Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Αν αυτό, δεν λέγεται ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, πώς διάολο λέγεται;;;
 Με τον κίνδυνο ερήμωσης των Αντικυθήρων να είναι κάτι περισσότερο από ορατός, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο CNN Greece ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, οι τοπικές Αρχές έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τον ήπιο εποικισμό του νησιού, προκειμένου να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος.


Η δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, μελετά προσεκτικά την υλοποίηση μιας πρότασης εποικισμού του νησιού από χριστιανικές οικογένειες από το Λίβανο και τη Συρία.

Αν αυτό, δεν λέγεται ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, πώς διάολο λέγεται;;;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ;;; 
Κι αφήστε τις μαλακίες με τους ... Σύριους και Λιβανέζους τάχα μου... Χριστιανούς.
ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!

Και κάτι πολύ πονηρό...: Εκεί δεν βρίσκεται ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;;;;
ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ;;;
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ;;;
ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ... "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ", ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ... ΟΒΡΙΟΥΣ;;

Δήμαρχε, βγάλε δημόσια ανακοίνωση για εποικισμό από ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Σ' ΕΜΕΝΑ.
ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ.... και άσε τα σάπια... 

Αν μου εξασφαλίσεις διαμονή, έρχομαι τρέχοντας...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ο τίτλος είναι δικός μουΑντικύθηρα «μόνα» ψάχνουν... κατοίκους
Πηγή: http://antikythira-enosi.gr


 Γεωργία Κουρουπάκη , CNN Greece

Αντικύθηρα ή Τσιριγότο, ένα νησί μικρής μεν έκτασης, αλλά μεγάλης στρατηγικής σημασίας τουλάχιστον για τη ναυσιπλοΐα, καθώς βρίσκεται στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη, που... αργοπεθαίνει, αφού οι κάτοικοί του ολοένα και λιγοστεύουν.
Με τον κίνδυνο ερήμωσης των Αντικυθήρων να είναι κάτι περισσότερο από ορατός, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο CNN Greece ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, οι τοπικές Αρχές έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τον ήπιο εποικισμό του νησιού, προκειμένου να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος.


Στα Αντικύθηρα, που κάποτε είχαν 800, ως και 1.000 κατοίκους, πλέον έχουν απομείνει μόλις 20 άνθρωποι, που επιβιώνουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι. 

Είναι ένα νησί κάπως απομονωμένο καθώς τα πιο κοντινά νησιά του, τα Κύθηρα και η Κρήτη, βρίσκονται δύο ώρες μακριά με το πλοίο, ενώ συχνά το χειμώνα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στο πλοίο της γραμμής να προσεγγίσει στο λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν για αρκετές μέρες χωρίς προμήθειες, τρόφιμα και φάρμακα.


antikithira
Το νησί έκτασης μόλις 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρίσκεται ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη/Πηγή: google maps
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, η συγκοινωνία είναι προβληματική, ενώ γιατρός τα τελευταία τρία χρόνια δεν υπήρχε στο νησί», λέει ο Δήμαρχος Κυθήρων και αναφέρεται στην πρόταση για τον ήπιο εποικισμό του νησιού, που αν δεν υλοποιηθεί «το νησί οδεύει με μαθηματική βεβαιότητα στην ερήμωση». 

Η δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, μελετά προσεκτικά την υλοποίηση μιας πρότασης εποικισμού του νησιού από χριστιανικές οικογένειες από το Λίβανο και τη Συρία.


potamos
Πηγή: http://antikythira-enosi.grΥπάρχουν άνθρωποι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σε αυτές τις πολύ ταλαιπωρημένες από τον πόλεμο περιοχές, λέει ο κ. Χαρχαλάκης στο CNN Greece, σημειώνοντας ότι οι τοπικές Αρχές εξετάζουν πάρα πολύ σοβαρά την πρόταση ήπιου εποικισμού των Αντικυθήρων με τρεις-τέσσερις οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επαναλειτουργήσει και το σχολείο που υπάρχει στο νησί. 

Η επιλογή των οικογενειών Χριστιανών από το Λίβανο και τη Συρία γίνεται με το σκεπτικό ότι η κοινή θρησκεία θα βοηθήσει στην ευκολότερη ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.


antikythera147
Πηγή: http://antikythira-enosi.grΗ συγκεκριμένη πρόταση θα υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση, στην οποία θα θέσουν το θέμα οι τοπικές Αρχές, θα εγγυηθεί την τακτοποίηση κάποιων σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με την «μετακόμιση» των ανθρώπων αυτών στα Αντικύθηρα.


antikythera93
Πηγή: http://antikythira-enosi.gr«Η λογική μας είναι οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν καλύτερα από ότι εκεί που βρίσκονται τώρα», λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κυθήρων, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν κάποιες προοπτικές για την απασχόλησή τους εκεί, «η λογική μας δεν είναι να τους φέρουμε και να τους επιδοτούμε απλά για να κάθονται, πρέπει να υπάρξει μια παραγωγική διαδικασία και αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και με κάποιους τεχνικούς συμβούλους για να δούμε το θέμα από όλες του τις προεκτάσεις».


antikythera108
Πηγή: http://antikythira-enosi.grΌσον αφορά την επιβίωσή τους στο νησί, αυτή θα εξασφαλιστεί μέσα από την ενασχόλησή τους με την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, το ψάρεμα, την παραγωγή κρασιού, καθώς καλλιεργούνται κάποιες αρχαίες ποικιλίες σταφυλιού.


antikythera8
Πηγή: http://antikythira-enosi.grΠρόκειται για ένα νησί εύφορο, καθώς έχει πολύ νερό, και οι άνθρωποι που θα το κατοικήσουν θα μπορούν να ασχοληθούν με παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία σιγά-σιγά χάνονται γιατί και οι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. 


 Τα Αντικύθηρα δεν είναι τόπος για κάποιους καλομαθημένους, λέει ο Δήμαρχος Κυθήρων, τονίζοντας πως οι άνθρωποι που κατοικούν στην ελληνική επαρχία ταλαιπωρούνται. «Οι νησιώτες μας ταλαιπωρούνται πολύ, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, με την συγκοινωνία, με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι δύσκολα τα πράγματα σε ένα νησί», λέει χαρακτηριστικά.


DSCN0218
Πηγή: http://antikythira-enosi.gr

«Οι άνθρωποι αυτοί, που θα έρθουν να ζήσουν στα Αντικύθηρα, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, με τη βοήθεια του κράτους και τη δική μας, με την προϋπόθεση ότι το προϊόν που θα παράγουν, θα διατίθεται στην αγορά με ετικέτα προέλευσης και πιστοποιήσεις», σημειώνει ο κ. Χαρχαλάκης.


antikythera114
Πηγή: http://antikythira-enosi.gr

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση αυτών των οικογενειών που εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στα Αντικύθηρα, υπάρχει η δυνατότητα να τους παραχωρηθούν σπίτια, αλλά και υποδομές του Δήμου, για κάποιο διάστημα, ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν και στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Μύρωνα, σε συνεργασία πάντα με τη Μητρόπολη.

 

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

8 σχόλια:

 1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΙΨΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΥΛΗ,.ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΞΕΝΕΣ;;;;ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ OΛΟΙ;;;;ΓΙΑΤΙ ΞΕΝΟΙ;;;ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;;XAΘΗΚΕ Η ΠΕΤΣΑ;;ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δημαρχε τραβα στο διαολο.Αριστομαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας φωνάξει μουσουλμάνους που είναι πολύ παραγωγικοί σε παιδιά για να έχουμε καλού κακού.Δυτυχώς η μαλακία μας περίσεψε.Τι άλλο να πω;;;;Άραγε ξέρει τι γίνεται στην Ελλάδα ή και εκεί δεν έχει πρόσβαση λόγω κακοκαιρίας;Προσοχή οι καιροί είναι πολύ ύποπτοι.Μαλάκες ας ξυπνήσουμε::::::::::::::::;;;;;;;;;κούλης,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΑΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ!

  Υ.Γ. ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φωτια και τσεκουρι στον προσκυνημενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οταν ερθουν οι παρανομοι και διωξουν και τον δημαρχο αλλα και τους ντοπιους ...Και μια ερωτηση στον τουρκοπροσκυνημενο Στην Ελλαδα υπάρχουν 475000 παιδακια μας που λιμοκτονουν γιατι δεν προσκαλει αυτες της οικογενειες? Διοτι ειναι ΚΑΘΑΡΜΑ και η ΝΕΜΕΣΙΣ θα πεσει στο κεφαλι του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ7

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μα αγαπητοί μου,
  Για τους πρόσφυγες παίζει επιδότηση ενώ για τους γηγενείς τίποτα. Θα πρέπει οι ίδιοι (δημαρχείο & ιερεπισκοπη) να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ