώτη φάση-και εκείθεν ό, τι ήθελε προκύψει, με απρόβλεπτες τις συνέπειες για την τύχη του καθόλου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα αντέδρασαν σθεναρά στην οποιαδήποτε διεθνοποίηση του Κυπριοκού, στην προσφυγή της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και, τώρα, αντιδρούν και στη πρωτοβουλία της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα τουρκικές θέσεις.


Σε πολούς κύκλους αρχίζει να γίνετει αντιληπτό, ότι οι λόγοι της εισβολής της Τουρκίας στη Κύπρο είναι πέραν της προστασίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας και, ίσως, πέραν και αυτών ακόμη των τουρκικών συμφερόντων. 


Κατά συνέπεια, οι πραγματικοί λόγοι της εισβολής είναι ακόμη το ζητούμενο, που αν βρεθούν και τεκμηριωθούν, θα δοθεί άπλετο φως στην τουρκική επεκτατική πολιτική κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. 


Μέχρι τότε, χρειάζονται προσεγμένοι και άκρως μελετημένοι διπλωματικοί χειρισμοί, για ν’ αποφύγουμε εθνικές τραγωδίες.


Κύριε Πρόεδρε της Κύπρου, πρέπει να δώσετε αγώνα για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα του Κυπριακού Ελληνισμού. 

Να υπηρετείτε την μαρτυρική Κύπρο με συνέπεια, αυταπάρνηση, αγωνιστικότητα και εθνικό πάθος. 

Ο αγώνας σας σήμερα πρέπει να έχει μιά ιδιαιτερότητα, επειδή λαμβάνει χώρα στη διάρκεια μιάς καμπής, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γνωρίσει η Κύπρος. 

Την ιδιαιτερότητα πρέπει να χρωματίσει ο προσωπικός σας αγώνας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κύπρο, σε μιά καμπή τέτοια, που ποτέ κατακτητής στη Κύπρο δεν τόλμησε να ξεριζώσει τους κατοίκους της από τις πατρογονικές της εστίες και να αλλοιώσει τον δημογραφικό χαρακτήρα του Νησιού με εποίκους.


Παρά την απαράδεκτη αυτή τουρκική επεκτατική πολιτική, με την συμπαράσταση μάλιστα μεγάλων δυνάμεων, κυρίως δε των Ηνωμένων Πολιτειών, εσείς να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξετε ένα μεγάλο όχι σ’ εκείνα τα πονηρά σχέδια απ’ ‘οπουδήποτε και αν προέρχονται, γιατί πρέπει να πιστεύετε σε έναν αμετάβλητο στόχο, ότι η Κύπρος θα πρέπει να είναι αδέσμευτη, ενιαία, ελεύθερη και απηλαγμένη από ξένα στρατεύματα. 

Την θέση σας αυτή ποτέ να μη την μεταβάλετε όποιοδήποτε και αν είναι το πολιτικό κόστος. 

Κρατήστε αυτή την σκητάλη και την παρακαταθήκη που σας άφησε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, που εύχομαι να την τηρήσετε αμόλυντη και αναλλοίωτη, όπως ακριβώς επιτάσσει το εθνικό συμφέρον της Μεγαλονήσου.


Σε αυτή την κρίσιμη φάση κρατήστε σωστά στα χέρια σας το πολιτικό τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς αποφυγή κάθε απροόπτου. Και ειλικρινά πολύ εύχομαι στις εξελίξεις που έρχονται, ο Ελληνισμός θέλει να είναι απόλυτα βέβαιως, ότι δεν θα υπάρξει σε καμμιά περίπτωση καμμιά απολύτως παρατιμονιά ή αναπάντεχο λάθος.


Σαν ‘Ελληνας, εύχομαι οι αποφάσεις σας, από την υπεύθυνη θέση του Προέδρου, να είναι προς όφελος του Κυπριακού Ελληνισμού και για την σωτηρία της Κύπρου.


Ο απώτερος αγώνας σας θα πρέπει να είναι αμείωτος μέχρις ότου φύγουν από την μαρτυρική Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.


Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D.
Διεθνείς Σχέσεις-Συγκριτική πολιτική-
Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ.

Member of International Hellenic Association (USA)

Καλιφόρνια 18 Ιουνίου 2017


--
Capt.Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα να μην υπογράψουν τίποτε και να έλθουν πίσω παρά να υπογράψουν και να αφανιστεί ο Κυπριακός Ελληνισμός. Πρέπει να περιμένουμε να έλθει κάποια καλύτερη ευκαιρία παρά να παραμείνουν στην πατρίδα μας 25% του τουρκικού κατοχικού στρατού και΄΄ να φύγει΄΄ αργότερα. Το αργότερα θα είναι να μείνουν για πάντα με την υπογραφή μας και αυτό σημαίνει τον αφανισμό μας για πάντα από την πατρίδα μας.
    Ελληνοκύπρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ