Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

«Μακεδονία του Βαρδάρη» είναι η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα Σκόπια


Οι πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τα Μνημόνια είχαν εντολή να περάσουν κι όλα τα θέματα που δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι πράκτορες της ΝΔ. 
Και ο πράκτωρ Καμμένος που ζητούσε παραίτηση Μουζάλα επειδή του ξέφυγε κι αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία ...προτείνει τώρα επίσημα να αποκαλούνται Μακεδονία του Βαρδάρη...


ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΔΑΡΗΣ!

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Θα πρέπει να ... κοιμούνται ήσυχοι και να νοιώθουν περήφανοι ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.

 Κ Α Τ Α Ρ Α Μ Ε Ν Ο Ι !

 

Καλλιόπη ΣουφλήΠου είναι το σύνθετο όνομα κι ο γεωγραφικός προσδιορισμός;

Ποια θα είναι η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ που θα αναγράφεται στα διαβατήριά τους... παλιάτσοι της κυβέρνησης;


 Πηγή: newsbeast.gr
 
 Πηγή: protothema.gr

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων είναι ραγδαίες και όπως φαίνεται δρομολογείται η λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» αναμένεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την «Real News», εκτιμώντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός αποκλείει τα λυτρωτικά αιτήματα της γειτονικής χώρας.

Ως εναλλακτική πρόταση επανήλθε και το «Δημοκρατία των Σκοπίων», το οποίο η γειτονική χώρα έχει αποκλείσει στο παρελθόν.

Οι πρώτες προτάσεις για τον συμβιβασμό του ονόματος έρχονται ενώ επίκειται το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΠΓΔΜ στα τέλη Αυγούστου. Στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμίτροφ, δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγκεκριμενοποίηση του ονόματος. Παρ’ όλα αυτά, είναι σε γνώση και της ηγεσίας των Σκοπίων και του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί και τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει το άρθρο, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το θέμα του ονόματος θα συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, καθώς το Βερολίνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, την στιγμή μάλιστα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει δυνάμεις για να τις μεταφέρει στον αραβικό κόσμο. Εξάλλου, το κύριο ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ, την οποία θεωρούν οι αντίπαλοί του «παρένθεση».

Αναμένουμε τις εξελίξεις και ποια θα είναι η αντίδραση της κοινής γνώμης.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη, στην συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, ότι για να άρει η Αθήνα το βέτο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υπάρξει οριστική λύση στην ονομασία. Αναμένεται το ταξίδι του Κοτζιά στα Σκόπια τον Αύγουστο, αλλά και του Γενς Στόλτενμπεργκ εντός του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζουμε και το άρθρο μας με τις δηλώσεις του Κρασιμίρ Ουζούνοφ, ο οποίος είχε δηλώσει: «Αν, λέμε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς ή η κυβέρνηση Τσίπρα συμφωνήσει με κάποιο τρόπο με τα Σκόπια, ώστε να κληθεί υπό την προσωρινή ονομασία “πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας”, αυτό θα είναι και το τέλος της κυβέρνησης του Τσίπρα.

»Από την άλλη πλευρά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι εάν η κυβέρνηση του Ζάεφ, πάει τώρα στον ΟΗΕ με ένα διάβημα για να αλλάξει το όνομα της χώρας- αυτό θα είναι και το τέλος της κυβέρνησης Ζάεφ.

»Ο Ζάεφ πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες είπε μασώντας τα λόγια του και κάτι άλλο.

»Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό και σε κάθε περίπτωση αλλαγής της προσωρινής ονομασίας, αυτή θα γίνει με ένα δημοψήφισμα.

»Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να κερδίσει ένα δημοψήφισμα στα Σκόπια με μια πρόταση ενός άλλου ονόματος», δήλωσε ο Κρασιμίρ Ουζούνοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πραγματικότητα ότι με την έλευση στην εξουσία του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια η θεσμική κρίση έξυπνα καθάρισε, αλλά συγχρόνως έχει ανοίξει άλλη μία πόρτα- τα δέκα χρόνια πληγών και ανικανότητας.

Στυλιανίδης: «Δικαιώθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή με το βέτο»


«Δικαιώθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή με το βέτο στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008», δηλώνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι «η θέση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή, υπήρξε γόνιμη, σαφής και ρεαλιστική».

Αναφερόμενος στο βέτο που πρόβαλε η τότε κυβέρνηση στο Βουκουρέστι ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος διότι είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές».


Ακολουθεί η συνέντευξη του Ευρυπίδη Στυλιανίδη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ:


Ερ. Κύριε Στυλιανίδη, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία κινητικότητα σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Πιστεύετε ότι ήλθε πλέον η ώρα για οριστική επίλυση;

Απ. Η θέση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, υπήρξε γόνιμη, σαφής και ρεαλιστική. Υποστηρίξαμε μια κοινώς αποδεκτή λύση για όλες τις χρήσεις (Erga Omnes) με τέτοιο γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν θα αμφισβητεί ιστορικά, πολιτιστικά και εθνοτικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και ξεκαθαρίσαμε ότι θα στηρίξουμε ποικιλοτρόπως τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της γείτονος, εφόσον εγκαταλείψει την προκλητική εθνικιστική της συμπεριφορά και ρητορική. Εύχομαι και ελπίζω η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με τη στάση της να αποδείξει έμπρακτα ότι ενστερνίζεται αυτή την αντίληψη του αλληλοσεβασμού και της καλής γειτονίας.


Ερ. Θεωρείτε ότι η Ελλάδα θα δικαιωθεί για το βέτο που πρόβαλε στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, η κυβέρνηση Καραμανλή;

Απ. Η θέση της εκάστοτε ελληνικής ηγεσίας κρίνεται πάντα όχι με όρους εκλογικούς αλλά με όρους ιστορίας. Υπ’ αυτήν την έννοια η θέση Καραμανλή δεν αναφέρονταν μόνο στους ψηφοφόρους της εποχής, αλλά κυρίως στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες. Η κυβέρνηση μας τότε ανέλαβε μεγάλο πολιτικό κόστος, διότι η ηγεσία μας είχε το ανάστημα να βλέπει όχι τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές. Υπ’ αυτή την έννοια έχει ήδη δικαιωθεί.Πηγή: pentapostagma.gr

Πηγή: aznews.site
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

8 σχόλια:

 1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ.. ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;;;ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΤΑΡΗ ..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Μ Ι Α ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η........ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα σκοπια κτιστικαν απο τον Φιλιππο τον μεγαλο οπως και το Μοναστηρι [Ηρακλεια] και βεβαια ειναι εδαφος μακεδονικο. Οι κατοικοι ομως απογονοι του Ιουστινιανου - του βορειου παγωμενου κυκλου στην ασια που εσφαζε τους ελληνες ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ο ανωμαλος - τα ''γυρισαν '' σαν πληρωμενοι γυφτοαθιγγανοι απο τους διεθνιστες και ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ οι βαρβαροι....αυτοι πρεπει να ξαναγυρισουν στα εδαφη των ουραλιων και να αφησουν την αρχαια ηρακλεια και Σκοπια στους Ελληνες της ελλαδας οι βουλγαρορωσοι του ανθρωποφαγου Ασπαρουχ...γαμω την βαρβαροσυνη τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια ζωή γεμάτη προδοσίες,προδοσίες έγραψα;λάθος τους οβριους τους λες σκατιαρηδες,χωρίς αμιγή κυβέρνηση ΕΛΛΗΝΩΝ,δεν ξεμπερδευεις,κανένας άλλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 4. Κοτζιας αλλά και ΝΔ αλλάζουν την ΠΑΓΙΑ πολιτική του ΥΠΕΞ ως προς το
  ΣΚΟΠΙΑΝΌ.Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι στο Σκοπιανό θα ακολουθήσει την
  αρνηση του ονόματος Μακεδονία με οποιονδήποτε προσδιορισμό.Επίσηςη η
  Ελλάδα  δεν δέχεται το Προοίμιο του Συντάγματος τους το οποίο διατυπώνει
  πως τα Σκοπια εκτείνονται στην Μακεδονία μας .Αυτο αποφασίστηκε με
  συνοδο αρχηγων ολων των κομματων μας.Ο Κοτζιας ,αν θέλει  να αλλάξει πολιτική θα
  πρέπει να συγκαλέσει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να
  επαναπροσδιορίσει  ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,πραγμα αδύνατο. ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ
  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα εργαλεια των οβριων οτι πουν οι οβριοι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν η σημερινή FYROM ονομαστεί δήθεν "Μακεδονία του Βαρδάρη", οι πολίτες της τι ακριβώς θα δηλώνουν ως εθνική τους ταυτότητα; "Μακεδόνες" δεν θα δηλώνουν; Οι "Μακεδόνες του Βαρδάρη" είναι αυτόματα "Μακεδόνες" σκέτο και τέλος. Άρα πού βρίσκεται το "ακίνδυνο" του γεωγραφικού προσδιορισμού που μας "σερβίρουν"; Η γλώσσα τους πώς θα δηλώνεται, όταν αυτοί θα δηλώνουν "Μακεδόνες"; "Μακεδονική" δεν θα είναι η γλώσσα αυτών, που δηλώνουν εθνικά "Μακεδόνες"; Δικαιωματικά θα δηλώνεται ως τέτοια, ακόμα κι αν είναι η αγγλική ή η αρχαία κινεζική.
  Πρέπει σε κάποια στιγμή να τελειώνει το δούλεμα με τον "γεωγραφικό προσδιορισμό", που υποτίθεται είναι η "κόκκινη" γραμμή της Ελλάδας και την έχουμε δει σε όλες τις "παρδαλές" της αποχρώσεις. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι με τις δήθεν μεγάλες "υποχωρήσεις" των Σκοπιανών μέχρι να "τσιμπήσουν" οι Έλληνες. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να είναι αυτός, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεωγραφικός προσδιορισμός και όχι το αντίθετο. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να προσδιορίζει γεωγραφικά τους άλλους και όχι να προσδιορίζεται ο ίδιος από άλλους γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Το γεγονός, δηλαδή, ότι χρησιμοποιούνται οι ίδιες λέξεις, δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζεται το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι άλλο πράγμα ο "μακεδονικός χαλβάς" και άλλο ο "χαλβαδένιος Μακεδόνας". Το πρώτο είναι τύπος χαλβά, ενώ το δεύτερο είναι τύπος "Μακεδόνα" ...και μάλιστα υβριστικός.
  Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή "Μακεδονία του Βαρδάρη" και η λέξη Βαρδάρης να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας "Μακεδονία" και είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή "Μακεδονική Βαρδαρία" και η λέξη Μακεδονία να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας "Βαρδάρης". Στην πρώτη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια Μακεδονία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια του Βαρδάρη και της Βαρδαρίας.
  Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης της "Μακεδονίας του Βαρδάρη" είναι "Μακεδόνας", που κατοικεί στην περιοχή της Βαρδαρίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο πολίτης της "Μακεδονικής Βαρδαρίας" είναι "Βαρδάριος", ο οποίος απλά κατοικεί σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας, όπως κάποιος Έλληνας κατοικεί σε κάποιο άλλο μέρος της Μακεδονίας ή κάποιος Βούλγαρος σε κάποιο άλλο. Στην πρώτη περίπτωση η γλώσσα αυτού του πολίτη είναι η "μακεδονική", ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι η "βαρδαρική", άσχετα αν καί στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για την ίδια εκδοχή της βουλγαρικής γλώσσας.....

  www.eamb.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΥΠΟΠΤΟ, ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΜΑΚΚΕΔΟΝΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, ΤΟΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ